Me4u
Администратор
Неактивен
Публикации: 5 490
|
 |
« -: юни 28, 2009, 21:22:56 » |
|
Отварям тази тема, за да може всеки да сподели нещо от опит на терена, което ще бъде полезно на останалите еърсофтъри. Започвам пръв, но не щото много знам, а защото и сам съм ги усещал тези неща и ако ги знаех по-рано.....еххх
1. При топло време и при липса на шапка - задължително маскираща кърпа на главата; първо-спира течащата от челото пот и можеш да избършеш бързо очилата, когато се замъглят, а и намаля контрастта от цвета на кожата на скалпа.
2. Телефонът се носи в допълнителен калъф или закачен на връзка. виждали сме вече ударени гсм-и, а и сме търсели такива по поляните.
3. Ръкавиците са удобно нещо, особено когато минаваш през бодливи храсти и трябва да ги хванеш и отместиш, за да минеш, без да викаш после и да вадиш трънчета.
Поздрави,
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cartman
Неактивен
Публикации: 1 172
|
 |
« Отговор #1 -: юни 28, 2009, 21:45:20 » |
|
С телефона и аз съм сред "играчите" дето го носат както не трябва-резултата ми е спукан дисплей. Добре че става дума за евтиника стара нокийка.
Да доавя и аз - вдишвайте през носа,издишвайте през устата - забавя ефекта на пресъхване на устата.
|
|
|
|
|
Активен
|
Пречи ли ви шума в главата ми?
|
|
|
logus
Планинец
Неактивен
Публикации: 482
|
 |
« Отговор #2 -: юни 28, 2009, 21:52:57 » |
|
Аз на игри си нося един стар и изключително здрав телефон, в горен джоб на ризата, под тактическата жилетка, с пакетче носни кърпички за уплътнение отвън. Дисплеят е винаги обърнат към тялото. Така и да има попадение в апарата, той е добре предпазен.
|
|
|
|
|
Активен
|
 "There are no stupid questions, only stupid people." "ON A LONG ENOUGH TIMELINE, THE SURVIVAL RATE FOR EVERYONE DROPS TO ZERO"
|
|
|
|
Security
Гост
|
 |
« Отговор #3 -: юни 29, 2009, 00:22:08 » |
|
Не питай старило а патило такава ли е идеята  Колеги, айде да не коментираме, а да формулираме едни правила които да спестят пари и ходене по доктори на бъдещите еърсофтъри. Ръкавиците - задължително цели, тия с рязаните пръсти са много яки по филмите но в реалния живот не струват. Шапка - както колегата Мечка е казал, поне кърпа, за предпочитане шапо защото ви прави сянка на челото и носа да не изгорите, освен това размива силуета. Очила - за летен ден с много слънце по добре да са с тъмни плаки, и задължително да са тествани. Вода - някои ползват манерки, други бутилки, трети хидратиращи системи Кемълбек или Хидрасторм - всички си носят вода, повече вода, имат си вода и в колите/раниците. Абсолютно недопустимо е да останете без вода. Препоръчва се смукането на малки глътки с цел поддържане на баланса в организма без пляскането на вода в тумбака. Някои ползват разтворими електролити - съвсем не лоша идея, както и ако сте с добре изолирана хидратираща система може да я напълните с лед сутринта. Гарантирано работи до 4 часа след напълването. Наколенки - идеята не е да сте куул, а да си пазите краката. Гората е пълна с камъни на които да си потрошите колената. Обувки - тук мнения много, мисля всички са на мнение че трябва да поддържат глезена. Някои колеги правят следния номер - след като са вкарали крачола и завържат връзките минават един пласт тиксо/изолирбанд отгоре. Държи ви връзките да не се развържат от храсталаците, и същевременно ви пази да не влезе камъче/пръст в обувката. ПП утре пак.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Vorux
Легионер
Неактивен
Публикации: 807
|
 |
« Отговор #4 -: юни 29, 2009, 12:02:27 » |
|
Това, с ръкавиците, е абсолутно вярно - аз първия път направих грешката да се появя с ръкавици без пръсти и още на първата престрелка едно топче ми спука нокътя - боля ме две седмици ужасно. А за телефоните е добре да се ползва някакво твърдо калъфче - аз имам алуминиево за моя - ей-такова:  Предполагам, че за почти всички модели може да се намери подобно, а цената му е нищожна на фона на останалата екипировка.
|
|
|
|
|
Активен
|
И Исус го попита: Как ти е името? А той Му каза: Легион ми е името; защото сме мнозина.
|
|
|
Kurtev
Неактивен
Публикации: 623
|
 |
« Отговор #5 -: юни 29, 2009, 16:07:25 » |
|
Айде и аз да споделя, което съм пробвал.
За потенето на очила, на ОМВ се продава препарат против потене за мотористи и всякакви бабаити, ако не всеки от вас трябва да има силиконова смазка за пушката си! Пръснете отвън и отвътре на всяко ОЧиЛО и го почиства с с парцал, като така се оставя тънък филм. В зависимост от горещината помага за известно време, може и цяла игра, пробвано е работи.
|
|
|
|
|
Активен
|
"Никога не стреляй, когато няма кой да ти отвърне"
|
|
|
|
Security
Гост
|
 |
« Отговор #6 -: юни 29, 2009, 16:36:02 » |
|
Или си кyпувате очила пелтор за 35 лева или ревижън за малко повече - и си имате истински очила с балистична защита и си джиткате с тях без потене и т.н.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Me4u
Администратор
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: юни 29, 2009, 16:50:35 » |
|
Точно Пелтора ми се изпоти, тъй като от жегата нахлуваше люта пот право в миглите ми, понеже не носех кърпа/шапка/шамаг...
Поздрави,
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Security
Гост
|
 |
« Отговор #8 -: юни 29, 2009, 16:57:37 » |
|
Пелтора ти се е изпотил защото са ти били потни очите и влагата няма от къде да излезне. Слагаш ги половин милиметър напред а не опряни в челото и си пич. Също така когато вали ако сте без шапка сте прецакани много, освен че ви влиза вода навсякъде, капчиците отиват и по очилата което е неприятно. Козирката е доста задължителна в този случай.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Shifter
Неактивен
Публикации: 98
|
 |
« Отговор #9 -: юли 02, 2009, 22:06:02 » |
|
Също така когато вали ако сте без шапка сте прецакани много, освен че ви влиза вода навсякъде, капчиците отиват и по очилата което е неприятно. Козирката е доста задължителна в този случай. Челният опит показва, че козирката на шапката предпазва очилата и от запотяване.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
The Black Tiger
Неактивен
Публикации: 315
|
 |
« Отговор #10 -: юли 02, 2009, 22:14:33 » |
|
Здравейте, против изпотяване ползвам един спрей за автомобили против изпотяване на стъкла "anti condens" от мистър бириколаж. пръскаш цайските, изчакваш малко да "поизпръхне" забърсваш със сух парцал и няма конденз. даже съм си минал и оптиките и бързомерите ей така профилактично.  
|
|
|
|
« Последна редакция: юли 02, 2009, 22:35:54 от The Black Tiger »
|
Активен
|
Николай - гр. Пловдив Оръжие: KLS-RK02 / JG AUG A2 / Well MB05A - MB05UPV Радиостанция: PMR - Brondi FX Dynamic Камуфлаж: BW flecktarn - гащеризон
|
|
|
Pike'
Неактивен
Публикации: 1 224
|
 |
« Отговор #11 -: юли 02, 2009, 22:33:32 » |
|
Челният опит показва, че козирката на шапката предпазва очилата и от запотяване.
Абсолютно никога не съм ползвал смазки за еърсофт очилата си (само за тези плуване). Очилата които аз ползвам са няк'кви практикерски. Със защита отстрани. При все че съм с широк лицев череп ми осигуряват сравнително добро проветрение. В комбинацията с широкопола шапка руйвалк ефектът е уау. Очилата не се запотяват почти никога, а когато все пак се случи - те са си на телескопични дръжки - леко изнасяне напред елиминира проблема за секунди. За илюстрация - на играта в СЗ, когато ни удави проливното дъжд - аз май бях от малкото които не се оплакаха, че им са се запотили очилата  тъпото на практикерските е че често тябва да се сменят - лесно се драскат.
|
|
|
|
|
Активен
|
negative.
|
|
|
Garga
Неактивен
Публикации: 259
|
 |
« Отговор #12 -: юли 02, 2009, 23:38:43 » |
|
Без спрей си е ад. Няма значение от марка очила и т.н. И козирките не помагат... Така, че спрей му е майката, моя опит го доказа ...
|
|
|
|
|
Активен
|
Multifunctional Electronic Replicant Trained for Efficient Killing
|
|
|
Shifter
Неактивен
Публикации: 98
|
 |
« Отговор #13 -: юли 02, 2009, 23:41:52 » |
|
Аз също нямах проблем със запотяването. Новата реколта от очила в Бриколаж е доста сполучлива. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Bagera
Berget 10
Неактивен
Публикации: 824
|
 |
« Отговор #14 -: юли 03, 2009, 08:50:38 » |
|
Цаките ми са също от Бриколаж и от известно време насам съм забелязал, че колкото и да им духам и лъхам, не се запотяват грам. Това без да ги мажа с нищо, даже ги мия на мивкята и ги забърсвам добре след това... явно имат някакви сполучливи попадения Иначе имам спрей от OMV против запотяване, който ползвам за другите ми очила.
|
|
|
|
« Последна редакция: юли 03, 2009, 08:53:04 от Bagera »
|
Активен
|
Fortune favours the bold.
|
|
|
|
Security
Гост
|
 |
« Отговор #15 -: юли 03, 2009, 08:58:56 » |
|
а когато все пак се случи - те са си на телескопични дръжки - леко изнасяне напред елиминира проблема за секунди.
Точно това имам предвид по горе. Очилата трябва да дишат и това си е, аз ги мърдам по същия начин един два милиметра напред. Имам и Ревижън маска, която е така направена че ако си в движение - дори и да ходиш, няма проблем, в момента в който спреш се позапотява леко.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
GREENKILLER
Планинец
Неактивен
Публикации: 314
|
 |
« Отговор #16 -: юли 03, 2009, 21:02:58 » |
|
Все си мисля, че най - важно е колко се поти играча. Аз се потя много и когато е поваляло дъжд и след това жега направо ... ада не говорим на дъждовно и леко хладно. Така че на различните хора този показател си е много различен, чак след това идва иновациата на очилата или ефекта на спрейовете. Аз играя с маска с решетка. Под нея слагам очила с диоптър/ доста малки по размер са лупите / и пак тези с диоптъра се изпотяват, а през решетката е доста проветливо.
|
|
|
|
« Последна редакция: юли 03, 2009, 21:05:36 от GREENKILLER »
|
Активен
|
Не подценявай този, който прави крачка назад, защото може и да се засилва...
|
|
|
El Commendante
MARINES
Неактивен
Публикации: 58
|
 |
« Отговор #17 -: юли 05, 2009, 13:32:33 » |
|
Ето едно друго решение на наш съотборник: Представям ви очила модел "Франкенщайн"  .Много ефективни [attachment deleted by admin]
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
GREENKILLER
Планинец
Неактивен
Публикации: 314
|
 |
« Отговор #18 -: юли 05, 2009, 15:54:18 » |
|
Впечатляващо! А вентилатора от какво е , видеокарта или ?
|
|
|
|
|
Активен
|
Не подценявай този, който прави крачка назад, защото може и да се засилва...
|
|
|
FDGO
Планинец
Неактивен
Публикации: 205
|
 |
« Отговор #19 -: юли 05, 2009, 17:45:46 » |
|
Както сподели колегата GREEN потенете на отделния играч е индивидуално. Аз също играя с очила с диоптър и в/у тях слагам подобни на тези от картинката с вентилатора. До сега не ми се е случвали да ми се запотят очилата незнам на какво се дължи.Играя и с буне и може от там да идва ефекта че то задържа стичащата се пот. Може ли да помоля за снимка на тези очила от Бриколаж че да си поръчаме такива . Относно консумацията на вода както стана въпрос по горе е добре да се пие на малки глътки ил да се жабуриш само и после да изхвърлиш водата, помага и само намокряне на усните (личен опит).
|
|
|
|
|
Активен
|
Див човек и силен ветър, нищо не може да ги запре!  
|
|
|
|
Security
Гост
|
 |
« Отговор #20 -: юли 06, 2009, 09:55:34 » |
|
да се жабуриш само и после да изхвърлиш водата, помага и само намокряне на усните (личен опит).
Съветваш хората да се дехидратират по време на игра ли ? При 30 градуса че и отгоре ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Me4u
Администратор
Неактивен
|
 |
« Отговор #21 -: юли 06, 2009, 14:31:04 » |
|
Още един съвет от мен:
Когато си в гората, в походна колона или в засада....за предпочитане е когато се комуникира, това да става с понижена тоналност, като се избягва нормалният говор, а се набляга на шептенето и подаването на команди посредством къс звук и ръчни сигнали.
Поздрави,
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pike'
Неактивен
Публикации: 1 224
|
 |
« Отговор #22 -: юли 06, 2009, 15:11:36 » |
|
...когато се комуникира, това да става с понижена тоналност, като се избягва нормалният говор, а се набляга на шептенето и подаването на команди посредством къс звук и ръчни сигнали... Абсолютно, но това важи само за комуникация със съотборниците. Сигнали към противникови играчи се подават чрез структурирани в стегнат откос топчета. не можах да се сдържа :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
negative.
|
|
|
Stalker
Бергет 9
Неактивен
Публикации: 1 155
|
 |
« Отговор #23 -: юли 06, 2009, 16:47:54 » |
|
Ако тестваш екипировка и оръжие по 4-5 часа можеш да прецениш дали ти е удобно.За да разбереш дали е надеждна ти трябват 12-15 часа или няколко дневна "игра". 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Cartman
Неактивен
Публикации: 1 172
|
 |
« Отговор #24 -: юли 11, 2009, 08:35:51 » |
|
ВАЖНО!!! За тези , които обичате да хрупате солети по време на игра -така издавате позицията, така че сутрин вместо солети си купувайте пликче гумени мечета Харибо. 
|
|
|
|
|
Активен
|
Пречи ли ви шума в главата ми?
|
|
|
|