Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - piperka07

Страници: [1] 2 3
1
Електрически / Re: JG SG552
« -: юли 06, 2008, 07:16:31 am »
Може би дори 0.25г, но да са читави.

2
Газови / Re: Inokatsu Masterwork PTW
« -: юли 05, 2008, 08:17:21 am »
@ReconProg: пише 11 градуса, ама при температури под 20 градуса не се справя особено добре. Спада броят на качествените изстрели с едно зареждане...

3
Електрически / Re: Имам проблем с М4
« -: юни 23, 2008, 23:34:03 pm »
Ако е hi-cap, би трябвало да можеш да му сипеш поне 200 ВВ-та в бункера, после навиваш докато се покаже топче в дупката горе, след това още 10-15 навивания и би трябвало да стреля. Ако и така не иска, значи проблемът е друг.

4
Електрически / Re: Имам проблем с М4
« -: юни 23, 2008, 22:10:33 pm »
Малко тъп въпрос, но все пак да го изключим като вариант - колко топчета сипваш в бункера? Ако сложиш 30-50, може и да не подава. Просто са му малко.

5
Новини / Re: Първия еърсофт играч
« -: май 18, 2008, 07:45:36 am »
Аз имах няколко такива пистолетчета. Първото (преди около 10.5 години) беше като пушка с чупеща се цев, но обща дължина около 30см. Счупи се на 2-рия ден. След няколко опита за "ремонт" се счупи абсолютно всичко в него. На другите им се счупиха буталата (или както е модерно сега пистоните :) ).

6
Газови / Re: Smith & Wesson Sigma или друг?
« -: май 09, 2008, 19:35:33 pm »
Sigma изглежда доста добре, има метална външна цев, но други впечатления от него нямам. Snaip има такъв, ако не се лъжа.
KWA/KSC Glock17 със сигурност е доста добър. Цената му също. Аз бих взел Glock-a. Имам USP на KWA/KSC и съм много доволен. Преди него счупих 2 броя KJWorks (USP и Glock23) за отрицателно време.

7
Добре де защо никой на играта не каза нищо... Всички пиха и се веселиха вечерта никой нищо не каза за играта, че не му е харесало и прочие... Сливи ли имахте в устата да кажете, а сега флудите форума с негативизъм...
Дуви, част от "терористите" споделиха с теб и Джими недоволството си относно местоположението на базата ни и едната липсваща база на Петрол още по време на играта и след това в хотела. След разходката за събиране на базата на Петрол през втория ден част от имперците разбраха защо бяхме кисели. Като цяло играта ме остави със смесени чувства. Ужасен първи ден и много приятен втори.
Забележките и похвалите се казаха няколко пъти вече, не виждам смисъл да ги повтарям. Поуката е, че не може да се угоди на всеки. Стискам палци следващата игра да е по-добра. Може и да си направим един молебен за хубаво време, защото някои хора обичат да ги вали (аз например) :)

8
Airsoft принципно е измислен за пълнолетни. Дори на китайската ми "помпа" за 5-10лв, която плюе на 15м, пише, че е за 18+ години. Производителите си връзват гащите. Това е почти като да купиш въздушна пушка на 12-годишно дете. Не е лоша идея, но ползването задължително трябва да е под контрол на възрастни.
BTW това видео качено ли е в нета и ако да, някой има ли линк?

9
Газови / Re: Еърсофт vs въздушни пистолети
« -: април 16, 2008, 23:36:02 pm »
Повечето въздушни пистолети не са особено далекобойни. Поне не тези, които са в 4.5мм и 100-120м/с. Стрелял съм с моя BLOW H-01 над водна повърхност, след 20м чашката пльоква във водата. За по-големи разстояния въздухарка, но да е около 20J поне.
Airsoft пистолетите запращат топчетата на по-големи разстояния заради hop-up-a, но пък дори най-малкият вятър им пречи, а и без вятър точността не е кой знае какво.

