Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Avatar952

Страници: [1] 2 3 4
1
Организаторите са вече на терена. За връзка с организаторите и въпроси в последната минута - 0884 770 787 (моя) или 0888 447 774 (Илия).
Поздрави.

2
Информацията на сайта на играта ( airsoftevents-bg.com ) е обновена.

Поздрави.

3
Информация за "Backdraft-Reloaded" е пусната в отделна тема.
По молба на specnaz-thessaloniki и на останалите гръцки играчи, на които по ред причини е невъзможно да присъстват на 09-10.06.2012г. взехме решение играта да се премести за 16-17.06.2012г.
Поздрави

4
"Backdraft-Reloaded" ще се проведе на 13.05.2012г. на територията на летището до с.Кондофрей.

Предистория : Действието в играта се развива паралелно на това в оригиналната "Backdraft" - по време на всеобщата офанзива на оцелелите назарски части срещу базите роданските окупатори. Въпреки че Назария е напълно завладяна, все още голяма част от районите, отдалечени от големите градове, са под постоянна атака от страна на оцелелите назарски части. Снабдяването на роданските бази е силно затруднено, на места базите може да се снабдяват единствено по въздух. Същевременно роданската авиация започва да действа все по успешно, нанасяйки огромни загуби на назарците и поставяйки всяка една по-мащабна операция под огромен риск от пълно поражение. Поради това една от основните цели на назарците в започналата офанзива е унищожаването на роданските летища.

Сценарий на играта: 2 игрови фракции - RA (Rodan Army) и NAF (Nazar Armed Forces) разделени по равно 50:50.

Целите на NAF са :
- да атакуват роданското летище
- да си пробият път до складовете с муниции
- да пленят и активират бомба - време за активация 30мин. през което NAF трябва да задържат склада, в който се намира бомбата
- да занесат бомбата до определено укритие и да я задействат

Целите на RA са :
- да отбраняват повереното им летище до изтичане на определеното игрово време
- да унищожат силите на NAF, намиращи се в района
- да попречат на завземането на складовете с боеприпаси
- ако складовете бъдат завзети от NAF - да ги унищожат
- да попречат на поставянето на бомбата в което и да е укритие
- ако бомбата бъде поставена - да я обезвредят

Ако бъде постигната бърза победа на NAF и при желание от страна на играчите фракциите може да се разменят и сценария да се преиграе отново.

Такса за участие : играта е безплатна за всички участници в "Backdraft", таксата за участие за останалите играчи е 5лв. Играта е без предварително записване, таксата се заплаща на място, няма ограничение за броя участници. Все пак не би било лошо хората възнамеряващи да дойдат да драснат +1 в темата на играта, за да можем да предвидим броя очаквани участници и своевременно да направим промени ако се налагат.

5
Операция “Iron Fist” се отлага за 09-10.06.2012г. На 13.05.2012г. ще се проведе операция “Backdraft - Reloaded”.  За всички заплатили участие в “Backdraft” участието в новата игра ще бъде безплатно. За всички останали желаещи да участват в играта, които не са присъствали на “Backdraft” ще има минимална такса за участие. Повече подробности за играта ще бъдат пуснати в отделна тема.

6
След като става дума за пари нека си говорим за пари ...

С Илия се опитваме да организираме игри, нещо малко по-различно от неделна престрелка -  не развиваме бизнес, не се опитваме да реализираме някаква печалба.
Имахме идея да направим игра, събрахме се и я направихме така както си я представяхме независимо от разходите. А само за Shadow Storm разходите бяха над 1200лв. Така че за следващата игра, която решихме да направим сложихме такса с която да си покрием поне част от разходите, дори не пълните разходи, но поне част. Участието бе по-малко от очакваното, което допълнително увеличи тази разлика – от Backdraft  с Илия сме назад още с 1800лв, до тук общо 3000лв назад. И това са само директните загуби - без да смятаме времето, труда, нервите, колко неделни игри сме пропуснали за да организираме “Shadow storm”  и “Backdraft”. Отстъпката от таксата за участие в “Iron Fist” е най-доброто, което в момента можем да си позволим с Илия за да компенсираме всички участници в предишната игра.

