Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Автор Тема: WE SCAR  (Прочетена 7469 пъти)

Pike'

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 429
  • Профил
WE SCAR
« -: юли 21, 2011, 01:04:43 am »

ревю на първия ми газов проект с който се занимавам от извесно време

Малка предистория:

За мен газовите оръжия представляват интерес още откакто започнах да се занимавам с еърсофт. С интерес следях първите разработки на инокатцу, в последствие разбрах и за историята на classic airsoft репликите, както и за съвременните производители на такива. Въпреки немалкото хейт - предимствата на всички газови системи са безспорни - наличие на откат, реалистично усещане за функционирането на репликата и т.н. Недостатъците също са очевидни и са специфични за двата основни вида газови системи. Classic airsoft репликите, макар да притежават най-мощния възможен откат и да ползват евтини пълнители за АЕГ-та, са изключително скъпи и работят с външен източник на въздух, което налага ползването на излизащ от оръжието маркуч за въздух.
Грийн газ/СО2 системите пък (оттук насетне условно и за улеснение ще ги наричам само GBBR) макар и драстично по-евтини от "класиците", все още до голяма степен страдат от "детски болести", пълнителите им са скъпи и страдат от coolDown ефект, като правило out of the box не са пригодни за високото натоварване, което редовите АЕГ-та понасят по време на игра... - но това е лечимо, има много производители на яки стоманени интърнъли, не са и скъпи, WE машините добиват все повече популярност... не е проблем
Друг недостатък и на двата типа системи е че трошат масовите еърсофт-оптически уреди, които не са предвидени да понасят удари... факт в който вече успях да се убедя :) - мисля че май вече ще кажа чао на един бързомерец, на който успя да му е изкърти вътрешния тубус, да му се изметнат опорните пружини и да му се прецака електрическата подсветка... и това в рамките на 2 пълнителя на дублети.

Недостатъците на GBBR доста еднозначно насочиха предпочитанията ми към производителите на classic airsoft реплики. Това до момента в който не обмених няколко мисли с едни момчета по чуждестранни форуми за газов еърсофт и те не ме открехнаха за една проста истина - че да, оръжията на Daytona Gun, Shoei и Sun Project безспорно са върха на черешката на всичко що е газова еърсофт реплика. Но това по никой начин не означава че GBBR-ите нямат право на живот. Нещо повече - получих уверението, че при тях GBBRи си се ползват на общо основание въпреки студа, че са една добра алтернатива, и че цената за довеждането на произволен GBBR до "скърмишъбъл" вид не превишава разходите за закупуване и последващ ъпгрейд на класно АЕГ ценови клас ICS... В това се убедих лично - така си е.

Спрях се на FN SCAR... 'щото... 'щото нямаше FN FAL  *ROFL*  *ROFL*  *ROFL*

изначално машината ми беше closedBolt система, в момента е openBolt. Разликата между двете е в газовата система, която се помещава в рамата на затвора. Отвореният болт е с по-голяма площ на откатният цилиндър и следователно с по-голям откат. Има и разлика в подаването на топчетата от пълнителя - в отворения болт се подават едноредно.

Снимки за сега няма да прилагам, защото нямам читав фотоапарат, а и има повече от достатъчно клипове в web-пространството:
WE SCAR DEMONSTRATION

показаните на този клип реплики са поколение 1, моята машина предполагам че мога да я класирам като 4ка.

Първи впечетления:

Извадих от кутията черно тежко желязо, изключително компактно. Усещането за компактност маса се подсилва от непривично тясната (в сравнение с АЕГ) ръкохватка и приклад. Репликата и пълнителите й са с измеренията на бойното оръжие. Ръкохватката е толква тясна, че след нея дръжките на АЕГтата създават усещане все едно че държиш дебела безформена сопа. Needless to say - всичко е  което трябва да е метално - си е метално. Черното покритие на фрезованият горен ресивер беше матово, качествено, след 6 месеца употреба вече си има нормалните wear&tear. Oригинални заводски маркировки на FN HERSTAL BELGIUM, означения за калибър, уникален пореден номер на репликата. Повтарям се ама - тежка пушка! В момента е с удължена Madbull Python II вътрешна цев и удължена външна цев и ... с бързомерец и фенер нещото тежи чуствително повече от нормално аег. Тежките пълнители също никак не допринасят за липсата на реализъм - един пълнител на това чудо тежи колкото зареден боен :) в багажната система 10 тежат колкото 10 заредени бойни :) :) :)

Приклад с регулируема дължина и височина на бузата. Позициите на приклада щракват на място ясно и сигурно.

