Airsoft Bulgaria Forum
май 19, 2012, 02:30:16 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3 4
  Изпечатай  
Автор Тема: Помощ за начинаещ! :)  (Прочетена 13684 пъти)
Onufrii_fichev

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

« -: юли 22, 2008, 18:27:47 »

Здравейте на всички! Наскоро гледах разни клипчета в нета и адски много се запалих по това, което правите, обаче имам няколко въпроса.
1. Каква е задължителната екипировка, която трябва да си купя?
1.2. Ако можете ми кажете някаква ориентировъчна цифра за горното. Smiley
2. Най - важното!!!!  Grin Не знам дали е проблем, че съм на 16, но ще ви помоля да ми кажете (четох правилата - пише, че лица под 18 могат да играят с разрешение от организаторите) дали ще мога да играя с вас.
 Благодаря предварително!

P.s Моля ви, не ми разваляйте кефа!!! Много ми се играе!!!  Grin Grin Grin  Tongue
P.s 2 От София съм.  Smiley
« Последна редакция: юли 22, 2008, 18:40:56 от Onufrii_fichev » Активен
Чичо Скрудж
Джентльмен Удачи

Неактивен Неактивен

Публикации: 963

« Отговор #1 -: юли 22, 2008, 18:45:14 »

Оръжие можеш и под наем да си вземеш, колкото да пробваш тръпката, иначе таван за цените няма- една пушка, която да става за игра е около 280-350 лв, има и за хиляди пари стига да можеш да си ги позволиш. Защитни очила си купи задължително, защото не винаги се намира играч, който да носи резервни и да ти услужи с тях, но за сметка на това пък винаги има някой без очила или с неподходящи такива Grin Колкото до разрешението от организаторите- ще чакаш те да се изкажат по въпроса Smiley
Активен
Me4u
Администратор

Неактивен Неактивен

Публикации: 5 490

« Отговор #2 -: юли 22, 2008, 18:55:35 »

Никой не иска да ти разваля кефа,
но пък ти предлагаме да прочетеш това тук:
http://www.airsoftbulgaria.com/forum/index.php?topic=382.0
Описва доста основни неща.

Иначе по отношение на годините, рядко се допускат лица
под 18години, тъй като този тип военен екшън често е съпроводен
от евентуална опасност за здравето, от типа на травма или нараняване,
което е предпоставка за търсене на отговорност от твоите родители
спрямо организаторите на игрите. А те не искат това - оттам и ограничението.

Поздрави,
Активен

Д-р Мечков Лечителят
психиатричен гинеколог на свободна практика;
лекува всякакви форумни заболявания

Bay Islands Vacation Guide
Onufrii_fichev

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: юли 22, 2008, 19:41:55 »

Мисля, че проблемът с родителите няма да го има. Гарантирам 100%, че няма да се търси никаква отговорност от никой, но не знам дали това ще послужи. И все пак кажете ми дали има смисъл да се опитвам. Много ми се играе!!!!  Grin Grin
Активен
Kreslyo
Джентльмен Удачи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1 579

« Отговор #4 -: юли 22, 2008, 20:12:53 »

Цитат
Мисля, че проблемът с родителите няма да го има.

Не звучиш убедително Wink
Активен

Alfa team, Fox 4 Company, 6  NAF
Berget -9 vet.

http://www.youtube.com/watch?v=_JfsIZx4LfE&feature=fvwrel
Onufrii_fichev

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: юли 22, 2008, 20:32:52 »

Добре. Ще мога ли да играя, ако родителите ми подпишат документ, в който се казва, че няма да се търси отговорност от никого и те я поемат изцяло? Според мен това трябва да стане.  Smiley
Активен
ReconProG

Неактивен Неактивен

Публикации: 1 268

« Отговор #6 -: юли 22, 2008, 20:38:09 »

Не става. Когато се приемаха правилата през февруари се реши да не се допустак лица под 18г. понеже този тип документи нямат стоиност в съда.
Активен

"Whoever said that the pen is mightier than the sword has obviously never encountered automatic weapons."
Onufrii_fichev

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: юли 22, 2008, 20:46:00 »

Добре де няма ли някакви неофициални срещи, в които мога да дойда?
Активен
Чичо Скрудж
Джентльмен Удачи

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: юли 22, 2008, 20:58:20 »

Освен да зарибиш и баща си... ? Wink
Активен
Onufrii_fichev

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: юли 22, 2008, 21:00:43 »

Никакъв шанс!!!  Grin Grin Grin Сериозно няма ли някакъв вариант да играя?
Активен
Чичо Скрудж
Джентльмен Удачи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: юли 22, 2008, 21:15:33 »

Айде няма да изпростявам с повече предложения Grin
Нека се изкажат все пак по-компетентите. Някъде из темите, мисля че в Благоевград се спомена за някакъв пич, дето се беше появил на игра с баща си, не за да играе бащата, а да се увери за каква игра става дума и да види за какво евентуално ще отиват парите му, като се стигне до покупка на оръжие и екипировка за момчето. Рови из темите и чети, не губи надежда, въпреки че шанса май не е голям Smiley
Активен
kcekelkai

Неактивен Неактивен

Публикации: 232

« Отговор #11 -: юли 22, 2008, 21:19:34 »

ДА аз съм тва момче имам си сичко ама незнам дали ще мога да играя
смятам този уикенд да доида на отворената игра НО.......
Активен

Call me Kce .
Чичо Скрудж
Джентльмен Удачи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: юли 22, 2008, 21:23:11 »

Ми образовай го набора ти, как е протекла процедурата, какъв е резултата, какви са надеждите и шансовете и т.н. Мераклий сте то се вижда, ама...
Активен
Kreslyo
Джентльмен Удачи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: юли 22, 2008, 21:43:44 »

Цитат
Добре. Ще мога ли да играя, ако родителите ми подпишат документ, в който се казва, че няма да се търси отговорност от никого и те я поемат изцяло? Според мен това трябва да стане.

Grin Grin GrinДоведи още десетина приятели с тебе. Може и аз да ти напиша документите... с квито искаш подписи отдолу
хихихихихихи Grin

Виж тука:
http://www.airsoftbulgaria.com/forum/index.php?topic=350.0
Може и да има надежда.  Wink
« Последна редакция: юли 22, 2008, 21:46:06 от Kreslyo » Активен

Berget -9 vet.

kcekelkai

Неактивен Неактивен

Публикации: 232

« Отговор #14 -: юли 22, 2008, 22:32:15 »

ние ни сме малолетни ни сме пълнолетни А са де  Grin Grin
Активен

Call me Kce .
Vorux
Легионер

Неактивен Неактивен

Публикации: 807

« Отговор #15 -: юли 22, 2008, 22:36:27 »

Може би сте непълнолетни? Wink
Активен

И Исус го попита: Как ти е името? А той Му каза: Легион ми е името; защото сме мнозина.
Pike'

Неактивен Неактивен

Публикации: 1 224

« Отговор #16 -: юли 22, 2008, 23:36:14 »

Добре. Ще мога ли да играя, ако родителите ми подпишат документ, в който се казва, че няма да се търси отговорност от никого и те я поемат изцяло? Според мен това трябва да стане.  Smiley
всъщност независимо какво ти казаха всички останали над мен - МОЖЕШ!
Ако родителите ти формулират изрично писмено пълномощно, че ТЕ поемат отговорността пред съда, и държавата за всички понесени от теб емоционални, физически и юридически вреди, и ако това пълномощно бъде заверено от нотариус - то тогава ти реално ще си приносител на докумет, който ще има валидност пред всеки правно дефиниран юридически и физически субект в държавата. респективно и пред еърсофтБългария.

Друг въпрос че този документ ще даде право на еърсофтБългария емоционално да те унижат, физически да те пребият, и юридически да те ограбят, и цялата законова отговорност за това нещо ще го понесат собствените ти родители  Grin Grin Grin Че и ще е заверено от нотариус. Така че айде пак си помисли дали не е по-идейно да си изчакаш нужните годинки Wink