И след като се правят аналогии с автомобили – нека да е с автомобили, аз също доста често използвам този подход.  Тука не става дума за купуване на чисто нова кола, при която дилъра е обвързан със всички произхождащи отговорности. Тук определен брой любители на BMW (или която и да е друга марка) се събират и партийно си купуват нова 3-ка която заедно да си я карат и да се кефят на по-добър автомобил от това, което всеки поотделно може да си позволи. Само че един от тях катастрофира с BMW-то и сега останалите си искат от него парите обратно – независимо че и те са карали колата.

Щото ако се прави аналогия с продажба на нов автомобил с Илия можехме лесно да сметнем минимален брой участници, да си калкулираме всички директни и индиректни разходи + 30% буфер за непредвидени ситуации и да определим такса за игра доста над 30-50лв. Щото ако бяхме сложили 100лв такса нямаше да ни е проблем да проведем играта повторно. Въпроса обаче е – тогава колко човека щяха да дойдат, и печели ли  еърсофта в България от едно такова развитие на нещата ?

P.S. При такава проява на подкрепа и разбиране човек започва да се чуди – струва ли си въобще да се занимава с опити да организира игри или по-добре с тия пари да си ходи всяка година на Бергет и на още няколко други международни игри и да си гледа кефа.

7
На 12-13.05.2012г. ще се проведе поредната игра организирана от мен и Илия - operation "Iron Fist". Терена на мероприятието ще е близо до София, все още се разглеждат няколко варианта и не е взето финално решение. Продължителноста на играта ще е 24-26 часа, с нощни мисии. Повече подробности за провеждането на мероприятието - максимално скоро.

Предистория : Проведената от назарците operation "Backdraft" протича с променлив успех - някои родански бази са превзети , някои са разрушени или изгорени по време на ожесточените неколкодневни боеве. Все пак по-голяма част от военните бази и големите градове остават в ръцете на роданците. Постепенно боевете ескалират и от партизанска войната ескалира в пълномащабен конфликт без изгледи за скорошна победа на която и да е от страните. Така създалата се ситуация обаче не устройва МС (Международния Съюз) - те са разчитали на краткотрайна и победоносна за роданците война, която да не наруши износа на назарски суровини за страните от МС. И след като ситуацията все повече се влошава МС решава да се намеси, изпращайки "мироопазващи" сили - operation "Iron Fist". Започва струпване на сили в съседните на Родан и Назария държави - но кога и къде ще бъде нанесен удара никой не знае ...

Такса за участие : Таксата за участие ще бъде 50лв. Всички играчи, заплатили участие в operation "Backdraft" ползват 30лв. отстъпка от таксата за играта. Ако някой играч е заплатил участие в "Backdraft", но няма намерение да участва в operation "Iron Fist" може да прехвърли отстъпката си на друг играч след като уведоми организаторите.

Скоро очаквайте по-подробна информация за играта.

8
Новини / Re:Сертификация
« -: февруари 21, 2012, 10:44:59 am »
Честито Дядо. Да ви е жива и здрава момата, и правнуци да дочакаш, и заедно на еърсофт да ходите !

9
Новини / Re:Пак се намножих, ура!
« -: февруари 20, 2012, 15:28:21 pm »
Честито ! Много късмет и на бебока, и на родителите!

10
Новини / Re:Нов Еърсофт SMG
« -: януари 20, 2012, 11:07:37 am »
Евала момчета, направо ме оставихте безмълвен  :9:1 :9:1 :9:1 Още много успехи ви пожелавам !

11
Снимки и видео от игри / Re:Хайде вече сме и в MAXIM
« -: октомври 21, 2011, 10:04:02 am »
За ноември броя, 26-30 страница.
Поздрави

12
Снимки и видео от игри / Re:Хайде вече сме и в MAXIM
« -: октомври 21, 2011, 08:33:14 am »
В последния брой на MAXIM има статия за операция "Backdraft". В момента в който получиме разрешение от издателите статията ще бъде качена и общодостъпна на сайта.
Поздрави.

13
Цецо, не си прав. Въпроса не е в това дали ни се занимава или не. Въпроса е в това че нямаме нито физическата възможност да повториме играта нито финансовата. Организирането на игра отнема немалко време, а в момента нямам нито един ден отпуска останал, който да ползвам за да подготвя наново играта. Седи и финансовия въпрос - все още не съм се доразплатил за всички неща, които взех за играта, а само транспорта на инвентара да терена и обратно ми е 400лв.
А относно компенсацията - просто сумата платена за Backdraft ще бъде приспадната от таксата за участие в следващата игра.
Поздрави

14
Цецо, Гого - напълно сте прави, и от морална и от бизнес гледна точка. За съжаление в момента с Илийката нямаме нито физическата, нито финансовата възможност да организираме наново играта така както би ни се искало и както бяхме обещали. А просто да организираме поредната неделна игра и да кажеме "ми за тия пари толкова" за нас е напълно неприемливо. Всички участници в играта ще бъдат компенсирани при следващото, организирано от нас мероприятие. Скоро започваме подготовката за него, когато сме готови с финалния план ще пуснем допълнителна информация. За съжаление както вървят нещата играта се очертава да е в началото на следващия сезон.
Гого, обещанието към теб и Багера ще бъде изпълнено.
Още веднъж се извинявам на всички участници за провалената игра и се надявам да останете доволни от игрите, които тепърва ще организираме.

P.S. И малко за раздел "изгубено-намерено". В суматохата след играта се губят следите на АК74У производство на Цима и Колт 1911 с черен презраменен кобур за които се знае че не са изгорели в пожара. Ако някой има инфо, моля нека драсне едно ЛС.
Намерен е бластбелт цвят тан с 3 джоба и дроп пауч. Писах във форума на гръцките играчи, но от там никой не си го потърси. Ако белта е на някой от нашите играчи нека драсне едно ЛС да се разберем как да му го върна.
Поздрави

15
Новини / Re:Честито малко мече на Мечката
« -: септември 27, 2011, 19:13:30 pm »
Честито Мечо, да ви е жива и здрава щерката и само радост да ви носи !
Поздрави

16
Здравейте, заедно с Илийката бихме искали да се извиниме на всички участници за проваленото събитие, за проваления уикенд, за всички негативни преживявания и емоции, за риска на който бяхте изложени заради нас. Също така бихме искали да благодарим на всички участници за проявеното ряазбиране към нас в този труден момент. Вината за това което се случи е единствено и само наша и ние поемаме цялата отговорност за това. Предвидихме всичко, което можеше да се предвиди и направихме всичко, което можеше да се направи, но все пак нещастието се случи.

Бихме искали да благодарим на всички, които ни помогнаха да подготвиме и организираме играта, които ни подкрепяха през цялото време и които не ни изоставиха, когато нещата се прецакаха. Също така бих искал да благодаря на  всички, които останаха да ни помогнат да съберем и натоварим целия лагер – без вас нямаше да се справим.

И най-вече искам да кажа огромно БЛАГОДАРЯ на всички, които без да се замислят и за секунда се хвърлиха да гасят пожара – никой не се панира, никой не избяга, никой не мислеше само за себе си. Момчета, ако не бяхте вие нещата щяха да са непредвидими, много по-ужасни. И най-важното – добре че никой не пострада.Още веднъж БЛАГОДАРЯ !

С Илийката няма да се откажем, когато се посъвземем ще организираме следващата игра и ще направим всичко възможно да стане още по-добра, отколкото тази игра можеше да бъде.

P.S. Ще помоля всички - след като темата бъде отключена моля да се ограничат пускането на снимки и коментари относно пожара. Гръцките ни приятели загубиха доста и едва ли би им било приятно да се напомня за този инцидент.