11
Електрически / Re: JG MP5 NAVY
« -: март 18, 2008, 20:42:45 pm »
Аз също съм почитател на пушките, които се събират в раница без да стърчат и затова се спрях на G36C. Бих ти препоръчал да прегледаш и нея, ако не си решил твърдо за MP5.

12
Спрингови / Re: Спрингов пистолет
« -: март 18, 2008, 01:49:11 am »
На -8 гардуса пак  стреля ;D ;D
Мда, забравих още един недостатък на пищовите с газ - никакви ги няма при 10 градуса по Целзий или при по-ниски температури. Иначе не бих плякал с моята пружинка при -8, защото при тези температури материалите имат навика да си променят свойствата. За пластмасата не съм сигурен, но при пружините има риск...
Пищовите с газ са доста по-приятни за стрелба, но са капризни, скъпи (хубавите) и имат допълнителен консуматив, който не е съвсем без пари. Кефът се плащал :)

13
Спрингови / Re: Спрингов пистолет
« -: март 10, 2008, 10:06:42 am »
Тия пластмасови Глокчета на KJW имат навика да си чупят "външната цев", защото тя се закача към рамата само с едно малко зъбче. Oправя се, но е дразнещо. Споменахте ли, че с тоя глок ще трябва да си купува и газ? Какво по дяволите значи "ще се изплати"? Leapers не е производител, а марка. Аirsoft плякалата, които се продават под името Leapers, всъщност са UTG (които май пак rebrand-ваха, но не съм сигурен).
Специално тази спрингова джавка може и за чеп за зеле да не става, но кой от вас я е пробвал? Аз имам един KJW пластмасоw Глок за 140лв, който си стои в кутията, защото никъде не намирам резервни части за него. Ако не се лъжа, тук се пита за нещо евтино, което да става за плякане вкъщи. Не става дума за игра.
P.S. Пропуснах да спомена, че както при всяка китайска/тайванска стока, тези пистолети са въпрос на бройка.

14
Спрингови / Re: Спрингов пистолет
« -: март 08, 2008, 22:20:33 pm »
Навремето Владо внасяше метални спрингови пистолети за около 50-60лв, но май отдавна не продава такива. Дали са читави не знам, но според мен ще са по-непретенциозни от green gas пистолет. Иначе преди година и половина си купих една пружинна МР5 от МСА за 59лв. Пластмасова, с метална цев. Все още стреля, при това доста добре. Слабичка в сравнение с електрическите пушки, но адски точна. Проблемът е, че май такива вече не се внасят.
За стрелба вкъщи спринговите пистолети и пушки май са идеален вариант. Единствен консуматив са ти топчетата.

15
Моят дойде от RedWolf - http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/ProductDetail?prodID=19535 с полимерен затвор.

16
Газови / Re: TM Glock 17 ( ABS ) Vs. KSC HK USP ( Metal slide, OD handguard )
« -: февруари 29, 2008, 18:32:51 pm »
Честито за придобивката. Както сигурно знаеш, аз имам полимерното братче на новия ти пистолет. Само един проблем съм забелязал досега - 'лабав хопъп. Не е особено лесен за настройка за разлика от ТМ.

17
Новини / Re: Camouflage party
« -: февруари 23, 2008, 00:01:44 am »
Дали е удачно да пием с пушки? Може и да не прекаляваме с алкохола, но едни мъдри люде препоръчват когато се пие, оръжието (било то и airsoft) да е далеч. Нищо не пречи обаче да сме си с камуфлажите :)

18
Новини / Re: Предложение за Сватба
« -: февруари 03, 2008, 20:54:10 pm »
Duvi, желая ти никога да не съжаляваш за постъпката си :)  Само щастие и безоблачни дни, месеци, години!

