Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Автор Тема: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г  (Прочетена 3019 пъти)

kupona

 • Планинец
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 723
  • Профил

На 21-22.07.2012 г. Еърсофт тим "ПЛАНИНЦИ" организира в района на Велико Търново регионална игра. Терена се намира в района на с. Беляковец. Играта ще се проведе по правилата на "Еърсофт България". Началния час на играта ще бъде между 09:30 - 10:00, за да се осигури по-благоприятно време за игра!!
Ще се нощува на палатки, който желае да отседне в хотел ще трябва сам да си избере къде и да си резервира местата. Играчите трябва сами да си осигурят барбекютата, храната и водата!
Играта е БЕЗПЛАТНА!
Единствено изискване за участие е играчите да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години!!!

Ще съм благодарен ако ми изпратите на ЛС заявка за участие, като информацията, която ми е нужна е:
- отбор (или имената на индивидуален играч)
- брой участници
- дата на пристигане във Велико Търново

За контакти на ЛС или 0878 58 27 52 Илиян Илиев - Kupona

Поздрави :)

Kupona
« Последна редакция: юни 11, 2012, 20:02:21 pm от kupona »
Активен
"Малкия днес вика: Тате много вкусно готвят тия твоите приятели, почти като мама!" :-)))

kupona

 • Планинец
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 723
  • Профил

ПРАВИЛА НА ИГРАТА

Играта ще протече изцяло според правилата на Еърсофт България:

ПРАВИЛА
На „Еърсофт България” за провеждане на еърсофт игриУчастие

За участие в игра се допускат пълнолетни психически и физически здрави лица.
Лица под 18 години няма да бъдат допускани за участие, решението е на организаторите от Еърсофт отбор "ПЛАНИНЦИ"
Забранява се участието в игра на лица под въздействието на дрога или такива злоупотребили с алкохол.
Забранява се консумирането на високо алкохолни напитки и опиатни или стимулиращи средства по време на игра.

Елиминация

         Уцелване навсякъде по тялото предизвиква елиминация. Уцелване във всяка част на екипировката, включително раницата, се брои за елиминация.  Забранява се екипировката да се използва като укритие. (Не може примерно да си свалите раницата, да я поставите на земята и да я използвате като щит)
        Уцелване по оръжието не се счита за елиминация, но оръжието престава да функционира до елиминацията на играча. Играчът може да се върне до базата/мъртвилото и да „поправи” оръжието си. Също е възможно да се продължи играта с оръжие взето от съотборник.
Позволява се оставяне на боеприпаси и екипировка от елиминиран играч, непосредствено на мястото на елиминация.
         Уцелване от рикошет не се признава за елиминация. „Преминаващите” изстрели не се считат за рикошети. „Преминаващи” са тези изстрели, които минават през трева, храсти, листа или лек материал, използван за прикритие.
         Уцелване от играч от същия отбор се брои за елиминация. (Френдли файър)
         Забранява се вербално маркиране на уцелването от страна на стрелящия и всякакво друго коментиране на попаденията по време на игра. (Вербално маркиране означава да кажете на играча: „айде бе, не те ли уцелих”, „човече напълних те с топчета, айде излизай, а” и тн.)
         Единствено изключение от горното правило е т.н. „безопасно убийство” (safety kill). Когато някой успее да се приближи незабелязано до противников играч на много близка дистанция, той може да използва вербално маркиране, вместо изстрел. Вербалното маркиране се състои във високо и ясно произнасяне на фразата „Safety kill” и дава изстрел в безопасна посока. Възможно е правенето на сейфти кил на максимум един играч наведнъж.
         Елиминираният играч вдига веднага оръжието си нагоре, задължително казва високо и ясно „Убит” или „Уцелен”(Идеята на това да изкрещите „убит, убит” е да се предпазите от допълнителни попадения. Имало е случаи играчи да не виждат, че „мишената” по която стрелят е уцелена и продължават стрелбата, което води до ненужни попадения !) и напуска по най-бърз начин зоната на престрелка. Ако се води престрелка в непосредствена близост, играча ляга по гръб и вдига оръжието си вертикално. Веднъж напуснал зоната, играчът поставя на главата си или на оръжието си сигнална жилетка или шапка (зелена или оранжева) и изключва комуникационното си оборудване.
         Елиминираният играч трябва веднага да се насочи към посочените за това зони и няма право да общува с „живите” играчи, нито да произвежда изстрели с оръжието си.
           Забранява се стрелба по елиминирани играчи.
           Забранява се стрелбата (тип настройване на пушката) в сейфти зоната.


