Pike'
Неактивен
Публикации: 1 224
|
 |
« -: ноември 02, 2011, 23:59:14 » |
|
от извесно време се замислям за по-пърформънс оръжие стария ми P226. Не че е лоша KJ-ката, чудесен работен кон е, издържа настрел на който и бойни пистолети не издържат без да строшат по нещо. Факт е обаче, че си има кусурите, най-главният от които е спусъкът. Твърде дълъг, с твърде дълъг ресет... някак си не е найс когато гониш бързи дублети. В това отношение въпреки огромната си надеждност - диша праха на всяка хайкапа. Когато се ориентирам към високо ниво пистолет по обясними причини избирам за база ТМ. Разбира се логично би било да си взема маруйска хайкапа заради спусъка (и най вероятно и това ще се случи някой ден) но аз съм си фен на зиговете, пасват ми на лапата - и аз да си питам: някой имал ли е досег с маруйска P226ца? Ако да - някакви наблюдения върху спусъка? Как е в сравнение с KJ-ския? благодаря предварително.
|
|
|
|
|
Активен
|
negative.
|
|
|
|
|
kelesha
Неактивен
Публикации: 198
|
 |
« Отговор #2 -: ноември 14, 2011, 16:00:42 » |
|
от извесно време се замислям за по-пърформънс оръжие стария ми P226. Не че е лоша KJ-ката, чудесен работен кон е, издържа настрел на който и бойни пистолети не издържат без да строшат по нещо. Факт е обаче, че си има кусурите, най-главният от които е спусъкът. Твърде дълъг, с твърде дълъг ресет... някак си не е найс когато гониш бързи дублети. В това отношение въпреки огромната си надеждност - диша праха на всяка хайкапа. Когато се ориентирам към високо ниво пистолет по обясними причини избирам за база ТМ. Разбира се логично би било да си взема маруйска хайкапа заради спусъка (и най вероятно и това ще се случи някой ден) но аз съм си фен на зиговете, пасват ми на лапата - и аз да си питам: някой имал ли е досег с маруйска P226ца? Ако да - някакви наблюдения върху спусъка? Как е в сравнение с KJ-ския? благодаря предварително.
За жалост няма как маруйския P226 да е със спусък като 1911 - hi-capa "сингал екшан" май беше думата за пищоф дето не можеш да стреляш без да е опънато петлето...-1911 П226 - полицейска работа бъркаш вадиш набираш се на дългия спусък той натяга петлето и накрая гърми (много полезна функция за бърза самозащита)
|
|
|
|
|
Активен
|
Бай Бербер ( Джелеба - dress code)
|
|
|
|
|
Pike'
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: ноември 16, 2011, 00:32:32 » |
|
10х за инфото, тази нформация не е особено радваща, ще трябва да мисля други варианти, благодаря. предполагам си се объркал, но линкът който си пуснал не е на 226
|
|
|
|
|
Активен
|
negative.
|
|
|
asherrr
Неактивен
Публикации: 106
|
 |
« Отговор #5 -: ноември 16, 2011, 02:33:09 » |
|
Kelesha: Резваш 2 намотки, за да сработи затворната задръжка, понеже ползваш стандартна 150% пружина за 1911, нали? Точно над дилемата с рязането съм от 2 седмици, но се притеснявам дали острата тел няма да задира на втулката... Твоите емпирични наблюдения биха помогнали много...Има ли следи от ускорено износване? Пайк, извинявай за тоталния офтопик 
|
|
|
|
|
Активен
|
There's no place like 127.0.0.1 ...
|
|
|
kelesha
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: ноември 16, 2011, 14:51:16 » |
|
предполагам си се объркал, но линкът който си пуснал не е на 226 при мен си излиза варианта на 1911 - Tokyo Marui Night Warrior ...може би имаме полтъргаист 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Kreslyo
Джентльмен Удачи
Неактивен
Публикации: 1 579
|
 |
« Отговор #7 -: ноември 16, 2011, 14:53:08 » |
|
Келеш, линка ти е за 1911, а приказката върви за Р226...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kelesha
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: ноември 16, 2011, 15:04:54 » |
|
Kelesha: Резваш 2 намотки, за да сработи затворната задръжка, понеже ползваш стандартна 150% пружина за 1911, нали? Точно над дилемата с рязането съм от 2 седмици, но се притеснявам дали острата тел няма да задира на втулката... Твоите емпирични наблюдения биха помогнали много...Има ли следи от ускорено износване? Пайк, извинявай за тоталния офтопик  Режи смело след това с клещите огъваш да заприлича на оригиналното и за да не драска го взимаш с шкурка - примерно 500 Слаидера ми е пластмасов не съм сменял водача на пружината. След сманата на пружинката затвора се връща може би 2 пъти по бързо - нама никакви следи на износване (съвременната пластмаса си е...ла мамата) - малко офтопик за качествената пластмаса - веднъш се вградих в бор със сноуборда искълчих си кръка и автомата на задния ми крак се изтръгна от дъската. Автомата се държи на четири 6мм болчета неръждаема стомана. И четирите болчета бяха криви!. Пластмасовата плочка на автомата не беше мръднала...само резбата на болчетата се беше отбелязала на отворите
|
|
|
|
« Последна редакция: ноември 16, 2011, 15:10:24 от kelesha »
|
Активен
|
|
|
|
kelesha
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: ноември 16, 2011, 15:08:33 » |
|
Келеш, линка ти е за 1911, а приказката върви за Р226...
ха ха значи Pike има полтъргаист  п.с. Кресльо не четеш внимателно 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Kreslyo
Джентльмен Удачи
Неактивен
Публикации: 1 579
|
 |
« Отговор #10 -: ноември 16, 2011, 15:23:33 » |
|
10х за инфото, тази нформация не е особено радваща, ще трябва да мисля други варианти, благодаря. предполагам си се объркал, но линкът който си пуснал не е на 226
Само разяснявам к'во вика Пайк, а иначе много добре виждам, че пишете за различни неща. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pike'
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: ноември 17, 2011, 09:51:20 » |
|
добре де Келеш, нека ти го кажа така - разбирам че си направил чудеса, дето се вика - респект. Но темата е за 226, а не за 911 
|
|
|
|
|
Активен
|
negative.
|
|
|
kelesha