Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Lefi

Страници: [1]
1
Ревю Екипировка / Ревю Olight S10 Baton Ti
« -: декември 15, 2012, 13:51:11 pm »


Дължина: 70.5mm
Диаметър на тялото: 23mm
Тегло: 55.7 g(без батерии)
Материали: Авиационен титан
Батерии: 1 брой CR123A или RCR123
Режим и продължителност на светене :
300 лумена - 1ч. 30 мин

65 лумена - 7ч. 30 мин

5 лумена - 180 ч.

0.5 лумена - 360ч.

Строуб 300 лумена - 3ч.

Осветяване до 82м

Моделът е лимитирана серия и пристига в една доста приятна кутийка ,което създава чувството ,че притежаваш нещо уникално.

Дизайна може да се каже ,че е запазена марка на Olight.От двете страни на фенера има малко пространство гладка повърхност с логото и модела ,а останалата част е с грапава повърхност против приплъзване.Достатъчно грапава ,за да не се изплъзва заради малките си размери ,но не прекалено агресива ,че да дразни.Клипса може да се обръща ,но внимавайте много когато го правите ,за да не го счупите поради малките му размери.В някой форуми бях чел оплаквания от дълбокия клипс ,че задирал дънки  ,трудно се вадел и т.н .Пробвах го на мойте дънки и нямам такива впечатления.Да влиза малко по трудно ,но няма никакъв проблем като се издърпва.

Изолзва CREE XM-L диод ,Neutral White

Ето как излгежда този мъник поставен до по-големия си събрат

Тук се виждат още приложения на клипса.Захваща се доста здраво и няма вариант за изпадане ,освен ако не правите пого на рок/пънк концерт.

Това което го различава от останалите фенери е ,че разполага с доста силен магнит в задната си част и може да се захваща стабилно за вякакви метални повърхности.Правени са експерименти с флашка по форумите и споделят ,че няма никакъв проблем ,аз съм го носил в същия джоб с телефона си и мога да потвърдя същото.Още се търсят доброволци ,които да експериментират с дебитна/кредитна карта...


Към фенера получих и подарък бял дифузер ,който въши страхотна работа.Като се започне от четене на книга ,документи ,осветяване на стая ,до сигнализиране при бедствие ,авария.Изключително ефективен е когато се комбинира със строуб режима.Формата и визията като го нахлузя не коментирам.

Ето ви реална ситуация от бита ,която ми се случи на мен.Спира ви тока ,а трябва да се изкъпите.Макар и през деня няма как дневна светлина да достигне до банята на добрата стара панелка.Ето го и решението.Бях изумен колко силно свети този мъник ,а тук дори не е на максималния режим.Изпълзвал съм го също като трябва да се навираш под мивката да сменяш тръби и ти трябва светлина ,а двете ти ръце са заети и няма кой да ти свети.

Дифузера се зарежда при светене и дори след като е угасен фенера продължава да свети ,така че ако сте навън и ви свърши батерията пак може да го използвате определено време.

Както всичко модели на Olight и този пристига с резервни О-рингове ,които най-вероятно никога няма да ви се наложи да използвате поради перфектната изработка.Мога да заявя ,че по-големия брат M20-X съм го тормозел доста и нямам никакви забележки ,така че и на този мъник няма да му се размине... е няма да го потапям на 10 м в морето ,но все пак  ;) .


В заключение ще кажа ,че това е повече от страхотно ЕДЦ с малките си размери ,300-те лумена ,оставяме на страна ,че това е лимитирана серия.Аз използвам и двата фенера и всеки има своето приложение в моето ЕДЦ и съм повече от доволен от поредния качествен продукт на Olight ,но не мога да не спомена и колегата Jose,който се старае да угоди на всяка наша прищявка и винаги е бил коректен към нас клиентите ,защото нека си го признаем ,че правилния маркетинг е почти толкова важен колкото и качеството на един продукт.

2
Ревю Екипировка / Ревю Leatherman WAVE
« -: януари 31, 2012, 14:23:00 pm »
Пресен пресен и леко измръзнал   ;D вчера си го взех от митницата (този път цялата работа беше свършена за под 10 мин) и сега ще се постарая да го представя подобаващо.

Това е второ поколение WAVE пуснат на пазара от 2004 г. Добавени са по-големи ножове ,по-здрави клещи, по-дълги секачки за тел.

Размерите му са около 9,5-10 см в затворено положение с тегло 241 гр по характеристика от официалния сайт на Ледерман.

Този модел позволява работа с една ръка ,което за мен е голям + ,както и една от причините да се спра на него.От тази страна са разположени нож (пристига изключително остър) както и трион.Ножът е от неръждаема стомана 420HC

От другата му страна е разположено серетирано острие (също от 420НС неръждаема стомана) ,както и пила .От едната страна пилата е с диамантено покритие ,а от другата е предназначена за дърво/метал.Долната част на пилата може да се ползва като трион.
 
Помислено е дори за това да се различават гладкото от серетираното острие ,като гладкото е такова и от външната си част ,а серетираното не както виждате от снимката.

Външното заключване на инструментите става посредством Liner Lock

Освобождаването на вътрешните инструменти става чрез натискане на бутона от снимката за разлика от първите модели на ледерман ,където трябваше да частично да се отвори още някой инструмент от вече използвания ,за да се отпусне пружината и могат да бъдат прибрани.

В долната част има 19 см линия ,а горната част е в инчове

Клещите са много прецизни и няма никакъв луфт.Трябва да поясня ,че отварянето на мултитула  като цяло е доста стегнато и доколкото съм чел от други коментари и занапред си остава така.

Имат достатъчно широк хват за размерите си

В долната си част има секачи за твърда тел ,пирони (посочено е със малка стрелка) ,а по горната е за мека тел.Трябва да предупредя да не очаквате чудеса.Да може да среже пирони ,но като минус на WAVE е това че секачите немогат да бъдат сменяни и гаранцията не ги покрива.

Ножичката е сравнително малка ,но за сметка на това е доста остра и реже без проблем плат.Колкото и скептичен да съм към ножичките се оказва полезна понякога.Другото нещо което ми харесва е пластината ,която за разлика от тези на Викторинокс ми се вижда доста по здрава.

Смятам ,че всички ще се съгласят ,че малката отверка е изключително полезна за градски условия.Перфектна е за малките  болтчета при очила ,дистанционни на коли и др.

Удобното тук е ,че с едно издърпване и обръщане разполагате и с права и с кръстата отверка

Разполага и с голяма отверка.

Отверката и доста здрава и освен основните и функции могат да се намерят още доста приложения.В долната и част дебелината и достига 3мм.
 Толкова за тази страна на мултутила

От другата страна разполагаме с отварачка за консерви ,а в долната и част има разположен инструмент за оголване на кабели.

Този път разполагаме с голям бит аналогично на малкия.

Към големия бит има комплект Бит Кит ,който разполага с всичко ,а дори и повече от това от което се нуждаят 99% от нас.

В мултитула е монтирана скрита халка ,която се вади ,чрез избутване с някакъв друг инструмент.Намира се от страната на триона и на нея може да се върже паракорд или да се закачи за карабинер ,но не като този на снимката ,той е само за фон (трябва да е по-малък).

Калъфа е от найлон.

Има доста масивно велкро (около 7 на 3,5 см) ,което е предпоставка ,че няма да се скапе лесно с времето.

В калъфа има отделение за БитКита (и двата броя се побират) и няма вариант от изпадане.

Ето как изглежда комплекта в "пълна бойна готовност" :D

При честа употреба на клещите например ,мултитула може да бъде и отворен.На дъното на калъфа има метален ринг ,чрез който е възможно това.

Калъфа може да бъде носен както хоризонтално така и вертикално ,а също така може бъде носен и на жилетка посредством MOLLE.

В заключение ще кажа ,че това е един невероятен мултитул ,а мотото на фирмата е достатъчно красноречиво:
Leatherman - leave nothing undone

3
Ревю Екипировка / Olight M20-X опит за ревю
« -: декември 29, 2011, 17:45:13 pm »
Здравейте.От няколко месеца съм притежател на Olight M20-X (В сайта на olight-bg е описан като М20S-X).Нося го всеки ден с мен ,както и на работа ми се налага да го ползвам доста често.Тъй като нямам много голям опит няма да правя сравнения с други марки ще се постарая да опиша впечатленията си от този модел ,като наблегна на снимковия материал та да се получи нещо като ревю на модела :). Ето го и него:

Останах приятно изненадан ,когато пристигна фенерът в тази плстмасова кутия тип малко куфарче.Ако се загледате ще видите ,че са описани основните характеристики.Синя стрелка - 500 лумена ,зелена -200 м осветяване ,жълта - 85 часа продължителност на светене (въпреки ,че ги пише на кутията ги изброявам ,за да поясня ,че  85 часа продължителност на светене има при използване на най-слабия режим на фенера на 10 лумена).При режим 500 лумена продължителността е около 1,5 ч ,може би малко отгоре.

