Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Kurtev

Страници: [1] 2 3 4
1
Отбори / Re: Глутницата
« -: март 27, 2010, 07:11:45 am »
Честито момчета! Много успехи!

П. С. И направете сайт, че той е най-важния ;)

2
Ето и извадки от действащата в момента конституция на Република България:

Чл. 17. (3) Частната собственост е неприкосновена.
Чл. 28. Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.
Чл. 29. (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.
Чл. 30. (1) Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.
Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
Чл. 33. (1) Жилището е неприкосновено. Без съгласието на обитателя му никой не може да влиза или да остава в него освен в случаите, изрично посочени в закона.

Според конституцията ни, термина ''самозащита'' не съществува, тази дума въобще не фигурира в нея, защото тези които са писали и приемали през смътната 1991-ва година са се страхували от това неизменно право на гражданите на всяка една демокрация...
Може ли днес държавата да ни осигури защитата която ни е обещала? Не! За това всеки трябва да има и правото на самозащита.


То убу имаш констуционни права ... а МВР? Като влезат качулките у вас викат ли сега ше ти прочетеме конституцията и ако ти нарушим правата си тръгваме :) Не е само това, тези права, ако сте забелязали, са само привидни, ограничени са от един куп глупави закони, наредби, правилници за прилагане, постановления и не знам си още какво.

Но Хорнета е прав в едно. Айде някой да измисли концепция, аз обещавам да помогна със законите, т. е. текстовете.

3
А Гого президент, президент!  ;D

4
Имал съм щастието да наблюдавам английски еърсофтъри, съгласен съм със Снайпа и Сталкера ... не стават!

5
Ревю Екипировка / Re: Gerber LMF ІІ - ревю
« -: януари 17, 2010, 21:25:00 pm »
Киселото зели е класика :)     ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

6
Нищо логично не е чуждо на българския законотворец. Не е важно какво той, а какво ние ще направим! В момента има безмислена тревожност! Ако има нещо то ще се разссмърди, вервайте ми ...

7
Относно дали попадаме в графата юристи не ви трябват! Айде да погледнем реално, ето ви определението за пневматично оръжие:

9. „Пневматично оръжиe “ е техническо средство, което чрез използване енергията на
сгъстени газове може да изхвърля съчми, имащи дулен пробег, които получават целенасочено
движение и причиняват механично поразяване на целта;

Такааа, дотук попадаме май в графа регистрирай си репликата. А като отидеш в КОС кой точно уникален идентификационен номер ти записват?!?!?!?!? Така, значи не попадаме.

Друг вариант е отивате до РПУ-то ви по местоживеене и питате трябва ли да си регистрирам 6-те калашника или мога да си стрелям те така  ;D

8
Ше спрете ли да си чешете клавиатурите, това не е влезло като проектозакон, проверил съм. В момента се обсъжда в комисия. И кво толко спорите. Като ни забранят па няма да умреме.

9
Светло, аз разбрах  ;D

10
Напълно съм съгласен с thunderchief. Седете си ... "вънка нека си вали". А има и още един вариант, това да се нанесе като поправка във вече съществуващ закон с подобно име. Времето ще покаже.

11
Аз пък се сещам за друго:

"Марули, марули
безкрайно зелезно поле,
сред него седи и се пули
едно възхитено теле.

Хапни си теленце, хапни си
марули и свежа трева.
Как искам и аз
ДА ПАСА"

"Трендафил Акациев" - Недялко Йорданов  :)

12
Aбе едно ми е много интересно какво значи:

1. много ниска степен на опасност и пренебрежимо ниско ниво на шум
2. ниска степен на опасност и ниски нива на шум
3. средно голяма степен на опасност и
4. висока степен на опасност

т. е. кой определя нивото на опастност или това е поредната субективна преценка. Демек ако не бутнеш на някой от когото зависиш да внесеш, той автоматично определя "въшките" (ако всеки си спомня малките сипатични плякалки, скоито всеки е плашил съученичките си) като висока степен на опасност. Аз лично не видях, някакъв критерий за определяне.

13
Като извод какво можем да кажем, че по закон притежаваме неогнестрелно оръжие, но пък "БОЕПРИПАСИТЕ" ни попадат в графа огнестрелни. Еми ... съм им панаира.

14
Точно затова се плашим дедо, защото е неясно точно какво е съчма ... от метал ли, от пластмаса ли, от сопол ли. Щото и псоледното си е оръжие ;)

15
Lefi това, което пише по речниците, не означава, че го приемат и политиците. Затова в края на всеки закон, ако е нужно, си има легални дефиниции. Това, което хиената е постнал е вярно, поне тълкованието му. Пластмасовите ни бибитки не са ли съчми? А после ходи и доказвай, че нямаш сестра.

Закона в този си вид не ни засяга! Но пък както каза Беркута ... въпрос на време е да ни нае*ат както си трябва.

16
Мен пък леко ме притеснява те тава:

Чл. 7. (1) Боеприпаси за огнестрелни оръжия по смисъла на този закон са патрони и
изстрели или техните компоненти, включително снарядени гилзи, капсули, барутен заряд,
куршуми или снаряди, които се използват в огнестрелно оръжие.
(2) Боеприпаси за газови и сигнални оръжия по смисъла на този закон са съвкупност от
взривни вещества и други елементи, които изхвърлени от оръжието, предизвикват звуков,
светлинен или рефлекторен ефект.
(3) Боеприпаси за пневматично оръжие са твърди предмети (сачми) с различна
конфигурация и калибър.

17
От дека ги намери толко бързо бре КГБ такова  ;D

18
Айде да добавя, новия ЗАКОНОПРОЕКТ (подчертавам) все още се отнася за гозаво и въздушно оръжие!!!

П. С. Нема номер, нема оружие :)

19
хахахахахахаа, Гого, това е за раздел хумор бре  ;D ;D ;D

20
Ето какво открих от миналата година, които се отнасят до промяната на закона за ЗАКОНА ЗА КОНТРОЛ НАД ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА, ОГНЕСТРЕЛНИТЕ ОРЪЖИЯ И БОЕПРИПАСИТЕ:

ПРОЕКТ НА ЗАКОН ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА КОНТРОЛ НАД ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА, ОГНЕСТРЕЛНИТЕ ОРЪЖИЯ И БОЕПРИПАСИТЕ (902-01-11/06.02.2009)

Име на законопроекта:   Законопроект за допълнение на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите
Вносител:   Министерски съвет
Дата на постъпване и сигнатура:   06.02.2009 г. 902-01-11
Водеща комисия:   Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред
40-то Народно събрание   
Сесия:   Единадесета сесия
Състояние:   обсъждане
Първо четене:   06.03.2009 г.
Дата на приемане и   
обнародване в ДВ:   
   


§ 1. В чл. 1, ал. 2 след думите "Министерството на вътрешните работи" се поставя запетая и се добавя "Главна дирекция "Охрана" на Министерството на правосъдието".


§ 2. В § 6 от Преходните и заключителните разпоредби след думите "Министерството на вътрешните работи" се поставя запетая и се добавя "Главна дирекция "Охрана" на Министерството на правосъдието".

Законът е приет от XL Народно събрание на ........................ 2009 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.


МОТИВИ

Главна дирекция "Охрана" (ГД "Охрана") на Министерството на правосъдието организира и осъществява охраната на съдебните сгради; осигурява реда в съдебните сгради и сигурността на органите на съдебната власт при осъществяване на техните правомощия; организира и осъществява охраната на съдии, прокурори, следователи и защитени лица при условия и по ред, предвидени в закон; съдейства на органите на съдебната власт при призоваване на лица, както и при съдебното изпълнение; довежда принудително лица, когато това е постановено от орган на съдебната власт; конвоира обвиняеми и подсъдими, за които се иска или е постановена мярка за неотклонение задържане под стража, или лица, изтърпяващи наказания в местата за лишаване от свобода, до органите на съдебната власт извън случаите по Закона за Министерството на вътрешните работи и др.
Личният състав на ГД "Охрана" при осъществяване на правомощията си може да използва оръжие като крайна мярка, което е особено важно при:
- осъществяване охраната на съдии, прокурори, следователи и защитени лица;
- осъществяване на екстрадиции от и за чужбина на особено опасни лица;
- извършване на конвоиране на особено опасни лица на територията на страната.
Поради високата степен на риск за живота и здравето както на охраняваните магистрати и защитени лица, така и за служителите от охраняващите и конвоиращите екипи в тези случаи, се налага използването на огнестрелно оръжие с автоматична стрелба.
Към момента ГД "Охрана" разполага с 649 автомати "Калашников" (АК-47). Те са придобити през 2003 г. от Министерството на отбраната и през 2004 г. от закритите следствени арести. Редът за използването им в служебната дейност е определен със Заповед № з-1027 на главния директор на ГД "Охрана" от 19 ноември 2004 г.
Досегашната практика в дейността на ГД "Охрана" показва категорично, че АК-47 е неподходящо автоматично оръжие за изпълнение на задачите по охраната на защитени лица, осъществявани от Бюрото по защита към ГД "Охрана", поради това, че:
1. Големите габарити на оръжието не позволяват скритото му носене.
2. Голямата мощност на боеприпасите запазва поразяващото действие на куршумите на далечни разстояния и е заплаха за живота на невинни граждани и е условие за инциденти.
3. Използването на АК-47 в населени места и сгради е свързано с неизбежни рикошети, които са предпоставка за инциденти и са заплаха за живота на охраняваните лица, служителите и други лица.
Във връзка с това в края на ноември 2008 г. в ГД "Охрана" се предприеха мерки за закупуване на подходящи за извършваната дейност картечни пистолети по реда на чл. 2, ал. 2, т. 2 от Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки.
Междувременно се установи, че със Закона за изменение и допълнение на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите (ДВ, бр. 95 от 2007 г.) е изменена ал. 4 на чл. 5, като е забранено придобиването, съхраняването, носенето и употребата на огнестрелно оръжие с автоматична стрелба.
Законът не позволява на ГД "Охрана" не само придобиването на нови образци подходящо автоматично оръжие, но и използването в служебната дейност на наличните автомати АК-47. Това се отразява крайно негативно при изпълнението на посочените по-горе дейности и многократно повишава степента на риск за живота и здравето на охраняваните магистрати и застрашени лица, при конвоиране на осъдени на доживотен затвор, на особено опасни лица и охраняващите ги служители.
Законопроектът е изработен на основание чл. 393, ал. 1 от Закона за съдебната власт във връзка с чл. 74, ал. 1 и 2 от Закона за Министерството на вътрешните работи. С него се предлагат допълнения в чл. 1, ал. 2 и в § 6 от Преходните и заключителните разпоредби на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите, като в състава на органите, изключени от режима на закона, се включва и ГД "Охрана" на Министерството на правосъдието. С направеното допълнение в закона се осигурява правомощието на личния състав на ГД "Охрана" на Министерството на правосъдието да осъществява ефективно дейността си, свързана с огнестрелните оръжия и боеприпасите, която ще се извършва при условия и по ред, определени с акт на Министерския съвет, и да придобива подходящо автоматично оръжие и боеприпаси.
Предложеният законопроект не е свързан с разходи за републиканския бюджет на Република България.

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ:
(Сергей Станишев)


ПРОЕКТ НА ЗАКОН ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА КОНТРОЛ НАД ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА, ОГНЕСТРЕЛНИТЕ ОРЪЖИЯ И БОЕПРИПАСИТЕ (902-01-21/25.09.2009)

Име на законопроекта:   Законопроект за допълнение на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите
Вносител:   Министерски съвет
Дата на постъпване и сигнатура:   25.09.2009 г. 902-01-21
Водеща комисия:   Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред
41-то Народно събрание   
Сесия:   Първа сесия
Състояние:   приет
Първо четене:   08.10.2009 г.
Дата на приемане и   22.10.2009 г.
обнародване в ДВ:   ДВ, бр. 88/2009 г.
   


§ 1. В чл. 1, ал. 2 след думите "Министерството на вътрешните работи" се поставя запетая и се добавя "за Главна дирекция "Охрана" и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието, за Държавна агенция "Национална сигурност".


§ 2. В § 6 от Преходните и заключителните разпоредби след думите "Министерството на вътрешните работи" се поставя запетая и се добавя "в Главна дирекция "Охрана" и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието, в Държавна агенция "Национална сигурност".

Законът е приет от 41-ото Народно събрание на ……………………. 2009 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.


МОТИВИ

Главна дирекция "Охрана" към Министерството на правосъдието организира и осъществява охраната на съдебните сгради, организира и осъществява охраната на съдии, прокурори, следователи и защитени лица, довежда принудително лица и др.
Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието организира и осъществява режимната и надзорно-охранителната дейност на местата за лишаване от свобода, като ръководи и контролира охраната и сигурността в затворите и поправителните домове и организира осигуряването на надзорно-охранителната дейност с технически и други средства за охрана и контрол.
Личният състав на двете дирекции използва автоматично огнестрелно оръжие за изпълнение на дейностите си.
Действащият Закон за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпаси (ЗКВВОРБ) не позволява на Главна дирекция "Охрана" и на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" не само придобиването на нови образци автоматично оръжие, но и използването в служебната дейност на дирекцията на наличното автоматично оръжие.
С проекта на Закон за допълнение на ЗКВВОРБ, изработен във връзка с чл. 393, ал. 1 от Закона за съдебната власт и чл. 17 от Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, се предлагат допълнения в текстовете на чл. 1, ал. 2 и в § 6 от Преходните и заключителните разпоредби, в които се добавя "Главна дирекция "Охрана" и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието".
С включването на дирекциите в състава на органите, изключени от режима на закона, се осигурява правомощието на личния състав на Главна дирекция "Охрана" и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието да осъществява ефективно дейността си, свързана с огнестрелните оръжия и боеприпасите, която ще се извършва при условия и по ред, определени с акт на Министерския съвет, и да придобива подходящо автоматично оръжие и боеприпаси.
Държавна агенция "Национална сигурност" в становището си е предложила разпоредби за включване на агенцията сред органите, изключени от режима на ЗКВВОРБ, във връзка с правомощията на органите им да носят оръжие - чл. 126, ал. 1 на Закона за Държавна агенция "Национална сигурност" (чл. 1, ал. 2 и § 6 от Преходните и заключителните разпоредби на ЗКВВОРБ), както и други разпоредби (§ 6, ал. 2 и § 7, ал. 1 и 2 от Преходните и заключителните разпоредби на ЗКВВОРБ).
Министерството на правосъдието приема за основателно предложението на агенцията в частта по чл. 1, ал. 2 и в § 6 от Преходните и заключителните разпоредби на ЗКВВОРБ като съответстващо на целите и задачите на законопроекта и включва в проекта на закон Държавна агенция "Национална сигурност".

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ:
(Бойко Борисов)


Друг законопроект отнасящ се до тази материя не намирам, защото явно няма. Ако е излязъл обаче тази година (2010) е възможно или ако е такъв проект дето само са ги говорили на по кафе ...

21
Абе ще се поразтръся след малко, ама на първо четене, няма дори официален проекто закон. Поне аз не намерих!

22
Цецо, не говорим за 20 %. Митническите такси са си друго нещо. Там си е е*ало века бате. Направо от кръста те режат!

23
Според мен всичко е късмет, ако видят три чифта гащи им дреме, щото си мислят, че няма да вземат пари. Ама я виж тиии, нашето момче си е взело реплика ... ооо я да видим колко е митото. Независимо, както каза ти, дали са гащи за 500 долара или калашка за 200.

24
Markov G както и да го тълкуват не знам дали митничаря ще ти повярва, че си купил автомат с 5 пълнителя и тактическа жилетка, като сватбен подарък (примерно на жена си). Или пък работиш с компютри и JG ти праща подарък мостра, за ви вървят бизнес отношенията. Истината е, че ядеме дебелия и това е. Фактури с занижена стойност и те така.

25
Електрически / Re: Еърсофт карабините на ICS
« -: декември 30, 2009, 00:01:15 am »
Апропо, леко да се намясе (офф). Хорни арe подари ми една :) молим те :)


П.С. Аре бе Хорнет, сериозно, аз съм добър рекламенТ агенТ :P

Страници: [1] 2 3 4