При тази релика спусъкът е функционален - в смисъл не е като при аег-тата просто оформен като спусък бутон. При GBBRите спусъкът си взаимодейства с чукче с ударник.. всичко си е пружини и механика, сходно с бойното желязо, как си требе. Трябва да кажа че през месеците тествах различни варианти на спусъци от различни производители; спусъкът като механизъм е елементарен и е изпълнен като модул, ваденето му от пушката и смяната/подмяната е като на лего, става за минути. Отделни негови детайли - също. Във всички варианти на производители спусъците са феноменални и сравними с на бойно оръжие - къс отчетлив и приятен ход. Мисля че едва ли е необходимо да споменавам липсата на лаг :) Дублети и мозамбици с това да правиш е истински кеф, никоя електроника на никое АЕГ не може да докара тоя тригър респонс :) Автоматичната скорострелност на единична си е напълно възможна - зависи си само от уменията на стрелеца. А всъщност пушката си има и автоматична :)

Откатът е силен, рязък и изисква оръжието да бъде удържано стабилно за прицелна стрелба независимо от ползваните газове. На топло няма проблем , но заради отката е желателно ползването на предна ръкохватка и капачки за релсите, понеже убиват доста неприятно особено на студ, когато ръцете се вкочанясват по тва ръбесто желязо... псувал съм го неговата кожа аз...   :-[ Затворната рама е голяма, тежка и с дълъг ход, цялото оръжие подскача дори и когато му само се спусне затворната задръжка. И ако ръцете са в гореописаното състояние - само болката е истинска.
като допълнително уточнение - точно както на бойната карабина тази реплика притежава възможност за смяна на положението на ръкохватката на зареждане. И точно подобно на истинската - при неправилен хват и ръкохватка от неправилната страна - са възможни инциденти със запрятане на палеца при стрелба от ръкохватката за зареждане. На мен ми се случи на няклко пъти и ... както казах само болката е истинска.

Разглабяне - в горното клипче се вижда как се разглабя репликата - никакви разлики. Само ще добавя като уточнение, че в разглобено положение предният (и единствен) пин, се фиксира в долния ресивер и няма опасност да бъде изгубен.
Пълнител - репликата пристига с един пълнител за грийн газ. Пълнителят е стандартен WE тип М4/М16 и е взаимозаменяем за всички реплики на WE с изключение на новите им Г36ци и М14ки. Има превключвател чрез който може да бъде изключена затворната задръжка на оръжието. Допълнителните пълнители си струват финикийски знаци, но са на цена съизмерима с екзотични пълнители за АЕГ. Аз лично се ориентирам към СО2 пълнители за студено време и ГГ пълнители за топло. Има и опции за много студено време но за тях ще пиша като ги тествам. В момента съм с 8 пълнителя (има в мен временно и още 2 на един приятел), целта ми е 12. Повече просто физически едва ли ще мога да нося :D :D :D

Клапани и NPAS - репликата е доста гумена като мощност. В смисъл - при инсталиране на система за регулиране на мощността притежава възможност за лесна и бърза корекция на мощността на оръжието в много широки граници практически за нула време. Което е ... найс. не че реално го ползвам де, ама си е благинка.

к'во още да кажа... това е много различно еърсофт оръжие. Като за начало - не създава впечетление на еърсофт оръжие. Нито масата му, нито физическите му габарити, нито начинът по който се оперира с него, нито спусъкът и тригър респонса, нито дори звуците му има каквото и да било общо с електричка. Признавам си без бой - често се забавлявам от сърце да наблюдавам приятели на които услужвам да го тестват как се оплитат с него :). Не са много еърсофт репликите които едно че ритат, второ че застават на затворна задръжка след свършване на пълнителя(която трябва да бъде освободена след зареждане на нов), а да не говром че преди стрелба трябва да се издърпа и пусне затвора за да се вкара топче в цевта, иначе стрелба йок :D :D :D абе много смях :) Разбира се има и обратна страна на монетата - този тип реплики изискват една по-различна, по-оръжейна дисциплина на поддръжка от аегетата. Чисто технически трябва да се подхожда с по-различна нагласа към този тип реплики.

противно на очакванията - самата стрелба въпреки че си е инвестиция, не е толкова безумно скъпа. смятах го - дори и на скъпи газове - пак е значително по-евтино от това което момчетата играещи пейнтбол заплащат :) А настреща получаваш стрелково изживяване, което може да бъде описано единствено с думата "маниакално". :)

общият ми извод е - I'm hooked. Едва ли ще го ползвам особено много конкретно по неделни игри, за тая работа си имам в шкафа "сешоари", но пък смело мога да заявя че едва ли повече някога изобщо ще си купя електричка :)
надявам се да съм бил полезен :)
« Последна редакция: юли 21, 2011, 01:37:48 am от Pike' »
Активен
T.V.U. grawlix

Храбрия

 • Red Cell
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 474
  • Профил
Re:WE SCAR
« Отговор #1 -: юли 21, 2011, 01:37:30 am »

Първо, много благодаря Пайкър, адски добро ревю и много ми помогна, тъй като на последък все повече им се радвам и чета само позитивни мнения, но имам няколко въпроса:

1. Какъв е разходът на газ? За колко пълнителя стига един флакон от 1000мл.?
2.
WE Tech SCAR Day One: Broken
   -  Как да избегнем това?
То е ясно, че е издумкал 4 пълнителя CO2 директно от кутията, но без значение кога, няма ли да има същия проблем?
3. Как да процедираме преди игра? Вадим пушката от кутията, но щом за разлика от АЕГ-тата не е готова веднага да издумкаш няколко пълнителя, какво трябва да имаме впредвид?
4. От къде можем да се сдобием с такава реплика, защото не мога да открия TAN версия на WE SCAR Open Bolt.
5. След като я закупим, какви ъпгрейди препоръчваш да се направят по нея.
6. Айде последно, до каква температура може да се използва? Това е доста важно, защото зимите са си студени, а дори тогава, играем.

Благодарности!
Активен

Pike'

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 429
  • Профил
Re:WE SCAR
« Отговор #2 -: юли 21, 2011, 01:52:21 am »

1. замерено Walther газ от випа - около 25-27 пълнителя. Ultrair на ASG - около 15-19 пълнителя. флакон СО2 пълнител и половина
2. този проблем е решен вече отдавна, още при поколение 2. все още се получава от време на време при потребители, които не слагат буфери, но при сега поколение 4 с отворен болт си идва с рекойл буфери, които пазят конструкцията. А така или иначе се чака стоко тая част да я пуснат стоманена. :)
3. трябва да имаме предвид че това е газова система. Тоест първо трябва да се положи грижа за пълнителите. ГГтата не трябва никога да се оставят без налягане, газовите части на СО2тата трябва да се смажат обилно със силиконова смазка преди употреба. отделно самата пушка трябва да бъде почистена и смазана - работните й детайли, спусковата група, затворната рама.
4. може да се сдобием от братския китайски народ, защо не може да намериш тан версия не зная. :)
5. по 5то поколение като за начало никакви. освено може би да й се сложи NPAS, ама и то не е задължително. При предищните поколения беше силно препоръчително смяната на спусковата група с усилена стоманена, но при 4ката - не е особено наложително. Въпреки че така или иначе спусковата група си е консиматив де, точно както при аегетата от време на време заминават някои части - и при GBBRите се налагат ремонти. Но не е няква мъка.
аз лично с пая варианти на ъпгрейд се забавлявах, но в момента съм със заводски спусък и ... единствено съм сложил прецизна цев дълга.
6. СО2 може да се ползва на 5-6 градуса. ГГ на под 12-13 започва да прави проблеми. но както казах в момента ще правя едни тестове за адаптиране на машината за минуси.
Активен
T.V.U. grawlix

Храбрия

 • Red Cell
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 474
  • Профил
Re:WE SCAR
« Отговор #3 -: юли 21, 2011, 02:02:20 am »

Аха, мерси, мерси.

А проблем с уплътнения имал ли си, изтичане на газ, нещо?
Активен

Pike'

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 429
  • Профил
Re:WE SCAR
« Отговор #4 -: юли 21, 2011, 02:07:32 am »

да, както казах - от неправилна поддръжка. ако ГГ пълнителите се оставят празни, точно както пълнителите на пистолетите - им се разсъхват уплътненията и започват да издишат. Само че за разлика от пистолетните - издишат ЯКО. проблемът (точно както с пистолетните пълнители) се решава доста бързо и лесно - отваря се пълнителя, удавя се в силиконова смазка, затваря се, пълни се, стреля се - и е готов. Просто никога не трябва да се оставят празни и всичко ще е наред.
при СО2 пълнителите нещата са доста по-прости - там просто трябва да пръскаш редовно силиконова смазка в дюзата за да не й се разсъхва уплътнението, трябва да не се държат с натегнат флакон когато не се ползват и трябва да се пръсва силикон преди зареждане на флакона.
Активен
T.V.U. grawlix

SenTineL

 • Орловци
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 903
  • Профил
Re:WE SCAR
« Отговор #5 -: юли 21, 2011, 03:03:08 am »

WoW , WoW и пак WOW (ама не ония Wow дето го играят хората на компютъра) Това изглежда е една страхотна пушка която внася някаква доза реализъм. Силно ме интересува от къде може да си закупя подобно нещо и каква му е цената ? Може ли да се ползва бутан газ + адаптер и силиконова смазка вместо шмекерията наречена Green Gas ?

Поздравления за интересното ревю  ;)
Активен

Pike'

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 429
  • Профил
Re:WE SCAR
« Отговор #6 -: юли 21, 2011, 10:36:14 am »

благодаря S,
въпреки че за пистолета си аз лично преди време бях адвокат на ползването на пропан, в случая съм на едно по-друго мнение. В пропана се слага одорант (ethyl mercaptan), чиято характерна миризма на гниещо зеле разпознаваме като миризмата на изтичащ газ. Те затова го и слагат :). Макар и нериятна, при стрелбата с пистолет тази миризма си е поносима. При GBBR обаче... си е тих ужас. Просто дебитът на газовата система на един GBBR е много по-голям, отделно че самото оръжие притежава възможност за мнго по-бърза стрелба... накратко съвсем си е реално след 1-2 пълнителя да се удушиш :D :D :D
затова лично мой и персонален избор е да НЕ ползвам пропан на GBBRа си. Има си неща за които е по-добре да си плаща човек :)
ми продават се в доста сайтове. Аз лично си я закупих от WGC - това е един чудесен сайт от който много пазарувам напоследък. 
Активен
T.V.U. grawlix

Roshavv

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 275
  • Профил
Re:WE SCAR
« Отговор #7 -: юли 21, 2011, 11:17:08 am »

супер ревю...пушката кефи мноо.... ;Dако ми дадеш едно завойче с нея ,най-вероятно да се надъхам за такава.... ;D

от този сайт като пазариш има ли митница...къде е брадата..или всичко е точно...


поздрави'
Активен

HORNET

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2 141
  • Профил
  • www.airsoftsystems.com
Re:WE SCAR
« Отговор #8 -: юли 21, 2011, 14:04:46 pm »

А нещо за точноста и консистенцията на попаденията?
Активен
Fucking Predator...

Pike'

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 429
  • Профил
Re:WE SCAR
« Отговор #9 -: юли 21, 2011, 16:06:02 pm »

еми както казах - когато го купувах 4то поколение с отворен болт още не беше излязло и машината out of the box имаше проблем с хопъпа, но доста бързо го фикснах. Даже и адаптирах аег гуми за него. по принцип скаровете на WE до поколение 3 са си извесни със свински качества на хопъпите. Аз обаче услях да я накарам да стреля прилично добре :)

след това като сложих openBolt-а направо се изкефих максимално - понеже openBolt системата е с много по прецизен хоп-ъп даже и от на FALа ми. Базиран е на маруйска пистолетна конструкция, ползва и такива гуми и наистина е нечовешки прецизен. За качествата на Madbull Python II като цев няма какво и да говорим :) Като цяло пушката стреля с точност идентична на електричка. Поради спецификата на клапанната система, до падане на налягането мощността на изтрелите е винаги сходна, независимо от ползваните газове, варира само мощността на отката. така че стрелково нещата са си ок.
Активен
T.V.U. grawlix

HORNET

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2 141
  • Профил
  • www.airsoftsystems.com
Re:WE SCAR
« Отговор #10 -: юли 21, 2011, 18:47:15 pm »

какъв е реалния прицелен обсег?
Каква е групираността на 50 м ? например с моята дърто PTW на 50 м целия пълнител влиза в кръг от 30 см.
Каква е разликата в скороста между първите 5 и последните 5 изстрела от един пълнител?
Какво е влиянието от падането на налягането при охлаждането при бързи серии от откоси?

Моля само за резулатати и данни замерени с хронограф. Не субективни мнения.

Това са важни неща, ако пушката е за реално приложение. Защото навсякъде става въпрос за откат, усещане и реализъм, но нищо за реалното приложени, т.е. до колко уцелваш това дето целиш и реално колко е приложимо в една игра? Защото примерно моята електричка може да издумка 30 деведесет зарядни пълнителя подред и на всички изстрели разликата в скороста ще е под 3%
Активен
Fucking Predator...

Pike'

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 429
  • Профил
Re:WE SCAR
« Отговор #11 -: юли 21, 2011, 19:56:24 pm »

реалният прицелен обсег е като на аег. бих желал да замеря в точни, метри но нямам възможност в момента, понеже се намирам в град. А и всички знаем как стреля типово аег с м130 и .28ци - извинявам се за субективизма, но си е същото. 

групираност на 50м не съм мерил от станок, но в никой случай не е проблем да си целиш човешка цел по описаният от теб начин. На 50м човешка мишена е лесна - и отново извинение, но това Е субективно мнение на еърсофтър, който има и еликтрички и сравнява една до друга двете. Ако държиш, ще направя замервания и от станок и ще съобщя групата в мм.

разликата в скоростта на първите и последните изстрели не съм мерил, не ми е хрумвало, понеже не съм го усещал като проблем с точността при стрелба изобщо. Както казах спецификата на клапанната система осигурява постоянна скорост, до изчерпване на налягането. А топчетата свършват доста преди газа. Самият факт че пушката е разчетена да работи с коренно различно налягане на входните газове(ГГ, СО2) но въпреки това да държи еднаква скорост на изстрела - и това СЪМ го замервал с хронограф - би трябвало да илюстрира достатъчно за какво говоря. 

влиянието от падането на налягането при бърза серия откоси е негативно - нарича се CoolDown Effect. Добре документиран е при всички GBBRи и се изразява в това, че при критично ниски атмосферни температури изпаряващият се газ образува лед, който пречи на коректната работа на клапаните. Затова при ниски температури е препоръчителна употребата на газове, които не се обледеняват толкова лесно. Например СО2. Или HPA. :)

хах, добре :) Отново се извинявам че не мога да ти предоставя в момента нищо друго освен субективно сравнение с аегетата, които притежавам - просто не разполагам със собствен хронограф, а и както казах - не желая да стрелям в града по мишени на 50м. Пушката е замервана нееднократно, но както казах - има възможност за корекция в реално време на мощността и наистина не зная с колко точно стреля конкретно в момента. Визуално съм я докарал да стреля като FALа ми, който е около 130-и-нещо с .28ци.  ще замеря с хронограф в сегашна конфигурация скоростите при първа възможност. Което не мисля че ще е скоро, но ще го направя специално за теб, виждам че се интересуваш. За разстоянията обаче ще ползвам и рулетка :D :)

лично мое мнение е че пушката Е приложима в игра, просто защото съм я прилагал в игра. за 3те процента - не зная, но обещавам че и това ще се опитам да замеря, поздрави :)
Активен
T.V.U. grawlix

HORNET

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2 141
  • Профил
  • www.airsoftsystems.com
Re:WE SCAR
« Отговор #12 -: юли 21, 2011, 20:32:34 pm »

Ок значи до тук всички мения са "на око". За да е изчерпателна темата и наистина информативна, за тези които се интересуват от GBBR, ще е добре когато направиш някакви реални замервния и тестове, да ги споделиш.
( иначе моята система "на око" замерена, цели на мухата оня й работа, на 100 м... това не е заяждане, а пример на субективно мнение). Наистина ще ми е интерено, и не само на мен, да поснеш снимки/видео и резултати от тестове и замервания. (когато можеш разбира се)
Активен
Fucking Predator...

Pike'

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 429
  • Профил
Re:WE SCAR
« Отговор #13 -: юли 22, 2011, 00:03:41 am »

не хорнет :)
не са на око замерванията :)
просто варират в зависимост от настройката на пушката и нямам актуални. Съжелявам че както каза един дълбокоужаваем приятел възприемаш писанието ми като "обиждане на системата", но наистина не зная с колко конкретно фъпъсъ стреля моята газова пушка в момента. В различни варианти на газови системи, цеви и настройки на NPAS-а пушката ми е замервана многократно и е вадела от 90м/с до 140м/с с .28. Съжелявам че не мога конкретно в момента да ти кажа какво вади като скорост, но това което имам под ръка е мощна и точна електричка и стрелям с едната и стрелям с другата и стрелят еднакво, по еднакви мишени на еднакво разстояние. Което за мен е ок, пък за 3те процента не знам приятелю:) Когато имам хронограф под ръка ще замеря и се надявам да ти бъда полезен. До тогава... пожелавам ти да влезнеш в някой форум за газов еърсофт и да почнеш да си обясняваш теориите :) аз ще мълча :)
Активен
T.V.U. grawlix

Меч

 • Администратор
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 8 022
  • Профил
  • AirsoftBulgaria
Re:WE SCAR
« Отговор #14 -: юли 22, 2011, 08:08:27 am »

Привет и от мен,
едниствената ГББ-еърсофт пушка, която съм виждал беше преди време една М-4,
ако не се лъжа май на Космонафта - беше ефектна, но не и ефективна и миришише ужасно  ;D
След като прочетох ревюто на първият пост и доста нови неща научих, си помислих,
че тъй като мене не ме интересуват проценти и теории,
а чисто и просто да улучва, колкото и АЕГ/сток/, огромно бих се зарадвал и аз на едно
дори 2мин видео-клипче, при възможност. Просто ей така - за засилване на кефа. Благодаря.

Поздрави,
Активен
Д-р Мечков Лечителят
психиатричен гинеколог на свободна практика;
лекува всякакви форумни заболявания


Crazy Something™

 • Rogue Warrior
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 3 778
  • Профил
Re:WE SCAR
« Отговор #15 -: юли 22, 2011, 09:26:35 am »

На единия от магазините във швецко имаше газова М4. Дадоха ми да си пощракам. Голям кеф !
И пенделите я били донесли за дисплей а не за продаване, и не пожелаха да вземат едни пари ...
Ужасни хора !
Рано или късно ще се оборудвам и аз с такова да си имам да си се кефя.
Активен

Scarface

 • 10GRU
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 681
  • Профил
Re:WE SCAR
« Отговор #16 -: юли 22, 2011, 10:32:47 am »

На единия от магазините във швецко имаше газова М4. Дадоха ми да си пощракам. Голям кеф !
И пенделите я били донесли за дисплей а не за продаване, и не пожелаха да вземат едни пари ...
Ужасни хора !
Рано или късно ще се оборудвам и аз с такова да си имам да си се кефя.

Съветвам те да го направиш о време, защото наскоро четох защо GBBR не са разрешени за внос в US. Направили са опит с подобна пушка като са поставили затвор и ударник вследствие на което оръжието е произвело изтрел, след което са го класифицирали като огнестрелно оръжие или по точно "долния ресивър". По тяхния закон всяко оръжие което може да бъде доработено до състояние в което може да проивежда изтрел чрез възпламеняване минава под специален режим.

Току виж вземат че ги, забранят поради факта че в тях трябва да се използва повече стомана за да издържат на налягането.
Активен

Hyena

 • Rogue Warrior
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 674
  • Профил
Re:WE SCAR
« Отговор #17 -: юли 22, 2011, 11:21:45 am »

Много готино ревю Пайкър, зарибява :-).

Ако ти се занимава някой ден може да направим замервания с хронограф.

Поздрави
Активен

HORNET

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2 141
  • Профил
  • www.airsoftsystems.com
Re:WE SCAR
« Отговор #18 -: юли 22, 2011, 13:58:09 pm »

пайкър, отново възприемаш много погрешно писанията ми, а аз се опитвам да водя дискусия. Не знам за какви теории говориш, но аз тук теории не съм споделял. Просто наистина се интересувам, преди време в Полша пробвах обстойно 2 китайски GBBR-a,  едно WE closed bolt и еднио Inukatsu, дето бло crem de la crem. половни ден ги пробвах и нито една не се доближи до моите представи за "годна за игра" пушка. Иначе ако намеря такава която да става, веднага бих си я купил. Но за сега още не съм.
Иначе очуканата ми система няма как да бъде обидена, щото аз сам достатъчно си я обиждам. За мен еърсофт пушката е просто инструмент, не ме интересува как изглежда, а само как стреля и толкоз.
Активен
Fucking Predator...

Pike'

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 429
  • Профил
Re:WE SCAR
« Отговор #19 -: юли 22, 2011, 16:23:15 pm »

разбирам - наистина обещавам че при първа възможност ще дам данни и клипове. по принцип GBBRите наистина си имат проблемите, но вече започват да изливат от пубертета.
Активен
T.V.U. grawlix

Меч

 • Администратор
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 8 022
  • Профил
  • AirsoftBulgaria
Re:WE SCAR
« Отговор #20 -: август 09, 2011, 19:14:38 pm »

И тука така чакам лични снимки/малко видео,
че направо да го слагаме на ревю-скамейката.

Поздрави,
Активен
Д-р Мечков Лечителят
психиатричен гинеколог на свободна практика;
лекува всякакви форумни заболявания