kupona
Планинец
Неактивен
Публикации: leet
|
 |
« -: януари 26, 2011, 11:06:49 » |
|
Красива работа, аз отдавна се чудех какво им е по-доброто на маруйските пистолети, но явно сега развирам, че ВСИЧКО им е по-добро.....  А имам въпрос, всички пистолети(по-специално Glock) ли са изцяло от АВS или имат и версий с метален затвор? Не че има значение, аз имам вкъщи един (пластмасов) Glock 17 на KSC(KWA) и съм изключително доволен от него, икономичен, добра групираност, стреля перфектно с 0,3 гр топчета, но Токио Маруи си е марка и ми се иска да разбера дали си заслужава повече от KSC! Поздрави  Kupona
|
|
|
|
|
Активен
|
Господи дай ми търпение......защото ако ми дадеш сила ще ги избия всичките!  Contact: 0878 58 27 52
|
|
|
Storm
Неактивен
Публикации: 324
|
 |
« Отговор #1 -: януари 26, 2011, 11:55:24 » |
|
Ами мисля да не ти отговарям аз, тъй като има вероятност да съм пристрастен и отговорът ми сигурно се досещаш какъв е.Пък и другата причина е че почнах директно с Токио Маруи.Мога да ти кажа разликата м/у метална Берета на KSC и пластмасова такава Tokyo Marui.На пластмасовата качеството на изработката е по-добро, финиша също е много добър защото когато я взех в ръцете си за първи път помислих, че е метална, за стрелбата при двете не мога да кажа тъй като не съм бил в игра и с 2те оръжия,а от 1-2 изстрела пробни нищо не може да се каже. Въпреки, че е друго, когато пистолета е изцяло метален, определено има разлика и в самото тегло, и в усещането...все пак бих избрал тази на Токио Маруи(2-ма човека от отбора са с такива и те могат да кажат мнение ако искат), пък и да не казвам голяма дума, ама май на цена ще излезе колкото тази металната тук.А когато гледах за пистолет твърдо бях решил, че ще е на Токио Маруи, но не избрах Беретата, тъй като ми идваше малко неудобна като захват, но като се опарича може да си взема една.Другия плюс на Токио Маруи са техните пълнители(така съм чувал и доколкото знам не "кървят").  Надявам се да съм ти помогнал.  Поздрави!
|
|
|
|
|
Активен
|
"U gotta problem,I got problem,and resolver,and his name is Revolver" из "Natural Born Killaz" на Др.Дре
|
|
|
holidaybg
Неактивен
Публикации: 622
|
 |
« Отговор #2 -: януари 26, 2011, 12:34:15 » |
|
Красива работа, аз отдавна се чудех какво им е по-доброто на маруйските пистолети, но явно сега развирам, че ВСИЧКО им е по-добро.....  С изключение на използваните материали. Един приятел има техен "Питон" и си изглежда смешно пластмасов и отдалече, няма нужда да го пипаш да се убедиш. Бих си взел техен 5-7 примерно, но ме дразнят пластмасовите им реплики (било то и с великолепен финиш) на метални пистолети. А това че имат сериини номера или оригиналните маркировки никога не съм го разбирал. Какъв келепир като се усещат като пластмасовия тапешник дето полуих за 5 си рожден ден.
|
|
|
|
|
Активен
|
If you can't dazzle 'em with brilliance, riddle 'em with bullets
|
|
|
=GHOST=
Хиените
Неактивен
Публикации: 1 148
|
 |
« Отговор #3 -: февруари 24, 2011, 22:18:27 » |
|
Holidaybg и аз така си мислех  но когато за първи път си кпих ТМ установих за какво иде реч. Пистолета има много малки допуски и луфтове което за GBB е от изключителна важност. Да наистина са пластмасови ама това го разбираш само по теглото, а когато ти писне има неповторини метални китове на Guarder аз притежавам така ъпгрейтната берета и повярвай няма такъв кеф.