нищо не ти пречи обаче докато чакаш, да се екипираш и да си правиш тренировки насухо. Еърсофт "оръжията" са весели играчки, които не подлежат никакъв разрешителен режим, така че си в правото да си напълниш цялата къща с ЦАМ така че като му дойде времето да си "винаги готов" (ееех колкото пъти го кажа това ми се козирува и ми се пее... и ми се връзват възли с парчета текстил) Grin
« Последна редакция: юли 23, 2008, 10:48:20 от piker » Активен

negative.
Kreslyo
Джентльмен Удачи

Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: юли 23, 2008, 09:46:18 »

Цитат
Друг въпрос че този документ ще даде право на еърсофтБългария емоционално да те унижат, физически да те пребият, и юридически да те ограбят, и цялата законова отговорност за това нещо ще го понесат собствените ти родители  Grin Grin Grin Че и ще е заверено от нотариус. Така че айде пак си помисли дали не е по-идейно да си изчакаш нужните годинки Wink

Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy CheesyПайкър кажи сега че на си гаден!!! Grin Grin Grin Продавач на надежда си ти! Grin
Активен

Berget -9 vet.

Snaip
Bad Company

Неактивен Неактивен

Публикации: 1 229

« Отговор #18 -: юли 23, 2008, 10:26:35 »

които не подлежат никакъв разрешителен режим, така че си в правото да си напълниш цялата къща с ЦАМ
Tук малко бъркаш. Забранени са за продажба на лица под 18 години по принцип. Това че някои го правят е съвсем отделен въпрос. Въпреки че ако момчето дойде с родител, на който се обяснят всички потенциални опасности и вече родителят направи покупката няма да представлява проблем.
Активен

Снайп- Горд Бай бидон Без Очила
Командир на Лошата Рота
Pike'

Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: юли 23, 2008, 10:33:45 »

може ли да ми цитираш частта в българското законодателство, в кояте се постулира тази забрана?
Активен

negative.
Snaip
Bad Company

Неактивен Неактивен

« Отговор #20 -: юли 23, 2008, 10:37:11 »

може ли да ми цитираш частта в българското законодателство, в кояте се постулира тази забрана?
В българското законодателство еърсофта не е дефиниран. Но по смисъла на нашия закон се водят въздушни оръжия, а въздушните са забранени за продажба на лица под 18 години.
Активен

Командир на Лошата Рота
Pike'

Неактивен Неактивен

« Отговор #21 -: юли 23, 2008, 10:41:18 »

Не. Не са.

Имаше подобно ограничение касаещо Газ-Сигналните оръжия и Пневматичните оръжия, но преди около 3 години ако се не лъжа то беше атакувано и отменено. По смисъла на закона нито ГСОтата нито пневматичните оръжия подлежат на какъвто и да било разрешителен режим.

Друг въпрос че много от търговците от морални съображения отказват да продават пушки на келеши. Което си е тяхно право. Но подобна формулирана забрана няма.
« Последна редакция: юли 23, 2008, 10:44:17 от piker » Активен

negative.
Snaip
Bad Company

Неактивен Неактивен

« Отговор #22 -: юли 23, 2008, 11:05:00 »

Може и да бъркам но разрешителен режим означава че трябва да се регистират в полицията след закупуване. В този смисъл да на свободна продажба са и да още преди години отпадна това изискване за ГСО и въздушно оръжие.Продават се свободно НО на лица над 18 години. 
Активен

Командир на Лошата Рота
Dare_Devil
Гурка

Неактивен Неактивен

Публикации: 384

« Отговор #23 -: юли 23, 2008, 11:35:07 »

Всъщност Снайп, доколкото си спомням (може и аз да бъркам де, не съм чел закона от бая време), нито ГСО-тата, нито пневматичните оръжия са дефинирани където и да е в закона като подлежащи на каквато и да е регистрация. Дефинирано е единствено огнестрелното оръжие, като формулировката беше такава, че излизаше, че всичко що не е огнестрелно не подлежи на какъвто и да е контрол - било то разрешително или регистрация след закупуване.

П.С: Бе няма ли някой закона под ръка, че да прочете и да не се чудим?
Активен
Snaip
Bad Company

Неактивен Неактивен

« Отговор #24 -: юли 23, 2008, 11:41:02 »

И аз това казвам, че не подлежат на регистрация. Дискусията е дали трябва да имаш 18 за да си закупиш такова.
Активен

Командир на Лошата Рота
Страници: [1] 2 3 4
  Изпечатай  

Отиди на: