Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - buldog

Страници: [1] 2
1
А видеото кога ще го качите за да го гледаме?  ::)

2
Такааааа. Разгледах правилата и никъде не видях точно описана ролята на медика. Аз играх медик и това ми даде възможност да разбера колко ценен е той. Както по горе писах има спорни моменти които трябва да се обсъдят и да се уточнят. Моето предложение е следното - играч ударен за първи път да може да се изтегли на безопасно място и да се лекува. Евентуално да може медика да се самолекува, нали все пак носи всебе си медикаменти, превързочен материал, това е за първия път. Ако нещо не съм допрочел моля цитирайте правилата. Благодаря. Поздрави за приятната игра и всичко момчета участвали в нея.  ;D :10:8

3
Здрайвете и от Мен. Да игра те получи добре. Вятъра развали настроенито и можеби фейрплея. Въпреки че терена беше голям и трябваше да се търсят буксите смятам че това беше доста реалистично. Самата обстановка също, имаше рекичка, с вода на места имаше и брод, имаше телени огради, сгради, с дупка за снайпер и не само за снайпер. Въобще обстановката беше добра. За първи път играх като медик и ми беше доста полезно като опит. До колкото за лекуването на играч искам да попитам нещо. Правилно е ако има ранен то той да бъде изтеглен от бойното поле и да бъде лекуван на безопасно място, и какво става ако ранят медика, той самолекували се или не? Това също трябва да се помисли защото все пак не лекуват ранен войник в открито поле под обстрела на противник, а го изнасят на безопасно място, дали от медици, дали от неговата част. Надявам се и за напред да има такива игри.
Поздрави.  ;D :)

4
Новини / Re:МИГ-29 падна до Пловдив
« -: април 28, 2012, 15:02:47 pm »
Прав си съгласен съм теб. Нужни са ни вертолети. Затова казах че не ни трябва толкова много полиция, а малка но ефективна и че има и други средства да ни пазят от бандитите. Да се надяваме че и това ще се случи и само ще цъкаме че сме стари и не служим с новите модерни техники.

5
Новини / Re:МИГ-29 падна до Пловдив
« -: април 28, 2012, 13:56:33 pm »
Аз исках да кажа, че Да трудна за откриване цел е и е чудо че го удариха защото американците имаха превъзходство от въздуха, безпорен факт. При всеки пуск на ракета те откриваха установката и стреляха, затова и падна една в софийска област. Просто няма как малка страна с малки ВВС да противостои на САЩ. Друг е факта че САЩ поразиха доста фалшиви цели и че предпочетоха да водят изтощителни бомбардировки над Сърбия с цел да ги принудят да свалят Милошевич. Направиха го защото знаеха че сухоземна офанзива е много трудна и ще има големи жертви от тяхна страна. За пораженията споменавам за пореден път че имаха доста самолети които след мисия си оставаха на земята защото са негодни за полети и доста от тях си пуснаха бомботовара в адриатика. Признавам превъзходството на САЩ над небето на Сърбия. И да добавя, до колкото знам тези самолети, Найтхаук, се използват ограничено, само за стратегически цели.
Надявам се че от тези събития нашите ВВС да са взели необходимия опит, макар и само на "хартия" и анализ. Съжалявам че все още нямаме нови самолети. Дано скоро се реши за тях.

6
Новини / Re:МИГ-29 падна до Пловдив
« -: април 28, 2012, 10:58:46 am »
Здрасти Пайк. Като казах колега имах предвид за тук във форума. А за това което ме питаш имам данните от хора които лично са били ангажирани в наблюдението на действията по време на бомбардировките. И да турците правиха номера да забавят руския кораб, който кораб си има и друга електроника освен познатата нам. Не съм спец по електрониката но до колкото знам американците са искали колко се може повече да го забавят. Не съм чел списание Криле, получавах данни от извора и споменах че имах честта да наблюдавам за една вечер нощните рейдове. За пример - първо тръгваха хеликоптерите от Македония, тези за търсене и спасяване, за да са в готовност и тъкмо като стигнат границата с Косово се забелязват и самолетите от Италия и хоп всичко се оцветяваше в цели от АУАКС. И въпроса не е дали е свален един самолет, а развенчаха мита за невидимост, а и доста самолети са се върнали надупчени и негодни за летене. Според мен никой не спечели войната, просто американците съсипаха икономиката на сърбите за да може после да е разграбят по - лесно.
Извинявама се че разводних темата. Радвам се че нашите пилоти са добре и се надявам да покажат своите умения и за напред.

