FASMAN
Неактивен
Публикации: 80
|
 |
« -: ноември 08, 2011, 22:45:18 » |
|
Здравейте, Имам един проблем с пълнителя на моя DESERT EAGLE пълнителя е на СО2 и когато навивам гилзата с газта започва да изпуска от уплътнението под нея. винаги съм му слагал силиконова смазка като съм сменял гилзата с газта и все пак се е скапало уплътнението. Та въпросът ми е сменя ли се се и ако да от къде да си взема и как точно се сменя? Не че не е гаранционен ама да занимавам Васко с това  засега не мисля. Благодаря предварително.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SenTineL
Неактивен
Публикации: 589
|
 |
« Отговор #1 -: ноември 08, 2011, 23:25:27 » |
|
Направи следната профилактика :
Ако е възможно махни леко уплътнението и го потопи изцяло в силиконова смазка за 24 часа. След това го върни и пробвай отново дали ще изпуска. CO2 пистолетите са малко по-капризни и уплътненията им се скапват по-лесно.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pike'
Неактивен
Публикации: 1 224
|
 |
« Отговор #2 -: ноември 10, 2011, 00:52:24 » |
|
в зависимост от вида на уплътнението има различни решения. Какъв тип е, от прозрачен полимер ли е или от нормална гума?
|
|
|
|
|
Активен
|
negative.
|
|
|
FASMAN
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: ноември 10, 2011, 10:10:34 » |
|
ами бяло е прилича на тефлонова шайба.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pike'
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: ноември 13, 2011, 01:56:00 » |
|
хм... нот найс. и да го киснеш и да не го киснеш в силиконова смазка - няма да му подобриш свойствата. Вариантите са ти общо взето два - вадиш го т'ва уплътнение, взимаш си син гаскетМейкър от вюрт (води се специален силикон 180 и е 8-9 кинта тубата, ползва се за запечатване и на ГГ пълнители), намазваш обилно и напоително леглото на уплътнението и връщаш същото на мястото му с по-здравата му страна нагоре. Чакаш няколко дни да стегне стабилно и се молиш да ти е решен проблемът. Вариант две е да си направиш ново уплътнение от нормална твърда вулканизирана гума. Пак може да го уплътниш със 180тка.. и така.
успех
|
|
|
|
|
Активен
|
negative.
|
|
|
FASMAN
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: ноември 13, 2011, 08:32:34 » |
|
хм... нот найс. и да го киснеш и да не го киснеш в силиконова смазка - няма да му подобриш свойствата. Вариантите са ти общо взето два - вадиш го т'ва уплътнение, взимаш си син гаскетМейкър от вюрт (води се специален силикон 180 и е 8-9 кинта тубата, ползва се за запечатване и на ГГ пълнители), намазваш обилно и напоително леглото на уплътнението и връщаш същото на мястото му с по-здравата му страна нагоре. Чакаш няколко дни да стегне стабилно и се молиш да ти е решен проблемът. Вариант две е да си направиш ново уплътнение от нормална твърда вулканизирана гума. Пак може да го уплътниш със 180тка.. и така.
успех
Мдаам това с кисненето наистина не се получава, май ще пробвам да си направя ново уплътнение, но не знам дали да си намеря някакъв тефлонов материал или да го направя от гума.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
Pike'
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: ноември 13, 2011, 23:34:48 » |
|
с киснене се оправят само и единствено уплътненията от вулканизирана гума. Има доста други на (общо класифицирани като гумени) уплътнения, на които кисненето нищо не им причинява всъщност.
@FASMAN - тефлоново да го правиш не е добра идея, тефлонът не е материал за уплътнения, не се мачка толкова лесно. бих ти препоръчал да си намериш хубаво яко дебело парче гума и да си поиграеш с комплект замби.
|
|
|
|
« Последна редакция: ноември 13, 2011, 23:36:57 от Pike' »
|
Активен
|
negative.
|
|
|
SenTineL
Неактивен
Публикации: 589
|
 |
« Отговор #8 -: ноември 14, 2011, 17:47:03 » |
|
с киснене се оправят само и единствено уплътненията от вулканизирана гума. Има доста други на (общо класифицирани като гумени) уплътнения, на които кисненето нищо не им причинява всъщност.
Това е полезно инфо  Мерси  Имаш ли идея как да разбирам кое какво е  В повечето пистолети не е ли именно такова от вулканизирана гума ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pike'
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: ноември 16, 2011, 00:28:06 » |
|
за щастие - да. Лесен макар и тъп начин за разпознаване е да им гледаш цвета - черни. Но например в СО2 М4/М16 пълнителите на WE - не са такива. Там дори са прозрачни. Трябва обаче да призная, че не знам от какво са обаче са бемти и устойчивия и уплътняващ материал. Но на смазка не поддава (както казах). Имах проблеми с едното уплътмение на един от пълнителите ми че изпускаше - посъветваха ме като единствено решение (освен замяна) да затягам бутилката шофьорската - мъжката, с косми. Колкото и да е странно - проработи. На уплътнението му няма нищо, а пълнителя държи СО2то по няколко седмици. Нийдлес ту сей, започнах и другите си пълнители така да затягам. Но от същите хора знам че рано или късно всичкос е прецаква и тогава влизат в действие замбите и твърдата гума.
|
|
|
|
|
Активен
|
negative.
|
|
|
Pike'
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: януари 11, 2012, 02:47:58 » |
|
ново инфо. в магазин Бункера продават жесток материал за направа на уъплътнения за СО2. Немски, целево разработен 3мм дебел материал, механично здрав, устойчив на високи налягания и ниски температури. Препоръчвам го горещо. По-добър е от заводските уплътнения на кросман, които се купуват от нета.
|
|
|
|
|
Активен
|
negative.
|
|
|
|