Airsoft Bulgaria Forum

Еърсофт Реплики / Airsoft Weapons => Еърсофт Реплики => Електрически => Темата е започната от: Меч в август 20, 2013, 09:40:21 am

Титла: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Меч в август 20, 2013, 09:40:21 am
Колеги, ползващи туй орудие на труда - какви са вашите фпечатления от туй нещо ?

Дуракоустойчивост, проблемни точки, желателни батерии и енергопоносимост, пълнители....

Говорим за моделите от средният клас - най-вече Сима.

 :10x
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Pike' в август 20, 2013, 11:52:30 am
Замбина и Драгстерът да кажат, но по мои наблюдения:
1. лесна поддръжка - калашник си е. Там проблеми няма, всички си е стандартно.
2. сравнително най-добра ергономика сравнено с всички останали картечници (макар че с малко условност се приема за картечница по игрите в чужбина). В смисъл - в сравнение с реплики на други оръжия за огнева поддръжка е здрава, лека и удобна за носене.
3. има лека грижа с дръм-маговете, ако не са читави. Има евтини дръм-магове, които трябва да се преокабеляват, има модели за CA, които не стават на другите, но като цяло - нещата с пълнителите и дръм-маговете са доста по-добре в сравнение с кутиите за другите картечници.
4. понеже си е калашник, може спокойно да се набие вътре V3 PS и да стане сенокосачка. Не че няма PS енджини и за други реплики на картечници, но по-рядко излизат in-stock.
5. външните части за корпуса се намират лесно и не са скъпи. Даже има и истински в уепънс трейдинг.

това е, което аз знам. Ако не се слага PS е добра идея човек да се запаси с втори гиърбокс - за игрите в чужбина, където ограниченията са други, вместо да си играе да сменя пружини. Понеже си е калашник, гиърбоксът се сменя за отрицателно време.

edit: забравих да упомена, че в Чехия Her Schlauf преокабели и смени изгорял двигател на замбовото рпк за под 5 минути преди мисия. С части взети от някакъв резервен калашник, който се таркаляше наоколо. След което сбрканио пак изби 2 дивизии зла гад :D :D :D
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Garga в август 20, 2013, 18:45:35 pm
Прекрасно поддържащото оръжие (визирам поддръжка на отделението, в което се ползва). Винаги се чувствам добре, когато знам, че в отделението ми има едно такова. Относно употребата му, консумативите, батериите и т.н. - има точно 3 човека, които мога да кажат нещо - Цецо (Драгони), Даркъра и Замбо. В този ред ;)

Поздрави,
Г.
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Меч в август 20, 2013, 19:10:57 pm
Снощи обсъдих дилемата ми и с Хавок-а: е ли по-учтиво да се закупи РПК-С или да се държи на стандарта с несгъваем приклад ?

Неговото мнение+3 мнения от редалайъс форума бе, че при сгъвайката съществува проблем със заключващият зъб на приклада.

Всеобщо е негативното отношение към произвежданите дръм-магове и тяхната дурако-неустойчивост. Решението е доколко в Мид-каповете ?

 8)
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: zambo в август 20, 2013, 20:44:42 pm
РПК-то както каза Пайк е лесно за употреба и сравнително лесно за поддръжка. Всъщност ако го разглобиш и сглобиш няколко пъти ще стане съвсем лесно за поддръжка. В сравнение с МК43 е доста по-лесно да се свикне за употреба. Дръммаговете на Цима са добри за цената си ~115 лева, лично имах удоволствието да блъскам и разбия накрая един, който сега е на поправка разбира се. Пристигат от тайван гън на посочен адрес (няма освобождаване от митница) за около седмица. Самото РПК е повече от желателно да работи с бързомерец. Такъв може да се сложи по няколко начина, изпробвах ги всичките.
 1: със страничната релса - кобра
2: със смяна на газоотвода (който не е за РПК, защото такива просто не произвеждат за еърсофт) с такъв с релси, но е тегаво, защото трябва да си пили външната цев и намества новият газоотвод.
3: продават се 3-странни релси, които се сглобяват с винтове около цевта при газоотвода и става идеално. Като мога ще кача снимки.

Приклада събира всякакви ли-по батерии, но трябва да си внимава, защото е дървен и с  ремъкът може да стане някой фал.  Едва ли дървото е от най-здравите, не съм имал проблеми, но там се обръща внимание.
Базов модел на Цима има стахотни качества за неделна игра. С подобрения за 200-300 лева - цев, колела и компресия ставаа адски приятно.

Предимствата на РПК-то са, че:
 - по-леко е и се носи и употребява в сравнение с другите картечници по-лесно .
 - може да се ползва и като обикновенна карабина с мид капи.
 - 
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Pike' в август 21, 2013, 08:58:16 am
Всеобщо е негативното отношение към произвежданите дръм-магове и тяхната дурако-неустойчивост. Решението е доколко в Мид-каповете ?
Ко? Не!
За да си ефективна редосеялка, а не просто голям калашник for looks си е нужно да си с дръм-маг.
Дръм-магове има различни модели и конструкции. Полимерните, като този, който взех на Даркъра страдат от изкъртване на зъба за закачане и кофти окабеляване. И двете са лечими доста лесно - след което проблеми нямаш.
Металните кетаятси са доста по-ок, но са по-скъпи и чат-пат си имат проблеми с окабеляването (бях купувал 2 такива за отборните картечници). И при тях проблемите са лесно лечими.
Отделно има и на Classic Army, които са много хубави, но за съжаление не стават на всички ерпеката.

Като цяло наблюденията ми са, че дръм-магове с излекувани детски болести след това не правят рецидив, надеждни са и подават без проблеми.
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: zambo в август 21, 2013, 20:18:40 pm
Металните дръммагове са предпочитаният вариант. Като цяло сменянето на пружина е доста по-тегаво от в сравнение с м249. РПК-то обаче предлага поставянето на дълга цев и възможност за употреба с дръммаг и пълнител, което май е най-голямото му предимство. Аз се оборудвах с два дръммага и не мисля за проблеми от към пълнители. Ще поръчвам втори гиърбоск за ~120 лева на Цима, който дава 125 метра в секунда и ще го подобря, за да имам един за игри изискващи сила до 120 м/с и един до 140 м/с. И така се решават много проблеми.
РПК-то е дълго и изисква свикване при стрелба, но и м249 и мк43 изискват свикване.
Репликата на Цима е страхотна и с инвестиция от ~ 500-600 лева - бързомерец и релса -110 лева, 1-2 длъммага - 115-230 , подобрения по компресията и цев става едно адско оръжие, което може да се ползва като картечница или карабина, защото е по-леко от картечница.
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: darker в септември 03, 2013, 23:27:19 pm
Репека + дръммаг = красота.

'Начи, мойто го имам от има-няма 18 месеца. CYMA, с ъпгрейди по буталната група. Счупих дватри дръммага, наистина са слабо място, трябва просто да се уцели читава бройка. Хубавото е, че всеки с АК около теб може да ти даде пълнител, и след десетина-петнайсет секунди да му го върнеш празен.

Специално за CYMA - мерникът и мушката са калпави. Крехък цам. Демек - чупливи. Трябва внимание. А прикладът е здрав. Доста приличен ламинат е. От известно време си нося ремъка вързан на гърлото на приклада, точно зад дръжката. Беше ме шубе да го оставям вързан за скобата отзад на приклада, да не го изкъртя, оказа се че така ми е по-удобно (триточков ремък, тактикуул)

Релсата отстрани приема стандартен монтаж за АК, отгоре се лепва бързомер и е чудно. От оптика не видях смисъл, щото обичам да поливам.

