Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:


Автор Тема: Beretta Px4 Ревю (GBB)  (Прочетена 13445 пъти)

SenTineL

 • Орловци
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 927
  • Профил
Beretta Px4 Ревю (GBB)
« -: декември 14, 2011, 17:22:35 pm »

Не вярвах, че някога ще го кажа, но мисля, че открих пистолета който измести Glock 17 от сърцето ми. Откровенно казано, не харесвам Beretta по ред причини. Големи и неудобни, с предпазител на кофти място, който винаги ми се пречка в ръцете. Много субективно мнение, както ясно се вижда. Все пак кой ще да е този пистолет който може да детонира моя любим Глок ? Beretta Px4 Storm !!!  В света на шест милиметровите полимерни овали,  пистолета се нарича Px4 Custom . Както винаги ще се опитам да ви запозная с бойния еквивалент първо.Пистолетът Beretta Px4 Storm е най-новата разработка на компанията Beretta, представен за първи път в края на 2004 година. Този пистолет на първо място е ориентиран към пазара на полицейско оръжие в САЩ, където са започнали и първите му продажби. Има интерес и от граждани за самоотбрана. От гледна точка на устройството, пистолетът Pх4 Storm се явява по-нататъшно развитие на пистолета Beretta M8000 Cougar, наследяващ от него общата схема на автоматиката. Значително усъвършенстване е претърпяла и ергономията на оръжието и неговият модулен принцип за нагласа към конкретната мисия и притежател. В този пистолет са реализирани такива съвременни концепции като взаимозаменяемост на детайлите, сменяеми елементи за управление на оръжието и сменяеми задни елементи на ръкохватката, позволяващи промяна на геометрията й и нагаждане към ръката на конкретния стрелец. Рх4 има стандартна направляваща шина тип Picatinny под цевта, позволяваща монтирането на подцевен фенер или лазер. Beretta Pх4 Storm е конструиран на основата на автоматика с използване на енергията на отката при къс ход на цевта. Заключването на цевта се осъществява с нейното завъртане, при взаимодействие на спиралния жлеб в долната част на цевта с издатък, изработен на вложка в рамата. Този детайл е стоманен и е разположен на направляващото стебло на възвратната пружина. Вложката е пружинираща спрямо рамата, което позволява да се снижи пиковото натоварване на рамата от отката при изстрела. Затворът е стоманен, пясъкоструйно обработен, фосфатизиран и покрит с Bruniton. Цевта е стоманена, пясъкоструйно обработена и оксидирана. Вътрешността й е хромирана. Рамата на оръжието е изработена от удароустойчив технополимер от фибростъкло. Пистолетът се комплектува с три различни сменяеми задни елементи на ръкохватката от същият материал. На двете страни на рамата, над спусковата скоба са разположени бутони за разглобяване на оръжието - за сваляне на затворната група с цевта е необходимо едновременно да се натиснат двете бутончета и да се свали цевта със затвора с движение напред. Ударно-спусковият механизъм е с петле.

=====================================================================================

Еърсофт репликата която тествах обстойно е производство на H.K (и НЕ, няма нищо общо с H&K) Доколкото ми е известно само Tokyo Marui произвеждат пистолета, а H.K3Px4 е клонинг *(така се води пистолета според производителя)

Производител: H.K
Модел: Beretta Px4 Custom.
Материал: ABS + Метал
Тегло: 920 грама.
Дължина: 220мм.
Цев: 90 мм
Задвижваща сила: GreenGas, RedGas.
Капацитет на пълнителя : 24+1
FPS: 340 ~350 (105 м/с)

Беретата пристига в картонена кутия със снимка на пистолета (варианта със сребърния затвор) и интересното име "3Px4".

Кутията е ОК, нека да видим какво се крие вътреВ кутията ни очаква изненада ! Няма ги долнопробните топчета които слагат повечето производители в комплекта.

Пистолет, един пълнител и два задни панела.Финиша е невероятен ! Долния ресивър е от полимер, но седи почти като от бойно оръжие. Затворната рама, цялата механика вътре, пълнителя и външната цев на пистолета са от метал. Изключително солидно седи в ръка. Няма абсолютно никакви луфтове. Репликата е боядисана в черен мат и не прилича на детска играчка.

Px4 в цялата си красота  :o  :-*  :P :P :P :PМаркировката е почти както на оригиналният пистолет. От едната страна на затворната рама има "логото" (поооочти) на Beretta, Px4 Custom и предупреждение, че пистолета може да стреля и с изведен пълнител при наличието на патрон в цевта (това предупреждение го има и на бойния вариант). От другата страна има отново Px4 Custom + сериен номер (не уникален разбира се)

Страхотен дизайн.Цевта се заключва точно както и при бойното оръжие, а именно със завъртане. Върху външната цев пише 9 Para + сериенния номер.

Всичко е както трябва да бъде.Мерните прибора са страхотни. Белите точки не са фосфориращи, но пък са доста удобни за бързо прицелване. Не се регулират, но не смятам, че е и неоходимо (доказателства по-късно)

Както се вижда прицелването е много интуитивно.Точно както и на бойния еквивалент и тук може да се сменяват задните панели на ръкохватката. По-този начин пистолета може да се използва от почти всички.

Лично аз ползвам "М" и пистолета ми "лепва" в ръката перфектно.Красавец  ;DПистолета се разглобява посредство две палчета, подобно на Глок. Като цяло външния вид на PX4 ми харесва страшно много. Ергономиката му е страхотна и поне аз успявам да постигна максимално добър захват и баланс.

За момента двата ми най-любими пистолета. Glock 17 и Beretta Px4 CustomАко трябва да резюмирам външната изработка на пистолета бих казал - СТРАХОТЕН. Пистолета има най-реалистичния звук при мърдане на затвора от който и да е друг еърсофт такъв. Теглото му е 920 грама, докато незареден боен тежи 800 грама.

Нека да обърнем внимание и на функционалността му. Двустранен предпазител който същевременно изпълнява и функцията на декокер. От което става ясно, че пистолета е с двойно действащ спусък. Първия изстрел е с дълъг ход на натискане, а всеки следващ е с къс. Тригър рисета е перфектен. Правя светкавични дублети заради късия ход. Ето една видео демонстрация на спусъка и предпазителя.

/Нагледно пистолета/

Beretta Px4 Custom (customs.bg)


Относно механиката вътре. Хоп-ъп камерата e изолирана много добре. Има гумирано пръстенче което държи двете части на самата камера. Цевта е от хромиран метал, а не както повечето от месинг. Външната цев е също метална. Възвратната пружина е достатъчно твърда за да може пистолета да постига рязък откат.

Блока с възвратната пружина, вътрешната и външната цев.Няколко думи и за пълнителя. Стандартните пълнители за М9 не влизат в PX4. Трябва си оригинален такъв. Побира 24-5 топчета. Газта стига за около пълнител и половина с едно пълнене.

Пълнителя...Да pоговорим малко и за това как стреля репликата. Това е най-точния пистолет с който съм стрелял ! Преди тестовете съм го разглобил основно, почистил и смазал. Мишената е на закрито, на дистанция от 7 метра (измерени) с топчета 0,20г. на Xtreme Precision, GreenGas и 20 градуса температура на въздуха. Изстрелях към 32-33 топчета. Интервал между изстрелите - около една секунда.

Групата е впечатляваща.Както ясно се вижда точността е на доста високо ниво. Доказателство е и следващото видео, което подготвихме. Дистанция 8 метра, топчета  0,20 Gunfre Rockets, температура на въздуха 7-8 градуса.

Px4 Shooting Preview (customs.bg)


Хоп-ъпа се справя перфектно и на голяма дистанция. На 25 метра прави прав изстрел. Лично аз бих сменил оригиналната гумичка все пак.

ПРЕДИМСТВА

1. Изключително точен
2. Много силен и рязък откат
3. Изненадващо добра хоп-ъп камера
4. Ергономичен
5. Оригинална маркировка (много малко хора може да забележат минималната разлика в логото)
6. Перфектно функциониращ предпазител и декокер.

НЕДОСТАТЪЦИ

1. Искренно ... НЯМА

КРАЙНА ОЦЕНКА

Плътност на конструкцията - 10/10
Качество на изработка - 10/10
Сила и далекобойност - 10/10
Точност - 10/10

====
Комфорт - 10/10


В заключение мога да кажа, че пистолета е страхотен (Страаахоотен Бамбус, страхоотен). Солидна конструкция, без никакви луфтове, прецизна реплика на бойния вариант с подходящото тегло и баланс. Страхотен рязък откат, далекобойност и точност. В магазина пристигнаха 3 бройки, но вече има само две, защото точно този който тествах няма да му го върна на Васко  :P :P :P Това е новият ми пистолет.
Поздрави и весели празници.

« Последна редакция: декември 14, 2011, 21:13:55 pm от SenTineL »
Активен

asherrr

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 136
  • Профил
Re:Beretta Px4 Ревю (GBB)
« Отговор #1 -: декември 15, 2011, 13:31:21 pm »

Брей, най-накрая Берета, на която половината чаркове не са навън. ;)
А като изтеглиш петлето, спусъкът прибира ли се достатъчно назад? Остава ли още много ход за обиране до изстрел?
Мерникът как е хванат за рамата, на лястовича опашка, или болт минава през него и фиксира газовия блок?
Активен
There's no place like 127.0.0.1 ...

SenTineL

 • Орловци
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 927
  • Профил
Re:Beretta Px4 Ревю (GBB)
« Отговор #2 -: декември 15, 2011, 13:57:07 pm »

Брей, най-накрая Берета, на която половината чаркове не са навън. ;)
А като изтеглиш петлето, спусъкът прибира ли се достатъчно назад? Остава ли още много ход за обиране до изстрел?
Мерникът как е хванат за рамата, на лястовича опашка, или болт минава през него и фиксира газовия блок?


На последната снимка може да видиш колко се прибира спусъка  :) там затвора е в задно положение и петлето съответно е дръпнато. Хода е точно 5 мм, докато на шестия се възпроизвежда изстрел. Относно мерните прибори - хванати са точно както на Глока, посредством болт който минава през затвора. За да махнеш задните ще трябва да свалиш целия газов блок.

Ето и една снимка на боен Px4 Compact. Забележете минималната разлика в логото на ръкохватката. Другото е почти същото  :)

Активен

Pistolero

 • Администратор
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 633
  • Профил
Re:Beretta Px4 Ревю (GBB)
« Отговор #3 -: декември 15, 2011, 14:51:29 pm »

"Рх4 има стандартна направляваща шина тип Picatinny под цевта"

добре сега кому е нужно това  :D
Активен

SenTineL

 • Орловци
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 927
  • Профил
Re:Beretta Px4 Ревю (GBB)
« Отговор #4 -: декември 15, 2011, 16:34:08 pm »

 :P :P :P :P :P нека хората да се запознават с материята :D
Активен

komuso

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 738
  • Профил
Re:Beretta Px4 Ревю (GBB)
« Отговор #5 -: декември 15, 2011, 17:58:03 pm »

Нещо немога да го открия в сайта на магазина.Каква му е цената?
Активен
Последен се смее този ,който стреля първи

SenTineL

 • Орловци
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 927
  • Профил
Re:Beretta Px4 Ревю (GBB)
« Отговор #6 -: декември 15, 2011, 19:49:47 pm »

Все още не е качен и калкулиран. Тези дни ще пиша пак за цената :)

Пистолета вече има цена от 299лв. с 2 години пълна гаранция.

ТУК
« Последна редакция: декември 16, 2011, 13:52:06 pm от SenTineL »
Активен

Joro Irl

 • Marines
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 461
  • Профил
  • http://www.zahal.org/?a=326120
Re:Beretta Px4 Ревю (GBB)
« Отговор #7 -: декември 16, 2011, 18:55:20 pm »

Бах тия 10-ки, за нищо ги нямате, и яко ги раздавате.

Мен ще ми е по-интересно, какво ще е след 6-8 месеца, редовна употреба.
Активен

SenTineL

 • Орловци
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 927
  • Профил
Re:Beretta Px4 Ревю (GBB)
« Отговор #8 -: декември 16, 2011, 21:00:11 pm »

 ;D ;D даа прав си за едно, каква ли ще бъде оценката след 5 месеца употреба например.
Активен

Меч

 • Администратор
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 8 023
  • Профил
  • AirsoftBulgaria
Re:Beretta Px4 Ревю (GBB)
« Отговор #9 -: декември 16, 2011, 21:06:24 pm »

Но пък е учудващо много удобен, компактен и балансиран.
Дълго се чудех, защо на Запад толкова го ползват, докато не го тествах лично.
Единствено хода на спусъка ми идва малко тегав.

Поздрави,
« Последна редакция: декември 16, 2011, 21:08:33 pm от Me4u »
Активен
Д-р Мечков Лечителят
психиатричен гинеколог на свободна практика;
лекува всякакви форумни заболявания


=GHOST=

 • Хиените
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2 322
  • Профил
  • http://s016.radikal.ru/i337/1108/00/7305fcde9f15.gif
Re:Beretta Px4 Ревю (GBB)
« Отговор #10 -: декември 16, 2011, 23:27:02 pm »

Гледах този видео клип без звук
Px4 Shooting Preview (customs.bg)


И се изумих що за стрелец е този дето не може да свали от 5м бутилка  ;D, при повторно преглеждане /със звук/ се разбира че попадение всъщност има. Ама ми е куцо.... стреляйте по празни кутиики от кола ще бъде доста по ефектно  ;)
Активен
Работя за да си спонсорирам хобитоholidaybg

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 636
  • Профил
Re:Beretta Px4 Ревю (GBB)
« Отговор #11 -: декември 16, 2011, 23:27:33 pm »

Страхотно ревю!
Активен
If you can't dazzle 'em with brilliance, riddle 'em with bullets

asherrr

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 136
  • Профил
Re:Beretta Px4 Ревю (GBB)
« Отговор #12 -: декември 17, 2011, 13:10:00 pm »

Веднага бих си го купил, но късите цеви изобщо не са ми по сърце :(
Активен
There's no place like 127.0.0.1 ...

asherrr

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 136
  • Профил
Re: Beretta Px4 Ревю (GBB)
« Отговор #13 -: август 22, 2012, 21:38:09 pm »

Жива ли е още беретата, ползвал ли си я често, магарии правила ли ти е, мерил ли си скорости и т.н. след първоначалната еуфория от новото пушкало? ;)
Активен
There's no place like 127.0.0.1 ...

Pike'

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 429
  • Профил
Re: Beretta Px4 Ревю (GBB)
« Отговор #14 -: август 23, 2012, 00:53:02 am »

+ ашер
как се държи пистолета? как е стравината на частите по затворната рама?
и последно - колко му е ресета?
Активен
T.V.U. grawlix

SenTineL

 • Орловци
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 927
  • Профил
Re: Beretta Px4 Ревю (GBB)
« Отговор #15 -: септември 09, 2012, 12:05:57 pm »

След няколко месеца интензивна стрелба (около 5000 топчета са минали през него) пистолета си работи като нов. Няма драскотини по затвора, само се е обелил малко там където се върти цевта. Да се има в предвит, че аз го отаврям почиствам от стара смазка и смазван отново след около 500 изстрела. Все още продължавам да твърдя, че е страхотен пистолет за цената си и качеството на изработка ;)
Активен