Airsoft Bulgaria Forum
май 19, 2012, 04:40:11 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: помощ за СО2 пълнител  (Прочетена 614 пъти)
FASMAN

Неактивен Неактивен

Публикации: 80

« -: ноември 08, 2011, 22:45:18 »

Здравейте,
Имам един проблем с пълнителя на моя DESERT EAGLE пълнителя е на СО2 и когато навивам гилзата с газта започва да изпуска от уплътнението под нея. винаги съм му слагал силиконова смазка като съм сменял гилзата с газта и все пак се е скапало уплътнението. Та въпросът ми е сменя ли се се и ако да от къде да си взема и как точно се сменя? Не че не е гаранционен ама да занимавам Васко с това  Huh?  Huh? засега не мисля.

Благодаря предварително.
Активен
SenTineL

Неактивен Неактивен

Публикации: 589

« Отговор #1 -: ноември 08, 2011, 23:25:27 »

Направи следната профилактика :

Ако е възможно махни леко уплътнението и го потопи изцяло в силиконова смазка за 24 часа. След това го върни и пробвай отново дали ще изпуска. CO2 пистолетите са малко по-капризни и уплътненията им се скапват по-лесно.
Активен

Pike'

Неактивен Неактивен

Публикации: 1 224

« Отговор #2 -: ноември 10, 2011, 00:52:24 »

в зависимост от вида на уплътнението има различни решения. Какъв тип е, от прозрачен полимер ли е или от нормална гума?
Активен

negative.
FASMAN

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: ноември 10, 2011, 10:10:34 »

ами бяло е прилича на тефлонова шайба.
Активен
Pike'

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: ноември 13, 2011, 01:56:00 »

хм... нот найс. и да го киснеш и да не го киснеш в силиконова смазка - няма да му подобриш свойствата.
Вариантите са ти общо взето два - вадиш го т'ва уплътнение, взимаш си син гаскетМейкър от вюрт (води се специален силикон 180 и е 8-9 кинта тубата, ползва се за запечатване и на ГГ пълнители), намазваш обилно и напоително леглото на уплътнението и връщаш същото на мястото му с по-здравата му страна нагоре. Чакаш няколко дни да стегне стабилно и се молиш да ти е решен проблемът.
Вариант две е да си направиш ново уплътнение от нормална твърда вулканизирана гума. Пак може да го уплътниш със 180тка.. и така.

успех
Активен

negative.
FASMAN

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: ноември 13, 2011, 08:32:34 »

хм... нот найс. и да го киснеш и да не го киснеш в силиконова смазка - няма да му подобриш свойствата.
Вариантите са ти общо взето два - вадиш го т'ва уплътнение, взимаш си син гаскетМейкър от вюрт (води се специален силикон 180 и е 8-9 кинта тубата, ползва се за запечатване и на ГГ пълнители), намазваш обилно и напоително леглото на уплътнението и връщаш същото на мястото му с по-здравата му страна нагоре. Чакаш няколко дни да стегне стабилно и се молиш да ти е решен проблемът.
Вариант две е да си направиш ново уплътнение от нормална твърда вулканизирана гума. Пак може да го уплътниш със 180тка.. и така.

успех

Мдаам това с кисненето наистина не се получава, май ще пробвам да си направя ново уплътнение, но не знам дали да си намеря някакъв тефлонов материал или да го направя от гума.
Активен
SenTineL

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: ноември 13, 2011, 12:53:00 »

Не съм добавил  Grin Grin Grin с киснене се оправят гумените уплътнения и то разбира се много зависи и от състоянието.
Активен

Pike'

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: ноември 13, 2011, 23:34:48 »

с киснене се оправят само и единствено уплътненията от вулканизирана гума. Има доста други на (общо класифицирани като гумени) уплътнения, на които кисненето нищо не им причинява всъщност.

@FASMAN - тефлоново да го правиш не е добра идея, тефлонът не е материал за уплътнения, не се мачка толкова лесно. бих ти препоръчал да си намериш хубаво яко дебело парче гума и да си поиграеш с комплект замби.
« Последна редакция: ноември 13, 2011, 23:36:57 от Pike' » Активен

negative.
SenTineL

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: ноември 14, 2011, 17:47:03 »

с киснене се оправят само и единствено уплътненията от вулканизирана гума. Има доста други на (общо класифицирани като гумени) уплътнения, на които кисненето нищо не им причинява всъщност.

Това е полезно инфо Wink Мерси  Wink Имаш ли идея как да разбирам кое какво е Huh? В повечето пистолети не е ли именно такова от вулканизирана гума ?
Активен

Pike'

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: ноември 16, 2011, 00:28:06 »

за щастие - да. Лесен макар и тъп начин за разпознаване е да им гледаш цвета - черни. Но например в СО2 М4/М16 пълнителите на WE - не са такива. Там дори са прозрачни. Трябва обаче да призная, че не знам от какво са обаче са бемти и устойчивия и уплътняващ материал. Но на смазка не поддава (както казах). Имах проблеми с едното уплътмение на един от пълнителите ми че изпускаше - посъветваха ме като единствено решение (освен замяна) да затягам бутилката шофьорската - мъжката, с косми. Колкото и да е странно - проработи. На уплътнението му няма нищо, а пълнителя държи СО2то по няколко седмици. Нийдлес ту сей, започнах и другите си пълнители така да затягам. Но от същите хора знам че рано или късно всичкос е прецаква и тогава влизат в действие замбите и твърдата гума.
Активен

negative.
Pike'

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: януари 11, 2012, 02:47:58 »

ново инфо.
в магазин Бункера продават жесток материал за направа на уъплътнения за СО2. Немски, целево разработен 3мм дебел материал, механично здрав, устойчив на високи налягания и ниски температури. Препоръчвам го горещо. По-добър е от заводските уплътнения на кросман, които се купуват от нета.
Активен

negative.
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на: