Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Бихме искали да ви предупредим, че пазаруването от сайта на "airsoft bg" е на ваш риск и отговорност. Закупуването на стоки от този сайт и магазин крие в себе си сериозна възможност за проблеми от всякакво естество. Магазините, от които нямаме подобни оплаквания, можете да откриете в банерите горе, вдясно или най-отдолу на страницата на форума. Желаем ви успех !


Автор Тема: Четиво за нови и стари играчи!  (Прочетена 24261 пъти)

HORNET

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2 141
  • Профил
  • www.airsoftsystems.com
Четиво за нови и стари играчи!
« -: октомври 30, 2007, 17:34:16 pm »

Станахме вече много играчи, и все повече нови хора се присъедияват към нас. За това реших да напиша тази тема, която ще е от полза на новите играчи да разберат идеята на еърсофт игрите. Въпреки, че е ориентирана към новаците, мисля, че е добре и старите кучета да я прочетат.


ЕЪРСОФТА - ИГРА НА ОЦЕЛЯВАНЕ

Крайната цел в еърсофт битките на всеки отбор е да победи, но еърсофта не е игра на победа, а игра на оцеляване. Всеки играч, без значение дали ще в отбрана или в атака, е поставен в много близка до реалността бойна ситуация (в която разбира се никой няма да пострада), в която той трябва преди всичко да оцелее, защото „мъртъв“ не е от никаква полза на отбора си. За това първостепенната задача е да остане „жив“. Това разбира се не означава, че играча трябва да се изживява като“безсмъртен“ и да не признава попаденията по него. Момента в който някой не си признае когато е ударен, това е момента в който еърсофт играта губи целият си смисъл за него и се превръща в поредната компютърна игра. Когато те улучат, просто вдигаш оръжието си нагоре и извикваш „Ударен“ след което престояваш 15 наказателни минути в „Лазарета“ и се връщаш отново в игра. Самият факт, че си ударен не е повод за драми, просто това означава, че нещо не си направил както трябва и през 15-те наказателни минути можеш да анализираш действията си, така, че следващия път да можеш да оцелееш. Не си ли признаеш попадение това НЕ означава, че си оцелял, всъщност не си, и ако не си признаваш попаденията никога няма да се научиш как да оцеляваш в бойна ситуация. Това е основната идея не еърсофта. Тука всичко с изключение на куршумите е съвсем истинско. Оръжието и екипировката тежат, тичането и катеренето те задъхват,  от умората ти треперят краката, терена е труден и хлъзгав, едно стъпване върху клечка и врагът ще те чуе. Жегата, потта, дъжда, студа и изтощението също са съвсем истински. Тука не можеш като на компютърна игра да протичаш 300 метра и след което с нетрепваща ръка да отстреляш няколко вражески играча. Тука след такъв пробег е много вероятно, ако не си добре трениран, да не ти стигнат силите да си вдигнеш пушката.
Именно за да оцелееш в ситуациите в които те поставят еърсофт игрите, трябва да бъдеш добре подготвен. Необходим ти е камуфлаж за да бъдеш по-трудно видян, нужни са ти доби обувки за да можеш да правиш преходи през силно пресечена местност, нужни са ти наколенки, за да можеш дълго време да седиш клекнал или залегнал в изчакване или промъкване. Нужно ти е търпение и издържливост. Всяко прибързано и необмислено действие води до 15 минутна наказателна разходка до лазарета.
В еърсофт игрите отстрелването на играч не води до неговото окончателно отпадане. Нали това все пак е игра и тренировка. Идеята на съживяването след изтърпяване на наказателните 15 минути е да даде възможността на всеки играч да се усъвършенства и уменията си за оцеляване в трудни ситуации и под обстрел.
Тази игра развива и някой много ценни качества в играчите. Например изостря слуха и сетивата, повишава концентрацията и съобразителността и не не последно място и ускорява реакциите и повишава издържливостта.
С времето самата игра те научава, как да се придвижваш безшумно, как да издебваш и как да се прикриваш. Научава те, как да се подготвиш за лошото време. Какви дрехи да подбереш, колко вода да си носиш и колко и каква храна.
Еърсофта обаче е отборна игра, което означава, че не играеш само за себе си а за целият ти отбор и, че от твоето оцеляване зависи и оцеляването на отбора. В тази игра се научваш да разчиташ на другаря си и той да разчита на теб, като взаимно се пазите и си помагате, един от най-важните елементи на оцеляването.
Ако в края на деня твоят отбор не е победил, това не означава, че ти си загубил. Всъщност в еърсофта губещи няма и не може и да има, защото с всяка игра, всеки играч става по-добър в уменията си да оцелява.
Активен
Fucking Predator...

Shivacha

 • Зоната
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 244
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #1 -: април 08, 2008, 00:27:19 am »

Много добре казано Hornet.
Нека всеки играч които иска да играе в отбор пьрво си зададе вьпроса мога ли да работя в колектив,мога ли да направя така че отбора да победи а не личното ми ЕГО.
Мисля че организаторите на игри трябва все по стриктно да отделят отборите от самостоятелните боици, защото мисиите на отборите се провалят заради самосиндикално деистващи кильри.
Активен
В името на играта

Skype-Shivachabg

кисело ми е

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 108
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #2 -: април 08, 2008, 09:47:29 am »

Шивача сигурно затова няма вече Българска Армия :) И ще ни дойде на гости 6-ти флот май се водеше ....

И ти повтаряш онова всяка коза за свой крак. С риска да се повторя, какво забелязвам при игра:

Дори да са два отбора в една фракция, пак всеки отбор си прави КАКВОТО СИ ИСКА.
Дребни сметки. отделни сметки. Които са въпрос на късмет дали ще минат срещу другите.
Останалото е "на кривата совалка космоса и пречи".
Това как ще го наречеш ? Българския инат ? Че не може някой друг да ти каже какво да правиш ? Визирам проблема с ротация на командири като командир на фракция.
Полезно за изграждане, не се ръководи само един отбор. Ако някой каже че да си ръководи отбора му е достатъчно и не може да понесе отговорност да ръководи фракция, да планира, разпредели и ръководи няколко... какъв командир е това ?
Във всеки един момент всеки член от отбор трябва да е готов да замести командир, във всеки един момент командир на отбор трябва да може да ръководи няколко отбора.
Недей да споменаваш отбора като единица. Има такова нещо. Но е доказано че не работи.
Идеята на общото представяне е именно изграждане на способност за работа в екип.
Можеш ли да ми докажеш че ако някой от отбора ви иде да играе с още няколко от други отбори. И ще му пречи това че отбора му го няма, и той ще си действа самостоятелно като човек-командир-отбор едновременно?
И на вниманието на организаторите. Голяма грешка е това да не се въведе "командир на фракция" както го нарекох. Трябва да има един който да решава. Не всеки да си ходи насам натам. И когато се започва играта се тегли чоп за ротация на изпълняващ.
Иначе си остава трайно хаоса. Дори да е само игра. Самодисциплината да понесеш някой да ти даде нареждане, да го изпълниш без да коментираш го няма.
Има обаче всичко друго. А не всичко се решава от облеклото и оръжието.
Ако искаш можем да си го говорим това някоя неделя. И без това не виждам без намеса за регулация от асоциацията нещата някак да се оправят. Но НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАЙ да виниш новите хора за това че всеки отбор си прави каквото си ще. Само да те попитам...
Ти или твоят командир взе ли да организира НЯКАК въпросни нови хора ?
Да им каже:
"...я младежи ...придвижването се прави така и така. Отивате в тази посока, трябва да направите еди какво си. За целта са необходими 5 човека. Вървите на чифт и на тек (една двойка  една тройка). Старайте се като гледате да не гледате всички в една посока, всеки да обхваща с погледа си отделен район от местността през която преминавате. и прочие и прочие ..."

Ти какво очакваш ? Ми ще съберем овчарите из района с гегите и ще ни бият при такава организация. Ако може имам една молба. Не гледайте сламките в очите на другите, вижте гредите в своите.

Нищо лично към Шивача. Това е до всички. не ми протича гладко мисълта, все пак съм на работа в момента но нямаше как да не го напиша.
Трябва да се знае това което никой не си признава. Неуредици има още, явно много не съм ги видял...Тепърва ще ги пиша където трябва и където не трябва според случая.
Поздрави. И дано скоро решат какво ще правят от асоциацията. Че нещо ми се загуби смисъла и идеята и, щом има такива елементарни недомислици все още да се случват по време на игра.
Поздрави на всички.....Отново не си мия колата ...Да видим дали ще вали...
« Последна редакция: април 08, 2008, 10:50:37 am от кисело ми е »
Активен
A clever person solves a problem.
A wise person avoids it.

4ydo

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 69
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #3 -: април 08, 2008, 14:42:16 pm »

Да, това е така. Тук в тази тема е поместена една добра идея, която е споделих преди време с някои водачи на отбори, а тя е за усещането от попаденията... Последно е било прието да няма саморазправа - аз те уцелих, поразен си!!! Това правило важи дори при достатъчно ясни "визуални доказателства". Има участници в играта, които носят по себе си всякакви "неща", които са част от екипировката на едикое си енско поделение и точно тези вещи правят попаденията върху тях да не се усещат.
Виждам, че има играчи на които им липсва дисциплината в играта, а това се изразява в това да се прилагат правилата от едната реалност в другата или с други думи, като ще си играем военни игрички, то поне за играта да бъдем военни. Тук има играчи, които бягат точно от това, не им се слушат "заповеди", не им се играе отборно, искат само да си пострелят на воля. Едните и другите са прави за себе си докато спазват правилата на играта!
Активен

кисело ми е

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 108
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #4 -: април 08, 2008, 15:49:48 pm »

Ами то това е "отровата" в случая ...някой си не го е*е ... Най-малко искам да звуча като старшинката в казармата. Ама той каза едно вярно нещо.
"Момчета, сега си мислите че ме мразите. Почакайте до после. Скоро идва по-голямата и по-дълга казарма - ЖИВОТА."
Е БЕШЕ МНОГО ПРАВ!
Забелязал съм че има един плюс от това  да се научиш да подреждаш хаоса.
И забележете. Трябва да има пирамида за да има ред. трябва да има ред - където има много хора. така са печелили и римските легиони. дори спартак е използвал срещу тях собствената им схема за формирования и управление.
с времето нещата се променят. сега се използват малки, бързоподвижни бойни единици. по-малко от взвод. ДАДЕНИ са им задачи, ДАДЕНИ са им инструкции. И там няма значение кой отбор е. Има значение кой е лидера на ГРУПАТА. И всяка група с успешна малка задача разрешава голямата. Иначе ми звучи като , давай новите ще атакуват Шипка, ние отборно ще им хвърляме камъни :)
Браво ! Какво да кажа повече :)
Значи като не си в отбор - няма какво да правиш там ?
Е**си популяризацията !!!
Активен
A clever person solves a problem.
A wise person avoids it.

Shivacha

 • Зоната
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 244
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #5 -: април 09, 2008, 06:42:53 am »

Виждам, че има играчи на които им липсва дисциплината в играта, а това се изразява в това да се прилагат правилата от едната реалност в другата или с други думи, като ще си играем военни игрички, то поне за играта да бъдем военни. Тук има играчи, които бягат точно от това, не им се слушат "заповеди", не им се играе отборно, искат само да си пострелят на воля. Едните и другите са прави за себе си докато спазват правилата на играта!

Точно за това става дума, понеже има такива играчи преди играта те да бьдат разпределяни в един зборен отбор и да си ходят на лов за глави а не да ги разпределят по 2-3 ма вьв всеки отбор и от там да става хауса. А колкото до командири те на зборните формации то напьлно сьм сьгласен че преди всяка игра сьдиите трябва да ги обявяват командир на отбор А........., на отбор Б........, отбор В....и тнт след което да има поне 10-15мин. за сьздаване на коалиционна стратегия , но все пак това е работа на организаторите а иначе за Камбаните знаем всички.

пп.Не искам да споря просто доразвивам темата.
Активен
В името на играта

Skype-Shivachabg

Snaip

 • Bad Cоmpany
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 151
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #6 -: април 09, 2008, 10:41:46 am »

Съжалявам но не съм съгласен. Организаторите не трябва да избират командира на сборната формация, защото и за това после ще почнат да ни обвиняват ако не сте доволни от командира. Това си е решение изцяло на играещите защото иначе ако искате може направо  да ви начертаем и маршрут по който да атакувате или да ви разпределим как да защитавате. Според мен когато играят повече от един отбор заедно в една игрова формация командирите решават какво що казватна хората си а новите и безотборните слушат.
Активен

кисело ми е

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 108
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #7 -: април 09, 2008, 11:24:32 am »

Съжалявам но не съм съгласен. Организаторите не трябва да избират командира на сборната формация, защото и за това после ще почнат да ни обвиняват ако не сте доволни от командира. Това си е решение изцяло на играещите защото иначе ако искате може направо  да ви начертаем и маршрут по който да атакувате или да ви разпределим как да защитавате. Според мен когато играят повече от един отбор заедно в една игрова формация командирите решават какво що казватна хората си а новите и безотборните слушат.

Не си прав донякъде. Кой прави първоначално разпределение кой отбор в коя фракция е ?
не е правилно да се наблъскат всички отбори в 2 фракции и останалото да фрий.
По скоро би следвало да се разпределят отборите по фракции, да се разделят наемниците на 3,
да се формира към всяка фракция по 1-2 "отбора" съставени от наемници.
Да се приложи правилото за ротация САМО И ЕДИНСТВЕНО от излъчени командири от официалните отбори.
Наемниците могат набързо да излъчат един лидер на групата. Свежда се възможността за избор до минимална. Наемнически лидер не може да участва в ротацията на лидер на фракция.
В този пример използвам метода проба/грешка на случаен принцип.
Имаш 6 отбора + 30 наемници, имаш 3 фракции , делиш 1:1:1, какво правиш ?
6 отбора се разделят на 3х2
30 наемника са още 6 групи. Делят се на 3, всяка фракция получава 10 наемника.
Тук е момента вече да има избран лидер на фракция.
Тук е и шанса на хора от отбора чийто лидер е станал лидер на фракция. Назначава да кажем временно лидер на групата някой от редовите. Така съотборниците също от време на време са командири.
Упражняват качества за да бъдат един ден такива може би.
Лидера на фракция разпределя според виждането си за тактиката която ще приложи и задачите които ще изпълняват. Разделя ги да кажем на 2 групи, едната 6, едната 4. Веднага се тегли чоп за лидер на група.
Фракцията е вече разпределена и организирана.
Осъществена е възможността отборите да си играят отборно. осъществена е идеята да се влага "упражняване" на "наемниците", повишава се шанса да се формират нови отбори. Когато видят какво значи да участваш ЗАЕДНО с другите...ще оценят преимуществата. не на последно място с бързите случайни избори на лидери на групички наемници се осигурява проба на способности на дадени индивидуалности да заемат постоянно подобна позиция като лидери на новосформирани отбори!!!!
Това е смисъла на думата ОРГАНИЗАЦИЯ !
:)
Не се заяждам хора-организатори, признавам че това което сте постигнали е много. За останалото Ви пречат самите участници. не ви съдействат никак. Само надават глас с оплаквания. Аз също съм недоволен. Но поне се старая обективно да следя проблемите.
Просто правя елементарни сметки, естествено има хора благодарение на които няма да излязат...
Хора от типа "кво ми обяснявате", "шси правя кот си искам", "тоз пък къв е шше ми дава наклон на оная работа" ....
С мойто килийно образование ...толкоз.
хайде някой да се аргументира срещу това което написах. С нещо по-логично от невъзможността на хората участващи в играта да осъзнаят какво е организация. Това не е предмет. Това е състояние.
Не е даденост. Не се употребява като плювалник. Като канал за изразховането на събрания негативизъм.
Скайпче не виждам защо се притесняваш от това че някой спряга Еърсофт България в теми за това как нищо не било направено и т.н. ОСОБЕНО след като самите хора са пречили на каквито и да било опити да си свършите работата. По някакви си техни лични причини на които все пак дават поле за изява именно на провеждащите се игри. Все си мисля че някои не са разбрали идеята че освен натискане на спусъка и спорове уцелен или да  ;D , има и разни други неща които са нужни за да се извлече нещо повече от разправии с простотии ...да се усети истинското удоволствие което предлага този спорт.
Тези хора които работят на системата "си правя квот си искам ...", направо ми падат в очите ...
Идеята че в този спорт се развиват личностни качества не ги виждам до момента.
Единственото е че някои хора намират поле за изява на индивидуализма си. А това няма нищо общо.
Сам човек и за тоалетната не е ... и там влиза с друго ...с вестник да кажем ?
Активен
A clever person solves a problem.
A wise person avoids it.