7
Новини / Re:МИГ-29 падна до Пловдив
« -: април 27, 2012, 20:32:08 pm »
Колега Пайк, сърбите много, много не си хабяха самолетите, защото знаеха, че са превъзхождани числено. Те си ги скриха под земята и сега имат авиация, да вярно е че имат и унищожени самолети но те не са от най-ценните им, ако въобще може така да се каже. Само да ти напомня защо руснаците избързаха и първи стигнаха на летището в Прищина? Много се накефих на как Американците се изприщиха като разбраха че са изпреварени от Руснаците. Няма и да забравя кадрите как нахални американци искат да минат блокпост на руснаците към летището. Разговори, размахване на ръце и един напън да тръгнат. Да ама не руснаците ги изгониха и им показаха своята бронирана техника. Така подвиха опашка и завърши трагикомично опита на американците да стигнат до летището. Те си признаха по - късно този позор и загуба. В рамките на 48 часа руснаците стовариха един батальон десантчици на летището.
Друга да спомена. Аз лично на "на живо", по точно на мониторите в едно близко на моя град село наблюдават реалните бойни действия във въздуха. Мога да кажа, че американците от страх, но това е тактиката, пълнеха небето с фалшиви цели от техните АУАКС-и. Никой не признава колко самолета са бракували след рейдовете, защото се прибираха като швейцарско сиренце, изхвърлили бомбовия товар в адриатическо море и после италиански рибари се оплакваха, че си късат мрежите като вадят бомби, ракети и тем подобни. Видяхме и колко фалшиви цели поразиха, като танкове, мостове, артилерия,ПВО и т.н. Да не забравим и опита на турците да спрат руския кораб, пълен с електроника, който плаваше към сърбия, плах опит но все пак го пуснаха през Босфора. И хоп почнаха да намалят полетите на невидимките, пък ида не говорим как го свалиха Ф-117. Не небеше късмет, беше си чисто точно попадение. След това не са имали повече от 20 полета с невидимка, но най-много над Косово.
За мен важна е авиацията, важна е и ПВО и всеки род войска, за да се гарантира суверинитета на държавата и нейната воля да защитава народа си.

8
Новини / Re:МИГ-29 падна до Пловдив
« -: април 26, 2012, 16:47:22 pm »
Въпрос на интерпретиране на наименования. Гадното е че СДС продаде потенциала ни на САЩ. Нарязахме и МиГ -23, едни прекрасни машини, можещи да носят и атомно оръжие, абе изложихме се.

9
Новини / Re:МИГ-29 падна до Пловдив
« -: април 26, 2012, 16:04:41 pm »
Отговора е следния, според мен и за мен. ВВС и Ракетни войски вървят ръка за ръка. ВВС трябва защото една ракетна установка е лесна мишена дори да е подвижна, може лесно да се прихване. Това е така и за един самолет, но пък той се управлява от човек. Ако пилота е добре натрениран смятам че доста ще се затрудни който и да било. Припомням, че градовете в България преди демокрацията се пазеха основно от ВВС ескадрили, подкрепени от ПВО. Спомням си и респекта на Турските ВВС и Гръцките ВВС към нашите пилоти. Казвам го това от лични впечатления. Ако заложим само на ПВО защо Русия или САЩ да имат авиация. От корабите си стрелят с ракети и това е. А за полицията какво, крадат, лъжат, защитават лошите момчета и после пак се оплакват. Ми да сложат 20 000 камери по улици, магистрали и където е необходимо и да се признават в съда заснетите кадри и ето на факт. Така ще се спести от заплати, от дебели  полицаи. Камерите си работат непрекъснато във всякакви МТО, а не като патрулка спряла и вътре спят 2 чичковци.
Да добавя, доктрината на САЩ и Русия или другите големи държави също не е нападателна.

10
Новини / Re:МИГ-29 падна до Пловдив
« -: април 26, 2012, 15:43:10 pm »
Радвам се че пилотите са добре, жалко че загубихме машина. Освен за 24-те и 25-те, жалко и за това, че никой не се сеща за дупката пред поделението в Крумово. Та тази дупка беше изкопана с цел там да има тренировъчен център за пилоти, за обучението им при катапултиране, приводняване и обучение на спасители. Това е жалко и според мен именно липсата на такъв център, може да причината за счупените прешлени на единия пилот.
Освен мнението на колеги "За какво ние авиация?" бих попитал За какво ние полиция? За какво са ни "семкаджии" със стоп палките?
Ще се изпишат доста неща по този повод, но нищо няма да се промени. Дано поне БиБи си замълчи и не каже някоя щуротия.

11
Електрически / Re:Въпрос за части на пушка
« -: април 06, 2012, 09:27:14 am »
Благодаря за сайта с батериите, ще ми е полезен с дадените размери на батериите. Да мисля да почистя батерията, хоп-ъп е добър. Ще пробвам всички предложения и ще видя какво ще стане. Само няма да бързам със запояването.
Благодаря за съветите на всички Ви.
Поздрави.  :)

12
Електрически / Re:Въпрос за части на пушка
« -: април 05, 2012, 15:11:07 pm »
Благодаря за отговорите. Хоп - ъп-а е сменян. До колкото разбрах от Токио Маури е закупен. Не съм мерил скороста но е на "окомер" е добра. Виждам че баретийката и е слаба затова искам да е сменя. Също и за цефта, ефекта който търся е групираност. Само за батерията неразбрах 7,4V, но те са различни като размер. Може ли линк  за да придобия представа.
Благодаря.

13
Електрически / Re:Въпрос за части на пушка
« -: април 05, 2012, 11:55:06 am »
Здравейте. Извинявайте за неточнотстта. Пуката е здрава няма счупени части. На фирма JG 608-6,модел. Гиърбокс в.3.0  :) Искам да сменя цевта с по-прецизна цеф и да си закупя Li-Po батерия. Тази, която имам е 7,4VNiMH 1100. Евентуално каква батерия да си закупя, при ориганални части и каква ако сменя цефта и пружината с М120? Благодаря Ви за помоща.

14
Електрически / Въпрос за части на пушка
« -: април 04, 2012, 17:12:15 pm »
Здравейте,
Имам Г 36 на JG. Интересува ме как да разбера кои резервни части са за моята пушка? Питам защото срещам трудности в сайтовете, в повечето случаи не пише коя част за коя пушка е.
Благодаря.

15
Ревю Екипировка / Re:Ревю на очила Racers от MSA
« -: април 04, 2012, 17:08:24 pm »
Здравейте,
След няколко игри това което установих за очилата, ще споделя. Ако се носят плътно до челото се запотяват и е некомфортно, затова ги нося малко по надолу. По този начин има проветряване. При най-лек вятър дори и леко запотени бързо се "изчистват". Лесно се поддържат и добре се носят на лицето, не пречат и не ти става некомфортно на носа. Като цяло мога да кажа, че към моментните мто условия трудно се запотяват и нямам проблем с видимостта.  ;D

16
Електрически / Re:Въпрос за Умарекс
« -: март 24, 2012, 09:32:20 am »
Благодаря за отговорите. Прочетох всичко и вече съм убеден какво ще си взема. Поздрави.

