Airsoft Bulgaria Forum

Ревюта / Reviews => Ревю на Eлектрически Реплики => Темата е започната от: JetMan в септември 14, 2015, 15:50:05 pm

Титла: P90 на CYMA (CM.060)
Публикувано от: JetMan в септември 14, 2015, 15:50:05 pm
P90 е едно от любимите ми оръжия, наскоро видях че Taiwangun са пуснали репликата на CYMA (http://www.taiwangun.com/en/sub-machine-guns/cm-060-cm?from=listing&campaign-id=19) в 3 разновидности: стандартна, със заглушител, и с удължена цев. Реалното пушката е една и съща - като към нея се завинтва отпред вместо Flashhider - допълнителна цев или стандартен заглушител. Аз лично си избрах стандартния модел, тъй като искам да е компактно и вече имам M4 на ICS за по далечна стрелба.

Ето как изглежда пушката:

(http://airguns.bg/files/cdman/airsoft/p90/p90-1.jpg)

Малко данни:
Тегло: 2кг
Обща дължина: 50см
Дължина на цевта: 26см
Диаметър на цевта: 6.08мм
Пълнител за 68 топчета ( според мен е за около 55-60 )
Начална скорост: 120м/сек


Целта на пушката освен за "кеф да я имам" е и оръжие за близки дистанции. Затова исках малко по ниска скорост, и видях че в офертата пише че го правят безплатно. Възползвах се и резултата беше че пушката дойде със сменена пружина, която наистина дава 95-98м/сек ( измерено с Xcortech 3200 ). Изненадата беше че оригиналната силна пружина също дойде в кутията :)

Първи впечатления:

 - Пушката е основно полимерна с метална част:

(http://airguns.bg/files/cdman/airsoft/p90/p90-7.jpg)

 - Отделението за батерията е малко - дължината е макс 12см с кабелите, а включената батерия NiMH е пълен боклук ( вероятно като всички подобни ) След пълно зареждане устиска едва 2 пълнителя и умря. Намерих 2 клеткова LiPo на 1.8 mAh която си издържа 10 пълнителя и падна едва на 85% - което изглежда много добре :)

 - Звука на стрелба ми хареса много, както и лекоto усещане за откат - това вероятно е субективно мнение и е сравнено с ICS M4.

 - Пушката идва с 1 пълнител, а в сайта продават и резервни пълнители по 10 евро - направо си купих още 4. Стрелях с всичките поне по 3 пъти - всичко изглежда наред.

 - Конектора за батерията е Mini-Tamaya - като след него има и бушон. Конектора изрязах веднага и смених с EC3 който ползвам при RC моделите - подобен е на Т-конектора ( Deans ) но е доста по добър като характеристики и много по-лесно се поставя - няма нужда от термошлаух и т.н.

 - Сложих бързомер на горната релса - като трябваше да му намеря нисък монтаж. Купих си 1 скоба за оптика 30мм на Липърс - която заспа. Стрелбата е учудващо точна на около 20-25 метра, предполагам че при големите дистанции над 40м вече ще си проличи късата цев и разсейкат аще се увеличи.

 - Пълнителите са изцяло полимерни и леки. Зареждат се много лесно. Единствено недостатък май е че са дълги, още обмислям как ще ги нося и в какви джобове.

 - Селектора за стрелба: Предпазител / Единична / Автоматична е на много удобно за мен място до спусъка и ми допадна страшно много. Сложен на автоматична стрелба нямам никакъв проблем да давам единични изстрели. Темпа на стрелба не беше много голям, и вероятно може да се увеличи с 3 клетова LiPo батерия, но не бях сигурен дали пушката ще го понесе добре.

(http://airguns.bg/files/cdman/airsoft/p90/p90-3.jpg)

 - Пушката има и лост за зареждане - симетрично разположен от двете страни. Движи се - но май е с чисто декоративна цел.


Първото впечатление е много добро - особено за тази цена. На следващата игра мисля да съм с нея за да видя дали ще е удобна и практична. Не съм отварял вътрешностите за преглед , така че тепърва ще се види колко е издържлива.
Титла: Re: P90 на CYMA (CM.060)
Публикувано от: Дилян в февруари 18, 2016, 23:04:28 pm
Някоя лична снимка няма ли да видим?
Титла: Re: P90 на CYMA (CM.060)
Публикувано от: HEPOH в февруари 19, 2016, 12:06:46 pm
Имам такава хубава е много.Като минус мога да отбележа само това,че  пистолетната ръкохватка(до колкото прилича ма такава)е мн неудобна и изморява китката.Като диниш и качество на матеряла е 6...пълнителите малко е проблем с намирането.
Титла: Re: P90 на CYMA (CM.060)
Публикувано от: joro80 в август 09, 2017, 22:16:04 pm
Изглежда някак си не професионална и сериозна!
Титла: Re: P90 на CYMA (CM.060)
Публикувано от: g.ivanov в ноември 04, 2017, 01:58:59 am
Имам такава от Cybergun, само позитивни впечатления! Външно е 1:1 с това, което си купил ти, но забелязвам разлика в материала от който е направена хопъп камерата - при Cybergun е черна. Удивително точна стрелба даже за късата цев. Разглабял съм и гиърбокса (v.6) за да сменя на гиъри с по-високо предавателно число - вдигнах скорострелността със батерията 9.6 на 1000 изстрела в минута и ме радва много. За щастие проблеми с батерията съм нямал, въпреки че е същата. Гиърбокса е много лесен и удобен за работа - контактната група се намира отвън, разглабя се в пъти по-лесно от версии 2 или 3, а сам по себе си е доста корав гиърбокс, без никакъв проблем и до 140 м/с можеш да го ъпгрейднеш, макар че за такова оръжие смисъл особено няма да има.