Airsoft Bulgaria Forum
юли 29, 2010, 20:08:37 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Вход Регистрирай  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Нощна игра 01-02.08.2009 г. В. Търново  (Прочетена 1026 пъти)
GREENKILLER
Планинец

Неактивен Неактивен

Публикации: 523

« -: август 02, 2009, 13:11:33 »

Смятам, че е по - добре да отделим двете игри - нощната и дневната проведена през деня в неделя 02.08.2009г., поради важността на нощната игра!

Та така - проведе се поредната успешна операция на отбор Планинци, включваща следните тактически елементи  Grin
20 00 ч. сбор на личния състав
20 40 ч. пристигане на мястото, където бе изградена базата / бивака / на отбора - Градчето
21 40 ч. край на опъването на палатките, масите, столовите, палене на лагерен огън и настаняване на половинките на сигурно, безопастно и осветено място, че може в гората да има мечки стравници .  Grin Grin Grin
22 00 ч. начало на играта!!!

Условията за игра - прекрасни: Липса на жега, незначителен вятър, чудесен подпор на датата - почти пълно пълнолуние, като луната залезе чак след края на играта! и разбира се достатъчно ентусиазъм - с кофи от играещите.

Тактическо снарежение: Всички бяха снабдени с тактически фенери, имаше и хора с лазерни прицели и с трасиращи бибитки, които обаче не показаха очакваната огромна ефективност.

Основен сценарии - Защитаващата фракция е взела заложник находящ се в една от сградите. Има терористи и в сградите , а също и такива, които обхождат периметъра и постоянно осветяват близките горички от юг, запад и изток с цел откриване на врага. Абе по - възрастните му викаме - КАРАУЛ. Спец частите - те се промъкват незабелязано правят атака с цел поразяване на караула и търсят заложника в къщите. Направиха се няколко варианта на сценария като се променя съотношението на  играчите и ограничаване на периметъра на играта.

Край на играта - 00 30 ч.
и започване на атака на свински труп с цел поглъщане на части / пържоли / от него преминали термична обработка върху скара подгрявана от дървени въглища и консумиране на дестилирана течнос от грозде и захара - Божовица и варка от ечемик и хмел - Болярка.

Цялата игра мина при огромен успех . Има само доволни играчи дори изпадащи във възторг. И най важното - абсолютно никакви инциденти - постарахме се да познаваме добре терена и да е опезопасен !
« Последна редакция: август 02, 2009, 13:17:41 от GREENKILLER » Активен

Не подценявай този, който прави крачка назад, защото може и да се засилва...
logus
Планинец

Неактивен Неактивен

Публикации: 562

« Отговор #1 -: август 02, 2009, 15:19:31 »

Играта се получи успешна и безаварийна. Наистина придвижването, дебненето и боят през нощта бяха емоции, които досега не бяхме преживявали!

Можем да поработим повече върху избягването на приятелския огън, макар че той беше неминуемо последствие от липсата на радио комуникация.

Яд ме е, че забравихме да си направим снимки след последното разиграване.
Активен

"There are no stupid questions, only stupid people."

"ON A LONG ENOUGH TIMELINE, THE SURVIVAL RATE FOR EVERYONE DROPS TO ZERO"
kupona
Планинец

Неактивен Неактивен

Публикации: 1 418

« Отговор #2 -: август 02, 2009, 20:52:15 »

Аз също съм много доволен от играта и сценарийя, макар че взех участие едва един час. Определено варианта на игра с "Караул" на този терен е добър, но  е нужна малко техническа подготовта, примерно като осветяване на граничните зони.

Изводите , до които самия яз стигнах по отношение на нощните игри са:
1. Нощна игра трябва да се провежда само на добре познат терен!
2. В такава игра не бива да участват неподготвени и неопитни играчи!
3. Нужно е ясно маркиране на двата отбора, много приятелски огън имаше Grin Grin Grin
 Има и други неща , но трябва да ми се избистрят, бая впечатления натрупах Cheesy Cheesy Cheesy

Ето и малкото снимки, които направих:

И още няколко:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=406899

Поздрави Smiley

Kupona

Активен

AIRSOFT GSM: 0878 58 27 52
piker

Неактивен Неактивен

Публикации: 1 059

« Отговор #3 -: август 02, 2009, 23:02:48 »

кога ще е следващата? искам да участвам.
Активен

Не хотите по-хорошему - уберем вазелин!
kupona
Планинец

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: август 02, 2009, 23:35:16 »

