Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Автор Тема: Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012  (Прочетена 6471 пъти)

Bagera

 • Berget 10
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 175
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 12-13.05.2012
« Отговор #25 -: април 05, 2012, 17:58:23 pm »

Марков, гледам, че всячески защитаваш организаторите. Написа куп глупости по наш адрес и завърши с "но не мисля, че това искате да кажете." Браво, тогава защо въобще ги писа? Правиш опити да ни изкараш стотинкаджии ли? Доста добре знаеш, че повечето от нас ще ходиме на Бергет тази година. Някои от групата даже ще минат през Унгария да поиграят преди това, а други още тази седмица са в Чехия. Знаеш и колко пари излизат тези игри, хайде сега поеми дълбоко дъх, успокой се и опитай да помислиш дали ни пука за едни 20 или 30лв.

И относно другата ти теза за гласуваното доверие, общия риск и сходния коментар на Аватара за БМВ-то. Явно си мислите, че заедно участваме в някаква фондация за развитие на еърсофт игрите у нас и който каквото е дал – шанс? Не стоят така нещата, ако искахте да помагаме за покриването на разходите с някакви суми, щяхте да си кажете, и който благоволи да съдейства да знае, че ги е дал като дарение. И съм сигурен, че страшно много хора щяха да откликнат и да ударят едно рамо... Орташкото БМВ хич не е такова обаче, защото ние сме дали пари за него, но не сте ни питали какъв модел/цвят/изпълнение да е. Щом е за всички, всеки трябва да си каже мнението, но играта си я организирахте лично вие, за което никой не ви се сърди. Трябва да има играчи и организатори, приели сме го.

Та, тези пари сме ги дали за услуга/продукт, а не от добро сърце. Ако Марков ги е дал като дарение, това е негов личен избор, ние обаче не сме. И то защото сме участвали в много платени игри и сме осъзнали, че това е като да влезеш в магазин и да си купиш хляб. Много организатори също го знаят това. Сметките колко пари сте назад са си ваша грижа, ние не можем да правиме калкуцаиите вместо вас.

По-лошото е, че двамата с Илията сте игнорирали цялата последна страница на коментарите след „Бекдрафт” – ето >>линка<<. Ако си направите труда да я препрочетете, ще видите участници от играта какво точно искат, както и мнението им за такса, че и доплащане. Чувствам се като един папагал, ситуацията тука се оказа почти копи пейст на коментарите от преди шест месеца! Щях да ви пиша предложение за компромисен вариант, идиота аз... а вие сте си направили плановете и не сте се съобразили с хората, на които дължите игра, ама хич... излиза, че сте изчакали малко повече, та да се успокоят всички, за да не му се занимава на никой да се изкаже... днеска дори разбрах, че още хора имали съображения за тази такса от 50лв., и то такива, които в последно време съм виждал само да дават от личното си време и финанси, без да искат нищо в замяна...

Разочарование, това е резултата. Хората просто искаха игра, без ефекти и фанфари. Платили са за такава и с право си я искат. Както са си искали горивото на бензиностанцията на път за „Бекдрафт”, за което са платили. Както и за екипировката за тази игра, и за храната за барбекюто вечерта след пожара. Можехте първо да се издължите на всички нас, преди да се засилвате да правите игра, след която ще сте още една четирицифрена сума назад.

Markov G

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 167
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 12-13.05.2012
« Отговор #26 -: април 05, 2012, 20:56:20 pm »

Марков, гледам, че всячески защитаваш организаторите. Написа куп глупости по наш адрес и завърши с "но не мисля, че това искате да кажете." Браво, тогава защо въобще ги писа? ...
Никой не защитавам и никой не нападам. Написал съм какво постигате, което очевидно е доста далеч от каквото целите.
Знам, че не сте стотинкаджий, но това демонстрирате - трудно ми е да си го обясня и затова пиша.
И пак стигаме до тълкуванието на естеството на неудачата - да това е въпрос на ценности. Очевидно на много хора в съвременното общество им е трудно да живеят в капитализъм в офиса и комунизъм в спалнята.
Искате игра с наличния инвентар, без да се наливат огромни суми - говорете с Аватара и Илийката и се разберете, какъв е проблемът? Ето сега има и оферта за игра на летището до Кондефрей - идеална възможност.
Искате или не, единственото, което постигате с подобно словоизлеяние е това, което съм написал по-горе - накратко приятелски огън а-ла жабареска. Джентълмените така НЕ правят. Така правят дивите балкански салтаци.
Не, нито ви наричам "диви салтаци", нито ви мисля за такива. Затова пиша, да ви стресна, та белким се замислите какво постигате (освен начесването на собственото си его, че още веднъж сте си казали мнението пред всички).

*Edit
Voila  :4:2 Хубаво че има доктори между нас, да систематизират диагнозата и лечението .


 
« Последна редакция: април 05, 2012, 21:52:50 pm от Markov G »
Активен
Memento mori.

Svetlo

 • Хиените
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 965
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 12-13.05.2012
« Отговор #27 -: април 05, 2012, 21:21:35 pm »

Каквото и да се изпише по темата и предстоящото събитие, аз мисля, че проблемът наистина не е в таксите за участие в амбициозен еърсофт проект. След играта Фулкръм никой не повдигна въпрос за парите, освен като сравнение между платена цена и получен продукт. На Бакдрафт обаче, това е основната тема.

Защо?

Заради разликите в протичането на двете игри. Фулкръм свърши предсрочно от само себе си, независимо от амбициозното си замисляне, без никакъв инцидент. Бакдрафт прекъсна внезапно, независимо от амбициозното си замисляне, поради инцидент. Причината да се приеме провала на първата игра без да се търси финансова компенсация е психологическа - защо да си търсим парите, след като всички играхме кой повече, кой по-малко, в една лошо организирана игра. Причината да не се приеме провала на втората, е защото прекъсна внезапно и всички играхме малко. Ако първата се провали организационно, то втората се провали поради липсата на късмет.

Във всички постове по темата, включително коментарите за Бакдрафт, колкото и да се говори за пари, всъщност прозира съжалението, че играта не се състоя. Особено красноречиви са писанията на Гоуст. И проблемът отново е психологически - искаме си играта, но не толкова защото сме платили, а защото играта бе обещаваща като повечето игри на тези организатори (Аватар и Звярар).

Ако извадим финикийците от темата, би се получил доста по-прост и ясен призив: пичове добре го давахте, продължавайте по същия начин, дайте рес на Бакдрафт (може и с друго име, например Айрън фист), но просто обяснете на хората, че основните пари са отишли за инвентар, за който вече няма да се плаща, просто транспорта на този инвентар за новата игра струва пари.  ;D

 Активен
Командир на ХИЕНИТЕ. Има ли още лъвове?

HORNET

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2 141
  • Профил
  • www.airsoftsystems.com
Re:Operation "Iron Fist" 12-13.05.2012
« Отговор #28 -: април 05, 2012, 23:21:43 pm »

Според мен... Багера е прав, Марков също е прав и Светло е прав, а Аватара и Илия сбъркаха, и сега ще обясня точно къде.

Това което стана на Бекдрафт бе комбинация от малшанс и липса на опит, (лято, жега, суха трева, вятър и пиротехника = рецепта за беля). Ок случилото се... случило се. Наистина 30 лв са едно кино с гаджето, (повечето хора са дали по 100 и повече само за да стигнат до играта), ясно е че въпроса не е за парите, а за отношението. За това начина по който се поднася компенсирането за Бекдрафт, наистина показва неправилно отношение към играчите.


Аватар и Илия,
Какво според мен трябваше да направите:
1. дискусия с играчите.
2. точна оценка на ситуацията.
3. използване на наличния инвентар и подготовка за доиграване на неизиграните мисии на Бекдрафт на същия или друг терен. Дори и да бяхте поискали по 5 лв още от играч за новото транспортиране на инвентара (не вярвам, че някой би се пазарил за 5-те лева) .
4. чак след това организиране на Айрън Фист.

В действителност, всеки който вземе пари за нещо, поема отговорност за това за което е взел парите. Знам че случилото се бе съкрушително за вас, но в такива случаи е най-важно какво правим след това. Наистина избързахте с айрън фист и оставихте бекдрафт недовършен, където е и грешката ви и така рискувате на айрън фист да дойдат 1/10 от играчите които са ви необходими за излизане на нула.
Организирате игра за играчите, ами комуникирайте с тях повече, сигурен съм, че ако бяхте провели конструктивен диалог преди обявяването на айрън фист, ситуацията щеше да е със съвсем друг и значително по-приятен вкус.

Най-искрено Ви пожелавам да се учите от вашите и чуждите грешки, да не ги повтаряте и да постигнете целите си.
Активен
Fucking Predator...

Mad Dog

 • Berget 10
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 583
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 12-13.05.2012
« Отговор #29 -: април 05, 2012, 23:59:58 pm »

Фулл кура беше провал по много причини. И те са не само в организаторите. Само да си кажа.

За Айрън Фист:
Бих отишъл, но искам да знам какво ще получа срещу 50 лв? Не съм стиснат или друго- но искам все пак да имам предварителна информация. За Фул Кура - без да броим джипа личните ми инвестиции бяха малко над 500-600 лв. Просто защото мислех, че ще се получи- е не се- хубу. Сега поне си имам доста неща  ;D Та- давайте сценарии и прочие. В момента бистрим нероден Иванчо.
П.П. Бих отишъл но само с екипа си естествено..... И то ако те получат полагащата им се за Бекдрафта компенсация- аз ще си платя таксата въпреки че нямам спомен дали не си бях платил за пожарната игра....
« Последна редакция: април 06, 2012, 00:43:12 am от Mad Dog »
Активен
Две неща никога не са в повече- голяма пишка и АК- 47.

Avatar952

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 246
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 12-13.05.2012
« Отговор #30 -: април 10, 2012, 18:12:24 pm »

Операция “Iron Fist” се отлага за 09-10.06.2012г. На 13.05.2012г. ще се проведе операция “Backdraft - Reloaded”.  За всички заплатили участие в “Backdraft” участието в новата игра ще бъде безплатно. За всички останали желаещи да участват в играта, които не са присъствали на “Backdraft” ще има минимална такса за участие. Повече подробности за играта ще бъдат пуснати в отделна тема.
Активен
СЛОЖИ СИ КОЛАНА - ОСТАВИ КАТАДЖИЯ ГЛАДЕН !

HORNET

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2 141
  • Профил
  • www.airsoftsystems.com
Re:Operation "Iron Fist" 12-13.05.2012
« Отговор #31 -: април 10, 2012, 18:14:55 pm »

 :9:1
Активен
Fucking Predator...

Меч

 • Администратор
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 8 023
  • Профил
  • AirsoftBulgaria
Re:Operation "Iron Fist" 12-13.05.2012
« Отговор #32 -: април 11, 2012, 07:47:02 am »

Операция “Iron Fist” се отлага за 09-10.06.2012г. На 13.05.2012г. ще се проведе операция “Backdraft - Reloaded”.  За всички заплатили участие в “Backdraft” участието в новата игра ще бъде безплатно. За всички останали желаещи да участват в играта, които не са присъствали на “Backdraft” ще има минимална такса за участие. Повече подробности за играта ще бъдат пуснати в отделна тема.

Мъжкар!

като се върна ще отделимх  темите и ще кажеш за Релоуда
как можем да сме ти от помощ.

 :9:1
Активен
Д-р Мечков Лечителят
психиатричен гинеколог на свободна практика;
лекува всякакви форумни заболявания


specnaz-thessaloniki

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 99
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 12-13.05.2012
« Отговор #33 -: април 11, 2012, 12:05:41 pm »

Делегация от Гърция ще бъде в тази игра! Чакащи за подробности...   :7:3 :7:3 :7:3 Този път  :6:4 няма да се измъкнат!!  ;D ;D ;D
Активен
Водка - враг, врага надо уничтожать всеми способами...

Kreslyo

 • Джентльмены удачи
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2 538
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 12-13.05.2012
« Отговор #34 -: април 11, 2012, 12:07:48 pm »

Welcome!  ;D ;D
Активен
Screamer

Wolf

 • Орловци
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 120
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 12-13.05.2012
« Отговор #35 -: април 11, 2012, 13:47:23 pm »

 ;D Евала, така трябваше да си стане, без излишната полемика още м.г.  ;D Сега ме е яд, че ще изтърва и тази хубавиня :'( Нищо, ще дам на жената да ме постреля в къщи, та да съм съпричастен ;)
Активен

vladotopalov

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 148
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 12-13.05.2012
« Отговор #36 -: април 16, 2012, 23:13:22 pm »

Надявам се че след като празниците отминаха, ще има някакво официално инфо за предстоящата игра.
Визирам операция “Backdraft - Reloaded”. Остава по-малко от месец а не знам какво да очаквам, къде ще се играе и каква такса ще се плаща.

Поздрави
Активен

Avatar952

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 246
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 16-17.06.2012
« Отговор #37 -: април 18, 2012, 20:23:42 pm »

Информация за "Backdraft-Reloaded" е пусната в отделна тема.
По молба на specnaz-thessaloniki и на останалите гръцки играчи, на които по ред причини е невъзможно да присъстват на 09-10.06.2012г. взехме решение играта да се премести за 16-17.06.2012г.
Поздрави
Активен
СЛОЖИ СИ КОЛАНА - ОСТАВИ КАТАДЖИЯ ГЛАДЕН !

specnaz-thessaloniki

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 99
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 16-17.06.2012
« Отговор #38 -: април 19, 2012, 01:15:08 am »

Благодаря!  :10:10
Cъобщения са направени на нашата страница.
http://mac-airsoft.gr/forum/index.php?topic=1647.0
« Последна редакция: април 25, 2012, 00:59:15 am от specnaz-thessaloniki »
Активен
Водка - враг, врага надо уничтожать всеми способами...

zvqra

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 44
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 16-17.06.2012
« Отговор #39 -: май 02, 2012, 16:45:22 pm »

По-молба на играчите които ще участват тази година на Бергет 10 и след съгласуване с играчите от Гърция - Датата за провеждане на Операция "IRON FIST" се променя на 02-03.06.2012. Датата е окончателна и не подлежи на промяна.
Активен

specnaz-thessaloniki

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 99
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 16-17.06.2012
« Отговор #40 -: май 02, 2012, 20:28:37 pm »

In first 12 days, since the topic started at our website, more than 20 players have already signed for the game... And they keep coming..  :) The final number of greek players will be announced at May 25 2012.
Активен
Водка - враг, врага надо уничтожать всеми способами...

Fen4eto

 • Зоната
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 153
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 16-17.06.2012
« Отговор #41 -: май 02, 2012, 22:35:19 pm »

Е-е-е-е-е-ее...  :o
Не е много яко така, аз вече си бях пуснал отпуска... :/ Дано успея да дойда! Искрено се надявам наистина да не подлежи на промяна новата дата...
Поздрави,
Фенски
Активен
You'll Never Walk Alone!

Avatar952

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 246
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #42 -: май 15, 2012, 14:28:53 pm »

Информацията на сайта на играта ( airsoftevents-bg.com ) е обновена.

Поздрави.
Активен
СЛОЖИ СИ КОЛАНА - ОСТАВИ КАТАДЖИЯ ГЛАДЕН !

Pike'

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 429
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #43 -: май 16, 2012, 01:03:34 am »

A защо на първа страница на сайта си сте изхакали илюстрация от S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky? Имате ли разрешение да я позлвате за комерсиален еърсофт проект, платили ли сте си na GSC?
Активен
T.V.U. grawlix

Crazy Something™

 • Rogue Warrior
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 3 778
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #44 -: май 22, 2012, 10:11:20 am »

Абе момчета, вие ли тренирахте сценария на играта нощес във Форт Перник ?
Активен

specnaz-thessaloniki

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 99
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #45 -: май 22, 2012, 10:41:16 am »

Това не ни е! Ние не бяхме там!  :3:6
Активен
Водка - враг, врага надо уничтожать всеми способами...

specnaz-thessaloniki

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 99
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #46 -: май 24, 2012, 09:36:39 am »

затишие пред буря?гръцките играчи са готови ...и се чака за действие ...тази година командирът на ИААФ няма да избягат, дори ако той използва ядрен удар!!  ;D ;D ;D  :3:4
Активен
Водка - враг, врага надо уничтожать всеми способами...

specnaz-thessaloniki

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 99
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #47 -: май 26, 2012, 14:40:58 pm »

ГРЪЦКАТА УЧАСТИЕ = 40 играчи (+/- 3).  :)
Активен
Водка - враг, врага надо уничтожать всеми способами...

Dexter

 • Red Cell
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 491
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #48 -: май 28, 2012, 01:30:37 am »

Пайк, това на 90% съм сигурен че е от фенарт към играта.
Активен
a.k.a. killboy         redcell.hit.bg

gangstera

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 165
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #49 -: май 31, 2012, 20:55:05 pm »

който е за подробно обсъждане на сценария петък вечер ще се проведе среща на високо командно равнище  ;D
по нисък чин от генерал лейтенант няма да се допуска  ;D
Активен
V.A.T. - Vandal Alkoholik Temeruts