|
|
|
|
|
Активен
|
Чук + длето + манго = българското канго
.
|
|
|
holidaybg
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: февруари 25, 2011, 07:45:12 » |
|
Holidaybg и аз така си мислех  но когато за първи път си кпих ТМ установих за какво иде реч. Пистолета има много малки допуски и луфтове което за GBB е от изключителна важност. Да наистина са пластмасови ама това го разбираш само по теглото, С уважение GHOST, не е нужно да си купувам за да установя за какво иде реч. Направих няколко игри с техен P226, видял съм достатъчно и thanks, but no thanx. Евала им за изпълнението и качествения контрол, както вече писах бих си взел някой ден може би техен 5-7, но след като пробвах System7 на KSC...изобщо не считам Токио Маруи за вездесъщ лидер на пазара. а когато ти писне има неповторини метални китове на Guarder аз притежавам така ъпгрейтната берета и повярвай няма такъв кеф.
Само че ще ти излезне златно това Маруи в тоя случай. А и аз пак бих предпочел нещо със System7, просто преохлажда по-бавно и позволява доста по-интезивна стрелба.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Joro Irl
Неактивен
Публикации: 196
|
 |
« Отговор #5 -: февруари 25, 2011, 10:50:47 » |
|
Абе незнам за System 7, вече доста игри и стрелби направихме в това 'хладно' време, нито един от механизмите не е замръзнал или показал какъвто и да е проблем от 'Cool Down' ефекта, който се получава при доста други марки и модели пистолети. Имаме 4-5 ТМ в отбора, и мисля че само един се влияеше малко повече от времето, но той не беше Глок. Новото поколение Глок Generation 3 на ТМ, e по-добре в това отношение. Но това си е лично мое мнение, но и на доста по-запознати, така че, не ангажирам никого. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
holidaybg
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: февруари 25, 2011, 11:40:06 » |
|
Абе незнам за System 7, вече доста игри и стрелби направихме в това 'хладно' време, нито един от механизмите не е замръзнал или показал какъвто и да е проблем от 'Cool Down' ефекта, който се получава при доста други марки и модели пистолети. Не говорим за само за проблеми Жоро, а и за по-добър перформанс. Това видео е за еднакъв модел на KSC, единия е System7, другия не е. Разликата е осезаема. Гледай от 7.05 нататък. А куул даун се получава при всички марки и модели, неизбежен и при System 7. Просто е работено за намаляването му.
Тук се сравнява един същ модел на KSC, но спокойно може да служи за база за сравнение просто между блоубеци със и без System7.
|
|
|
|
« Последна редакция: февруари 25, 2011, 11:58:53 от holidaybg »
|
Активен
|
|
|
|
holidaybg
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: февруари 25, 2011, 12:07:00 » |
|
и ми се иска да разбера дали си заслужава повече от KSC!
За мен лично не, ако KSC е System7. Репликите на KSC са метални, или с метални затворни рами, а спомената вече система ги хвърля с едни гърди напред.
|
|
|
|
« Последна редакция: февруари 25, 2011, 12:11:47 от holidaybg »
|
Активен
|
|
|
|
Joro Irl
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: февруари 25, 2011, 13:59:24 » |
|
Нямам нищо против KSC, но според мен с тази си System 7, вече имитират ТМ, които изпозват подобен принцип на работа от доста време /визирам пълнителя и буталото/, както човека каза, те са главните новости в System 7. Като казвам че новите Gen. 3 на ТМ нямат проблем, всъщност не им пада перформънса дори и при динамична стрелба в студено време. Поне аз лично съм се убедил в това и то миналата неделя. Игри само с пистолети, динамична стрелба и движение и то при температури около 0/+2 градуса. Никой пистолет не показа признак на слаба стрелба. Особенно новото пищоФче на Келеша, което изненадващо също е спортист от ТМ с доста ъпгрейт.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
holidaybg
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: февруари 26, 2011, 10:53:42 » |
|
Нямам нищо против KSC, но според мен с тази си System 7, вече имитират ТМ, които изпозват подобен принцип на работа от доста време /визирам пълнителя и буталото/, както човека каза, те са главните новости в System 7.
Тц, патента си е тяхен, и също е от доста време. Както и да е, работата взе да отива на "нашето гардже е най-рошаво"  С здраве да си ги ползвате!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Joro Irl
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: февруари 26, 2011, 13:13:55 » |
|
Патента си е патент, говорим общо казано за принципа на работа. Винаги ще има някакви разлики, няма начин просто. А аз не твърдя че са най-добрите, а казвам че са добри, в някои отношения малко повече от конкуренцията. И те имат минуси, но плюсовете са май повече. Мерси, ще си ги ползваме, найстина. И ти си ползвай твоя със здраве. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Me4u
Администратор
Неактивен
Публикации: 5 490
|
 |
« Отговор #11 -: февруари 26, 2011, 13:23:22 » |
|
Впечатлих се от нововъведението, играещо роля на предпазител:  Не съм го виждал на бойните им братя обаче, а стои идейно, въпреки че концепцията на Гастон е друга. Въпросът ми е: на какъв кобур стои окачен и дали удължението не пречи ? Поздрави,
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Joro Irl
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: февруари 26, 2011, 13:34:00 » |
|
Удължение или предпазител, се води 'tumb rest'. Придава по-стабилен захват. Може да си сложиш палеца от горната страна на издаденото 'ухо', така също се получава по-стабилен захват, и по-малко се влияе от отката, е силата на отката не е като на истински, където този 'tumb rest' би свършил по-добра работа.
Не пречи на никой от видовете и модели кобури.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Bagera
Berget 10
Неактивен
Публикации: 824
|
 |
« Отговор #13 -: февруари 26, 2011, 13:54:01 » |
|
Аз го знам като биивър тейл за глок. Поради дизайна си, глока често отхапва месце от ръката на ползвателя му - точно между палеца и показалеца. Това се случво основно на хора с големи и дебели/месести ръце при опит да направят максимално възможен висок хват.
Този биивър тейл наподобява същия на 1911-ката с подобно местоположение на сейфти - където реално е тъмб реста тук, на вековния пистолет е сейфти-то, върху което също може да си държиш палеца за максимално висок, но и безопасен хват.
|
|
|
|
|
Активен
|
Fortune favours the bold.
|
|
|
Joro Irl
Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: февруари 26, 2011, 14:11:00 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
holidaybg
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: февруари 26, 2011, 19:20:17 » |
|
Ми то това видео по скоро доказва моята теза: + 1. 0.57 - "So what that means is, in terms of external built quality the KSC guns are still superior to the Marui's" -факт + 2. 2.05 - "Also in general KSC's have more trade marks and dont actually say KSC anywhere..." - мен не ме вълнува толкова много хора им е важно  = 3. 2.36 -"...until recently they (TM) had a better performing gas system as well" - малко се е объркал с "рисънтли" - поне за 2008 говорим... или може би не са внасяли в САЩ. Следващото изречение е че двете сиситеми са на кантар. - 4. 2:54 "...but ofcourse Marui still have the edge on hop-up" = 5. 3.36 - "The slide and the frame fit togheter remarkably well" - това може би ще е информативно за Цецо, той според мен си мисли че само на ТМ частите са напаснати изключително добре. Очевидно е че като сглобка и газова система нещата са на кантар. Като материали и финиш очевидно преднина има KSC. Маруи има само по-добър хопъп (от което печели по-добър обсег и точност, но разликата не е шокираща). Демек купувайки Маруи (обикновенно по-скъп) печелиш само един хоп-ъп,a пистолета ти е пластмастов. Ако вземеш и афтърмаркет слайд, нещата вече стават смешни. Thank, but no thanks. Айде да не спамим темата на Storm повече, или уважаемия Мечу да ни отцепи постовете в друга.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Me4u
Администратор
Неактивен
Публикации: 5 490
|
 |
« Отговор #16 -: февруари 26, 2011, 20:43:30 » |
|
Добре, ще отделя темата наистина, тъй като се получи разминаване с ревюто на Г-17, но пък се заформи интересна дискусия, която се чете от доста хора и се развива напълно аргументирано и от двете страни, за което може само да им се благодари.