4ydo

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 69
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #8 -: април 09, 2008, 11:30:17 am »

Аз търся точно това в играта - предварително начертан маршрут, от каде да мина и какво да направя, за да няма обвинения срещу типа и начина ми на игра, а когато няма такива "строги" правила си позволявам самодейност - трудно е да накараш някой да атакува и отбранява постоянно в игра от тип "Пленяване на флага - пет-часов маратон", при положение, че няма Политкомисар зад гърба си, държащ го постоянно на мушка и друго - липсват ми игрите от тип - "Последният оцелял", па макар пет часа да гонят шестима един или обратното.
Активен

кисело ми е

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 108
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #9 -: април 09, 2008, 11:43:48 am »

Малко се отклони от това което дадох за пример но в общи линии изразяваш част от това което опитвам да напиша тук. Че самодейност има под формата на танцови ансамбли.
Голямо хоро от самодейци ще се събере в неделя :)
ще потропваме ганкиното хоро на бос крак без музика !
Активен
A clever person solves a problem.
A wise person avoids it.

4ydo

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 69
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #10 -: април 09, 2008, 11:54:33 am »

Форума е за изразяване на мнение/я и още нещо - добре разбирам, че има хора, които изразяват похвали и възмущения, темата не е такава, за това не "О-Спамвай" темата с видовете хора и времето им за приложение.
Активен

кисело ми е

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 108
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #11 -: април 09, 2008, 12:37:20 pm »

Молба до модераторите:

Към момента на този ми постинг (заедно с предишния)
да бъде обработено като спам. За съфорумника който изразва импулсите които го движат оставям сам да прецени колко и на място е намерил поле за изява. Аз не пиша за това КАКВИ ИГРИ МИ ХАРЕСВАТ. ПИША ЗА ТОВА КАК ДА СЕ ПРАВЯТ ЧЕ ДА СТАНАТ ИНТЕРЕСНИ ВСЯКАКВИ СЦЕНАРИИ. ДА СЕ ПОЛУЧАВАТ РАБОТЕЩИ СЦЕНАРИИ. САМО ИДЕЯТА НЕ СТИГА.
Според мен отговора ми до Снайп е достатъчно ясен. Няма персонални нападки.
Не може на всяка крачка да си задавам въпроса "Как и защо минавам оттук? Защо се движим или на единици или на големи групи ? Как да знам кой от "нашите" къде е по терена, като никой не им е определил маршрут?"

Не си позволявам да придавам на хората черти които нямат, само виждане за това какво пречи на реализация на по-добри сценарии от тези "всички, делим на 2, дайте знамето насам". Защо не споменавам имена. Не е нужно. Несполучилия сценарий е съвкупност от грешки произлезли именно от тези черти проявени преди, по време и след играта.
Мнението ми се обуславя на едно предчувствие че подобрения няма да има. В сценариите да. Сценарии много. Има и чужд опит който може да вирее на наша земя.
Само че фактора участници не върви. Междуличностни отношения типично нашенски които пречат в реализацията.

Моля да оставите отговора ми до Снайп. Зная че голяма част от мнението не е на място, но се аргументирам с примери от лични наблюдения. Оставам на Вас да прецените дали, как и къде ще бъде преместено и т.н.
Активен
A clever person solves a problem.
A wise person avoids it.