Поздрави

17
Момчета , не разваляйте хубавия бой с кавга  ;D Нека разрешим всички спорове по спокоен и миролюбив начин на терена - с топчета , МНОГО топчета  <12>/
Организаторите тръгваме към терена, така че от тук нататък връзка с мен е възможна само на мобилния.
Поздрави

18
Никез, според сайта играта започва в 14:00:
Цитат
- Провеждане на играта - 14:00/10.09.2011 - 14:00/11.09.2011

Играта започва в 12:00 часа, в 14:00 започват престрелките. В 2-та часа промеждутък фракциите трябва да си изградят и укрепят базите, да се проведе инструктаж на някои специфични игрови персонажи, да се проведе общ инструктаж на фракцията и брифинг с командирите.
Така че пак повтарям - играта започва в 12:00 , а не в 14:00. Ако някоя от фракциите се забави с подготовката си е за нейна сметка и всички закъснели играчи реално ощетяват собствената си фракция.

Поздрави

19
С форума се получи малък бъг - може да се пише само когато интерфейса е избран да е на английски, на български бутоните не са видими. Има проблеми с локализацията на темата, които нямам кога да оправя.

Играта няма как да започне по-рано и  никога не е обявявана за по-ранен час. Има хора които пътуват отдалеч, също така и от съседни държави и  няма как да дойдат по-рано. Също така самото чекиране за играта ще отнеме немалко време. За това молбата ми е към всички играчи да си предвидят времето така че до 10:00 да са пристигнали и да са се екипирали за да може чекирането и самата игра да започнат на време. Графика ще се спазва и всеки който закъснее реално ощетява фракцията си в началния етап на играта. А и все пак това не е неделна игра.

Важно уточнение - всички играчи, които възнамеряват да участват в нощната игра ще трябва да се снабдят с лайтстик за да се маркират когато са ударени. Ще се опитаме да осигуриме известна бройка лайтстикова на разумна цена за играчите, които нямат, но би било добре всеки да има по 1 предварително.

За NAF - тъй като базата на NAF е подвижна, играчите които нямат намерение да участват в нощната игра ще трябва да си разположат палатките в сейф зоната.

За RA - лагера на фракцията ще е ингейм през цялото време и ще разполага с палатки (осигурени от организаторите) за около 40 човека. Ако някой желае да ползва собствена палатка в лагера на фракцията е желателно тя да е в зелена или камуфлажна разцветка. Хората от фракцията , които нямат намерение да вземат участие в нощната игра ще трябва да си разположат палатките в сейф зоната.

Поздрави

20
Предлагаме 4бр. безплатни покани (2 за RA и 2 за NAF) на хора, които биха желали да ни помогнат с организирането и провеждането на играта. Желаещите ще трябва да са на терена в петък сутринта (към 09:00/09.09.2011) за да ни помогнат с изграждането на базата на RA и разставянето на игровия инвентар по терена. Не е проблем да участват и вече записани играчи - ако вече са си заплатили участието, таксата за играта ще им бъде възстановена на място.

Трябват ни и 6 доброволци (3 за RA и 3 за NAF), които да изпълняват ролята на тръсти и да следят за спазването на правилата от страна на всички играчи.
Моля желаещите да се свържат с мен на 0884 770 787 или да ми пратят ЛС.
Поздрави

21
Извинявам се за закъснелия отговор.
Форума на играта е вече пуснат, на сайта на играта директно има линк, иначе - airsoftevents-bg.com/forum . Хората които вече са се регистрирали имат достъп до секцията на съответната фракция за която са се записали. Моля тези които тепърва ще се записват да използват за ник, този с който са се регистрирали - така ще знам кой до коя секция трябва да има достъп. В най-скоро време в отделните секции ще дам и необходимата за фракциите информация.

