Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Бихме искали да ви предупредим, че пазаруването от сайта на "airsoft bg" е на ваш риск и отговорност. Закупуването на стоки от този сайт и магазин крие в себе си сериозна възможност за проблеми от всякакво естество. Магазините, от които нямаме подобни оплаквания, можете да откриете в банерите горе, вдясно или най-отдолу на страницата на форума. Желаем ви успех !


Автор Тема: 28.02.2016г., Операция „Скитащи войници“, Стара Загора  (Прочетена 1371 пъти)

Skipper

 • Red Cell
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 752
  • Профил
  • https://www.youtube.com/watch?v=HHk3EqQPXGQ

Място на събиране село Дъбрава, Стара Загора, чешмата в края на селото (минава се през град Стара Загора, пътят от лявата страна на стадион Берое)

Сборен пунк за автомобили:

Георгафска ширина: 42°27'33.37"С

Гееоргарфска дължина: 25°35'17.32"И

Събиране в 11ч.

Край на играта в 16ч.

Operation “Wandering soldiers”
Операция „Скитащи войници“

https://www.youtube.com/watch?v=YEt41bYQBgE


История:
Следващите редове представляват псевдо-реален сценарий.
Граничният район „Дъбравка“ винаги е бил особен. Като граница между бивша съветска република и друга, която все още е окупирана, той привлича голям интерес към шпионските агенции по света заради близостта си до съветския юмрук. Не един агент е успял да се прослави и издигне кариерата си на пиедестал след успешни операции в района, но и малцина са тези, които могат да се похвалят с това. Горите около село Дъбрава са по-известни на местното население като „Мъртвата зона“ поради факта, че мнозина шпиони са загубили живота си, опитвайки се да избягат от „Преследвачите“ (НПО организация наета от съветското ведомство, верни поддръжници на марксистката идеология), които изпълняват функциите си по охрана на границата.
През нощта на 28 март 2016г. изпълнявайки операция под прикритието на дъжда, малка ударна група от наемни агенти, опитвайки се да извърши диверсия, се натъква на руски полицейски части ОМОН, които случайно са правили обход на граничния район. Поради неочакваните обстоятелства от неточно разузнаване, се завързва битка. Отрядът на ОМОН е разбит, но на висока цена. Малцината оцелели агенти успяват да се скрият в горите на „Дъбравка“ и тъй като са се добрали до другата страна на границата, операцията по залавянето им бива поета от НПО „Преследвачите“. Те от своя страна, имат какво да губят, защото ако не успеят ще търпят сериозни санкции за небрежността по охраната на граничния район.
Счита се, че вещите, които носят шпионите имат особено важно значение, тъй като те могат да разкрият и не просто да компрометират, но и да прекратят дейността на агенцията, която ги вербува. Поради тази причина, агенцията наема друга НПО организация с кодово име „Спасители“, която не е свързана по друг начин с нея, освен по поетата поръчка, целта на която е да опази и изведе агентите от горещата точка.
Поради сериозността на задачата и последиците, които могат да доведат до развръзка с изключително опасен край, чекистите (КГБ) предлагат награда за залавянето на така наречените от тях, с цел увличане на местното население срещу заплахата - „Политически престъпници, които трябва да понесат отговорността за действията си!“. Пропагандата, която пласират и примамливата цена на глава, която предлагат са достатъчни на бедното население да започнат своя ловен сезон, но не за глигани, типичният дивеч, а за „престъпници“. Поради обстоятелствата, „Преследвачите“ не могат да си позволят да оставят шпионите под прицела на пияни селяни с ловните си карабини, затова предприемат мерки – считайки че всеки доближил се до гората/ целите, трябва да бъде отстранен. С прикритието на гората и очакваният отпор на агентите, лесно може да си измият ръцете с обяснение, че ловците са се изгубили и са били убити от тези политическите престъпници, които водят партизанска война.
Около 12ч. на 28 март в гористата местност навлизат три групи, всяка със своята цел – милиция от близкото село, НПО „Спасителите“ и НПО „Преследвачите“. Всяка от тях се бие единствено и само за себе си, само агентите могат да се стиковат със „Спасителите“ по време на събитията.
Фракции:
• Агенти (Agents)
Инфо: Добре обучени специалисти в черните операции. След тежка престрелка биват физически отпаднали и в хипотермичен шок причинен от студения дъжд. Разполагат с малко провизии и амуниции, повечето са изгубили след бързото изтегляне в гората. Добри познания по оцеляване в трудни обстоятелства.
Брой: От 2 до 4 души.
Стил на игра: LARP, 100% дефанзивен. Опитват се да запазят low profile.
Цел: Да дочакат спасителен екип, да напуснат зоната с материалите, които са загубили в гората.

• Неправителствена организация „Преследвачите“ (The Pursuers)
Инфо: Гранични наемни войници. Имат добри познания по оцеляване и преследване на бегълци. Лесно забелязват следи от обувки и въобще човешка активност дори при тежки метеорологични условия. Добре въоръжени и облечени.
Брой: 50% (по-голям от останалите 2 основни сили)
Стил на игра: Офанзивна 100%.
Цел: Залавяне на агентите и извеждане от зоната. Получаване на нужната информация.

• Неправителствена организация „Спасителите“ (The Rescuers)
Инфо: Компактна група от добре обучени наемни войници способни да извършват специални операции по обезвреждане на заплахи, извеждане на заложници и дори неутрализиране на комуникации, електричество, ВиК на малки градове. Имат сравнително слаби познания за терена и мястото на операцията, но са добре подготвени срещу въоръжена съпротива.
Брой: 25%
Стил на игра: Офанзивна 50% и дефанзивна 50%.
Цел: Откриване на агентите и извеждане от зоната.

• Милиция на местното население (Militia)
Инфо: Неособено голяма група от ловци, занаятчии и други цивилни лица. Нямат добра екипировка, слабо въоръжени, но добре подготвени за средата, с много добри познания за терена и умения по ориентиране и преследване придобити в ловните дружинки. С голям брой амуниции, но слаба тактическа подготовка.
Брой: 25%
Стил на игра: Офанзивна 75% и дефанзивна 25%.
Цел: Издирване и отстрелване на агентите. Снимки с трофеите.

 *Убиването на агенти се счита за извършено, само ако е направена снимка на трупа. В този случай, той напуска играта като може да се присъедини към друга от фракциите при респоун и да играе под нейно командване. Ако не се направи снимка на трофея, той бива ранен (инкапацитиран) и следва неограничен bleeding time до появата на лекар, който да го излекува.
Милицията не разполага с лекар.
« Последна редакция: февруари 24, 2016, 22:42:02 pm от Skipper »
Активен
„Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo da gloriam“

Lazone_bg

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 47
  • Профил
Re: 28.02.2016г., Операция „Скитащи войници“, Стара Загора
« Отговор #1 -: февруари 22, 2016, 21:08:47 pm »

Кърджали +3
Активен

JackHammeR

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 24
  • Профил
Re: 28.02.2016г., Операция „Скитащи войници“, Стара Загора
« Отговор #2 -: февруари 24, 2016, 22:34:37 pm »

По правилата на ЕБ ли е играта?
Активен

Skipper

 • Red Cell
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 752
  • Профил
  • https://www.youtube.com/watch?v=HHk3EqQPXGQ
Re: 28.02.2016г., Операция „Скитащи войници“, Стара Загора
« Отговор #3 -: февруари 24, 2016, 22:40:30 pm »

Да по същите правила разбира се  :8:9
Активен
„Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo da gloriam“

Kapitan_Planeta

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 53
  • Профил
Активен
Не признавам системата ГОЛЕМИ - МАЛКИ.
Има два вида хора :
Достойни и  Жалки!!!...