РПК-С не съм имал честта да употреблявам. Но с дължината на обикновеното РПК се свиква. Много малко над един метър е.

Начи - търсете читав дръммаг. И сте картечари, с всички произтичащи последици за големи игри - повече топчета, повече ФПС, по-голяма далекобойност от обикновен АК. То всъщност и без дръммаг става, но просто ще сменяте пълнители като изОглавени.

Батерии - ползвам всякакви. В комплекта на CYMA има NiMh батерия, която не е лоша всъщност. Осем-и-нещо волта.

LiPo - и 7.6, и 11.1 волта вършат работа. За РПК с неъпгрейднат гиърбокс може би 11.1 волта може би ще са множко.

Кофти момент е, че плочката на приклада (buttplate?!) се закрепва здраво с два винта, което прави смяната на батерия под обстрел леко трудна. Иска отвертка кръстачка или някакъв нож като минимум. Кухината е сравнително голяма - може би около 2 см широка, 4-5 см височина и поне 15 см дълбочина.
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Barney в септември 04, 2013, 19:30:14 pm
Моите 5ст...
РПК - огромен плюс в еърсофта е, че частите, бидейки за АК, са лесно намираеми. Огромен, огромен плюс. Доста удобно и дурако-устойчиво (самото оръжие). Сравнено с други еър-картечници - по-дълго, по-леко. Относително. Двуногата е малоумна и не знам за човек с какъв ръст/дължина на ръцете е правена. Повечето хора я махат, на мен също ми се стори излишно тегло.
Смяната на батерията, за която спомена Даркър - да, доста тегаво е, че трябват интструменти, особено предвид естеството на оръжието (картечница = точи много батерия).
Мушката - наистина слабо място, което често се праска, както Даркъра каза. Последният я строши май именно в Чехия. ЦАМ е. Мерникът обаче е готин - заразлика от този за АК, има и хоризонтална настройка.
Бързомерец - за мен страничният монтаж е гаден, далеч по-добре е монтаж между цевта и газовата тръба, върху който се слага освен малко бързомерече и фенер, примерно.
Дръм-маговете - наистина въпрос на бройка. Често се трошат зъбите, както и гори електрическата част.
Впрочем, тема за размисъл...
Бойно АК - 30 патрона. Еърсофт АК с мидкап - 90 бибитки (примерно). Съотношение 1:3
Боен дръммаг - 100 патрона. Еърсофтски - 3000 бибитки. Съотношение 1:30...дръммаг-мидкап?

Конкретно ЦИМА 052 - великолепно оръжие.
Гиърбоксът - най-доброто, което китаецът може да предложи. С добро обслужане и някои други хитрини с М115-М120 пружина дава 135-140м/с. Често хората му слагат излишно мощни батерии, заради което горят мотори, много често. Че това е сравнително слабо място - факт, не е зле да се сложи един хай-торк марков мотор, който да издържи на натоварването. Ако човек има желание за малък ъпгрейд - окабеляването също не е сред най-добрите. С което се изчерпват нещата за предварителна смяна. Пипната, компресията е бетон.
Външно изработката е доста готина, създава яко усещане, в това число и затворът и пружината, които не присъстват на 048.
Батерия - с оглед горните препоръки, най-добре е 7.4V LiPo, минимум 1800-2000мАч.
Цевта фабрично е 500мм, но има мегдан за още 90мм.
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Rider в септември 04, 2013, 23:38:21 pm
Гледам, че има приятна промоция на това изделие в Taiwangun.

http://www.taiwangun.com/en/cm-052-cm (http://www.taiwangun.com/en/cm-052-cm)
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: darker в септември 05, 2013, 10:16:24 am
Барни, дългата двунога е заради дългия пълнител, иначе заорава. И не пречи, даже според мен така железото е по-балансирано. Иначе тежи отзад.
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Barney в септември 05, 2013, 14:42:38 pm
Барни, дългата двунога е заради дългия пълнител, иначе заорава. И не пречи, даже според мен така железото е по-балансирано. Иначе тежи отзад.

