Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Автор Тема: Ревю на M40A1 PPS (PPS-SP-03)  (Прочетена 5108 пъти)

CMOKO

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 45
  • Профил
  • Sunday Tactical Airsoft Shop
Ревю на M40A1 PPS (PPS-SP-03)
« -: януари 08, 2016, 17:51:57 pm »

Здравейте,

Реших да нахвърлям едно бързо ревю на новата си пушка :)Моделът е M40A1, произведена от PPS. Производителят не е от най-известните, но като пояснение може да се каже, че PPS всъщност са същата компания, която произвежда продуктите с брандове SHS и Super Shooter.

Основни данни:
Модел: PPS-SP-03
Вид: Пружинна
Тегло: 2766 g.
Дължина: 1120 мм.
Обявена начална скорост 0.2 топче: 105 м/с
Реално измерена от мен скорост с 0.2 топче: 135 м/с
Изработена от: Дърво, алуминий, стомана, пластмаса
Съвместимост с VSR-10 на: спускова група, цилиндър, бутало, водач на пружина, пружина, цев, хоп ъп гума.

Информацията която намерих преди да поръчам пушката беше доста оскъдна - на практика на сайта на производителя отсъстват подробни данни за модела. Това което намерих бяха 2-3 клипа, на единия от които имаше презентация на разглобената пушка, както и основна информация относно вида и изработката на частите - нещо на което ще обърна внимание с няколко снимки, но първо малко за външния вид и изработка:

Може би най-очевидното - прикладът е изработен с доста добро качество и внимание към детайла, като производителят и магазините в които се продава твърдят, че дървеният материал идва от Германия :)
Името на модела подсказва, че макар и направен от дърво, дизайнът на приклада е взаимстван от прикладите на Macmillan, които са били изработвани от фибро стъкло.
Въпреки че това е крайно субективно, не мога да не отбележа, че прикладът е изключително удобен! Извивката на полу-пистолетната ръкохватка е приятна и създава усещане за комфорт.
В предната част на ложата се намира единствено болта, който се завинтва във външната цев и служи, като място за монтаж на двунога, или закачане на ремък. Другата точка за закачане на ремък се намира в долната задна част на приклада, точно пред задтилъка, който е изработен от плътна гума и е черен на цвят.

Ето няколко снимки на прикладчето:

Следващите неща които можем да разгледаме са металните външни части. Цевната кутия, в която както при други модели пружинни пушки се помещава цилиндъра, е изработена от цяло парче алуминий и е маркирана със серийни номера. За мен лично е любопитно, защо има 2 серийни номера и защо те са различни.
Върху цевната кутия с помощта на 3 болта е закрепена базата за монтаж на оптика.Външната цев също е изработена от алуминий. В нея са монтирани хоп-ъп камерата и цевта, като в предната си част е затворена с добре изработена капачка, която се поставя с "набутване" и няма резба, а стои на място задържана единствено от 2 гумени О-пръстена и ограничавана от задната страна от стеснение в диаметъра на външната цев. Покритието върху цевта и цевната кутия е страхотно направено и наистина наподобява оксидация на стомана.
От горната страна на външната цев можем да видим малко отворче, през което се правят корекциите на хоп-ъпа с помощта на шестограм със съответния размер. Външната цев на практика не се докосва в ложата, а е монтирана върху алуминиев детайл, който ляга в специално изработено "легло" в приклада, което създава приятно впечатление за "плаваща цев"
При лоста за зареждане и задната част на болтовия механизъм няма нищо необикновено - изработени са доста по-добре от колкото тези при евтините реплики на Remington 700 базирани пушки и няма забележки по тях.


Пълнителят е вграден и според производителя помещава 18 топчета. В моята пушка се побират 21 и ги подава всичките, но предполагам че 18 е препоръчително макс. количество по някаква причина.
За да се зареди с топчета е необходимо да се отвори капачето, което се намира от долната страна на пушката, точно пред спусковата скоба. След това е необходимо да се изтегли подаващата пружина с помощта на "колелце", което наподобява тези на hi-cap пълнителите, но реално пълнителят работи като mid-cap. След това просто пускаме топчетата в отвора за зареждане и натискаме бутона, който освобождава пружината.
Вътрешности :)

За да разглобим пушката е необходимо да развием 3 болта. Първият е споменатия по-горе болт, който се захваща към външната цев и се намира в предната част на ложата. Другите 2 болта захващат цевната кутия към спусковата скоба и предната част на капачето за зареждане и реално стягат приклада между изброените метални части.


След като премахнем приклада се открива изглед към системата за подаване на топчета и спусковия механизъм.

Пълнителчето представлява следното нещо:
Спусъкът е хванат към цевната кутия по традиционния за този тип пушки начин - с два болта - един в предния и един в задния край. Спусъкът е съвместим с VSR-10. След първоначален оглед е видно, че е изработен доста прецизно. Стоперът на водача на пружината е стоманен. Стоманени са и детайлите, които са подложени на най-сериозно натоварване - упорите, които държат буталото в заредено положение. Честно казано бях скептичен към здравината им, но се оказа напълно излишно, тъй като цялата система беше подложена на тест с около 800 изстрела с PDI пружина, която докарва 170 м/с и следите по тези детайли се ограничават до изтъркана оксидация.Обезпокоителен е момента на закрепване на външната цев към цевната кутия. Там където на подобни пушки има резба, тук няма НИЩО. Просто пъхаме задния край на външната цев във предната част на цевната кутия, като между тях има сериозен луфт. В горната предна част на цевната кутия има отвор с резба, който съответства на отвор с по-голям диаметър във външната цев. Там се завинтва болтче, което да служи като фиксатор. На кратко - това не върши никаква работа и при зареждане се усеща движение на цевната кутия спрямо цевта, което води до мърдане на оптиката всеки път. Още обмислям, как да ги обездвижа, но има достатъчно варианти за това.
Цилиндърът е направен от алуминий, но се оказа доста по-здрав от колкото очаквах. Няма никакви следи от износване по улея за стопера на водача на пружината. Към момента не мисля, че има необходимост да бъде подменян със стоманен.

