Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Автор Тема: Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012  (Прочетена 6458 пъти)

Avatar952

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 246
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #50 -: юни 01, 2012, 07:26:20 am »

Организаторите са вече на терена. За връзка с организаторите и въпроси в последната минута - 0884 770 787 (моя) или 0888 447 774 (Илия).
Поздрави.
Активен
СЛОЖИ СИ КОЛАНА - ОСТАВИ КАТАДЖИЯ ГЛАДЕН !

specnaz-thessaloniki

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 99
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #51 -: юни 01, 2012, 11:44:52 am »

Един ден за играта!40 играчи са готови от Гърция!Надявам се да бъде с нашите стари приятели и нови играчи от България!Той знае някаква сума ще възлезе на играчи от България?  :4:5
Активен
Водка - враг, врага надо уничтожать всеми способами...

Crazy Something™

 • Rogue Warrior
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 3 778
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #52 -: юни 01, 2012, 15:04:39 pm »

Ако има някой който ще ходи утре моля да ми подсвирне, искам да пратя нещо по него.
Активен

specnaz-thessaloniki

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 99
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #53 -: юни 03, 2012, 20:35:04 pm »

Добрый вечер.
Во первых извините что пишу по русски, но перевод на болгарский от переводчика гугл может сделать ошибки.
Хочу прежде всего отблагодарить от ВСЕХ (36 + 2 человек) греческих игроков  организаторов этой игры - Божидар и Илия. Сценарий был поставлен очень грамотно, организаторы быстро и правильно рассматривали обстановку и меняли ход игры именно тогда, когда это требовалось. С нашей стороны только положительные отзывы об игре и даже если и были маленькие и рутинные "загвоздки", они решались быстро и без проблем. Мы ещё раз убедились в правильной тактике игры с болгарской стороны и старались держаться на вашем уровне (насколько это было возможно). Кстати, несмотря на все наши попытки и количественое превосходство, мы всё таки вынуждены признать что конечный итог игры закончился нашим поражением. :) В этом году от нас были участники из Солуна, Афин, Касторья и острова Хиос. Подробно об игре писать не буду из-за усталости, но как я сказал и до этого, игра в целом понравилась всем нашим игрокам. Мы были очень рады увидеть старых друзей, а так же познакомиться с новыми. Правда хотелось бы увидеть большее количество болгарских игроков (и это один из главных вопросов, который мне задавали греческие игроки).
Ещё раз спасибо за всё организаторам и всем игрокам, которые присутствовали на игре! Надеемся на скорую встречу.
С уважением.
Саша.
 :9:1
« Последна редакция: юни 03, 2012, 20:41:27 pm от specnaz-thessaloniki »
Активен
Водка - враг, врага надо уничтожать всеми способами...

Dexter

 • Red Cell
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 491
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #54 -: юни 04, 2012, 12:48:56 pm »

За първи, и дано да не е за последен път присъствам на такава динамична игра. Всичко беше така изпипано от Илийката и  Аватара, че 5мин никой не остана някъде да скучае. Сценария беше така разчетен, че постоянно всички да са в движение и да вършат нещо, а за 24 часова игра това е много трудоемко. За инвентара нямам думи просто, палатки, сенници, КПП-та прожектори с генератори, армейска "таблетка" в случай на нужда от транспорт по терена. Терена достатъчно голям да събере всички, и достатъчно малък да помогне за динамиката на играта. Противника със числено превъзходство се би достойно, гърците дадоха доста от себе си да се противопоставят на партизанския начин на действие на българските групи. Даже в 12:00 неделята малко се разочаровах, че играта свърши ;) с тези темпове можехме да продължим и до вечерта :) Най-голямото БРАВО на Аватара и Илийката за предизвикателното начинание, което ще остане като един много добър спомен във всички присъствали. Благодарим ви момчета, от мен и отбор Red Cell. Продължавайте в същия дух!
Активен
a.k.a. killboy         redcell.hit.bg

The Black Tiger

 • 10GRU
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 581
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #55 -: юни 04, 2012, 16:12:18 pm »