19
logus, аз ли не съм разбрал правилно написаните на сайта правила или ти  ;D
Моята версия:
- препоръчват се low-cap пълнители, а не mid-cap. Няма да ви върнат, ако сте с mid-cap, но hi-cap са забранени.
- след първото попадение, ако чакате да ви превържат (само сте "ранени"), можете да говорите, но след второто не. "Мъртвите не говорят".
Останалите са както logus написа. Със сигурност излиза по-евтинко от Бергет, но още не е ясно дали приемат играчи от други държави. Все пак целият им сайт е на немски и версии на други езици няма.

20
Електрически / Re: AirSoft tanks
« -: януари 21, 2008, 08:01:09 am »
Ако се вярва на написаното за този, "оръдието" е с далекобойност 15-20м, т.е. доста по-малко от пушките, с които играем. За тези пари няма как да се очаква повече.

21
Новини / Re: Хорнет стана татенце ;)
« -: януари 14, 2008, 18:31:30 pm »
Честитою! Да е жив и здрав, а и вие покрай него :)

22
Електрически / Re: Питане за фирма SRC
« -: декември 26, 2007, 12:05:10 pm »
SRC внасяше Владо (HORNET) в началото, той може да се изкаже. Отделно Pistolero май имаше SRC М4. Не е съвсем без да са виждани.
ТМ 1911 има Duvi, аз имам KSC USP, Владо и още няколко човека имат КSC Glock17 . Все пластмасови, но струват колкото металните KJWorks. Честно казано напоследък не ми се е налагало да си ползвам пистолета в игра, но от него не се отказвам. Backup го наречи.
Maсово сме с JG G36, защото пушката за тези пари е повече от прилична. Има играчи с ICS, Classic Army, Токyo Marui. Всеки според възможностите си. SRC са малко по-евтини от Classic Army/Marui, но Sector Gear-ът им е от ЦАМ и се износва бързо. Комплект нови internals за пушка не излиза особено евтино, затова по-добре си купи някоя с читави такива, вместо да дадеш $250 (без доставка, мита, ддс) и тепърва да и сменяш чарковете само, защото ти харесва външно.

23
Електрически / Re: Mod. 5522
« -: декември 05, 2007, 21:27:20 pm »
Cега се присетих, че май в Sotis и МСА Army се продават спрингови (пружина, бутало,цилиндър, лост за зареждане и ръчно презареждане след всеки изстрел) пушки. Поне преди година се продаваха със сигурност. Аз имам една такава (МР5-А5, която е със сгъваем приклад) и съм много доволен от нея. Цените са между 30-60лв. Енергията им е около 0.5J, което не е малко - пробива 1-2 слоя велпапе, затова трябва да има "adult supervision", когато детето си играе с такова нещо. Сега разгледах сайта на MCA, но единственото пружинно пушкало, което намерих беше http://shop.oragie.com/product_info.php?cPath=191&products_id=566.
Сайтът на Сотис е процес на реконструкция и изобщо не мога да им видя асортимента...
Най-добре се обади на тях или на Сотис и питай какво имат в наличност като пружинни пушки. Ако искаш електрическа (автоматична), разгледай тези, които предлага Владо (HORNET), но за тях приготви поне 300лв. Те обаче са доста по-мощни от пружинните, за които говорех, и съвсем не са за малко дете.

24
Електрически / Re: Mod. 5522
« -: ноември 23, 2007, 18:23:53 pm »
Ако не се лъжа, това подобие на пушка се внасяше от Сотис преди година и няколко месеца. Просто не са updated сайтовете на магазините, където са го продавали. Пластмасови вътрешни части, стреля на 15м и се чупи след 1000 изстрела (примерно). Dragony може да сподели колко време изкара неговата.

25
CO2 има още по-пагубен ефект върху уплътненията, а е и по-скъп (около 2лв за бутилка, издържаща 100-ина изстрела). ако не ти се дават пари за газ, по-добре си продай пистолета.

Страници: [1] 2 3