Меч

 • Администратор
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 8 016
  • Профил
  • AirsoftBulgaria
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #12 -: април 09, 2008, 14:37:59 pm »

Молба до модераторите:
Към момента на този ми постинг (заедно с предишния)
да бъде обработено като спам.

Модераторът е само един.
В случаят като такъв се явява моята скромна личност.
До момента не виждам основания да се налага модераторска намеса,
понеже се спазва добрия тон.
Но все пак ми се струва, че леко се отклонявате от темата на първият
пост на Хорнета.

Поздрави,
Активен
Д-р Мечков Лечителят
психиатричен гинеколог на свободна практика;
лекува всякакви форумни заболявания


4ydo

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 69
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #13 -: април 09, 2008, 16:33:26 pm »

Господин Модератор, "струва ми се" не е достатъчна причина!!!!
Активен

askmi

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 431
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #14 -: април 09, 2008, 22:43:55 pm »

Съжалявам но не съм съгласен. Организаторите не трябва да избират командира на сборната формация, защото и за това после ще почнат да ни обвиняват ако не сте доволни от командира. Това си е решение изцяло на играещите защото иначе ако искате може направо  да ви начертаем и маршрут по който да атакувате или да ви разпределим как да защитавате. Според мен когато играят повече от един отбор заедно в една игрова формация командирите решават какво що казватна хората си а новите и безотборните слушат.
Съжалявам, но съм НАПЪЛНО съгласна с кръщелника си!
По стечение на обстоятелствата се запознавам предварително със сценариите и с терените и след игра получавам : "...ми не се получи както го бяхме замислили ..." Дисциплината иде от вътре и командирите на отделните отбори трябва да съгласуват действията си, когато участват в сборна формация. Ако командирите не са запознали членовете си предварително със сценария и не са се договорили с другите командири....сори братлета, ма и Сталин да се възкреси, няма да ни организира! А, Киселяк, колко и де се пениш, братишко, не влезеш ли в отбор си просто свободен електрон, безотборен, башибузук и нам още как ни наричат на жаргон! Това е положението. И не, че няма място за безотборни и новобранци (аз съм все още живото доказателство, че е дзверски кеф), ма думата ти нищо не значи и не тежи дето и е мястото! Тия хора са играли доста преди ние да си и помислим, че е сътворено подобно нещо и може би ние ще се откажем, а те ще продължат да играят. Некак смешничко ми иде да даваме акъл и да си мислим, че идеите ни са със стойноста на откривателството на теорията за относителноста!
Активен
Чуждата глупост не ни прави по-умни.

кисело ми е

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 108
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #15 -: април 09, 2008, 23:43:27 pm »

Ами значи и ти не четеш какво съм написал, далеч съм от пяната /даже и бирата си я пия без пяна/ :)
няма да се цитирам, опитвам отново:

Ротационен принцип за командир на фракция не означава че ОРГАНИЗАЦИЯТА като субект, а именно хората на Еърсофт България ще разпореждат кой какво и защо.
Но по същество пък именно подобна асоциация би трябвало да е регулатора, все пак те са и арбитраж, особено когато игрите се провеждат под патронажа на ЕБ. Аз нямам кръщелници, чичовци, лели, татковци и други роднини в еърсофт присътващите.
Видиш ли тук ми заприлича на това:
"Вчера се появи, днес дава съвети". Не давам съвети. Размишлявам.
Гледам какво показва практика на чуждите хорица. С опит далеч повече от 30-на човека.
Предложенията и предположенията са именно с оглед на наплива на нови хора.
Сега не са 5 отбора 30 човека ...отваря се дейност...
иии...не страдам от стечение на обстоятелства относно планове и сценарии. Ноооо няма значение. Нито съм претенция кой от кога играе нито пък защо и каквото е там. Може и от 10 години да се пуцат, това не прави играта по-добра :)
Предложения и предположения са позволени. Ако го сравняваш с "даване на акъл".
Далеч си. Просто си водя записки на размислите относно липсващи механизми.
Не съм си и помислил че някой ще разбере какво съм написал. То инак е по-лесно да си остане простичко. Като за 20-30 човека система ....ама не работииии ...
Мен не ми пречи никак... свикнал съм на подобна инертност.
Стигаме до някъде и спираме там. Пък ако има още които не са прочели това дето написах...
ще им го нарисувам на схемички за по прегледно...
Само да не излезе че пак се пеня ей !  ;D
Водя си записки ...благодарско на ЕБ за "хартията".
Написаното остава /освен ако не бъде murder-рирано/

Активен
A clever person solves a problem.
A wise person avoids it.

askmi

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 431
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #16 -: април 10, 2008, 00:00:02 am »

1. Ако всички не сме те разбрали, дори и с подробните ти записки, може би къде е проблема?! ;)
2. И аз вчера се появих и почнах да раздавам съвети. Пардон-да размишлявам.
3. Практиката на чуждите хорица викаш кво показва. Те чуждите хорица убаво ни изглеждат от страни и не е лошо да се учим на хубави неща, ма колко са минавали през чиста и подредена Австрия, а у нашенско юще го нема! Що ли?!
4. Ако наистина се цаниш за Захари Стоянов и ще водиш записки, то направи си труда да проучиш хисторито и сам ще видиш, че нещата се развиват и то се развиват към добро
5 И недей да лъжеш, че си свикнал на инертност и не ти пречи, щото ако беше истина, нямаше да изписваш цели спални чаршафи с мнение.

пп Както и да е. И разбрали се и не, но е добре, че имаш мнение и негодуваш, срещу нещата, който не ти харесват!!! И е факт че си се пениш! ;) :P
Активен
Чуждата глупост не ни прави по-умни.

Stalker

 • Бергет 9
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 270
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #17 -: април 10, 2008, 17:22:02 pm »

Не съм чел целите мнения на кисело ми е,защото ми идва твърде много!Сложи си аватар щом пишеш!

Искам да го посъветвам да не изразходва всичките си идеи в няколко поста.Наистина въпреки,че
си идвал 2-3 пъти имаш добър поглед върху нещата и явно желание да участваш в тях.
Ако ти се занимава прочети темите и ще видиш колко трудно и с колко спорове се постига всичко.Почти всеки от нас е стигал до момента -Уотс ронг уит ю пипл !!!,но като заливаш с предложения няма да стане и цялата негативна енергия си остава в теб.Важното е да уцелиш
момента и да използваш моментума  ::)

За пример сравни кога предложих игра с медик и кога го пробвахме!
Колко време ни трябваше за кепчър д флаг.

И като цяло повечето от нас не предлагат продукт,че да се чустват отговорни или гузни,че някой е разочарован.Събираме се и  се опитваме да го направим възможно най-добре-това е.
Активен

кисело ми е

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 108
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #18 -: април 10, 2008, 18:27:37 pm »

Сталкера го написа по-добре ....сигурно и той се пени :)
Сталкер, ми да ударим по една бира тия дни та да оправдаем положението ?
Дължа благодарско за съкратената форма.
Именно за ИЗЛИШНИ спорове и ПРЕКАЛЕНИ трудности ми беше мисълта.
Негативна енергия няма. Дори в момента обмислям как ще цъфна в неделята усмихнат въпреки че ще ми се наложи да поработя през нощта :)

Това за продукта и шубето да не се предлага нищо за да не те сочат с пръст пък мога аз да го съкратя с една дума. Безотговорност :) Или бягане от такава.

Ако наистина междухорските интриги и проблеми се изчистят /споровете и трудностите/.
Ще е възможно да се пробва всичко и всякак. Може би това ми стовари на главата епитетите и живите описания от Аскми :) Малко напред във времето гледам и в същото време бавното движение са рефлектирали като цяло на мненията по темите с мероприятията.
Относно историята. Ми историята е минало. Аз гледам напред. Отчитам само фактора време, също и времето необходимо за да се структурират вариантите. При обмисляне в конкретно насочен разговор с разискване на всички ако и защо се изглаждат и се пускат за проба. не е като да копаеш на полето.
За Захари Стоянов и аватарите. Ами ще си оставя киселото име, а за аватар може да пробвам най-брадатата снимка на този Българин. И ще пиша !!! Пък !!! :)
За австрийското в България ...ами задаваш си отговора Аскми !
Няма го именно по същите фактори за които споменах. Инертността и междуособиците :)
щипка бягство и мълчание правят е***и таратора ...
За чаршафите съм благодарил вече. И ще пиша пък !!!
Кервана си лае - кучетата си вървят !