Ограничения в скоростта на проектилите


Максималната скорост се измерва във футове за секунда (фпс) или метри е секунда, при изключен хопъп и с използване на 0.20 грамови топчета. С цел безопасност се въвеждат следните правила:

Игра в сгради и близък бой
Забранява се използването на всякакви оръжия, стрелящи с повече от 350 фпс. Поради минималните дистанции за стрелба, се препоръчва стрелба в торса, ако ситуацията позволява. Забранява се прицелване в глава, ако са налични други цели.

Игра на открито
 Електро Пневматични Оръжия:
За Стандартно ЕПО се счита такова, стрелящо до 110 м/сек.
При използване на стандартно ЕПО, се препоръчва избягване на стрелба под 5 метра.
Всяко оръжие в границата 110-160 м/сек. се приема за Усилено.
клас.........скорост..............Мин. Дистанция.........тип на стрелба
1...........0 до 109 m/s.............1 метра..............Единична и Автоматична
2........110 до 130 m/s...........10 метра..............Единична и Автоматична
3........131 до 140 m/s...........15 метра..............Единична и Болтов затвор
4...........0 до 140 m/s...........15 метра..............Автоматична **Само за картечници**
5........141 до 150 m/s...........20 метра..............Единична и Болтов затвор
6........151 до 160 m/s...........25 метра..............Единична и Болтов затвор
7........161 до 180 m/s...........30 метра..............Болтов затвор
8........181 до 199 m/s...........40 метра..............Болтов затвор

Снайперови оръжия:
За снайперово оръжие се счита всяко оръжие, което стреля над 500фпс и позволява само единична стрелба. Максималният лимит за такъв тип оръжия е 650 фпс. Всяко оръжие с възможност за напълно автоматична стрелба не се признава за снайперско. Забранява се използване на снайперско оръжие на дистанции под 20 метра. Забранява се прицелване в глава, ако са налични други цели. При риск от блиък бой се препоръчва използването на помощно оръжие.

Оръжия за огнева поддръжка:
 Оръжие за огнева поддръжка се счита всяко оръжие, което имитира реално такова и използва пълнители с голям обем (над 1000 бб). За такъв клас не се приема картечен пистолет или щурмова пушка с голям капацитет на пълнителя. Максималната скорост на проектилите е 140 м/сек. при разрешена автоматична стрелба. Разрешава се по едно оръжие за огнева поддръжка на всеки шест човека от състава на отбор.

Правила за стрелба

Забранява се стрелба на сляпо. Когато играчът не може да види към какво сочи цевта, това е стрелба на сляпо. Стрелецът трябва да вижда целта към която стреля.
(Идеята е да не стрелята тип „Либерийската”, или да подадете оръжието си зад ъгъл и да стреляте. Имало е случаи играч да е клекнал за по добра позиция, друг играч подава оръжието си от ъгъла и уцелва директно в главата... Повярвайте ми изстрел от под 1-2 метра е адски болезнен.)

Физически контакт

Всеки нежелан или неоправдан физически контакт като например захват, сграбчване или задържане за дрехи или екипировка на друг играч е забранено. Единствените приемливи ситуации, в които играч може да докосва друг играч е да се окаже помощ на друг играч в критична ситуация .
Забранено е хващане, бутане или отместване на оръжието на противников играч.

Стоп - Игра

"Стоп-игра" ще бъде използван само в случай на извънредни ситуации като инциденти, сериозни наранявания, изискващи медицинска помощ, известяване за семейни или лични спешни случаи, присъствие на цивилни или други участници, които не играят.

Граници

Играчите трябва да се съобразяват с границите на игровото поле,
установени от организаторите преди започване на игра.
Забранени са всякакви отклонения от установените граници.

„Безопасни зони”

Играчите не бива да влизат в престрелка с опонент от, в, и / или през зона, която е обозначена „Безопасна”. При влизане в такива зони играчът е длъжен да свали пълнителя на оръжието си, да даде контролен изстрел в безопасна посока към земята и да постави предпазителя, като държи през цялото време дулото на оръжията си, насочено към земята.
Забранява се всякаква стрелба в безопасните зони. Безопасните зони се оповестяват непосредствено преди всяка игра. Безопасни зони по подразбиране са местата за паркиране и почивка.

Комуникационно оборудване

Използването на радио и електронно оборудване за комуникация в игровото поле е позволено.
Използването на противниковите радио честоти е строго забранено.
Използваните честоти за свръзка трябва да са съгласувани с организаторите на мероприятието.
(Еърсофт България препоръчва ползването на комуникационно обурдване, ползващо PMR честоти)

Провеждане и приключване на играта

Всяка мисия се счита за започнала когато организаторът извика силно фразата „Играта започва – изключете предпазителя”. Аналогично, играта завършва, когато организаторът извика силно фразата „Играта свърши – включете на предпазител”. Възможно е използване на силни звукови сигнали за започване на игра- един къс за започване и три за завършване.

Правила на игровия терен
Някои игрови терени имат специфични правила, които се публикуват заедно с програмата за събитието и се обявяват в началото на играта.
Ако нещо е изпуснато или загубено, се уведомяват организаторите, след като се даде описание и отличителни белези на предмета. Търсенето започва след обявяването на край на играта.

Специални условия за игра

Това са допълнителни правила относано елиминация на играчи, „прераждане” и др. специални правила за сценарии, установени по предварителна уговорка между всички участници и организаторите.

Специални устройства:

Абсолютно се забранява използването на каквито и да е пиратки, димки и гранати освен предоставените от организаторите!

Правила за безопасност

1.Защита на очите
Носенето на защитни очила е задължително по време на всички игри, през цялото време, освен в „безопасните зони”.
 Одобрени от Еърсофт България са очила с плака от поликарбонат 2.2мм, защитаващи очите и отстрани (Европейски стандарт CE EN166)
При повреда или друг проблем с очилата, се забранява тяхното сваляне по време на игра.
Играчът с проблем е длъжен да оповести това и бива съпроводен от най-близкия до него играч до „безопасна зона”.
При забелязване на играч без очила, играчите са длъжни да оповестят това и да процедират по гореописания начин. Абсолютно се забранява  стрелба по играчи, които не носят защитни очила.
Горещо се препоръчват очила затворен тип, които нямат разстояния и празнини между плаката и лицето, както и пейнтбол маски или специализирани еърсофт такива.

2.Защита на тялото и главата
Силно се препоръчва  носенето на дреха с дълги ръкави и панталон с дълги крачоли, както и на шапка или каска за защита на главата от попадения.

Екипировка и оръжие

В игра се допускат само екипировка и оръжие, одобрени от екипа на "Еърсофт България" или организаторите на игра.

Отношение към оръжието

При пренасяне на оръжието към и от игра, носете го в калъф.
Не само, че това е най-сигурният начин за пренасяне на оръжие, а и предпазва оръжието от надрасквания / счупвания (еърсофт оръжията могат да бъдат доста крехки).
На много места, единственият начин легално да се пренася оръжие е в калъф.
Помнете, че е много трудно да се различи еърсофт от бойно оръжие на пръв поглед.

НИКОГА, НИКОГА не изнасяйте еърсофт реплики на публични места. Тъй като те много приличат на истински огнестрелни оръжия, има голям шанс да се окажете от грешната страна на органите на реда
Очевидно, това трябва да се избегне!

Ножовете могат да бъдат използвани само като инструменти за битови и полеви работи.
Абсолютно се забранява носенето на бойно оръжие по време на игра.
 

Поведение- цивилни, органи на реда

При поява на цивилни в определена зона играта се стопира, като се указва високо и ясно за наличието на такива- „Цивилни на терена!”. След тяхното преминаване или отстраняване от игровата зона играта се възстановява от положението считано към момента на стопиране на играта.
При поява на полиция или други длъжностни лица играта се прекратява, оръжието минава на предпазител и се уведомяват веднага организаторите.
Не съществува ограничителен режим на еърсофт оръжията на територията на Република България.
Във всички гореописани случаи поведението и отношението на играчите следва да бъде учтиво,
неагресивно и зачитащо правата и свободата на всеки един гражданин.

Първа помощ

Първа помощ на терена оказват само хора, оторизирани от Еърсофт България
или от организаторите на игра, да извършват тази дейност.

Наказания

При нарушаване на правилата, провинилият се участник бива порицан от организаторите и капитаните на отбори.

При системно или грубо нарушаване на правилата се предприемат следните стьпки:
-публично предупреждение за отстраняване от игра
-отсъствие за 2 поредни игри
-наказание на отбора с отсъствие за 2 поредни игри

При проблем с играч не се навлиза в спорове по време на самата игра.
Най-добре спорещите да напуснат полето на действие и да охладят страстите.
Не се толерира нападателно отношение или заплахи !
След прилючване на играта е задължително да съобщите на Вашият командир
или на някой от огранизаторите за проблема. Оставете те да го решат.

Правила за Пленяване на противников играч:

ПРОТИВНИКОВИ ИГРАЧИ МОГАТ ДА СЕ ПЛЕНЯВАТ САМО АКО Е ИЗРИЧНО РАЗРЕШЕНО В СЦЕНАРИЯ:

- Пленяването се извършва след излекуване на кървящ играч от медик на противников отбор.
- Пленяване може да се извърши и при приближаване на противников играч на изключително близка дистанция (максимум 5 метра), той може да извика високо и ясно: Пленен си. По този начин може да се пленява САМО ЕДИН играч наведнъж. Не можете да плените едновременно например 5-ма играчи.
 - Пленен играч може да бъде претърсван единствено с негово съгласие.
 - Всяко открито оръжие се маркира като отнето чрез изваждане на пълнителя и обезопасяването му (пълнителите остават в пленения играч) след което то не може да бъде използвано от него. (всяко немаркирано като отнето оръжие може да бъде използвано от пленения играч). Отнемат се само оръжия с които може да се извърши игрово „убийство“ (това означава че няма нужда да му се отнема ножа, както и че играчът няма право да го използва за да „убие“ пазачите си.
 - От пленен играч може да бъде отнеман ЕДИНСТВЕНО игрален инвентар (ленти за лекуване, карти и тн.)
 - В случай че играч откаже да бъде претърсен, то той трябва да обезопаси всички носени от него оръжия и да предаде целия предоставен му игрови инвентар.
 - Стандартното време за задръжане в плен е 20 минути след което играчът се освобождава и може да се включи в играта след минаване през
мъртвило/риспоун точка на неговия отбор. (Времето за пленяване може да бъде променяно в зависимост от сценария и длъжността/ролята на играча)
- Ако пленника бъде оставен без наблюдение, може да избяга.

Медик - По време на Еърсофт игра "Операция ПРОЛЕТ" няма да се "използват" медици!

Маркиране на елиминиран (убит)  играч– сигнална шапка или жилетка.


Поздрави :)

Kupona
Активен
"Малкия днес вика: Тате много вкусно готвят тия твоите приятели, почти като мама!" :-)))

kupona

 • Планинец
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 723
  • Профил
Re:Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #2 -: юни 11, 2012, 20:14:38 pm »

СЦЕНАРИИ:

Имаме държава "Х", в която се води гражданска война на етническа основа, ООН е изпратило подразделения на KFOR(съвсем условно казано!) да пазят цивилното население от действията "НО"(наказателни отряди), чиято цел е "етническо прочистване" в предварително набелязани от правителството територии на страната.
KFOR са изградили "Демилитаризирана зона", която е силно охранявана и недостъпна за "НО", тяхната единствена задача е "изтегляне" на цивилните граждани от "Милитаризираните зони", които са под контрола на "НО" и ескортирането им до вече обособен "Бежански лагер".
На територията на "Милитаризираните зони" действат малки партизански отряди, чиято задача е да саботират и възпрепятстват по всякакъв начин движението и действията на "НО".

Имаме следните "фракции" в сценария:

1. Партизани
2. Цивилни-в последствите част от тях се присъединяват към партизаните
3. KFOR
4. Наказателн отряд извършващ "етническо прочистване" в дадената "Милитаризирана зона"

Разпределението на силите е следното:
50% - KFOR
50% - Партизани, "НО" и цивилни, разпределениет, на които е следното:
а) 60% - "Наказателен отряд"
б) 40% - Партизани и цивилни граждани

Или ако имаме 50 играча разпределението е следното:

- 25 човека KFOR
- 15 човека "Наказателен отряд"
- 4 човека "Партизански отряд"
- 6 човека "Цивилни граждани"

Задачи:
"Наказателен отряд":
1.) Охраняват неукрепен лагер с цивилно население
2.) След като загубят базата си трябва да унищожат двата конвоя на KFOR, както войниците така и конвоираното цивилно население.
3.) За изпълнена мисия се приема ако до "Демилитаризираната зона" не достигне "жив" нито един цивилен гражданин.

KFOR:
1.) Да превземат лагера на "НО"
2.) Да организират два конвоя за "извеждане" на цивилното население от "Милитаризираната зона" до "Демилитаризираната зона", това обаче трябва да стане на два пъти (примерно по трима човека)
3.) Да охраняват останалите в "Милитаризираната зона" чакащи цивилни за втория конвой
4.) За изпълнена мисия се приема ако всеки конвой е успял да закара в "Демилитаризираната зона" поне един "жив" цивилен!

Ограничния за KFOR:
1. В конвоя могат да участват до 70% от наличния боен състав (примерно 18 човека), останалите 7 човека пазат "Демилитаризираната зона"
2. Конвоя трабва да се движи само по един маршрут, нямат право да заобикалят и т.н.
3. Конвоя може да получава помощ от "Демилитаризираната зона" само след като за изминали половината от разстоянието между двете зони, но това могат да бъдат максимум 3 човека подкрепление, не повече!

Партизани:
1.) Да се свържат с KFOR и да им помогнат при осъществяването на конвоите и опазването на цивилните граждани
2. Да въоръжат пристигналите в "Демилитаризираната зона" "живи" цивилни граждани и да ги привлекат в редиците си ;D ;D ;D

Ако KFOR успеят да направят двата конвоя с "живи" цивилни следващата им задача ще бъде заедно с партизаните да открият и елиминират бойците от "НО", като последните няма да се "прераждат" след елиминация, т.е. след "избиването" на играчите от "НО" играта приключва.

Няма да има медици, мъртвило 5-10 минути, отличителни знаци за :
KFOR -СИН ЦВЯТ(лента), армейска униформа "горски камуфлаж" (woodland)

Партизани - в началото на играта без отличителни знаци, в последствие след присъединяване към KFOR - СИН ЦВЯТ, облекло  военна униформа
Наказателн отряд - ЧЕРЕН(или кафяв) ЦВЯТ(лента), униформа, охранителна черна или армейска

Поздрави :)

Kupona
Активен
"Малкия днес вика: Тате много вкусно готвят тия твоите приятели, почти като мама!" :-)))

kupona

 • Планинец
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 723
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #3 -: юли 01, 2012, 18:45:46 pm »

Kолеги,
Моля хората, които ще участват в играта на 21-22.07.2012 г. да ми пуснат по едно ЛС, нужни са ми само:
- nickname (прякор) във форума
- две имена(не е задължително)
- кога пристигат (петък или събота)

Ще ни помогнете много в организацията ако ни дадете тази информация, за което Ви благодаря предварително! :)

Поздрави :)

Kupona
Активен
"Малкия днес вика: Тате много вкусно готвят тия твоите приятели, почти като мама!" :-)))

kupona

 • Планинец
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 723
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #4 -: юли 01, 2012, 18:53:53 pm »

Ето координатите на палатковия лагер:  ПРОМЕНЕНИ!!!

Той ще бъде под "База KFOR", утре ще публикуваме карта на терена, маршрута за конвоя и двете бази, както и информация какво ще Ви бъде необходимо за палатковия лагер.

Поздрави :)

Kupona
« Последна редакция: юли 10, 2012, 10:00:13 am от kupona »
Активен
"Малкия днес вика: Тате много вкусно готвят тия твоите приятели, почти като мама!" :-)))

komuso

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 738
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #5 -: юли 01, 2012, 22:25:47 pm »

Здравей Илияне!
Искам да попитам-до мястото на палатковият лагер стига ли се с автомобил и в какво състояние е пътят до там?Че има хора чиито коли нестават за пресечена местност  ;)Няма ли възможност лагерът да е там където го правихме последните 2 игри?Питам защото това е единственното нещо което може да ме спре да дойда на играта.
Благодаря!
Поздрави от Варна!
Активен
Последен се смее този ,който стреля първи

kupona

 • Планинец
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 723
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #6 -: юли 03, 2012, 11:38:09 am »

Терена е избран в съответствие с Вашето желание! :) :)


Поздрави :)

Илиян Илиев
« Последна редакция: юли 10, 2012, 10:23:16 am от kupona »
Активен
"Малкия днес вика: Тате много вкусно готвят тия твоите приятели, почти като мама!" :-)))

kupona

 • Планинец
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 723
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #7 -: юли 03, 2012, 20:43:24 pm »

Ето картата на терена с обособените бази и границата между "Милитаризирана зона" и "Демилитаризирана зона".

ПРОМЕНЕНИ

За самата игра ще има подготвени работни карти(цветни ;D)

Поздрави :)

Kupona

« Последна редакция: юли 10, 2012, 10:00:44 am от kupona »
Активен
"Малкия днес вика: Тате много вкусно готвят тия твоите приятели, почти като мама!" :-)))

kupona

 • Планинец
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 723
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #8 -: юли 05, 2012, 10:51:02 am »

Предвид молбите на няколко човека и заявилите до момента участие в играта мястото за палатков лагер и терена ще бъдат променени!
Актуална информация ще подам в понеделник 09.07.2012 г.

Поздрави :)

Kupona
Активен
"Малкия днес вика: Тате много вкусно готвят тия твоите приятели, почти като мама!" :-)))

kupona

 • Планинец
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 723
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #9 -: юли 10, 2012, 10:20:53 am »

Ето окончателната информация за терена:

Терен: "Цеховете" , намира се до село Драгижево,(на 5,5 км от гр. Лясковец)
Палатков лагер: На самия терен.
Път: Асфалтов
Паркинг: Асфалтиран, "охраняем" ;) ;), намира се до палатковия лагер....тука Komuso и Гангстера ще трябва да плащат за "охраната"......било в ракия, водка или пържоли :) :D :D :9:5

Ето и карта с координатите на терена, трите възможни маршрута на конвоя и границата между двете зони.Подадени заявки за участие към момента:

АТ "ПЛАНИНЦИ" - 11 човека
V.A.T. - 7 човека
MARINES - 9 човека
Red Cell - 4-6 човека
О.Ч.З. - 2-3 човека
С4 - 4-6 човека
София -

Поздрави :)

Kupona
« Последна редакция: юли 10, 2012, 20:23:03 pm от kupona »
Активен
"Малкия днес вика: Тате много вкусно готвят тия твоите приятели, почти като мама!" :-)))

jaza

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 304
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #10 -: юли 18, 2012, 16:06:18 pm »

Може ли малко инфо...час на почване час на свършване...едно друго че мислим да идваме  :D
Активен

kupona

 • Планинец
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 723
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #11 -: юли 18, 2012, 16:20:20 pm »

Довечера ще имате цялата информация.

Поздрави :)

Kupona
Активен
"Малкия днес вика: Тате много вкусно готвят тия твоите приятели, почти като мама!" :-)))

kupona

 • Планинец
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 723
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #12 -: юли 19, 2012, 09:14:31 am »

Програма на 21.07.2012 г.

09:30-10:00 ч. – Снаряжаване
10:00 ч. – 10:30 ч. – Инструктаж
10:30 ч. – Начало на играта
16:00 – Край на играта

Измерване на началните скорости няма да се прави, но организаторите ще разполагат с хронограф и при постъпило оплакване ще се прави измерване на еърсофт репликата на съответния играч. При установяване на нарушение (оръжие с начална скорост над допустимата според правилата на ЕБ) играча ще бъде отстраняван от игра!

В петък вечерта(20.07.2012г.) на терена ще бъде почти целия състав на АТ "ПЛАНИНЦИ", така че ако имате нужда от напътствия и посрещане може да се свържете с нас:

Телефони за контакт:
Илиян Илиев - Kupona: 0878 58 27 52, 0897 89 24 69
Стефан Терзиев - FDGO: 0879 849 763

Поздрави :)

Kupona
Активен
"Малкия днес вика: Тате много вкусно готвят тия твоите приятели, почти като мама!" :-)))

kupona

 • Планинец
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 723
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #13 -: юли 19, 2012, 09:24:38 am »

На 20.07.2012 г вечерта ще се проведе нощна игра, която ще има цел изграждането на два КПП на KFOR, които ще са разположени на два("Бял" и "Син") от общо трите маршрута за движение на конвоя. Двата Контролно Пропусквателни Пункта на другия ден ще служат за зони за прераждане и временни бази на конвоя.
Цели:
KFOR - изграждане на КПП-тата(ограждане на зона със сигнална лента и забиване на флаг)
НО - недопускане на изграждане на КПП-та по маршрута

При вече изградено КПП, Наказателните отряди нямат право да го унищожават, остава за използване от KFOR на следващия ден, ако не се изградят КПП-та на следващия ден за мъртвила ще се използват двете крайни бази KFOR и "Пленнически лагер".
По време на играта прераждане на 2 минути!
Ако се изградят и двете КПП-та преди изтичане на времето(2 часа) двете фракции получават задача да унищожат противника, играе се до елиминация на едната от двете фракции, т.е. без прераждане, който бъде "елиминиран" светва червения фенер и обратно в палатковия лагер.

Необходима екипировка:
- хубав фенер за пушката
- малък фенер или челник с червено тиксо(слюда) за маркиране на убитите, може да се използват всякакви светещи средства в червен цвят!


Програма на 20.07.2012 г (петък):


21:30 - 22:00 - снаряжаване
22:00 - начало на нощната игра
24:00 - край на играта
24:30 - свободно време ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Поздрави :)

Kupona

Активен
"Малкия днес вика: Тате много вкусно готвят тия твоите приятели, почти като мама!" :-)))

jaza

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 304
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #14 -: юли 19, 2012, 11:43:24 am »

А за неделя какъв е плана??
Активен

ANIMAL

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 201
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #15 -: юли 19, 2012, 13:27:57 pm »

Хюстън тръгва след 24 часаHumvee....check
Guns........check
Ammo.......check
Battery.....check
Beer.........double checked
Steaks.....double checked

Хайде на теферич ;D ;D ;D
Активен
"Just remember, when everybody else is shooting, shoot in the same direction." - Black Hawk Down

kupona

 • Планинец
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 723
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #16 -: юли 19, 2012, 21:58:50 pm »

Много искам да ви видя и опитам стековете тая година..............:-))).......и бирата и бирата............... ;D ;D

