Airsoft Bulgaria Forum
май 19, 2012, 03:51:05 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: JG BAR-10 леееко ъпгрейдната  (Прочетена 6030 пъти)
Dragony

Неактивен Неактивен

Публикации: 1 119

« -: декември 08, 2007, 20:02:31 »

Най-накрая спрингово оръжие, което да ме впечатли. Пушката е с невероятен финиш като за китаец, а като устройство е идентична с TM VSR-10. Цевта е 6,05мм вътрешен диаметър. След пипване тук-там и малко работа с дремел, нещото прави 500+ фпс (колко + мога само да гадая).  По мои впечатления, пушката стреля отлично с 0,30г топчета, на разстояние около 70м. Нямах възможност да я тествам с по-тежки топчета, нито да проверя групираността на попаденията.
В момента, конкретното оръжие, с оптика 2-6х, е на въоръжение в разложкия отбор STRD-1. Надявам се да пишат отзиви от представянето в игра Smiley

Ето малко снимки от Разлог:

« Последна редакция: декември 08, 2007, 20:39:37 от Dragony » Активен
splintercell

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« Отговор #1 -: декември 08, 2007, 20:48:45 »

По-готина пушка не съм държал(е първичка ми е) далекобойноста и е към 115м(с лека парабола) а за точноста ще поспорим малко (зависи от стрелеца и от климатичните условия) Cool 11. Но може да се направи по-добър ъпгрейд -  хромирана 590мм 6.01мм цев + заглушител ще бъде много добре Grin
Активен

ReconProG

Неактивен Неактивен

Публикации: 1 268

« Отговор #2 -: декември 08, 2007, 21:04:33 »

Такааа...да кажа, каквото снайпериста е пропуснал.
Пълнителя събира около 25топчета. Пушката е много лека, удобна, не много дълга. Бива, ако трябва да се патрулира с нея цял ден. Корпуса е изработен от гумиран полимер, като гуменото покритие доста бързо се надра през днешните игри и на места се поизлющи. Но това са бели кахъри.
 След настройка на оптическия мерник и на хоп-ъп-а постигна точна стрелба на 70м. Групата горе-долу се събира в човешка глава, което, поне според мен е впечатляващо за еърсофт оръжие. Още повече - топчетата - 0.30гр, които купих от Владо, не са с кой знае какво качество(добри са, но Xtreme Precision са си друга бира) и цевта не е от най-прецизните - 6.05мм. Резултатите, които пушлето показа са изклюмително добри! Естествено подобна стребла се постига само при спокойна обстановка. В условията на игра нещата малко се влошават, което си е естествено - групата на 70м не е колкото глава, а малко по-малка от размера на кил зоната  Grin .
Траекторията на топчето е почти изцяло права като след 75м точността драстично пада, но това си е нормално.
Като заключение - СУПЕР пушчица! Почнахме да се бъзикаме, че ще и пейнтнем един надпис "Дотам, докъдето другите не могат."  Grin Grin Grin
Активен

"Whoever said that the pen is mightier than the sword has obviously never encountered automatic weapons."
Dyulgerov

Неактивен Неактивен

Публикации: 27

« Отговор #3 -: декември 08, 2007, 21:15:27 »

Наистина много добро оръжие.Прави прав истрел на 70-80 метра.И е адски точен. 23
Активен
Dragony

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: декември 08, 2007, 21:34:58 »

Цитат
хромирана 590мм 6.01мм цев

Хехе, това ще излезе три пъти по-скъпо от самото оръжие Wink
Активен
ReconProG

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: декември 09, 2007, 01:57:34 »

Grin Grin  Grin
Иначе не е лоша идеята нали? Понеже снайпериста няма да се сети да пише тука - по-евтина алтернатива със същата дължина и характеристики(без хромиране)?
« Последна редакция: декември 09, 2007, 02:34:41 от ReconProG » Активен

"Whoever said that the pen is mightier than the sword has obviously never encountered automatic weapons."
Dragony

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: декември 09, 2007, 07:06:07 »

Ми, за сега не се сещам за алтернатиа, която да си струва вложението. Поръчал съм прецизна цев, но със същата дължина, за около $60. Ако толкова преритва, мога да му я дам. Ако ли не, ще търся други възможности.
Активен
IRON_LION_ZION

Неактивен Неактивен

Публикации: 74

« Отговор #7 -: декември 10, 2007, 22:08:32 »

Лол тва пъшкало изглежда много сносно. Та ако може да питам горе долу гви пари си я пазарил  Grin
Активен

Buffalo soldier, dreadlock rasta: There was a buffalo soldier in the heart of america,Stolen from africa, brought to america, Fighting on arrival, fighting for survival.
Dragony

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: декември 10, 2007, 23:05:56 »

Пушкалото + ъпгрейдите струва 350лв. За членове на Еърсофт България- 10% отстъпка. 
Активен
ReconProG

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: декември 26, 2007, 19:56:33 »

Прилагам материали от тестовете на пушката. Разстояние, от което са направени попаденията - 36~40м. Само да уточня - повечето топчета направо минаваха през кашона, не се забиваха. Още един детайл - за целия ден пробвахме 3 оръжия - АКС74У на Юникорн, МР5СД6 на ДжГ и БАР-10(ДжГ). И при трите оръжия, заради атмосвените условия - ниски температури, повишено атм. налягане, се забеляза значително намаляване на обхвата(с 10-15м) и влошаване на точността. Заради съмнение за дефект, проверихме оръжията от вкъщи след тренировката - стреляха, както обикновено - точно и с добър обхват(БАР-10 води класацията със 70м и група от 25х25 на това разстояние  Grin Evil ). Влошаването на стрелбата при студено време най-вероятно е от замръзване на хоп-ъп-а и заради високото атм. налягане.

ПП:
Не се притеснявайте, топчето не минава през човек! Пробвах върху брат ми и след това върху себе си.

[attachment deleted by admin]
« Последна редакция: декември 26, 2007, 20:06:42 от ReconProG » Активен

Nikola

Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« Отговор #10 -: юни 17, 2008, 16:05:27 »

Снайперовата пушка наистина е добра. Може и да съм нов, но си мисля, че е би била добра инвестиция. Имам само един въпрос - под челнство в ЕърСофт България се разбира членство в един от регистрираните отбори или създаването на нов такъв?
Благодаря за темата (разгледах онлайн магазана и много се колебаех м/у Калашников и снайперова пушка  Wink) и евентуалния отговор Smiley

P.S.: И още нещо - туй чудо е с газ или бъркам?
« Последна редакция: юни 17, 2008, 16:14:01 от Nikola » Активен

Fear the sniper... unless you can encounter him from behind!
Darky

Неактивен Неактивен

Публикации: 143

« Отговор #11 -: юни 17, 2008, 16:28:59 »

Не е на газ, най-обикновена спрингова пушка е.
Активен

The 10 Commandments of Airsoft
http://youtube.com/watch?v=jFYQwX2EayE

Nikola

Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« Отговор #12 -: юни 17, 2008, 16:37:46 »

Благодаря  Grin и се извинявам за "умния" пс  Cheesy Ама кой да чете...  Cheesy
« Последна редакция: юни 17, 2008, 16:50:37 от Nikola » Активен

Fear the sniper... unless you can encounter him from behind!
Doupi

Неактивен Неактивен

Публикации: 4

« Отговор #13 -: септември 17, 2009, 13:40:41 »

Според вас как се сравнява (BAR-10) с Mauser SR, като далекобойност, точност и т.н.
Активен
Zimski

Неактивен Неактивен

Публикации: 52

« Отговор #14 -: март 10, 2010, 21:30:51 »

Dragony, ако не е тайна може ли да попитам с каква пружина се постига този ъпгрейд и само пружината ли е сменена?
Активен
=GHOST=
Хиените

Неактивен Неактивен

Публикации: 1 148

« Отговор #15 -: март 10, 2010, 21:35:27 »

Зимски я викни по силно та барем Драгони вземе те чуе. Виж датата на поста 09.12.2007 има няма 2години.
Активен

Чук + длето + манго = българското канго

.
dX

Неактивен Неактивен

Публикации: 26

« Отговор #16 -: юли 28, 2011, 21:23:16 »

Наскоро започнах и аз да обмислям вариант за снайпер и съм се спрял на едно производно на bar 10.

Тъй като тук дискутирате ъпгрейднато такова, може ли да погледнете линкчето и да ми кажете как ви се вижда и дали си заслужава Smiley

Мерси на всички за отделеното време Smiley

Линкчето: http://www.airsoftgi.com/product_info.php?cPath=378&products_id=8253
Активен
Dexter
Red Cell

Неактивен Неактивен

Публикации: 452

« Отговор #17 -: юли 28, 2011, 22:26:14 »

.....пак некрофилия Cheesy Cheesy Cheesy.....    Често изпадат обяви за спрингъри, огледай ги
Активен

a.k.a. killboy         redcell.hit.bg
thunderchief
Четящ
Неактивен Неактивен

Публикации: 1 109

« Отговор #18 -: юли 29, 2011, 19:34:41 »

Наскоро започнах и аз да обмислям вариант за снайпер и съм се спрял на едно производно на bar 10.

Тъй като тук дискутирате ъпгрейднато такова, може ли да погледнете линкчето и да ми кажете как ви се вижда и дали си заслужава Smiley

Мерси на всички за отделеното време Smiley

Линкчето: http://www.airsoftgi.com/product_info.php?cPath=378&products_id=8253

Taka да се каже
Ту партс 50/50, фърст халф(пушката) ОК, секънд Айм ноу лайк(магазина). За да си купиш нещото от еърсофт Джи Ай ще ти трябва фирма посредник, която да ти я достави от там. А фирмите посредници си падат по смятане на долара през разни курсове, на които и пакистански чейнчаджия би завидял. Та според мене иди до Тинтява 27 или вземи пиши/звънни на колегата airsoftbg и го питай какво може да направи по въпроса с намирането на Bar-10 и ъпгрейда и, поздрави.
Активен

Шофьор на снегорин
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на: