GEGATA
MARINES
Неактивен
Публикации: 89
|
 |
« -: януари 07, 2012, 13:23:12 » |
|
Ако някой може да ми каже какво съдържа грийн газта или ред газта (освен силикон и сгъстен въздух) и под какво налягане е флакона като нов ще съм му много благодарен... Баща ми каза, че знае място, където зареждали флакони с азот, но се чудя дали ще стане... до колкото знам азота е неутрален газ, който не разяжда гумените уплътнения и би трябвало да стане. Прерових целия Google, ама нищо не намерих... Предварително благодаря на всички, отзовали се в темата  !
|
|
|
|
« Последна редакция: януари 07, 2012, 13:29:32 от GEGATA »
|
Активен
|
|
|
|
Bagera
Berget 10
Неактивен
Публикации: 824
|
 |
« Отговор #1 -: януари 07, 2012, 13:28:18 » |
|
Бутан + силикон.
|
|
|
|
|
Активен
|
Fortune favours the bold.
|
|
|
Pike'
Неактивен
Публикации: 1 225
|
 |
« Отговор #2 -: януари 11, 2012, 02:07:25 » |
|
мня - Багер, не угадал. не е с бутан. с пропан е. има чуствителна разлика в налягането между двете. с пропан, със силиконови смазки и често за повдигане на налягането за мощните марки еърсофт-газове слагат фреон или ацетилен, или и двете. Всъщност новата мода от тая година за стрелба по време на студ на минусови температури - е да се позлва чист ацетилен. Още не съм го пробвал ама разни хора куткудякат от възторг как не замръзва  - ще го тествам азот да ползваш е идиотия. Там а прима виста без да проверявам ми се върти в главата че атмосферите са около 120-150. Може и да бъркам де, но са много. Пропанът в максимално наБлягане е 12-15 някъде. Брачет сешсе к'во щи се случи с пълнителя/пистолета/ръката ти ако тръгнеш да правиш тази конретна серия на Naked Science у вас 
|
|
|
|
|
Активен
|
negative.
|
|
|
Bagera
Berget 10
Неактивен
Публикации: 824
|
 |
« Отговор #3 -: януари 11, 2012, 08:49:37 » |
|
Евала за включването - бях го чел някъде, ма се чудех бутан ли беше или пропан, или пропан бутан 
|
|
|
|
|
Активен
|
Fortune favours the bold.
|
|
|
Kreslyo
Джентльмен Удачи
Неактивен
Публикации: 1 583
|
 |
« Отговор #4 -: януари 11, 2012, 10:30:37 » |
|
Пропан-бутана е за у печките 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
GEGATA
MARINES
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: януари 15, 2012, 11:47:53 » |
|
мня - Багер, не угадал. не е с бутан. с пропан е. има чуствителна разлика в налягането между двете. с пропан, със силиконови смазки и често за повдигане на налягането за мощните марки еърсофт-газове слагат фреон или ацетилен, или и двете. Всъщност новата мода от тая година за стрелба по време на студ на минусови температури - е да се позлва чист ацетилен. Още не съм го пробвал ама разни хора куткудякат от възторг как не замръзва  - ще го тествам азот да ползваш е идиотия. Там а прима виста без да проверявам ми се върти в главата че атмосферите са около 120-150. Може и да бъркам де, но са много. Пропанът в максимално наБлягане е 12-15 някъде. Брачет сешсе к'во щи се случи с пълнителя/пистолета/ръката ти ако тръгнеш да правиш тази конретна серия на Naked Science у вас  Мерси за изчерпателния отговор... ей тва исках да чуя
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
GEGATA
MARINES
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: януари 16, 2012, 19:38:05 » |
|
Извинявам се за 2ния пост, но някой може ли да ми каже с точност какво е налягането, щото мисля да го напрая с азот да видим ще стане ли работата...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pistolero
Администратор
Неактивен
Публикации: 363
|
 |
« Отговор #7 -: януари 16, 2012, 22:43:18 » |
|
азот да ползваш е идиотия. Там а прима виста без да проверявам ми се върти в главата че атмосферите са около 120-150. Може и да бъркам де, но са много. Пропанът в максимално наБлягане е 12-15 някъде. Брачет сешсе к'во щи се случи с пълнителя/пистолета/ръката ти ако тръгнеш да правиш тази конретна серия на Naked Science у вас  Добре де написал ти го е човека вече, ок няма точни цифри ама очевидно разликата е ГОЛЯМА. За чий ти е да си правиш такива експерименти. Толкова ли е скъп грийн газа? Ма колкото и да е скъп, да ти кажа по-евтино ще ти е да продължаваш да си купуваш грийн газ, отколкото да трябва да си купуваш нов пищов.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
SenTineL
Неактивен
Публикации: 590
|
 |
« Отговор #8 -: януари 16, 2012, 23:09:02 » |
|
купуваш грийн газ, отколкото да трябва да си купуваш нов пищов.
Или ръка ...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Crazy Something™
Bad Company
Неактивен
Публикации: 1 346
|
 |
« Отговор #9 -: януари 17, 2012, 10:00:50 » |
|
Цъ, ръце няма в магазина.
|
|
|
|
|
Активен
|
 Финландска легенда, втората след Дядо Коледа.
|
|
|
Joro Irl
Неактивен
Публикации: 197
|
 |
« Отговор #10 -: януари 17, 2012, 10:05:42 » |
|
В магазина няма, ама на друго място, може и да го уредят с една две. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pike'
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: януари 17, 2012, 10:25:55 » |
|
Добре, явно трябва да ти се обясни по-подробно, понеже не вдяваш. Пропан - в зависимост от температурата налягането му може да варира от около 6 атмосфери (при 0 градуса) до 20 атмосфери (при над 40 градуса). Азот - в типовия случай в депата за зареждане на технически газове ще ти го заредят в метална бутилка на 2000psi, което е грубо 120-130 атмосфери. И е газ. А сега ще ти обясня защо конкретно е кретения да се опитваш да слагаш едното в механизъм предвиден да работи с другото. Причините са грубо казано три: 1. Пълнителите на еърсофт оръжията посмъртно не за предвидени да понасят такива страховити налягания. В огромната си част са цамови и чисто и просто ще се взривят на чудесни шрапнели ако се опиташ да навреш вътре сто-и-кусур атмосфери налягане. 2. Дори и хипотетично чисто механически пълнителят да издържи на налягането и не ти излети зарядния клапан - ударникът на газовото ти оръжие никога няма да успее да натисне бойния клапан при положение че срещу него работи повече от 10 пъти по-голямо налягане. Тоест няма да имаш изстрел. Мене ми се е случвало това при пренагрят пълнител с СО2 - говоря от опит. 3. Тъй като обаче вероятно си упорит и си харесваш идеята с азота (разбиаемо - и аз си харесвам идеите... когато ми се случи да ги имам  ) - следващото логично нещо, което може да ти хрумне е че то е газ бе - ако имаш редуцир-винтил може да сложиш по-ниско налягане в пълнителя. И ще си прав. Наистина може да сложиш само да кажем 15 атмосфери азот в пълнителя. И ще направиш успешно да кажем точно ... 2 изстрела. Ще пробваш пак - и със същия резултат. И за да не се чудиш тогава защо аджеба така става - ще ти го кажа още сега па барем ти спестя парите за азота Пропанът при упоменатите по-горе налягания е течност. Ти реално наливаш в пълнителя течност, която при работа на оръжието се изпарява и поддържа еднакво налягане на парите в горната част на пълнителя. При всеки изстрел парите излитат през клапана, следва ново изпаряване на пари от течността до въстрановяване на специфичното налягане... и така до свършване на течността (изпразване на пълнителя). Елементарна физика. Благодарение на това че пропанът е изпаряваща се течност имаш консистентни изстрели. Азотът от друга страна е газ. Там кривата на налягането е само надолу. Тоест правиш 2 изстрела и то налягането свършва. И те така успехи 
|
|
|
|
« Последна редакция: януари 17, 2012, 10:27:38 от Pike' »
|
Активен
|
negative.
|
|
|
HORNET
Неактивен
Публикации: 2 082
|
 |
« Отговор #12 -: януари 17, 2012, 10:36:25 » |
|
Значи, цялата еърсофт индустрия (имам в предвид производителите на GBB и GBBR) търси решение на проблема с cool-dolwn ефектът и замръзването, и въпреки това до ден днешен си остава в употреба само пропанът ( Green, Red, Top gas в зависимост от добавките) и СО2. Сигурно има много основателна причина за това.
Опит да напълниш еърсофт пълнител предназначен за пропан с азот ще завърши със взривяване на пълнителя. Пълнителите на еърсофт репликите са направени от меки сплави и са предназначени за ниски налагания до 20bar. Азота кипи при -196 С, а при стайна температура налягането в бутилка с течен азот надхвърля 100 bar.
След опита (ако оживееш), публикувай снимки на разкъсаните ти ръце тук, че да ги видят останалите ентусиасти, за на не правят и те подобни малоумни експерименти.
"Любопитството убило котката."
|
|
|
|
« Последна редакция: януари 17, 2012, 10:38:07 от HORNET »
|
Активен
|
Забавно развиващ се!
|
|
|
GEGATA
MARINES
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: януари 17, 2012, 10:39:55 » |
|
...Следващото логично нещо, което може да ти хрумне е че то е газ бе - ако имаш редуцир-винтил може да сложиш по-ниско налягане в пълнителя. И ще си прав. Наистина може да сложиш само да кажем 15 атмосфери азот в пълнителя. И ще направиш успешно да кажем точно ... 2 изстрела. Ще пробваш пак - и със същия резултат. И за да не се чудиш тогава защо аджеба така става - ще ти го кажа още сега па барем ти спестя парите за азота Точно това ми беше идеята - да го напълня до 15 атмосфери, ама явно няма да стане... ще трябва да се мисли друго. Иначе азота е на аванта, не за друго 
|
|
|
|
« Последна редакция: януари 17, 2012, 10:44:19 от GEGATA »
|
Активен
|
|
|
|
HORNET
Неактивен
Публикации: 2 082
|
 |
« Отговор #14 -: януари 17, 2012, 10:48:19 » |
|
Еми като е предназначен до 20 атмосфери, значи ще го напълня флакона до 20 атмосфери - мерси на всички отзовали се  ! Ти май не четеш, или ни смяташ за идиоти. Тогава въобще що питаш? Пайкъра съвсем детайлно ти е написал какво ще се случи, като напълниш флакона с 20 bar азот и защо е абсолютно безсмислено това! но ти не, та не! Като решил да си трошиш главата, и подлагаш под съмнение нашите опит и познания, въобще защо ни питаш за мнение? Какво искаш да ни докажеш? Че ние сме прави, а ти не? Защото друго няма да успееш да докажеш....
|
|
|
|
|
Активен
|
Забавно развиващ се!
|
|
|
GEGATA
MARINES
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: януари 17, 2012, 10:52:17 » |
|
Еми като е предназначен до 20 атмосфери, значи ще го напълня флакона до 20 атмосфери - мерси на всички отзовали се  ! Ти май не четеш, или ни смяташ за идиоти. Тогава въобще що питаш? Пайкъра съвсем детайлно ти е написал какво ще се случи, като напълниш флакона с 20 bar азот и защо е абсолютно безсмислено това! но ти не, та не! Видях и се поправих една минутка след като бях написал този пост... много си бърз. И да, прави сте - не отричам ! Не виждам защо се заяждате ....
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Crazy Something™
Bad Company
Неактивен
Публикации: 1 346
|
 |
« Отговор #16 -: януари 17, 2012, 11:08:34 » |
|
Не се заяждаме бе  предпазваме те по грубия начин.
|
|
|
|
|
Активен
|
 Финландска легенда, втората след Дядо Коледа.
|
|
|
Kreslyo
Джентльмен Удачи
Неактивен
Публикации: 1 583
|
 |
« Отговор #17 -: януари 17, 2012, 11:08:40 » |
|
Не виждам защо се заяждате ....
За да те предпазят от само- осакатяване/ убийство 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pike'
Неактивен
|
 |
« Отговор #18 -: януари 17, 2012, 14:21:11 » |
|
не бе Гега, стремежът ти е съвсем разбираем. Е... не съвсем де предвид че говориш за пистолет дето разходът му на газ е някак никакъв ... ама ако говореше за газова пушка щеше да е разбираем. В сми - идеята да ти е по-евтина стрелбата и което е по-важно - да можеш да си ползваш оръжието на студено - е доста примамлива. в тоя ред на мисли нещата които ти ги казвам са вече проучени. От моя милост. 'Начи ако искаш може да минеш да си намериш чист пропан и да пробваш да стреляш с него. Става. Малко трудно се намира, в София го има на депото на ул. Резбарска, но става. Проблемът е че зарадити метиловия меркаптан дето го слагат за одорант смрадта си е обрала лайката  Но може да стреееееляш на воля за без пари. Стига да се примириш че на висчки около теб ще им причиняваш асоциация за отворен котлон заради аромата на гнило зеле. друг е момента със студа. По принцип това което много хора правят и работи - е да съединиш пълнителя си с HPA-пейнтболна система и да подаваш вътре налягане като за грийнгаз. Разбира се тогава кретенското е че имаш пълнител, от който стърчи маркуч и е свързан с бутилката ти под налягане. Работи ама е малко окуард. И не е нужно да казвам че според мен това е тотално безсмислено решение за пистолет. па ако си и особено способен - може дори да си направиш от нулата РСР пълнител с редуктор... в смисъл има решения всякакви... ама ЗАЩО?! за пистолет... деазнам чюек, налко ми е безидейно. За GBBR да мислиш някакви варианти иди-дойди, ама за пистолет...
|
|
|
|
|
Активен
|
negative.
|
|
|
Bulgaria005
Неактивен
Публикации: 18
|
 |
« Отговор #19 -: януари 18, 2012, 15:23:09 » |
|
А някой знае ли къде в София мога да си купя пропан в такива бутилки?
Поздрави!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pike'
Неактивен
|
 |
« Отговор #20 -: януари 20, 2012, 00:07:10 » |
|
|
|
|
|
« Последна редакция: януари 20, 2012, 00:15:50 от Pike' »
|
Активен
|
negative.
|
|
|
GEGATA
MARINES
Неактивен
|
 |
« Отговор #21 -: януари 20, 2012, 12:12:52 » |
|
Пълнителя преди няколко дни бащата го напълни с 16 атмосфери азот и направих 6 изтрела... Първата съчма я метна на 30-35 метра (става въпрос за Army Glock 17)... уникалния прав изтрел, ама всеки следващ беше все по-слаб, докато не изплю и последната съчма.
|
|
|
|
« Последна редакция: януари 20, 2012, 18:36:12 от GEGATA »
|
Активен
|
|
|
|
|
|
Pike'
Неактивен
|
 |
« Отговор #23 -: януари 22, 2012, 23:49:16 » |
|
Пълнителя преди няколко дни бащата го напълни с 16 атмосфери азот и направих 6 изтрела... Първата съчма я метна на 30-35 метра (става въпрос за Army Glock 17)... уникалния прав изтрел, ама всеки следващ беше все по-слаб, докато не изплю и последната съчма.
сякаш не ти казах че нещо такова ще стане трябва да измисля да правя пари от хора като тебе
|
|
|
|
|
Активен
|
negative.
|
|
|
=GHOST=
Хиените
Неактивен
Публикации: 1 156
|
 |
« Отговор #24 -: март 01, 2012, 23:55:35 » |
|
е добре де що не му разпечата на човека /баща ти/ да прочете написаното а го остави сам да търси топлата вода. Или викаш мерак ти беше да видиш кво ще стане. за мерака - отл. 6 по Физика - слаб 2 Дай си бележника и си седни на мястото! Клас стани, клас мирно. 
|
|
|
|
|
Активен
|
Чук + длето + манго = българското канго
.
|
|
|