Графика за провеждане на мероприятието е пуснат на сайта, пускам го и тук :

- Пристигане на терена, екипиране, сладки приказки, хвалене с нови придобивки - до 10:00/10.09.2011
- Чекиране за играта, замерване на пушките, инструктаж от страна на организаторите - 10:00-12:00/10.09.2011
- Придвижване към стартовите позиции на отделните фракции, изграждане и доукрепване на базите, инструктаж и разпределение на задачите - 12:00-14:00/10.09.2011
- Провеждане на играта - 14:00/10.09.2011 - 14:00/11.09.2011
- Снимки на участниците, разказване на интересни истории от играта, свободна програма, прибиране по родните места - след 14:00/11.09.2011

Вече са ясни и командирите на отделните фракции:

RA - Avatar952 (моя милост)

NAF - Zvqra (Илия от Смерч)

Точния състав на 2-те фракции ще бъде даден във форумната секция на съответната фракция, там ще стане и стиковането на командните вериги.
В оставащите до играта дни ще гледам да съм във форума редовно,така че да мога своевременно да отговарям на всички възникнали въпроси. За бърза връзка с мен - номера ми е 0884 770 787.

Поздрави

22
Здравейте, извинявам се за закъснелия отговор.
Терена е същия от миналата игра, координатите на сейф зоната са +42° 23' 51.36", +24° 16' 58.34" . Игровата карта в момента се подготвя, когато е готова ще бъде качена на сайта и ще дам линк към нея.
Предвидено е място на което да бъдат паркирани колите, близо сейф зоната. На самия терен не се допускат МПС-та, освен тези осигурени от организаторите.
В района близо до терена няма питейна вода и всеки играч ще трябва да си предвиди вода за 2-та дни игра.
В близките села има магазинчета от селски тип, но най-близките добре заредени магазини на които може да се разчита са в Панагюрище.

Поздрави

23
Командири на 2-те фракции ще сме аз и Илия, все още не е решено кой на коя фракция ще е. Нашата работа ше се състои основно до свеждане на заповедите до командирите на отделните отбори и координация на действията им. Командирите на отбори ще имат пълна свобода да решават как конкретно да се изпълни поставената задача. Това се прави с цел да се избегне объркване и зацикляне на сценария.

До няколко дни ще пусна и форум със закрити секции за 2-те фракции, просто трябва да има по-голяма яснота за състава на 2-те фракции.

Поздрави

24
Записването за играта вече е открито, ето и необходимата за записване информация :
Последния срок за предварително записване е 18:00ч. на 07.09.2011г. Моля не чакайте последния момент за записване, за да могат организаторите да разпределят играчите в отделните фракции и да се съгласуват командните вериги.

Цената за участие е :

- при записване в периода 08.08.2011-28.08.2011 - 30лв/участник
- при записване в периода 28.08.2011-07.09.2011 - 40лв/участник
- при записване или плащане в деня на играта - 50лв/участник

За индивидуални и отборни записвания пратете мейл на airsoftevents@abv.bg със следната информация :

- Три Имена / Име на отбор
- Ник
- Брой играчи (само за отборни записвания)
- Предпочитана фракция
-тел. за контакт

До 24 часа след изпращане на мейла ще получите потвърждение за успешна регистрация на посочената от Вас поща , уникален ID номер  и инструкции как да извършите плащането на Вашата такса за участие.

Организаторите си запазват правото да прехвърлят играч и/или отбор във фракция различна от предпочитаната, в интерес на балансиране на фракциите. Отбори и групово записали се играчи НЯМА да бъдат разделяни.

Поздрави

25
Ето и отговорите на въпросите по реда на тяхното задаване :
Отношението към истинските цивилни е описано в правилата с цел да се избегнат разни неприятни ситуации - арестуване на офгейм овчар, престрелка с камуфлирани гъбари и т.н.
В играта ще има и ингейм цивилно назарско население, маркирано с армбанд и цвят различен от този на двете игрови фракции. Именно него ще трябва да контролират роданците, с него ще трябва да взаимодействат назарците и т.н. Ясни инструкции за очакваното от фракцията отношение към цивилните ще бъдат дадени от командирите на фракциите преди началото на играта.
Относно записването - записването ще бъде пуснато по-късно днес на сайта на играта и подробности ще бъда дадени и тук.
Поздрави

Страници: [1] 2 3 4