Здравейте, играта беше организирана и замислена доста добре. Организацията беше на много високо ниво.
През първия ден нашата фракция трябваше да спрем конвой с Роданци, и да превземем 1 КПП с 2 картечни гнезда.
За жалост не успяхме за спрем конвоя и той премина през КПП-то. Последваха многократни атаки от наша страна от всички страни, но в крайна сметка не успяхме да го превземем. Битката продължи целия ден до 19:00 когато Роданците огладняха и организаторите обявиха почивка до 21:30 тогава почна и нощната мисия. КПП-то беше освободено от Роданците и в 21:30 и те и ние тръгнахме на там.
Реших да взема разстоянието от около 600 метра на бегом. В далечината се виждаха светлини от фенери, които от време не време осветяваха асфалтовия път, който се спускаше от Поделението. Стигнах на 50 метра от КПП-то, нямаше жива душа, разгледах района набързо и се изтеглих в най-предна позиция посока Роданските войски. Враговете бяха още далеч. Останалата група пристигна след 2-3 минути и Бързо заехме позиции и зачакахме врага. Сега ние трябваше да охраняваме. След краткото затишие настана истинска буря, и Роданците настъпваха по фронта към КПП-то. "Топчета валят, като градушка" тази реплика се чуваше в радио-ефира. В един момент на предна позиция останаха само 2-ма бранители, другите бяхме в мъртвилото. Бранителите геройски удържаха и след последвалата подкрепа успяхме задружно да задържим позицията. На левия фланг Софийската група всяваше страх в очите на врага, от дясно Варненската машина в лицето на Гангстера и Злоби, мачкаха наред. Центъра се държеше от Стара Загора, Хасково Илията. След първата масирана атака, се почна една позиционна битка, като нашата група стоя на тъмно, само от време осветявахме противника за създаваме паника.

Така битка продължи до към полунощ, но на мен не ми се искаше да свършва. Странното за мен беше че Роданската част не направи нито един опит да мине по фланг на КПП-то, дори нямаше опит и за заход в гръб, а целия бой се водеше по фронта.

На сутринта, а и през целия следващ ден бях рамо до рамо с Шапката, който е за първи път на еърсофт игра, но човека си имаше подготовка от преди това и само желязото с което стреляше беше някаква реплика.

С Шапката решихме да разузнаем базата на противника, в 7:30 бяхме в лявата дясната страна, до оградата на базата. Противника вече беше буден и караула вече обикаляше. Много трудно се промъкнахме вътре в базата, връщахме се няколко 2 пъти в мъртвилото, и пак опитвахме от там. Към 10:30 тръгнахме със софийската група. Отдясно на базата, но в един момент със Шапката преценихме, че вървим по много открита поляна и се виждаме от далече. Спряхме с него и решихме да вървим директно към базата като прикритието беше едно дере, а ние вървяхме по дъното му. В един момент забелязахме части които се насочваха към Софийската група, явно ги бяха разкрили, а ние се падахме по десен фланг на Роданската група. Решихме да помогнем, но за жалост, не успяхме вече имаше 2-ма паднали, а 3-тия не го знаехме дали е жив. В същото време от еуфория, натиснах спусъка много рано и си разкрихме позицията, Роданците взеха да настъпват към нас, ние се изтеглихме и дано сме успели така да увлечем огъня и 3-тия войн от Софийската група, да е успял да се придвижи. Роданците, предприеха преследване, успяхме да се вмъкнем в самата база, В това време видях през оптиката едно "делфинче", то направо си беше "делфинище", беше успял да натръшка 2-мата наши преследвачи, отправихме се към него, а там какво да видим само оранжеви родански шапки, някъде 5-6 зад него истински Касапин не беше пощадил нито един Родански войн, дори им удряше по един контролен в главата за по-сигурно. Тримата бяхме горе в базата, качих се на един бункер отгоре и зачаках, тогава не бяхме разбрали че трябва да продължим, след малко очистиха Делфинчето, очистиха и Шапката, очистиха и мен. Пак в мъртвилото.

Вече решихме да минем отляво на базата, там се свързахме с Точев, най-накрая се чуваше по станцията, после задачата бе да отмъкнем 1 ракета, най-вероятно това е имало в конвоя, Почти цялата Българска група вървяхме пакет, прочиствахме района, от където минехме до ракетата, на самата ракетна площадка имаше неголяма съпротива, проверихме всяка сграда по пътя, една група напред, друга в средата с ракетата и една отзад. Илия каза да изкараме Ракетата през самия входа на базата, за да Може Роданците да видят как им се изплъзва под носа. Видяха, но много топчета заваляха по нас и в крайна сметка успяхме да минем портала на базата.

След малко играта приключи.
Благодаря на организаторите! Благодаря на гостите от Гърция! Благодаря и на всички с които се бихме рамо до рамо. Гангстер, заслужаваш медал за най-масово поразяване на противници или като е известно по ЦС сървърите "Год лайк".
До нови срещи.
« Последна редакция: юни 05, 2012, 10:42:31 am от The Black Tiger »
Активен
Николай - гр. Пловдив
Оръжие: KLS-RK02 / JG AUG A2 / Well MB05A - MB05UPV / SOCOM Gear 1911 MEU
Радиостанция: PMR - Brondi FX Dynamic
Радиостанция: PMR - Baofeng UV-5R
Камуфлаж: BW flecktarn - гащеризон

specnaz-thessaloniki

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 99
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #56 -: юни 05, 2012, 00:42:08 am »

Гангстер, заслужаваш медал за най-масово поразяване на противници или като е известно по ЦС сървърите "Год лайк".
Също така той е единственият затворник! xaaaaxxaxaxa  :4:9
Активен
Водка - враг, врага надо уничтожать всеми способами...

tochev

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 149
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #57 -: юни 05, 2012, 11:29:46 am »

Адмирации за Илията а Аватара!Дано тези емоции които изпитах не са за последен път!Страхотна игра измислена и организирана отлично!Както Тигъра написа нашата задача беше да спрем конвой с Роданци, и да превземем 1 КПП с 2 картечни гнезда.По време на атаката бях елиминиран и във мъртвилото се засекохме със Скипър и Шапката и решихме да направим  заход  и да ударим КПП-то отзад.Речено сторено и започнахме едно придвижване в голяма близост до врага.Всичко ставаше много бавно защото бяхме много близо до тях и взехме решение да навлизнем навътре в гората а след като си мислихме че сме набижили целта чухме по радиото че обявявят почивка.Нямаше как да се върнем назад затова след направената почивка си поставихме нова задача да влезнем във базата им и така се загубихме малко :D.Наложи ни се да преминаваме през такива места каквито не съм си представял че има :).Накрая когато им отидохме на гости изкараха голям късмет защото нощта беше паднала а ние и тримата бяхме с тъмни плаки ;D луда работа но не очаквахме да има почивка а така да се забавим.В крайна сметка решихме да се върнем в базата и да сменим очилата но по пътя чухме по радиото че на КПП-то се водят зверски боеве а зад нас се появи голяма гръцка група за подкрепление набързо се върнахме в гората за да ги пуснем и изчистим в гръб но на Скипър нервите не му издържаха и откри стрелба и са почна едно преследане не е истина...... но оцеляхме върнахме се на пътя и се прибрахме между врага а те неможаха да повярват че идваме от тяхната база :D.Само не разбрах защо Гърците се отказаха от нощни боеве.На сутринта се паднах в групата на Red Cell и падна голям бой но за съжаление всечко свърши по обяд.Благодарности на приятелите от Гърция много добре бяха построени и се биха мъжки!А на всички Българи радвам се че бях с вас!Още веднъж благодаря на Аватара и Илия!
Поздрави!
Активен

The Black Tiger

 • 10GRU
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 581
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #58 -: юни 05, 2012, 15:23:38 pm »

Преди да тръгнем нали правихме обща снимка, ще може ли да я качите някъде, може и линк.
Благодаря!
Активен
Николай - гр. Пловдив
Оръжие: KLS-RK02 / JG AUG A2 / Well MB05A - MB05UPV / SOCOM Gear 1911 MEU
Радиостанция: PMR - Brondi FX Dynamic
Радиостанция: PMR - Baofeng UV-5R
Камуфлаж: BW flecktarn - гащеризон

gangstera

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 165
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #59 -: юни 06, 2012, 10:53:42 am »

кой ще ми връчи грамотата  ;D
адска игра беше хубаво че гърците се умориха че иначе незнам ::)
искам си снимките от ареста господин застрелян SpeznasThessaloniki :P
Активен
V.A.T. - Vandal Alkoholik Temeruts

specnaz-thessaloniki

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 99
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #60 -: юни 07, 2012, 14:12:14 pm »

Активен
Водка - враг, врага надо уничтожать всеми способами...

Pike'

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 429
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #61 -: юни 07, 2012, 14:34:09 pm »

http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.440537415964837&type=1

357 photo  ;D


абе доста интересно сте си кръстили албума - VOULGARIA 2012

edit: благодарности че го преименувахте, че звучеше някак доста... вулгарно.
« Последна редакция: юни 07, 2012, 23:35:03 pm от Pike' »
Активен
T.V.U. grawlix

specnaz-thessaloniki

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 99
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #62 -: юни 09, 2012, 00:55:51 am »

@gangstera: http://i46.tinypic.com/22ciab.jpg  а аз още съм жив!!  :P
@Pike': VOULGARIA е Boulgaria на гръцки. :) тя е била променена.  ;)
« Последна редакция: юни 09, 2012, 01:02:02 am от specnaz-thessaloniki »
Активен
Водка - враг, врага надо уничтожать всеми способами...

Pike'

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 429
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #63 -: юни 09, 2012, 02:02:03 am »

,,,
@Pike': VOULGARIA е Boulgaria на гръцки. :) ...
Разбирам. Личен съвет обаче - в комуниукация с българи избягвайте да наричате страната ни така. На български думата "Вулгария" се препокрива с "вулгарност" - и следователно има изключително негативно, заядливо и обидно звучене. На картата на Европа пише Bulgaria. При комуникация с нас ползвайте това международно установено название на държавата ни.
Благодаря.
Активен
T.V.U. grawlix

Kreslyo

 • Джентльмены удачи
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2 538
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #64 -: юни 09, 2012, 12:27:58 pm »

Пайк, византийците преиначават името на страната ни през ранните векове и идеята е била точно такава. През 681 - 800г. държавата ни не е била дори християнска... Коренната дума "vulgar" е с латински (мисля, че не от гръцки) произход и се е разбирала и разбира от всички.

Интересното е, че това наименование се е запазило и до днес, а хората в Гърция вече нямат никаква идея защо е така и не влагат никакъв умисъл.
« Последна редакция: юни 09, 2012, 12:33:52 pm от Kreslyo »
Активен
Screamer

Pike'

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 429
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #65 -: юни 09, 2012, 20:20:15 pm »

не бе - то ясно че вероятно има някаква историческа обусловеност за начина по който гърците ползват думите в собствения си език ... нали. Ама това също така не променя факта че на нашенски съответната дума звучи зверски обидно. За това му и написах на човека - поне като комуникира с българи - да го избягва това наименование. Аналогично подозирам че някой чернокож американец ако се обърнеш към него с негър - бая ще се жегне. Ние в България тая дума си я ползваме постоянно, без нищо негативно да влагаме, но за тях е обидна. И е признак на добър тон нали - и да се съобразиш. И за това става дума. Не казвам да си променят езика - просто да го имат предвид като комуникират с нас.
Активен
T.V.U. grawlix

Stalker

 • Бергет 9
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 270
  • Профил
Активен

specnaz-thessaloniki

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 99
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #67 -: юни 09, 2012, 22:07:43 pm »

Разбирам. Личен съвет обаче - в комуниукация с българи избягвайте да наричате страната ни така. На български думата "Вулгария" се препокрива с "вулгарност" - и следователно има изключително негативно, заядливо и обидно звучене. На картата на Европа пише Bulgaria. При комуникация с нас ползвайте това международно установено название на държавата ни.
Благодаря.
Няма проблем.Знам това.Фотоалбум не е направено от мен.  :) В Гърция думата вулгарност е - "xideotita", така че човек, който е качил тези снимки, не би могъл да знае смисъла на тази дума в българския език.Така че, каквото е станало не е направено по предназначение.Просто не знае. :)
Активен
Водка - враг, врага надо уничтожать всеми способами...

nikeza

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 689
  • Профил
Re:Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #68 -: юни 09, 2012, 22:18:24 pm »

Намесвам се в темата без да съм участвал в играта, Убеден съм, че колегите от Гърция са ни приятели и не са имали умисъл в кръщаване на фото албума!!!

Идват втори път у нас, въпреки инцедента миналата година, с което показват, че ни уважават!

Още нещо, играл съм с тях в Гърция и твърдя, че показаха уважение към българските участници!
Активен

tochev

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 149
  • Профил
Re: Operation "Iron Fist" 02-03.06.2012
« Отговор #69 -: юни 30, 2012, 11:59:50 am »

Здравейте!Мисля че е крайно време да се побликуват снимки от наша страна,имаше хора които щракаха доста?!
Активен