Имах предвид, че е дълга, но по-лошото - нерегулируема. Бях свикнал по едно време с една регулируема, Т-ПОД и тая ми идваше мега-ретро. :) За теженето...явно индивидуално.
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: zambo в септември 05, 2013, 14:55:46 pm
Изядох първия зъб на медбулски пистон с половин зъб и 2-ри липсващ след ~ 4к изстрела, с бавни колела и сток мотор. Сега чакам на Дийп Файър http://www.airsplat.com/Items/AC-UPI-DF-CPP20.htm (http://www.airsplat.com/Items/AC-UPI-DF-CPP20.htm) и се надявам да "заспи".
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Меч в ноември 06, 2013, 23:39:33 pm
Отново облизвам монитора, гледайки тайвнъгнските цими рпк-та....

За съжаление, класическият вариант вече е 245 евро. Някъде си бях записал цените от септември и сега
имам гадното чувство, че са повишени. Но пък за 195 евро дават черна сгъвайка. Холебая саааа  ???
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Хикса в ноември 06, 2013, 23:58:53 pm
дай да почакаме до коледа, кой знае, може и да ни се усмихне късмета
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Меч в ноември 07, 2013, 00:04:32 am
Не тъ разбрах -  фсмисъл че ще делим твоите премиални по коледа ли ?
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Хикса в ноември 07, 2013, 00:34:15 am
ц, може да падне пак цената и да си вземем по една.
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Меч в февруари 06, 2014, 10:01:03 am
Тъй....начи стана ясно, "Косачката" пристигна:(http://[url=http://www.taiwangun.com/img/imagecache/5ce1c0ef64ef0c06a2079fc3ff21262a5063cef4.jpg]http://www.taiwangun.com/img/imagecache/5ce1c0ef64ef0c06a2079fc3ff21262a5063cef4.jpg[/url])

Сега предстои вътрешната нагласа за първичен ъпгрейд, с оглед посичане на вражи телеса  ;D

Приемам съвети спрямо моите кол...ия:
- вътрешна цев 500мм*590мм от 6.08 на 6.03 (http://www.taiwangun.com/en/6-03-steel-inner-barrel-for-mb01-mb05-mb08-500mm-acm) (дали да намалям диаметъра или ще се нахендря само на качествени топчета)
- хай торк мотор (?)
- пистон (може би мад бул)
- засега не предвиждам преокабеляване, а само тест на компресията

Поздрави,
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: =GHOST= в февруари 06, 2014, 10:11:07 am
Нозъл да речем на гардър.
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Le Shlem в февруари 06, 2014, 10:46:11 am
Да речем и мотор на Гардър  ;D
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: nikeza в февруари 06, 2014, 10:50:14 am
И Hop-up гума на Медбул.
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Kreslyo в февруари 06, 2014, 11:01:04 am
Задай си въпроса "Какво искам: РПК или снайпер който изглежда като РПК"...
Когато постигнеш мир и хармония със себе си, ще откриеш истината.  *7
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: zambo в февруари 06, 2014, 11:07:51 am
Бърз мотор не е нужен според мен, с ЛиПо 11.1 3S над 20 C дава съвсем добра скорострелност за картечница.
Гоуста знае добре какво става с бърз мотор и нозъл на Гардър  :) . С хай торк мотор на Гардър счупва пистон на Гардър за под 400 изстрела и счупва пак за толкова зъби на Дийп Файър http://shop.ehobbyasia.com/deepfire-full-teeth-titanium-piston-for-v2-3-aeg-gearbox.html#.UvNOxvu2HWY (http://shop.ehobbyasia.com/deepfire-full-teeth-titanium-piston-for-v2-3-aeg-gearbox.html#.UvNOxvu2HWY) .

Относно цевта, може да се смени, не е като да прави най-добрата група след ~30-тия метър.
Хубаво е да се прочисти от греста, защото я слагат с лъжица.
Общо взето за родни игри освен начална профилактика, смяна на цев, добра батерия и евентуално по-тежка пружина ще става идеално.

Съвет - ако ще подобряваш нещо, мисли за пълен ъпгрейд, репликата е балансирана чудесно и смяната с неподходящи части лесно води до проблеми.


Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Меч в февруари 06, 2014, 11:13:40 am
Съвет - ако ще подобряваш нещо, мисли за пълен ъпгрейд, репликата е балансирана чудесно и смяната с неподходящи части лесно води до проблеми.

Може би най-правилният съвет !
(подходящ за всички новаци и стари парчоци у еърсофта)

Засега ще я пратя на предварителна профилактика при майстора и няма да пипам нищо.
(освен може би, евентуално цевта)

Поздрави,
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Joro Irl в февруари 06, 2014, 11:58:43 am
Смени цевта и гумата с правилните такива, примерно PDI, и ще имаш перфектна пушка, без да се налага да пипаш друго.
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Barney в февруари 06, 2014, 12:34:56 pm
Както са казали колегите - цевта и гумата (и евентуално камерата) е най-важното. Какви - зависи от бюджета, имай предвид, че Мадбул 6.03мм на 500 и кусур дължина е петдесетина лева. PDI e...много повече от 50лв. А първата ще ти даде една съвсем задоволителна група.

За частите - Замбо добре го е казал. А и без да се знае...трудно да се каже. Занеси я при Гоуста, да ѝ направи едно пълно обслужване (далеч по-полезно от смяна на каквото и да е). Смяна на нозъл...ако се налага, зависи от бройката, важи и за камерата. Ако ще пипаш нещо по гиърбокса, то първото (от опит с тези модели) ще да е мотор и окабеляване (моторът е ахилесовата пета на серията). ЦИМА РПК = ЦИМА АК, серия 048, това отвътре. Даже на места пише CM.048.

След почистване хронографирай - ако ти дава твърде високи резултати имаш идеален повод да сложиш по-слаба пружина и да спестиш на машинарията много натоварване. Една такова РПК може да докара към 135-140м/с с М115 АСМ пружина.
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: zambo в февруари 06, 2014, 12:35:01 pm
Хъп-ъпът на моята поне е прекрасен, в условия от -(минус)7 до жега си работи много добре.
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Le Shlem в февруари 06, 2014, 12:40:52 pm
Ако се сложи мотор на Гардър с комбинация от 7.4 батерия няма да ти яде "зъбите" като за световно!
И даже тогава скорострелността си остава сравнително добра.
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Joro Irl в февруари 06, 2014, 12:44:36 pm
Какви - зависи от бюджета, имай предвид, че Мадбул 6.03мм на 500 и кусур дължина е петдесетина лева. PDI e...много повече от 50лв. А първата ще ти даде една съвсем задоволителна група.


Да, Мадбул струва 50 кинта и дава някакви задоволителни резултати.

PDI ще изкочи за около $150-$170, но резултатите ще са много повече от задоволителни. А и с гума PDI W-shape, всичко ще си дойде на мястото.

Сега ще кажете, УУУУУУ $170 за някаква цеф.
Е, може да давате по 200лв за разни ножове или челници, дето ги ползувате на всяка високосна година, а за нещо дето го ползвате, уж по-често, не може да дадете.  :)


Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Меч в февруари 06, 2014, 12:49:34 pm
УУУУУУ $170 за някаква цеф !! УУУУУУ

                      :7:1

Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Kreslyo в февруари 06, 2014, 12:51:04 pm
УУУ, то пушката струва толкова, УУУУ за не'ква цеВ   ;D ;D ;D ;D
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Joro Irl в февруари 06, 2014, 12:52:34 pm
Чшшш, хейтърчета.  :9:0
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: kupona в февруари 06, 2014, 13:10:08 pm
А бе то за 170$ и боен Макаров-ец може да се купи.......... :sorry