Поздрави,
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
holidaybg
Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: февруари 26, 2011, 21:40:02 » |
|
И ти си ползвай твоя със здраве.  Аз нямам, но колегата има безумна колекция от пистолети, всеки път ми заема...и това ми дава шанса да съм доза безпристрастен. Точно затова споменах за "гарджето"...аз изхождам от що-годе независима позиция, не от притежание.
|
|
|
|
« Последна редакция: февруари 26, 2011, 21:47:27 от holidaybg »
|
Активен
|
|
|
|
Crazy Something™
Bad Company
Неактивен
Публикации: 1 338
|
 |
« Отговор #18 -: февруари 26, 2011, 21:46:25 » |
|
Моет лично мнение: пластмасовите затвори не струват. Последно се подпичквах с 1911 на маруи, да прекрасен на вид, но безобразно нереално лек, да не говорим че при стрелба се виждаше как затвора му се мести напред/назад страхотно флегматично. От това и темпа му на стрелба беше плачевен.
|
|
|
|
|
Активен
|
 Финландска легенда, втората след Дядо Коледа.
|
|
|
Joro Irl
Неактивен
|
 |
« Отговор #19 -: февруари 27, 2011, 08:17:30 » |
|
Да, и аз това казвам, само че по-меко.  Външно KSC е по-добро. Вътрешно и двата са на кантар, но все ми се струва, че ТМ са малко по-добре. Може би съм предобеден. Trade marks, мен лично не ме вълнува, но KSC получават + за това. Перформанса вече е това което изтегля ТМ напред. Много по-добра Hop-up система. Когато си търсих за първи път пистолет, условията бяха да е качествено изработен и да стреля добре. За визия не държа толкова много. И тогава доста търсих, четох, пробвах. И изборът ми падна на ТМ, и никак не съжалявам. Просто откакто стрелям с 'Марули', другите ми се струват малко 'постнички'. Липсва им прецизноста, далекобойноста и газ консумацията която има ТМ. Пак казвам, нямам нищо против други марки, даже наскоро си мислех точно за KSC, че някой ден трябва да си взема един, но по-нататъка.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Joro Irl
Неактивен
|
 |
« Отговор #20 -: декември 16, 2011, 19:10:47 » |
|
|
|
|
|
« Последна редакция: декември 16, 2011, 19:15:21 от Joro Irl »
|
Активен
|
|
|
|
Kreslyo
Джентльмен Удачи
Неактивен
Публикации: 1 579
|
 |
« Отговор #21 -: декември 16, 2011, 20:36:11 » |
|
Аз пък ще си взема един KJW или WE в зависимост от това кое е по-еФтино! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
holidaybg
Неактивен
|
 |
« Отговор #22 -: декември 16, 2011, 23:32:24 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
=GHOST=
Хиените
Неактивен
Публикации: 1 148
|
 |
« Отговор #23 -: януари 08, 2012, 08:48:26 » |
|
Аз пък ще си взема един KJW или WE в зависимост от това кое е по-еФтино!  Ти с твойта логика ... опасен си  Вземи си KJW oбаче още един пълнител препоръчително на ТМ.
|
|
|
|
|
Активен
|
Чук + длето + манго = българското канго
.
|
|
|
Kreslyo
Джентльмен Удачи
Неактивен
Публикации: 1 579
|
 |
« Отговор #24 -: януари 08, 2012, 12:41:25 » |
|
Майтапа на страна, но наистина съм загледал един KJW (модел КР-05/ 07) с възможност за пълнители СО2 или грийн газ.
|
|
|
|
« Последна редакция: февруари 14, 2012, 21:45:28 от Kreslyo »
|
Активен
|
|
|
|
|