Специално за Аскми една арабска поговорка:
За да яздиш камилата трябва да и търпиш миризмата.

Демек недей с лошо към киселото. Не е лош. Не се пени. И някои неша дето ги е написал имат смисъл. Не е негодувание. Предложенийца са това !!
Обективни. Вярно е че познавам няколко човека, няколко бегло ...и няколко по-добре.
Оу ...отплеснах се.....тук се чува ...хрррррррррррррряс и чаршафа се скъса...
:)
До скоро
Активен
A clever person solves a problem.
A wise person avoids it.

Vorux

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 795
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #19 -: април 10, 2008, 19:10:53 pm »

Кисел, ако знаеш колко време пък ще мине, докато се съгласят всички да играем с два цвята ленти, както ревем с Аксми от месец...
Активен
И Исус го попита: Как ти е името? А той Му каза: Легион ми е името; защото сме мнозина.

Snaip

 • Bad Cоmpany
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 151
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #20 -: април 10, 2008, 19:13:59 pm »

Кисел, ако знаеш колко време пък ще мине, докато се съгласят всички да играем с два цвята ленти, както ревем с Аксми от месец...
Koлко време ще мине!?! Лентите са готови.
Активен

Vorux

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 795
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #21 -: април 10, 2008, 22:04:29 pm »

Ми, миналия път, като писахме по тая тема, доста играчи отказаха категорично да носят ленти...
Активен
И Исус го попита: Как ти е името? А той Му каза: Легион ми е името; защото сме мнозина.

askmi

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 431
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #22 -: април 11, 2008, 00:32:32 am »

Слушай кво, Киселяк, жувей си жувота и си се кефи, докат можеш, че я камилата яхнеш, я камиларя те яхне! ;) За миризмата ще се грижим кат му доде времето! И признаваш и не, ма си се пениш, и други се пеним, и нека се пеним, че иначе що ще се занимаваме с таз зараза! И си намери и ти кой да кръстиш-виж аз с какъв кръщелник се сдобих ;),от арен пре арен, веднага лентички направил, да не ме торбози, че и на годинки съм веке ;D
А за хисторито ма ич не си прав! Ако не беше то, щехме и двамата да си гледаме напред ама без пушки в ръка и не с тез калпазани и еърсофта. Да сте ми живи и здрави сите! Аз не обещавам да млъкна и да не мрънкам за туй дет не ми се нрави! Той и Киселяка е арен, ма и той няма да млъкне ;)!
Активен
Чуждата глупост не ни прави по-умни.

ReconProG

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 287
  • Профил
  • AirsoftRazlog
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #23 -: април 11, 2008, 08:47:07 am »

Споко, киселяка вече си има кръщелник! Цитирам:
Цитат
Включвам се само да питам този реконпронезнамсикакво (ReconPro)
;D
Активен
"Whoever said that the pen is mightier than the sword has obviously never encountered automatic weapons."

кисело ми е

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 108
  • Профил
Re: Четиво за нови и стари играчи!
« Отговор #24 -: април 11, 2008, 09:44:26 am »

Кажи баба тенкю ...
БЛАГОДАРСКО на РеконПроЗнамВечеКакво  ;D че удари едно рамо в престрелката :)
Аскми, сега вече давам съвет: виж като можеш да помогнеш, удари ти едно рамо на Ворукса да си взима всичкото дето го държи на тепетата. И да яхва балкана ...
Аз съм сключил сделката с дявола вече, девойката няколко дни на СПА, аз няколко дни с
чешити-комити ...и дет вика сърбина - с шумкарите :)

Активен
A clever person solves a problem.
A wise person avoids it.