Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Автор Тема: Ревю на Snow Wolf M24 (SW04)  (Прочетена 3433 пъти)

CMOKO

  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
    • Профил
    • Sunday Tactical Airsoft Shop
Ревю на Snow Wolf M24 (SW04)
« -: август 11, 2016, 13:11:58 pm »

Здравейте,

Понеже ми беше скучно, наложи се да си купя още една пушка... :)Моделът е SW04, произведена от Snow Wolf и е реплика на М24

Данни:
Модел: SW04
Вид: Пружинна
Тегло: 3300 g.
Дължина: 1100 мм. (регулира се)
Обявена начална скорост 0.2 топче: между 105 и 120 м/с по различните сайтове...
Реално измерена от мен скорост с 0.2 топче: 142 м/с
Изработена от: Пластмаса, алуминий, стомана и всякакви сплави
Съвместимост с APS2


Моделът е на пазара от доста дълго време и в общи линии сравнително лесно може да се добие сериозна представа за частите и качеството на изработка, като се прегледат произволни форуми и клипове.

Външни части:

Прикладът прави впечатление с характерната система за настройка на дължината. Направен е от доста дебела пластмаса и общо взето допринася за сравнително високото тегло на пушката (сравнено с други подобни реплики).
Изглежда доста здрав и солиден. Аз лично харесвам това, че ложата е доста дълга и дава възможност да се подпира пушката на нея.
На приклада са поставени места за закачане на ремък, както и място за монтаж на двунога.
Имах възможност да избирам между 5-6 различни разцветки на приклада - зелен, бежов, черен и 2-3 вида камуфлаж. Както е видно се спрях на зеления и за моя изненада установих, че прикладът всъщност е боядисан фабрично. Цвета под боята също е зелен, малко по-тъмен и наситен.
Останалата външна част от репликата традиционно се състои от цевна кутия, болтов механизъм и външна цев.

Върху цевната кутия има фабрично монтирана Weaver база за монтаж на оптика. Нещо което не винаги е включено в комплекта на пружинните еърсофт снайпери.


Цевната кутия и лостът за презареждане са в познатия стил Remington 700 и няма нищо особено при тях, освен може би че са хибрид между APS2 цилиндрова група и лост за 
презареждане в стил VSR, което по-скоро има отношение към конструкцията на вътрешностите...


Външната цев е направена от алуминий, или някаква негова сплав, като дебелината на стените и е доста сериозна, което също допринася за сравнително високото общо тегло.
Тук е удобно да се отбележи, че в комплекта с пушката има добавена капачка за външната цев, която дава възможност за монтаж на заглушител. Резбата е 14 мм CCW.
Не прави приятно впечатление, че външната цев не е хваната към приклада никъде. Това е проблем, само ако пушката се подпира на цевта, вместо на ложата, защото при тези условия се наблюдава леко движение на външната цев спрямо приклада и цевната кутия.
Мисля че това може да се оправи с поставяне на допълнителен болт, който да държи цевта и приклада заедно. Удобно място за това е в предната част на ложата.


Пълнителят на пушката се поставя в средата на ложата, от долната страна на репликата. Побира 20 топчета.
Интересното е, че пълнителят не докосва ложата по никакъв начин, а реално се поставя в специално изработен детайл, който е монтиран с по един болт към предната част на цевната кутия и към външната цев.
Същият пълнител се използва и в друг модел на Snow Wolf - SW99
Вътрешни работи :)

Тук идва интересната част.
Пушката е съвместима с APS2 система.
Това ни дава възможност да подберем частите за цилиндровата група от сравнително голям избор.
Бутало, водач на пружина, пружина и глава на цилиндър са практически взаимозаменяеми с тези на доста по-разпространената L96 (Well MB01, Well MB08)
Цилиндърът е малко по-различен от този на L96, но като цяло е лесно откриваем по сайтовете.
За да съм напълно сигурен в горните твърдения, разглобих цилиндъра и подмених всичко в него с ъпгрейд части от AirsoftPro. Частите са от комплект за L96 и работят перфектно, вкл. главата на цилиндъра.

Ето снимка на фабричните неща:


Относно спусковия механизъм нещата стоят общо-взето, както с цилиндъра - важните неща са APS2, но външно реално става само за тази пушка.
Също детайл, който се изработва от 2-3 тунинг фирми.
Направих над 200 изстрела с комплекта на AirsoftPro с пружина М150, която даде 156 м/с и не виждам следи от износване на спусъка.
Основно притеснение според мен е стопера на водача на пружината - изработен е от цам.Хоп камера и цев... несъмнено най-важните неща за подобна реплика.
Ами тук няма приятни изненади.
Не съм очаквал да остана с фабричната камера и цев, но пък е изненадващо за мен, колко малко внимание е отделено на камерата.
Практически неизползваема.
Не държи настройка на хопа - разхлабва се прогресивно в рамките на 2-3 изстрела, цевта хлопа доста свободно в нея. Хоп системата не дава достатъчен хоп за да вдигне 0.40 топче.
Цевта е дълга около 500 мм и въпреки изброените проблеми с хоп камерата, от 27-28м успява да вкара 8/10 0,40 ASG в кутия 500 мл от боя, което се постига с държане на хоп лостчето с пръст в една и съща позиция през цялото време.
Афтърмаркет хоп камери за тази пушка има бол :)Като заключение бих казал, че фабрично пушката не става за игра, основно заради хоп камерата.
Възможностите за ъпгрейд са доста големи и реално можем да избираме от богат избор тунинг части от различни производители.
Не виждам проблемни места по пушката, ако изхождаме от там, че това е платформа за ъпгрейд с цел постигане доста по-високи резултати от фабричните на повечето такива реплики.


Ъпгрейд план за пушката:
- Скъсяване на външната цев
- Монтаж на огромен заглушител
- Поставяне на хоп камера AirsoftPro
- Някаква хубава цев... още не мога да реша
- Поставяне на Mancraft SDiK
- сигурно и още нещо, за което не се сещам сега :)

Благодаря за отделеното внимание и се надявам това лаконично ревю да е полезно на бъдещите поколения!

Отивам на плаж!

Тони


Активен
Sunday Tactical Airsoft Shop
www.sundaytactical.com