Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Автор Тема: Low или Hi cap пълнители?  (Прочетена 30264 пъти)

Svetlo

 • Хиените
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 965
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #50 -: септември 14, 2010, 17:40:29 pm »

Ме4а4у сложи нещата на място, в крайна сметка, тази тема е СВОЕОБРАЗНА АНКЕТА, ясно обявена от Комусо и резултата е налице. Организаторите или ще/ или не ще се съобразят с него. Аз съм за мид/ лоу кап пълнителите (просто това е по-близко до реалното оръжие), всички любезни приказки за съобразяване и пр. с новите играчи, със специалните пушки, с финансовите възможности и др. причини и повели, отричат естественото развитие на всяко човешко дело и начинание. Извинете ме, че се изразявам малко генерално, но смятам, че би трябвало новите да се съобразяват със създаденото и създаваното от старите (към, които ще се присъединят един ден)! През живота си съм се наслушал и нагледал на какви ли не ОТЛАГАНИЯ, заради някакви подобни причини, самият аз съм го правил също. Крайният резултат: НЕ СВЪРШЕНА НИКАКВА РАБОТА за РАЗВИТИЕ; НЕ НАПРАВЕНА НЕОБХОДИМАТА ПРОМЯНА или поне ОСНОВАТА за НЕЯ ... следствието от това - продължаваме си по стария начин като едва ли не, очакваме НЯКОЙ да донесе новото, а ние да го одобрим. Не! Новото е в нас, защото старото вече не ни харесва!  ;DАктивен
Командир на ХИЕНИТЕ. Има ли още лъвове?

holidaybg

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 636
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #51 -: септември 15, 2010, 01:05:30 am »

Аз съм за мид/ лоу кап пълнителите (просто това е по-близко до реалното оръжие)

Аз също съм гласувал за мид/лоу кап гласувал в тая анкета.

Ама с какво пълнител за 170 топчета е по реалистичен от такъв за 430? И двата са нералистични. Може би трябваше да е лоу кап само. Е тогава може да се говори за реализъм. Ама пък както вече се каза в една кратка полемика преди за много оръжия няма. И що тогава един картечар може да си джари с 2000 и кусур топки в пълнител пък аз немога с 430. Или един снайперист с двайсетина вместо с 5 както е реалистично? Ще стане за един може, за други неможе. Ако говорим типично за морската игра, анкета бе направена, резултата е налице, и колегата Комусо има базис да реши кое и как. Ако говорим за еърсофта в БГ като цяло (както звучи от твоя пост) направо е нелепо. Значи за регионална игра всеки ще подбере оръжие за което има подходящи пълнители и ще отиде с него(или може да заеме, или наеме, или да реши да не ходи). Ако говорим за всяка игра и ЕБ да наложи употребата на лоу капи (щото мид капи е смешно - пак същата нереалистична история, ама в по-малък обем) - ми то за десетки реплики просто няма и не се произвеждат такива, или са скъпи или ги няма налични в магазини. Значи без снайпери и картечници, без пистолети (щото и те събират повечко от оригиналите) и кво? Къде отиде оная концепция дето сте се събирали да играете със спрингови пушки по-скоро за кеф отколкото реализъм?
Активен
If you can't dazzle 'em with brilliance, riddle 'em with bullets

Svetlo

 • Хиените
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 965
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #52 -: септември 15, 2010, 19:23:52 pm »

holidaybg,
Нелепо беше да се играе с медик, нелепо беше да се пленяваме и разпитваме, нелепо беше да си сложим отразителни жилетки в джоба, нелепо беше да се замерват пушките, нелепо беше да се играе със сценарии по-сложни от "отиваме, взимаме им флага и т'ва е", нелепо беше дори да почнем навреме  :o.  Какво ли не, беше нелепо през последните 1-2 години. Мисля си, че нелепо ще бъде да си останем на нивото от преди 1-2 години.

Във всяко хоби има различни нива на практикуване обусловени от знанията, уменията, финансовите възможности и най-вече от желанието на хобиста. И в хобито ЕЪРСОФТ има нива на практикуване. Използването на реплика-оръжия и елементи от снаряжението и екипировката с характеристики и действие, доближаващи се до тези на истинските, са едно от високите нива на практикуването му (не коментирам начина на използването им  :-[). Имам предвид характеристиките на бойното оръжие и екипировка, възможни за възпроизвеждане и имащи място на еърсофт терена - вида и теглото на пушката, здравината, копийността, функционирането на всички механични части като селектора за стрелба, сгъваемия приклад, движещият се затвор, разглобяването на оръжието, възможностите за добавяне на аксесоари, броя на проектилите в пълнителя и др. В същото време не съм видял някой екипиран до космите на носа си, с истински антибалистични плочи, уреди за нощно виждане, сателитна комуникация и пр.

В критиката си към мен, ти си допуснал две основни грешки, цитирал си концепция умряла както е редно с времото си и си отправил един много точен въпрос, който спокойно може да се разглежда като предложение. Също така си поредния адвокат на хора, които не познаваш, хора които не си виждал, хора които дори не знаеш дали съществуват.

За фактологическите ти грешки приемам, че не съм се изразил достатъчно ясно, за концепцията, която цитираш, питай бившите членове на Шипка, Гурките и настоящите членове на Смерч с какво играят сега и дали фъна им липсва, а за адвокатстването и претенцията, че познаваш проблемите на групата хора, които защитаваш, ще говорим, когато живот и здраве се върнеш в България и поиграеш няколко месеца. Тогава ще разговаряме от позицията на равностойни опоненти (ако въобще си още такъв ;D) и ако въобще този дебат продължава да съществува. Разбира се, вместо спрингова помпа ти ще държиш нещо доста по тактикул  ;).

Първа грешка. Решил си, че смятам, че някой може императивно да създаде и наложи от няква си дата правила и ограничения за практикуване на еърсофт в РБ, при провеждането на всякакви игри, конкретно при използването на определен вид пълнители. Не. Това което съм имал предвид е, че всяка промяна към по-добро и реалистично практикуване на нашето хоби ще се случи независимо от твоето и на други играчи притеснения. Ще се случи постепенно, включително и с участието и под натиска на старите и опитни играчи, открили за себе си удоволствието от играта с гореописаните оръжия и екипировка, това е НАЛАГАНЕ - постепенно и методично, а не ЗАПОВЯДВАНЕ - веднага. Отначало на регионални и национални, в последствие на неделни игри. Докато промяната се осъществи ще мине време и през цялото време дотогава ще играем и с къси, и с дълги, и с празни, и с пълни пълнители  ;D, ще има всякакво ниво на практикуване.

Втора грешка. Допуснал си, че този някой за когото говаря е ЕБ и, че ЕБ може да налага подобни изисквания и да следи за съобразяването с тях повсеместно. Няма как да стане. ЕБ не е казионна организация с правомощия и задължения делегирани и от държавата, по силата на някакъв закон. ЕБ е група от СЪМИШЛЕНИЦИ, споделящи общо увлечение и правещи всичко възможно, за неговата популяризация и развитие, чрез създадения от тях настоящ форум и организираните мероприятия. ЕБ са "старите", а за тях и тяхните възможности писах по-горе. Освен ЕБ има и МИЛСИМ.БГ и Дивизия Призрак и идеята, че едната или втората или третата група от съмишленици може да се налага над другите две, в момента е нереална. Защо в момента, защото засега нито една от трите не притежава горепосочената индулгенция.

Правилно си задал въпроса за противоречието породено от липсата на мид/ лоу кап пълнители за картечниците. Съгласен съм с теб, че е редно кутията на картечницата да се пълни със съответстващия за мид/ лоу кап пълнител брой ББ. Ако приемем, че най-доброто съотношение м/у истински боеприпаси и ББ е 1:2 или 1:3, защото 1:1 пък няма да отговаря на еърсофтската реалност  ;D, то при автоматичните пушки диапазона би трябвало да бъде 60 - 90 ББ, а при картечниците 300 - 750 (аз разсъждавам със стандарта на 150 - 250 патронните ленти 7,62 - може вече и да е променен). Това е интересен въпрос за дискусия с възможно последващо решение.

Поздрави и скорошно виждане.  ;DАктивен
Командир на ХИЕНИТЕ. Има ли още лъвове?

holidaybg

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 636
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #53 -: септември 15, 2010, 19:53:16 pm »Не съм те критикувал, а задох поредица от въпроси, отговорите на които ме интересуват. Затова започнах с изречението че съм гласувал "за " - за да е ясна позицията ми. Отговорите ти бяха изчерпателни и обосновани, за което благодаря. Явно съм сбъркал като съм решил че говориш генерално. Не адвокатствам на никой и никаква потенциална група хора, просто на база на поста ти възникват въпроси. Верно е че никой (освен Пламски за 15-тина минути) не ми е виждал физиономията, но смятам че въпросите са резонни и няма лошо да ги задам дори и да статута ми по-отношение на родния еърсофт да е малко фантомен :) Все пак единсвения ми досег засега е чрез форума.