Поздрави :)

Kupona
Активен
"Малкия днес вика: Тате много вкусно готвят тия твоите приятели, почти като мама!" :-)))

Храбрия

 • Red Cell
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 474
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #17 -: юли 22, 2012, 13:54:09 pm »

Много приятна и динамична игра се получи. Жалко, че беше твърде горещо, за да продължим до по-късно, но въпреки всичко, аз се накефих.  :)  Да, имаше шотландски бойци, но въпреки това си прекарах супер.  :)
Активен

kupona

 • Планинец
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 723
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #18 -: юли 22, 2012, 14:06:41 pm »

Динамична се получи играта наистина, толкова динамична, че "Наказателния отряд" не разбра какво му се случва :D :D, изведохте 'пленниците" за такова кратко време, че почти не успяхме да реагираме. Поздравления за добрата организация! :)

Благодаря на всички участници в нашата игра, изключително приятно мероприятие се получи, изключая "безсмъртните" :-\ Нямаше нерви и подвиквания, отношенията между играчите бяха приятелски!

БЛАГОДАРЯ!!! :)

Ето снимките от моя фотоапарат(пак не направихме обща снимка преди играта :'() :

http://www.snimka.bg/?album;aid=691087

Поздрави :)

Kupona
Активен
"Малкия днес вика: Тате много вкусно готвят тия твоите приятели, почти като мама!" :-)))

Меч

 • Администратор
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 8 023
  • Профил
  • AirsoftBulgaria
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #19 -: юли 22, 2012, 15:17:54 pm »

Когато сте най-зле - те така да сте !  ;D

Поздрави,
Активен
Д-р Мечков Лечителят
психиатричен гинеколог на свободна практика;
лекува всякакви форумни заболявания


FDGO

 • Планинец
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 204
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #20 -: юли 22, 2012, 18:42:21 pm »

Колеги на терена след играта остана една хладилна чанта без собственик.
Прибрана е при мен ако на някого му липсва може да се свърже с мен тук на ЛС или на тел: 0888 849763 / 0879 849763

Колеги благодарско за хубавата игра която се получи въпреки голямата жега.
Благодарско и за добре прекарните вечери пред барбекюто.
Активен
Див човек и силен ветър, нищо не може да ги запре!jaza

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 304
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #21 -: юли 22, 2012, 19:29:29 pm »

Чантата мисля че е на тигъра,щото май не я прибрахме....Иначе за играта-въпреки убийствената жега(на моменти бях пред припадък) се получи добро забавление,малко екстремно,но добро!!Благодаря на всички които се отзоваха на помощ при проблема с палатката,и най вече на феята с мрежестото облекло която даде всичко от себе си и я сгъна!!!
Активен

Delyan

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 16
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #22 -: юли 22, 2012, 20:36:26 pm »

Играта беше супер,браво на организаторите! Направих няколко снимки,тук в темата ли да ги постна или нова?Видях че и други снимаха даите да ги съберем на едно място
Активен

kupona

 • Планинец
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1 723
  • Профил
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #23 -: юли 22, 2012, 20:43:50 pm »

Слагай ги тук, после ще ги обединя в един албум! :)

Поздрави :)

Kupona
Активен
"Малкия днес вика: Тате много вкусно готвят тия твоите приятели, почти като мама!" :-)))

043mitaka

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 7
  • Профил
  • Ghost Warfare
Re: Операция "ПРОЛЕТ" - Велико Търново 21-22.07.2012 г
« Отговор #24 -: юли 22, 2012, 23:45:24 pm »

Здравейте :)

Ето снимките от хасковската бригада: http://thorns.snimka.bg/mountain/airsoft-2012.691207

ЗАБЕЛЕЖКА: Да, тук са кадрите от зпополучното задържане на C4 в РПУ-то :D

Поздрави на всички! :)
« Последна редакция: юли 23, 2012, 00:38:04 am от 043mitaka »
Активен
million lights retold forgotten tales
preserve the land beyond the.. veil