Ще ти се обадя, ама ще трябва първо да се напием 3-4 Grin Grin Grin пъти(без да играем) на тоя терен,  за да го опознаеш и да се оправяш на тъмно Wink Cheesy Cheesy Cheesy

Поздрави Smiley

Kupona
Активен

piker

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: август 02, 2009, 23:52:53 »

мисля че и без пиене може да минем. Wink Ти си способно командир. Ще обясниш, ще покажеш, пък аз ще го изпълним. Пиенето... нещо Wink
каква акипировка и оръжия изпозвахте? Мисля че отраз мога да отсвиря мощносто си оръжие за такава игра? Калашника ми обаче ОК ли е? Или само с пистолет?
прочетох нещо че всички сте били с фенери - това на оръжията закачени или как? може ли без? Или с челник примерно, а не с оръжеен фенер?
Активен

kupona
Планинец

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: август 03, 2009, 00:24:52 »

Използвахме оръжия до 110/115 м/с, относно фенерите, аз използвах на UltraFire (http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14027) Закачен е на М4-ката ми, има три степени на мощност, използвам зарядни батерий, покрива (осветява) над 70 м, М-ката не хвърля толкова Grin Grin
Може и да не използваш тактически фенер за локализиране на целта, твое решение.....но задължително трябва да имаш някакъв фенер, челник или друго средство за осветяване на пътя, оглед на позицията, която заемаш (стая, помещение някакво, участък от гора....), освен това убитите се маркираха с вдигнат  вертикално към небето светещ фенер. Аз специално имах тактически фенер на пушката, два резервни фенера в жилетката, единия по-компактен и освен това ползвах и челник за маркиране и осветяване на пътя пред себе си докато се отправях към мъртвилото.
По време на нашата игра определено преимущество имаха играчите с по-мощни фенери, просто можехме да осветим по-добре полосата....беше интересно, при защитата на базата изчакахме 10 минути да се приближат достатъчно атакуващите, чувахме ги, но не ги виждахме в тъмното, в даден момент по команда караула разделен по двойки освети едновременно двата фланга....можеш да с представиш какво се случи..........лазещи, прокрадващи се в тъмното врагове бяха осветени и спипани "по долни гащи" насред поляната....и като се почна едно стреляне..... Grin Grin Grin

Поздрави Smiley

Kupona
« Последна редакция: август 03, 2009, 00:27:26 от kupona » Активен

logus
Планинец

Неактивен Неактивен

Публикации: 562

« Отговор #7 -: август 03, 2009, 08:12:29 »

Така стана, при голямото лазене. Но пък когато се промъквахме през горичката, преимуществото беше на наша страна - фенерът хем не може да ме освети през листата и клоните, хем представлява чудесна мишена, като знам, че е закачен за главата на противниковия боец. Smiley

Изключително красив ефект се получава при закачането на фенера към пушката - говоря за осветявянето на струите топчета, които политат към целта.

Оценката ми на деня/нощта е 10/10!
Активен

"There are no stupid questions, only stupid people."

"ON A LONG ENOUGH TIMELINE, THE SURVIVAL RATE FOR EVERYONE DROPS TO ZERO"
piker

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: август 03, 2009, 08:15:16 »

wow... Много добре звучи... ще следя темите ви да видя кога пак ще правите такава игра - и скачам на един фтубус да идвам да досаждам Wink
Активен

kupona
Планинец

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: август 03, 2009, 10:49:46 »

Закачения под цевта фенер осветява чудесно траекторията на топчетата, оказа се че трасаците които си доставихме светят след осветяване едва 1-2 секунди, просто е нужно да бъдат осветявани непосредствено преди изстрел, а ние не разполгахме с нужните технически средства (пълнители или заглушители). Но фенера осигурява достатъчно добра осветеност и на обикновенните топчета Wink Cheesy Cheesy

Поздрави Smiley

Kupona
Активен

F_I_R_E
Планинец

Неактивен Неактивен

Публикации: 891

« Отговор #10 -: август 03, 2009, 12:51:39 »

Добре се получи. Може да направим още една до края на годината.
Като се прибера от работа ще кача и снимките от моето апаратче.

Поздрави.
Активен

Страхливите умират много пъти преди смъртта си, храбрият умира само веднъж.

F_I_R_E
Планинец

Неактивен Неактивен

Публикации: 891

« Отговор #11 -: август 03, 2009, 20:57:38 »

-> СНИМКИ <-

Ето снимките от мен.

Поздрави.
Активен

Страхливите умират много пъти преди смъртта си, храбрият умира само веднъж.

Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на: