=GHOST=
Хиените
Неактивен
Публикации: 1 148
|
 |
« -: ноември 21, 2010, 17:05:10 » |
|
Направих следното замерване съответно с 0,20 ; 0,25 ; 0,28 топчета Оръжие ICS M4A1 цев 520мм PDI 6,01 Пружина/Цилиндър М120 Guarder M120 Systema 0,20 137 м/с 130 м/с 0,25 120 м/с 118м/с 0,28 115 м/с 110 м/с |
Това показва съотношението между намаляване на началната скорост на топчето спрямо тежестта
|
|
|
|
« Последна редакция: ноември 21, 2010, 17:08:19 от =GHOST= »
|
Активен
|
Чук + длето + манго = българското канго
.
|
|
|
kelesha
Неактивен
Публикации: 198
|
 |
« Отговор #1 -: ноември 30, 2010, 11:57:39 » |
|
520мм PDI 6,01
Абе ICS цевите имат един нарез за гума дето стабилизира цефта към хоп-ъп камерата PDI го ниамат тоя нарез Как решихте въпроса уважаеми =GHOST= ?
|
|
|
|
|
Активен
|
Бай Бербер ( Джелеба - dress code)
|
|
|
=GHOST=
Хиените
Неактивен
Публикации: 1 148
|
 |
« Отговор #2 -: декември 03, 2010, 12:49:52 » |
|
Ми не съм го решавал, цевта се държи добре, по принцип има медни пръстени са стабилициране на цевта към камерата, но в случая не е проблем.
|
|
|
|
|
Активен
|
Чук + длето + манго = българското канго
.
|
|
|
Markov G
Berget 10
Неактивен
Публикации: 849
|
 |
« Отговор #3 -: декември 03, 2010, 17:00:33 » |
|
Guarder m [gr.] V0 [m/s] Ek [J] изм. 0,20 137 1877 0,25 120 1800 -4,1% 0,28 115 1852 +2,9%
Systema m [gr.] V0 [m/s] Ek [J] изм. 0,20 130 1690 0,25 118 1741 +3,0% 0,28 110 1694 -2,7%
Законът за запазване на енергията май си важи. Ще е интересно обаче как губят енергия различните топчета, ама трябва да се замерят на поне няколко метра от пушката.
|
|
|
|
« Последна редакция: декември 03, 2010, 17:02:49 от Markov G »
|
Активен
|
Memento mori.
|
|
|
ReaPer
Неактивен
Публикации: 259
|
 |
« Отговор #4 -: декември 03, 2010, 18:11:16 » |
|
За определяне на енергията на топчето по траекторията му има един метод, които с достатъчна за практиката точност може да се пробва. The Poor Man's Chrono >Тука има превод<   Проблемът е, че от определено разстояние на татък, нормалното разпределение на попаденията ще стане по голям от размерът на целта, с две думи вероятноста за попадение ще е малка.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Markov G
Berget 10
Неактивен
Публикации: 849
|
 |
« Отговор #5 -: декември 03, 2010, 18:25:38 » |
|
Мдаа, а и ъгълът на попадение започва да има голямо значение. Май ще е най-лесно с голяма и плоска мишена като вестник и/или велпапе.
|
|
|
|
|
Активен
|
Memento mori.
|
|
|
ReaPer
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: декември 03, 2010, 18:33:41 » |
|
Мисля че до 30-40м ъгълт на падане ще е малък, а след тая дистанция не знам дали ще може да се уцели целта. Не може да се ползва велпапе или хартия, защото не се знае каква едергия е необходима за да се разкъса.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hyena
Rogue Warrior
Неактивен
Публикации: 602
|
 |
« Отговор #7 -: декември 03, 2010, 18:40:59 » |
|
Всъщност малко бъркате технологията на горния метод. Идеята е да се направи изстрел от упор 2.5 - 5 см. и да се наблюдава дали има пробив или не на кутията. Пробивът в различните части изисква различна енергия в зависимост от дебелината на материала и формата в съответната част. На базата на таблицата (получена експериментално) се получават приблизителните стойности.
П.С. Не знам обаче дали кутийките у нас са със съвсем същите характеристики като в USA, за да може да се приложи директно.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ReaPer
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: декември 03, 2010, 18:46:47 » |
|
 Метода си е наред, а таблицата съм я правил аз. Ако стреляш от упор разбираш каква е "дулната" скорост/енергия. Ако уцелиш кутията на 20 м- по пораженията ще разбереш какви са скорост/енергиата на 20м от дулото  Сега дали тия капиталисти спазват технологията за производство или спестяват от алумин, може да се провери чрез сравняване на кутия от упор и хронограф. даже може да се калибрира мето'да един вид.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Неактивен
Публикации: 391
|
 |
« Отговор #9 -: декември 03, 2010, 18:52:11 » |
|
Има и друг вариант : взима се дълъг кашон, примерно от хладилник - да е поне метър. На двата края на кашона се слагат парчета хартия, колкото се може по-тънка и лесна за късане (за да не убие скороста на топчето), а за хартията се залепват 2 микрофона. Съответно - микрофоните в компа и компа на запис, да речеме с аудасити (програма една такава). Съответно на записа като пикове излизат двата удара - в предната и задната хартия и се гледа разликата във времето м/у 2-та удара и на базата на това и разстоянието м/у 2-та листа се смята скороста на топчето. И вече на базата на скороста и масата на топчето се смята и енергията. Метода разбира се не е много точен, ама пък целите са големи и лесни за уцелване от по-големи разстояния. Поздрави
|
|
|
|
|
Активен
|
СЛОЖИ СИ КОЛАНА - ОСТАВИ КАТАДЖИЯ ГЛАДЕН !
|
|
|
holidaybg
Неактивен
Публикации: 622
|
 |
« Отговор #10 -: декември 03, 2010, 22:29:46 » |
|
П.С. Не знам обаче дали кутийките у нас са със съвсем същите характеристики като в USA, за да може да се приложи директно.
Идентични са.
|
|
|
|
|
Активен
|
If you can't dazzle 'em with brilliance, riddle 'em with bullets
|
|
|
barborok
Неактивен
Публикации: 50
|
 |
« Отговор #11 -: януари 16, 2012, 13:51:13 » |
|
моя метод е: взима се дълга тъмна повърхност дълга 1.5-2 метра, която се разчертава през 10см или 25 см или както ви у удобно , взима се камера с НD заснемане на видео (аз ползвам гиесема на приятелката ми ) , слага се пушката успоредно на цялата тази скала и се стреля докато снимаш фронтално с камерата , хубавото на тоя гиесем че снима с 60 фрейма пер секонд(спортен режим) . Филмчето се пуска на KMPleyar който има опция да го прегледаш кадър по кадър . Всичко останало е елементарна математика и решаване на задачки от типа път, скорост , време. Най- добрия метод си остава хронографа ....
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
barney2x4
Неактивен
Публикации: 505
|
 |
« Отговор #12 -: януари 16, 2012, 14:22:51 » |
|
Барборок, това дава ли точни резултати? Аз съм си мислил да пробвам подобно нещо, но се отказах - бях намерил хубава камера (не телефон) с 60 кадъра в секунда. Ако да речем пушката е с 120м/с тези 2м черен "екран" ще ги премине за 1/60 от секундата. Тоест, един кадър. Или два кадъра, все пак ще има загуба на скорост. И ми се струва, че дори и при добра осветеност топчето ще е линия (  ) и няма да може да се изчисли с точност скоростта (тип "началната скорост е 120м/с +-50). Поне така си мисля, де... Иначе с истински хронограф може да се направи и графика на спад на 0, 10, 20 и т.н. метра. Скоро с един колега ще правим сходни експерименти.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
postezz
Неактивен
Публикации: 70
|
 |
« Отговор #13 -: януари 17, 2012, 02:04:18 » |
|
графика на спад на 0, 10, 20 и т.н. метра.
http://mackila.com/airsoft/ATP/index.htm
|
|
|
|
|
Активен
|
Be polite, be professional, but have a plan to kill everyone you meet.
|
|
|
sharpshooter
Неактивен
Публикации: 24
|
 |
« Отговор #14 -: март 05, 2012, 18:16:00 » |
|
Някой тествал ли е да направи дупки на съчмата като на голф топка по възможност симетрично, на теория по аеродинамика ефективния обсег би трябвало да се увеличи и то много.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Crazy Something™
Bad Company
Неактивен
Публикации: 1 338
|
 |
« Отговор #15 -: март 05, 2012, 18:36:22 » |
|
На теория тук говорим за балистика, която няма нищо общо със скорстта на голф топката. И ако ще от адамантий да го направиш топчето - 0 ефект.
|
|
|
|
|
Активен
|
 Финландска легенда, втората след Дядо Коледа.
|
|
|
sharpshooter
Неактивен
|
 |
« Отговор #16 -: март 05, 2012, 18:55:37 » |
|
Ще ме извиняваш ама аз това го уча в долна митролия (Бившото НВВУ)... така или иначе нямах търпение да разбера какъв е реалния ефект и търсих в чужди сайтове. Изненадата ми беше че не само хората са писали по темата ами са тествали че и проект за производство има. Имам молба към вносителите на топчета ако разберат че вече има за продажба такива непременно да поръчват(в случай че не са прекалено скъпи) ето линкове с тестовете BBBDIMPLEX Test resultshttp://arniesairsoft.co.uk/news2/3868Очаквам колегата Reaper за експертно мнение  ПС скоростта на голф топката достига 100м/с и ако не се лъжа повечето ви оръжия са на такива скоростти ехх мечти тази е най-добрата сама изправя курса си
|
|
|
|
« Последна редакция: март 06, 2012, 10:07:40 от sharpshooter »
|
Активен
|
|
|
|
ReaPer
Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: март 06, 2012, 13:00:12 » |
|
Ко мъ напрай ве чуек.  Тва, според мен, е празна работа. Освен някаква научна сензация, практически едва ли е целесъобразно за ерсофт. При голфа може да има файда, защото размерите на топката, технологиите за обработването им, а и идеята на самата игра позволява да се инвестира в оптимизирането на сферично тяло. Щото там купуваш топчето, и после почваш да го гониш по нивите и май нямаш право да го сменяш по време на игра. По бих се замислил над елипсовидно тяло поставено в тръба ТанюКоба. По разумно ми звучи. по технологично, по комерсиално, абе . . .сещаш се.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Bagera
Berget 10
Неактивен
Публикации: 824
|
 |
« Отговор #18 -: март 06, 2012, 13:10:06 » |
|
Голф топката е такава, за да има по-стабилен полет, понеже може да бъде пратена на над 300 метра благодарение на материала и теглото си. Проблема при бибитките е, че колкото и в права линия да летят с хубава цев и хоп ъп, от един момент нататък заради ниското теглo, всеки малък полъх я отнася накъдето иска. Тоест дори да е направена като голф топка, според мен само ще лети по-стабилно първите 15-20 метра, след което ще загуби енергията си и лесно ще закривява при минимален ветрец. 15-20 метра "по конец" и сега се правят.
|
|
|
|
|
Активен
|
Fortune favours the bold.
|
|
|
sharpshooter
Неактивен
|
 |
« Отговор #19 -: март 06, 2012, 13:38:06 » |
|
аа не ми се разяснява как стоят нещата с аеродинамика на сферични тела, но накратко това което прави е че турболизира пограничния слой и съответно вероятността за откъсване на потока зад тялото намалява което съответно значи че при по високи скорости кръглото тяло с дупки може да има по високо кпд от това на перфектно кръгло тяло. (в голфа на практика рейнджа се увеличава 2 пъти = което значи 100% ефективност)
Reaper е прав има вероятност тези топчета да излезнат доста скъпи което ги обезсмисля , идеята му за елипсовидни боеприпаси е интересна. Reaper знаеш ли да ли се провеждат някакви опити с такива?
PS Обаче ефекта от хоп ъп-а се губи което им неутрализира ефективността.
|
|
|
|
« Последна редакция: март 06, 2012, 14:09:21 от sharpshooter »
|
Активен
|
|
|
|
ReaPer
Неактивен
|
 |
« Отговор #20 -: март 06, 2012, 17:27:40 » |
|
Правени са някакви опити, ама времето е победило. RAP4 Airfin  RAP4 GOLF Paintball  Дори и при по големите топчета, като пейнтболовите, проблема с липсата на маса е останал нерешим, и след като скороста спадне- стават не предсказуеми. --------- като цяло тоя разговор ми заприличва на един друг с мой познат на тема арбалети, накрая човека в желанието си да вдигне началната скорост на стралата, обмисли вариант да я постави в тръба и зад нея да сложи барут. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|