Главата на цилиндъра е странна... не мисля, че е с размерите на глава за VSR-10. Вероятно това се дължи на уникалната хоп ъп камера.


Хоп-ъп камерата е изрязана на CNC фреза с доста добра прецизност. Състои се само от едно единствено парче.
Притискателят е с цилиндрична форма и работи, като тези при SVD и M249. Това не ми харесва, но предполагам подлежи на някакво подобрение.
Личното ми впечатление от хоп ъп системата е, че проблемът с нея е дизайна. Когато поставим цевта, която се напъхва заедно с поставената гума от предния край на камерата, единственото нещо което фиксира цевта на място е едно малко болтче от долната страна. При затягане болтчето притиска цевта и уж трябва да я държи на място, но реално ако бъде затегнато достатъчно, за да я държи неподвижно, то по-скоро може да я деформира. В предната част на камерата - около вътрешната цев се нахлузва пластмасова втулка, която е крайно недостатъчна за да държи цевта в съосие с всичко останало. Предполагам изработването и поставянето на такава втукла, която да влиза максимално дълбоко би подобрило това...

Вътрешната цев е тип VSR-10,  с дължина 455мм. Не блести с особени качества и я подмених с една 6.03 Madbull за APS-2, която въпреки че не е за тази камера и гума, дава доста по-добри резултати от фабричната.

Буталото е добре изработено. Състои се от алуминиево тяло и стоманена задна част. Няма следи от износване в следствие на употребата със PDI пружината. Главата на буталото няма гумена подложка и със силната пружина беше доста шумна. Това беше поправено за няколко минути посредством монтаж на гумена подложка от бутало на AirsoftPro.
Водачът е стоманен, с лагер.Като заключение мога да кажа, че пушката е страхотна!

Изключително изработени външни части и половината от работата по тунинга е фабрично направена - няма нужда от подмяна на спусък, цилиндър, бутало и водач.

Несъмнени недостатъци са споменатите горе - луфт между външната цев и цевната кутия и лошо замислената хоп ъп камера. Неща които следва да бъдат отстранени в някакъв скорошен момент :)

Надявам се, че темичката е била полезна и благодаря на тези, които са прочели всичко! А тези които са разгледали само снимките, никога няма да разберат, че писах това ревю по женско бельо и с червило! :)

С пожелание за много снайперски подвизи!

Тони
Активен
Sunday Tactical Airsoft Shop
www.sundaytactical.com

Le Shlem

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2 479
  • Профил
Re: Ревю на M40A1 PPS (PPS-SP-03)
« Отговор #1 -: януари 08, 2016, 18:19:56 pm »

 :9:1 :9:1

Активен

Меч

 • Администратор
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 8 023
  • Профил
  • AirsoftBulgaria
Re: Ревю на M40A1 PPS (PPS-SP-03)
« Отговор #2 -: януари 08, 2016, 19:15:04 pm »

 :9:0

Красиво ревю !
Активен
Д-р Мечков Лечителят
психиатричен гинеколог на свободна практика;
лекува всякакви форумни заболявания


Havoc

 • Border War 8
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 364
  • Профил
Re: Ревю на M40A1 PPS (PPS-SP-03)
« Отговор #3 -: януари 08, 2016, 23:50:19 pm »

Изоставахме с ревютата....Браво за съживяването на темата... :10x
Активен
"Vintage Operator"

                    "SI VIS PACEM PARABELLUM"
                                   T.V.U

Fisher

 • Орловци
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 519
  • Профил
Re: Ревю на M40A1 PPS (PPS-SP-03)
« Отговор #4 -: януари 09, 2016, 09:35:40 am »

Изчерпателна и полезна информация!  :10x
Активен
  

Joro Irl

 • Marines
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 461
  • Профил
  • http://www.zahal.org/?a=326120
Re: Ревю на M40A1 PPS (PPS-SP-03)
« Отговор #5 -: януари 09, 2016, 14:47:05 pm »

К'ът профи си бе, браво, ще черпиш бири. ;)
Активен

SenTineL

 • Орловци
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 903
  • Профил
Re: Ревю на M40A1 PPS (PPS-SP-03)
« Отговор #6 -: януари 09, 2016, 16:46:28 pm »

Страхотно ревю + снимков материал.

Поздравления  :)
Активен

The_Jocker

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 10
  • Профил
Re: Ревю на M40A1 PPS (PPS-SP-03)
« Отговор #7 -: май 05, 2016, 14:46:28 pm »

Главата на буталото прилича на тази на MB06. Ако те интересува да я сменяш, мога да ти дам груб чертеж с оразмеряване, за да знаеш дали е същата.
Активен
Take the cheese, because kisses don't last