Поздрави

Kupona

П.П. Ме4, разчисти си темата.......... :)
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Barney в февруари 06, 2014, 13:15:44 pm
Без да искам да наводнявам - безспорно ПДИ е по-добре от Мадбул, но съотношение цена качество...издиша. Реално, не е чак толкова повече "бонусът" на първата спрямо втората. Ако беше снайпер - ОК, но за картечница мисля че е съвсем, съвсем достатъчно да можеш да 60-70м да целиш застаналия неподвижно враг. :) Но пък всичко зависи от бюджета, студентите разсъждаваме като мишки. :)
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: zambo в февруари 06, 2014, 13:45:02 pm
Както е тръгнало ще му трябват още ~ 650 лева, защото читавите дръммагове на CYMA идват на 115 лева, а РПК без дръммаг не струва  ;) А като ще даваш такива пари, направо снеси още ~400 лева и смени всичко  :) Реално с пушката всечко ще ти излезе около 1500 лева РПК с един дръммаг (дръммаговете май са най-слабата точка при РПК-тата).
Честито!
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Barney в февруари 06, 2014, 14:14:16 pm
Мдам, Замбич хубаво се е сетил за нещо ключово за РПК-то. Има пластмасови ташачни пълнители за по ~50лв. Ако (!) случиш на добра бройка работят, но трябва да ги гледаш като писано яйце, защото често се отчупват пластмасовите зъби, които се хващат за цевната кутия. На повечето метални дръммагове тази част също е пластмасова и пак се троши лесно.
Споменатите пластмасови :
http://www.ebairsoft.com/battleaxe-sound-control-electric-drum-magazine-p-5827.html (http://www.ebairsoft.com/battleaxe-sound-control-electric-drum-magazine-p-5827.html)
Яко капризни са, яко чупливи и с яко развалящи се моторчета/суичове. Купувайте на собствена отговорност. Май на втората талибанска джитках с ЦИМА РПК, с такъв дръммаг. Леш. Моето лично предпочитание стана вместо един тракащ, капризен, чуплив дръммаг - 4-5 мидкапа (за РПК са по 200 бибитки). Ако е за Чехия и трябва да се оползотвори лимита на бибитки - повече. Минусът е, че оръжието става доста високо.

Впрочем, някой знае ли дали има "мидкап-дръммаг" за АК/РПК? Защото ако мидкапа е х3 вместимост спрямо бойния пълнител, дръммага e x30. А и няма да трака.
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: zvqra в февруари 06, 2014, 14:34:06 pm
http://www.taiwangun.com/en/electric-drum-magazine-for-ak-series-cm (http://www.taiwangun.com/en/electric-drum-magazine-for-ak-series-cm)

бързо действай, че може да свършат
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: zambo в февруари 06, 2014, 16:50:40 pm
Не съветвам да се купуват от евтините.
Въпрос на избор де, Барни хубаво е написал, изстрел в тъмното е. Хем може да не бачкат от началото, хем се чупят изключително лесно. http://shop.ehobbyasia.com/cyma-2500rd-sheet-steel-electric-drum-magazine-for-ak-aeg-c-38-1.html#.UvOgB862HWY (http://shop.ehobbyasia.com/cyma-2500rd-sheet-steel-electric-drum-magazine-for-ak-aeg-c-38-1.html#.UvOgB862HWY) това е дръммагът, който е далеч по-надежден, но както казах въпрос на избор, аз тия 50 лева бих ги врътнал на покер по-скоро.

Цитат
Впрочем, някой знае ли дали има "мидкап-дръммаг" за АК/РПК? Защото ако мидкапа е х3 вместимост спрямо бойния пълнител, дръммага e x30. А и няма да трака.


ТцЪ!
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Havoc в февруари 06, 2014, 21:19:08 pm
А бе то за 170$ и боен Макаров-ец може да се купи.......... :sorry

Поздрави

Kupona

П.П. Ме4, разчисти си темата.......... :)

Ще ти купя 4 !!!
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Tactical Nuclear Penguin в февруари 07, 2014, 21:43:45 pm


Ще ти купя 4 !!!

Заповядай - http://www.alo.bg/t-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2.html (http://www.alo.bg/t-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2.html)  ;)
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Меч в март 17, 2014, 14:12:18 pm
Такааа.....първа обратна връзка:

/снимка, ако синът на чичо ви Скрудж разреши да го пейстнем тук/

1. Габарити
Ибахти свикването ще трябва, признавам! Първият път плонжирайки да заема позиция,
оплетох двуногата в едни тръни и се изложих като новобранка. Отделно какккк тежиии,
натоварена с дръммаг и тежкарски бързомерци, не е истина! Добре, че поне ремъчето
се оказа стабилно и понесе добро натоварване. В средата на играта разкачих планката
и бързомереца ЕЛКАН и така свалих 1 кило и половина.

2. Експлоатация и технологично взаимодействие на частите
Моторът се държи прилично. Стоково, началната скорост лепи 129 м/с и ги държи.
Определено има нужда от продължително натоварване, за да се раздвижи целият механизъм.
На този етап реших да го свикна с 0.25-ци, но искам да тествам как се държи с 0.23,
тъй като ми трябва дистанция и покриване на площ, за сметка на прецизност.

3. Дръм-магът и пълнители
Попаднах на метални такива дръмчета, на добри цени. Технологично вътрешността му плаче
за презапояване на кабелите и заливането им със силикон при контактните им връзки.
Отделно вътрешната пластмаса има няколко фабрични дефекта, които се показаха,
така че сега ще обмислям реконструкцията им с нещо по-стабилно.
Подкачането с батерии също подлежи на свикване, както и шумът от работата на
механизма за избутване на топчетата към цевната кутия. Ужасно много ме блазни
идеята да се накичосвам като Панчо Виля, но само с мидкапи....

4. Батерията
Определено 7.4/20С не е точната батерия за моето РПК. През цялото време ми
плачеше за 11V, поне така чувах работата на мотора и вътрешностите. Правеше ми
ужасно бавна стрелба, и видимо, и слухово...

5. Мерната планка
Супер тa*ак работа. Втората ми работа ще е моментално да я подлепя с течен метал отдолу.
Има свирепия навик да хлопа, да стои вертикално и да се чупи. Задължително за обработка.

Накратко това е на тоз етап.
Поздрави,
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: Меч в април 12, 2014, 08:21:46 am
5. Мерната планка
Супер тa*ак работа. Втората ми работа ще е моментално да я подлепя с течен метал отдолу.
Има свирепия навик да хлопа, да стои вертикално и да се чупи. Задължително за обработка.

Ами който не си чете анализите, после става за срам.

Накратко:

- първо се отчупи нейде в един храст мерната планка
- после ми казаха да залепя бързо пластината отдолу, уви и тук пропуснах да ЧУЯ...и пластината нейде отлетя.

Може би трябва по-често да влизам у тоз форум и да се чета  ;D
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: zambo в април 12, 2014, 09:13:50 am
Това с пластината е класика. Отиваш в Уепънс Трейдинг и си купуваш пластина, 5 кинта струва и имат цяла кофа. Аз даже си взех една за резерва.
Моето РПК преживя ужасни разрушения от типа на Франкенцайн, но с резултат като сюжет на Лъвкрафт. Сега си е оригинално отвътре.
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: darker в април 21, 2014, 12:01:07 pm
Мани, тия пластини...

Мойта я коригирах с гафер лента.
Титла: Re: РПК - полезност и проблеми
Публикувано от: darker в юни 30, 2014, 20:24:03 pm
Пазете си прикладите!