Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:


Автор Тема: Beretta M93R Ревю (GBB)  (Прочетена 6007 пъти)

SenTineL

  • Орловци
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 927
    • Профил
Beretta M93R Ревю (GBB)
« -: септември 28, 2011, 17:04:00 pm »

Целия отбор е в отбранителна позиция и е в очакване на свирепата атака от страна на противниците. Започват да летят топчета навсякъде !!! Подавате се леко от окопа и виждате цяла орда врагове, втурнали се към вашата позиция с боен вик "ФАНТАААА". Започвате да стреляте с основното си оръжие ... един ... двама ... трима ! Изведнъж се чува едно *ЦЪК* - пушката не иска да стреля ... няма време за паника. Вадите второто оръжие .... рата-та-рата-та-рата-та-та-та, всички врагове са покосени, а вие се радвате, че италианците си знаят "работата".
С този малко нестандартен увод се опитах да се направя на писател ... е не става явно  ;D ;D ;D
Днес искам да ви покажа един много интересен пистолет който получихме в магазина на WWW.customs.bg, а именно Beretta M93R на тайванската фирма STTI. Ще поговорим малко за бойния еквивалент първо и след това отиваме направо в света на еърсофт данданията  ;D ;D ;D ;DПроизведеният през 1973 г. пистолет модел Beretta 93R е създаден на основата на самозарядния пистолет Beretta 92, но може да води огън както с единични изстрели, така и на редове по три изстрела, и затова се отнася по-скоро към категорията на "щурмовите пистолети". Индексът 93R обозначава 9-мм пистолет, 3-ти модел, с възможност за стрелба на редове (Raffica). Предназначението му е за носене и използване като обикновен 9-мм самозаряден пистолет. Ако обаче целта се намира зад пределите на нормалната за пистолета дистанция за стрелба или даже в пределите й, но в трудно за поражение положение, то стрелецът може бързо да разгъне надолу предната ръкохватка (шарнирно закрепена на спусковата скоба и прилепена хоризонтално за рамата) и да държи пистолета с две ръце. Не че е много удобно, но това положение е доста по-устойчиво, т.к. при наличието на предна ръкохватка ръцете се намират една от друга на разстояние, достатъчно за контрол върху оръжието. При стрелба на редове се използват и двете ръкохватки и, ако времето позволява, се препоръчва също да се присъедини сгъваемият приклад, което дава възможност за по-точно прицелване с упор в рамото. При стрелба с две ръце дясната ръка държи пистолета по обичайния начин, лявата захваща предната ръкохватка, а палецът на лявата ръка се промушва през уголемената за целта спускова скоба.Beretta 93R като цяло повтаря конструкцията и външният вид на модела 92, но има по-дебела и мощна задна част на затвора. За по-голяма устойчивост при стрелба на редове на дулната част на удължената до 6,14 инча цев има реактивен компенсатор, който действа също и като искрогасител.

==================================================================

Характеристиките :

Тегло
: 960 грама
Капацитет на пълнителя : 36 топчета
Дължина : 250 мм
Сила : 250 Fps
Hop-Up : фиксиран ???
Режим на стрелба : полуавтоматична, автоматична, откос от 3
Blow-back : ДА
Material : ABS + METAL

-->Сайт на производителя<--

Пистолета идва опакован в приятна за окото картонена кутия. В комплект със спийдлоудър, упътване и няколко мишени.Първото ми впечатление щом грабнах пистолета в ръка, беше, че няма нито една маркировка по себе си. Лично на мен беретите са ми най-неудобните пистолети. Този не прави разлика, но това е изцяло мнение основано на моята "биомеханика"  ;D Пистолета е изработен от удароусточив ABS, докато затворната рама е от метал. Много силно впечатление ми направи, че затворната рама прави супер готин звук при употреба. От метал са още - сгъваемата предна ръкохватка, петлето, спусъка, бутона за освобождаване на пълнителя, лостчето за разглобяване и лостчето за освобождаване на затвора.

Пистолета се превръща в картечен такъв, само с 2 прости движения.
Ръкохватката има приятна текстура и захвата е стабилен. От задната част на затворната рама има прилично направени дълбоки нарези, които правят дърпането на затвора лесно. Тъй като на тази берета предпазителя е преместен по-надолу, рамата е свободна от задната си част което поне според мен си е голям плюс. Малко разочароващо е, че лиспва бяла точка на селектора за единична стрелба.

Предпазителя и селектора за стрелба е изместен и не е на стандартното си място за берета.Пълнителя е чудовищен, защото е направен да побира повече патрони (топчета в нашия случай)Побира цели 32-3 топчета за тотална автоматична разруха  ;D ;D Струва си да спомена и значително големия капацитет на пълнителя да побира газ. С едно пълнена изстреля над 50 топчета при темепература от около 20 градуса.
Време е да поговорим и за интересните неща, а именно как стреля този "иначе толкова симпатичен пистолет"
На полуавтоматична, точността е прилична. На автоматична вече нещата са доста различни, но пък не смятам, че трябва да е толкова точен при стрелба на този режим. Репликата стреля с 250 fps което не е много, но пък е достатъчно за поразяване на цели на дистанция до 15- 20 метра. Странното е че пистолета е с единично действащ спусък. Дърпането му е много леко и "мазно"  ;D ;D Лесно се правят бързи дублети и не се разваля точността.

Ето каква група събрах на 7 метра. Не е зле, но можеше да бъде и по-добре.
*съжалявам за импровизираната мишена*Нещо негативно относно Хоп-Ъпа !!! Има, но не намерих как да го регулирам. В книжката пише, но не става така  ;D ;D ;D Друго негативно е пружината "убиец" , която може да ви нападне при разглобяване на пистолета.

Recoil spring-a е готов да убива, при невнимателно боравене. Държи се като по магия на някакво "ръбче". Това по никакъв начин не пречи на пистолета, но трябва да се внимава при отваряне за поддръжка.Ето и малко видео на пистолета и това което ме впечатли най-много в него.

STTI M93R (customs.bg)


Както се вижда, удоволствието тук е при стрелбата на автоматична. Пистолета мърда, изхвърля газ и мята топчета навсякъде  ;D ;D ;D


M93R shooting (customs.bg)


ПРЕДИМСТВА

1. Разумна цена
2. Интересен пистолет (отново - нестандартен)
3. Напълно автоматична стрелба
4. Готин звук при стрелба

НЕДОСТАТЪЦИ

1. Полимерно тяло (без затвора)
2. Лиспа на регулируем Хоп-Ъп
3. Малко FPS


КРАЙНА ОЦЕНКА

Реализъм - 7/10
Качество на изработка - 6/10
Сила - 7/10
Комфорт - 8/10
Точност - 8/10Благодарности на Pishtov.com --> http://handguns.g00net.org/ за предоставената информация за бойния M93R

Като цяло доста симпатичено и нестандартено второ оръжие. Има си недостатъци, но като се има в предвид цената му и 110%-вия кеф от стрелбата на автоматична, съм твърдо ЗА пистолета.
Беретата може да я видите и пипнете на живо в магазина --> ЦЪКПоздрави ;)

« Последна редакция: септември 28, 2011, 21:13:45 pm от SenTineL »
Активен