17
Електрически / Въпрос за Умарекс
« -: март 23, 2012, 14:09:32 pm »
Здравейте, Момчета.
Имам въпрос относно фирма Умарекс и качеството на техните пушки. Някой имали пушка на тази фирма, какви са отзивите за качеството? Сравнение с Джинг Джонг кое си струва? Питам защото неискам да се водя само то цената. Пушката, която съм харесал G-36CV е уж със сертификат, или одобрена от Хеклер и Кох. Не съм на ти с английския и някои ревюта не ги разбирам напълно.
Благодаря за помоща.

18
Евала момчета. Стараете се и се получава добре. Има още какво но адмирации за опитите.  :7:1

19
Ето и малко информация от брошурата.

20
От тях има тъмни, жълти, безцветни и едни леко огледални. Аз съм с безцветните и съм доволен. Тъмните според мен няма да са удобни в сенчести места и сгради. Жълтите на мен лично въобще не ми допадат, дразни ме цвета. Фирмата има и сайт от който можеш да си ги поръчаш.  :)

21
Здрасти, много си бърз, тъкмо довършвах темата. Закупих ги от Бултекс 99, цената е 15,60лв с ДДС.

22
Ревю Екипировка / Ревю на очила Racers от MSA
« -: март 07, 2012, 22:29:26 pm »
Здравейте момчета. Ще се опитам да направя едно ревю на очила за новобранци а вие преценете дали стават и за по-напреднали играчи. Попаднах на очила от фирма МСА.  Ето и няколко снимки
http://imageshack.us/photo/my-images/834/img0739cb.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/33/img0738qf.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/10/img0737vu.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/831/img0736oe.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/210/img0735x.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/210/img0735x.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/210/img0734lw.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/29/img0733ab.jpg/
Както виждате очилата са с много добра форма, имат връзка за врата и има възможност да се пристегнат така че да не паднат. Самите рамки в края на ушите могат да се огъват. Недостатък е че поради изработката от цял поликарбонат не могат да се регулират на носа, за тези които имат по-широк нос.
Ето и малко информация от фирмата -
           Очила с динамичен дизайн на рамката с марката MSA, регулируеми дръжки, мека чанта и връзка за врат. Единичен поликарбонатен визьор, висока устойчивост на удар, съответващо на MIL- V- 43511C клауза 3.5.1.0 и MIL- PRF- 31013UV клауза 3.5.1.1
 
Очилата отговарят на Европейските стандарти:
EN 166 - Определя общите изисквания към ЛПС за защита на очите.
ЕN 170 - Определя изискванията към филтрите за защита от UV лъчи
ЕN 172 - Определя изискванията към филтрите от слънчево заслепяване
Впечатлиха ме с изброените стандарти. Прилага и адрес на описание на един от тези стандарти. До колкото съм разбрал това са военни стандарти за изработка на визьорите, ако така се казват, предпазните стъкла на каските на военните пилоти.Имат и защитата от УВ лъчи.
http://www.everyspec.com/MIL-SPECS/MIL+SPECS+%28MIL-V%29/MIL-V-43511C_15100/
Изпробвах ги за устойчивост на удар. Не се надраскаха и не се напукаха.
Все още не съм ги изпробвал в реална условия на игра. При първа такава ще пиша за отзиви.
Надявам се да съм бил полезен.

23
Новини / Re:V.A.T с нова Медийна изява
« -: март 04, 2012, 18:26:51 pm »
Яко клипче и песен. Браво на момчетата от В.А.Т ;D

24
Новини / Re:Ops We Did It Again... Без майтап!
« -: февруари 27, 2012, 16:33:59 pm »
Браво. Страхотни сте.  :)

25
Електрически / Re:G36С проблематика!
« -: февруари 27, 2012, 10:04:34 am »
Голямо благодаря за тази тема. Решил съм се и аз на Г 36 и ще ми е полезна всякакво инфо за нея. Харесвам немските пушкала.  :)

Страници: [1] 2