Поздрави
Активен
If you can't dazzle 'em with brilliance, riddle 'em with bullets

askmi

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 431
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #54 -: септември 15, 2010, 21:57:24 pm »

Ще се случи постепенно, включително и с участието и под натиска на старите и опитни играчи, открили за себе си удоволствието от играта с гореописаните оръжия и екипировка, това е НАЛАГАНЕ - постепенно и методично, а не ЗАПОВЯДВАНЕ - веднага. Отначало на регионални и национални, в последствие на неделни игри. Докато промяната се осъществи ще мине време и през цялото време дотогава ще играем и с къси, и с дълги, и с празни, и с пълни пълнители  ;D, ще има всякакво ниво на практикуване.
Когато масата (нови, стари отбори, софийски или от Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Русе и дай боже още градове) наложи ниво на игра, единици от новите играчи, пък и от ветераните ще пожелаят да са аутсайдери. Ако пък го решат....с времето просто ще спрат да играят. Все пак сме някаква социална група.
Друг е въпроса, че и самите организатори на игри, биха могли да наложат ограничения и никой няма право да се сърди или да е обиден. И не става дума нито за его, нито кой е по-по-най. Има игри за всички, кой където и както желае. И аз не ходя на партита с рокли и токчета, ма нито те са ми сърдити, нито аз на тях.
Така че, когато това с мид/лоу-капите се наложи, просто всеки нов ще го знае, както знае за оранжевите жилетки и както не си купува спрингова пушка. И колкото и да си дърдоркаме, казано е още преди две илядо и петстин годинки- "Всичко тече, всичко се променя"


Съвсем друг е въпроса, как ще се привличат нови играчи и най-вече как ще се задържат. Че като започнеш, изобщо и не подозираш колко финикийци от фермата си трябва да дариш на ордена на еърсофта. И че ако едва си се разделил с 300 от последните за пушка, няма да похарчиш още за 5 хай-капа+ ВВ-итките, за да пълниш нечии зеле. И като как да се направи игра за повече от 60 човека... Ма да може и сичките БГ-еърсофтъри да се съберат... А ако може и чужденайци да има.....

Та - някой ден всичко ще се случи. ;)

пп Аз съм още с хай-кап. Ако ме удържат дъртите кокаляци в играта, ще се сдобия с нова пушка към лоу-капите. :-[
Активен
Чуждата глупост не ни прави по-умни.

JAG

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #55 -: септември 17, 2010, 08:10:10 am »

Здравейте,манияци!Аз съм новобранец в света на airsoft-а,но трябва да ви кажа,че от няколко месеца сериозно проучвам възможностите на airsoft-а и вече съм доста запален.Та това което най вече ме привлече е именно реализмът който предлага airsoft-a за разлика от алтернативите.Зачетох се във форума и тази тема ми стана интересна.До колкото има значение мнението на един новобранец-аз съм за всичко което ще направи играта максимално реалистична(разбирасе не за сметка на безопасността),защото си мисля че това е идеята на тази игра,която ако не бъркам е възникнала като тренировъчна система на органите за сигурност.В този ред на мисли съм съгласен с komuso i me4u,все пак си е част от тръпката да се съобразяваш с количеството боеприпаси които имаш,смяната на пълнители и носенето им,а всичко това се отразява на тактиката.Да,може българският airsoft още да не е дорасъл за стандартите по света,но ако няма промени-няма и аволюция!Според моето скромно мнение вкарването на този елемент в играта,в бъдеще ще донесе само ползи!
  Поздрави на всички и се надявам скоро да се запознаем лично!
Активен

Le Shlem

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2 479
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #56 -: септември 17, 2010, 08:28:12 am »

Драги колега , би ли прочел първо правилата за писане във форума ( ще те модерират)  ;D

Цитат
Да,може българският airsoft още да не е дорасъл за стандартите по света

От къде си сигурен в това нещо?

ПП
Аватара ти ми е някакси много познат  ;)
Активен

Wolf

 • Орловци
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 120
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #57 -: септември 17, 2010, 13:33:22 pm »

Не е ли си да подрънкваш с десетина пълнителя за М4, някак се губи романтиката, а и фитнеса ;D Иначе като с воден пистолет - натискаш и забравяш ::)
Активен

Храбрия

 • Red Cell
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 474
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #58 -: септември 17, 2010, 14:36:49 pm »

JAG в България пък хич не сме по-назад с материала от останалите държави, може би защото ние се грижим за хобито си, а не държавата.  ;D За кратка справка можеш да погледнеш изпълненията на шотландците, които играят много по-зле от нас, при положение че имат по-големи доходи и повече пари за харчене по хобито си, било то за екипировка или инвентар. Иначе аз съм за Low-каповете, за да има по-голям реализъм, но не мога да разбера защо се спори за реализма при пълнителите с малко топчета. Целта е да се доближим до начина на употреба на дадено оръжие. Който иска истински реализъм да отива в армията и ако е имал възможност да работи нещо по-добро (за което е искал), да си пропилее възможността. Пак да припомня, това е хоби, в което се симулират бойни действия, но не сме войници.  :)
Активен

Меч

 • Администратор
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 8 023
  • Профил
  • AirsoftBulgaria
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #59 -: септември 17, 2010, 14:49:19 pm »

истински реализъм
Няма такова смислово понятие.
Двете думи взаимно се самоизключват.

Който иска истински реализъм да отива в армията
И това също.  ;)

Поздрави,
Активен
Д-р Мечков Лечителят
психиатричен гинеколог на свободна практика;
лекува всякакви форумни заболявания


Храбрия

 • Red Cell
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 474
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #60 -: септември 17, 2010, 14:56:06 pm »

истински реализъм
Няма такова смислово понятие.
Двете думи взаимно се самоизключват.

Който иска истински реализъм да отива в армията
И това също.  ;)

Поздрави,

Всъщност исках да редактирам доста поста си, но нещо ми го няма моливчето.  :(
Активен

Меч

 • Администратор
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 8 023
  • Профил
  • AirsoftBulgaria
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #61 -: септември 17, 2010, 15:19:18 pm »

Всъщност исках да редактирам доста поста си, но нещо ми го няма моливчето.


Защо го няма ? - Натисни за отговор  ;D

Поздрави,
Активен
Д-р Мечков Лечителят
психиатричен гинеколог на свободна практика;
лекува всякакви форумни заболявания


Kreslyo

 • Джентльмены удачи
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2 538
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #62 -: септември 17, 2010, 16:27:09 pm »

истински реализъм
Няма такова смислово понятие.
Двете думи взаимно се самоизключват.

Който иска истински реализъм да отива в армията
И това също.  ;)

Поздрави,

 ;DНи позна! Думичките не са самоизключващи се. Такива са "млад старец", ъгъл на кръгла стая" и т.н. На туй му се вика му се "тафтология"- повтаряне на едно и също нещо... което не значи, че не е безсмислица, де. ;)
Активен
Screamer

Markov G

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 167
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #63 -: септември 17, 2010, 16:39:36 pm »

Моля, моля, ъгъла на кръглата стая си е там, ... даже са си цели два ъгъла - на стената с пода и с тавана. ;)
... И пак се отплеснахме, явно се стигна до консенсус по казуса с пълнителите.
Активен
Memento mori.

Roshavv

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 275
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #64 -: октомври 05, 2010, 19:19:33 pm »


... И пак се отплеснахме, явно се стигна до консенсус по казуса с пълнителите.
....който е ?????!?!?!?!?
Активен

Lefi

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 203
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #65 -: октомври 05, 2010, 20:28:52 pm »

Нека вървим стъпка по стъпка.Започнахме с hi-cap ,да продължим към mid-cap и чак тогава ще може да говорим за low-cap.Всяко нещо по реда си.
Активен

Equilibrium

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 106
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #66 -: октомври 06, 2010, 21:19:31 pm »

Аз минах на лоу-кап пълнители и си е голям кеф... но си е инвестиция - 18 лв пълнителят + 70 кинта за адаптер (с G36C съм). Наистина за някои реплики не съм срещал лоу кап пълнители, което е големият проблем. За пистолетите дали Глока ще е със 17+1 или 25 според мен разликата е същата както и между бойна М4ка с 30+1 и 68 лоукап пълнител.
Активен"Si vis pacem, para bellum"

Markov G

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 167
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #67 -: октомври 06, 2010, 23:32:21 pm »


... И пак се отплеснахме, явно се стигна до консенсус по казуса с пълнителите.
....който е ?????!?!?!?!?
Радикалните привърженици и противници на ограничението са съгласни да са несъгласни, а останалите си знаят, че е по-добре със, но е допустимо и без.
Активен
Memento mori.

Berkut

 • Rogue Warrior
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 586
  • Профил
  • Rogue Warrior
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #68 -: октомври 07, 2010, 11:53:29 am »

Еййй, като политик се изказа, мамка му - хем добре звучи, хем нищо същественно не казва  ;D ;D ;D
Активен

Svetlo

 • Хиените
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 965
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #69 -: октомври 07, 2010, 13:22:09 pm »

Марков си е Марков. Аз съм пръв на драфта за него, да не се караме.  ;D
Активен
Командир на ХИЕНИТЕ. Има ли още лъвове?

Shivacha

 • Зоната
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 244
  • Профил
Re: За или против използването на ограничени пълнители ?
« Отговор #70 -: ноември 15, 2010, 23:20:30 pm »

Но прилагнето на ограничения за Неделните е недопустимо.
Да, да...подобни лозунги слушах преди време, когато имаше хора, които
протестираха срещу въвеждането на ограничение за стрелба под 5м...... ;D

Радвам се, че си избрал правилната страна и си с мид-капове.

Поздрави,

Напълно съм съгласен всичкото друго е един вид дискриминация...Става дума за НЕДЕЛНИТЕ игри а не за реинджарите от Боцуана...Ха
Поздрави
Активен
В името на играта

Skype-Shivachabg

Pike'

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 429
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #71 -: ноември 16, 2010, 22:32:52 pm »

„...ми тя каменната ера не е свършила 'щото са свършили камъните!.."
Активен
T.V.U. grawlix

kravmagabg

 • - Четящ -
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #72 -: януари 30, 2011, 00:35:12 am »

Здравейте,
прочетох детайлно темата и исках да изкажа моето лично мнение по въпроса с пълнителите. Наскоро си купих една карабина M4A1 на DBOYS по обява от форума, но тогава честно казано малко ме мързеше да чета постове относно коя марка каква е, колко качествени са й продуктите и реших, че е добра инвестиция да си я закупя срещу сумата от 200 лв. (преди това съм си купувал от познат един Glock 19, но не с цел игра на еърсофт, провеждам обучения по ръкопашен бой и ми трябваше макет за да видят хората що е то пистолеД). Както и да е в последствие се оказа, че M4-ката която си купих не е върха на айсберга и се замислих за ъпгрейди и тн., но в крайна сметка реших да се простя с нея и си взех нова пушка на ICS (това ми е бюджета за момента). В крайна сметка бая пари отидоха за пушкала, а съм сигурен, че повечето запалени еърсофтъри са хвърлили бая пари за хобито си. Кеф ти ларингофони, кеф ти кубинки, камуфлажи, кобури ала бала и така парите си хвърчат. В крайна сметка гледната ми точка е, че след като можем да си позволим да си накупим тия аксесоари (кои нужни, кои не особено) колко му е да се купят и няколко пълнителя били те и по 15-20 лв. Прочетох коментари от рода: "мързи ме да презареждам", други си почесват езиците (нищо конкретно нямам към никой), но в крайна сметка след като сме решили да се правим на командоси я по гори, я по сгради е редно и оборудването ни да е реалистично. В крайна сметка не видях на снимките някой да ходи със скафандър да играе еърсофт именно поради причината, че това няма общо с характера на играта, от което изхождам, че най-правилно би било да се ползват Low Cap пълнители именно с цел реализъм, защото лично според мен High Cap-а и Mid Cap-а са скафанъра в еърсофта. Разбирам, че на някои играчи им е по-лесно да не сменят пълнители, защото ги мързи или защото не могат, но никога не е късно да се научите или да се преборите с мързела. Според мен в раздела за начинаещи играчи е хубаво да се обяснят тези неща относно нужното оборудване и пояснение за всеки един аксесоар защо е нужен и кои са реалистични. Не забравяте, че еърсофта е игра зародена от военни обучения и симулации, запазете характера й такъв какъвто трябва да бъде, а не да се преправя заради такива които ги мързи!!! А относно топчетата, които може да се носят в плик, аз лично смятам, че всеки може да мъкне колкото му е кеф и да лентова когато си иска (в реална обстановка малко ще Ви натежат няколко кила "бонбони" в раницата ама тук вече се говори за физическа подготовка).

Поздрави!
Активен
"В ръкопашния бой, побеждава този, който стреля пръв"

KioTo

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 98
  • Профил
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #73 -: януари 30, 2011, 01:34:19 am »


... И пак се отплеснахме, явно се стигна до консенсус по казуса с пълнителите.
....който е ?????!?!?!?!?

Проба-грешка!
На някоя национална игра организаторите слагат ограничение за пълнителите ,след играта се прави най елементарен анализ. Колко човека не са дошли (защото са нямали пълнители), на колко им е допаднала играта с лоу/мид кап ,и дали играта се качва в по висок клас .
Без да се пробва всичко друго са празни приказки!
Активен

HORNET

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2 141
  • Профил
  • www.airsoftsystems.com
Re: Low или Hi cap пълнители?
« Отговор #74 -: януари 30, 2011, 11:20:48 am »

Здравейте,
прочетох детайлно темата и исках да изкажа моето лично мнение по въпроса с пълнителите. Наскоро си купих една карабина M4A1 на DBOYS по обява от форума, но тогава честно казано малко ме мързеше да чета постове относно коя марка каква е, колко качествени са й продуктите и реших, че е добра инвестиция да си я закупя срещу сумата от 200 лв. (преди това съм си купувал от познат един Glock 19, но не с цел игра на еърсофт, провеждам обучения по ръкопашен бой и ми трябваше макет за да видят хората що е то пистолеД). Както и да е в последствие се оказа, че M4-ката която си купих не е върха на айсберга и се замислих за ъпгрейди и тн., но в крайна сметка реших да се простя с нея и си взех нова пушка на ICS (това ми е бюджета за момента). В крайна сметка бая пари отидоха за пушкала, а съм сигурен, че повечето запалени еърсофтъри са хвърлили бая пари за хобито си. Кеф ти ларингофони, кеф ти кубинки, камуфлажи, кобури ала бала и така парите си хвърчат. В крайна сметка гледната ми точка е, че след като можем да си позволим да си накупим тия аксесоари (кои нужни, кои не особено) колко му е да се купят и няколко пълнителя били те и по 15-20 лв. Прочетох коментари от рода: "мързи ме да презареждам", други си почесват езиците (нищо конкретно нямам към никой), но в крайна сметка след като сме решили да се правим на командоси я по гори, я по сгради е редно и оборудването ни да е реалистично. В крайна сметка не видях на снимките някой да ходи със скафандър да играе еърсофт именно поради причината, че това няма общо с характера на играта, от което изхождам, че най-правилно би било да се ползват Low Cap пълнители именно с цел реализъм, защото лично според мен High Cap-а и Mid Cap-а са скафанъра в еърсофта. Разбирам, че на някои играчи им е по-лесно да не сменят пълнители, защото ги мързи или защото не могат, но никога не е късно да се научите или да се преборите с мързела. Според мен в раздела за начинаещи играчи е хубаво да се обяснят тези неща относно нужното оборудване и пояснение за всеки един аксесоар защо е нужен и кои са реалистични. Не забравяте, че еърсофта е игра зародена от военни обучения и симулации, запазете характера й такъв какъвто трябва да бъде, а не да се преправя заради такива които ги мързи!!! А относно топчетата, които може да се носят в плик, аз лично смятам, че всеки може да мъкне колкото му е кеф и да лентова когато си иска (в реална обстановка малко ще Ви натежат няколко кила "бонбони" в раницата ама тук вече се говори за физическа подготовка).

Поздрави!

Абсолютно съгласен с написаното по-горе:

От себе си ще добавя, че да играеш с Хай-кап е като да караш кола с автоматични скорости на състезателна писта... просто не е същото като ако си със ръчни скорости или типтроник.
Аз от 2004-та година насам играя само с лоу-цап, нося поне 10 пълнителя в игра и слагам между 40 и 60 топчета, в зависимост от сценария. Веднъж ми се наложи да играя с хай-кап (беше ми счупена пушката) и да факта, бе че с хай-капа част от фъна липсваше, просто не е същото.

Също така по цял свят, на големи игри, използването на Хай-капи се третира като чийтинг (т.е. лъжене).

На играта във Варна, румънците бяха силно учудени от факта, че на такава голяма игра се допуска използването на Хай-капи, защото признайте си, в един двубой, ако единия е с лоу-капи (60 топчета), а другия е с Хай-капи (450 топчета), то втория все едно е с картечница и реално това му дава известно предимство. Т.е. този с лоу-капа е поставен пред дилемата, да пуска откоси и да остане бързо без топчета или да стреля на единично и прицелено, докато този с хай-капа може просто на дълги автоматични редове да засипва с топчета всичко наоколо...
Активен
Fucking Predator...