На празните места имаше батерии (CR123) ,за които ще поясня малко по надолу.

Фенерът запаметява режима на ,който е оставен последно

Разликата между М20-S и M20-X e силата на осветяване 360 лумена макс. и 500 лумена ,както и това ,че М20-S използва LED Cree S3 ,а М20-X LED Cree XМ-L.

Разполага с отделен бутон ,който активира директно строуб режима ,а също така се използва и за смяна на останалите (10,100,500 лумена).Повърхността около бутона е гладка с цел по-лесно напипване ,употреба при използване на ръкавици.

Стоманеният накрайник е бих казал леко остър в изпъкналите си части ,което го прави идеален за чупене на стъкла при нужда.Идеален е и за самозащита ,но имайте в предвид ,че с тази повърхност ако ударите нападателя си около лицето определено ще му нанесете сериозни щети и спомен за дълго време.

Размерите му са около 14,5 см и диаметър на рефлектора около 31мм (Докато при М21-X е 40,2мм).По характеристика на сайта теглото му е около 120.5g без батерии.За мен нито е прекалено голям ,нито прекалено малък и е лек.Бих казал ,че влиза в златната среда откъм съотношение: големина-кпд

Белият дифузер пристигна към комплекта.Разпръсква равномерно светлината и може да се учудите колко често може да се окаже полезен.За мен това е може би най-често приложимия от всички останали.Допълнително могат да се купят още син ,зелен и червен.Освен ако не ви трябват за работа или имате излишни пари за харчене не виждам смисъл да се купуват.

Тук е на режим 10 лумена и е светло в стаята.Този режим е иделен за продължително четене ако се налага и нямате друга алтернатива.Останалите режими могат да осветят доста добре средно голяма стая ако се наложи.

Както вече казах комплекта пристига с  2 батерии (CR123 3v.) с логото на Olight слепени в обвивка за по-голямо удобство.Освен с CR123 ,M20-X може да използва акумулаторни Li-ion 3.7v батерии, както и 2x RCR123A/16340, 1x 3.7v Li-ion18650 или 1x 17670.

Включена е и касета за ползване на батерии CR123

Както се вижда от едната страна на касетката е изобразено логото на Olight (което на мен ми харесва ,защото е чисто и просто с цел да погъделичкат клиента) ,а от другата е отбелязано с + и - как точно да се сложат батериите.В случая аз съм ги сложил грешно ,да не ви прави впечатление.

Тактическия ринг е удобен за различни хватове.Според зависи от големината на ръката на някой може да не е удобен ако се държи стабилно с цяла ръка ,но хубавото е че е сменяем с обикновен кръгъл ,както и клипса също може да се маха и слага (пропуснах да добавя ,че е стоманен)

Връзката за врат е регулируема.Дължината и е около 50 см.Незнам от какви материали е направена ,но ако се наложи да вържете нещо (говорим за аварийни ситуации) ще знаете ,че разполагате с близо 1 м здрава връв.Едно допълнение ,ако сложите кръглия ринг няма да има къде да захванете връзката.

Материалите от ,които е направен калъфа също си личи ,че са качествени и го няма онова чуство за менте от пазара.От двете страни на калъфа има ластични отделения за резервни батерии.Лично аз съм ги ползвал ,удобни са и не пречат ,но ироничното е ,че точно когато ми свършиха батериите не си бях взел резервните.

Освен към колан може да бъде прикрепен и към жилетка ,защото е захванат доста стабилно с велкро или да бъде захванат с връзка или нещо друго към халката.

В долната си част е изрязан така ,че фенерчето да може да се ползва и без да се вади.

Към комплекта са включени и резервни уплътнения ( О-рингове) ,стоманен кръгъл ринг ,както и резервна флуоресцираща гумена капачка за бутона

При поставяне  флуоресциращата капачка прилепва доста плътно към бутона и няма начина да се изхлузи или падне.

Тук се вижда как свети флуоресциращата капачка.Осветена е с 10 лумена не повече от 30-40 секунди.

   Мисля ,че е излишно да споменавам от кой съм го взел и колко коректен продавач е ,но за тези ,които все пак незнаят.Потребителското име във форума е Jose ,а сайта е http://olight-bg.com/index.php (сега като не помня можеше ли да се пише сайта или не  ???.Ако не е трябвало нека да бъде изтрит)

4
Електрически / АУГ А2
« -: април 16, 2009, 20:44:08 pm »
Смятам да си закупя АУГ А2.Можете ли да ми кажете плюсове и минуси на оръжието ,за да знам дали да не се преориентирам и ако е така да ми дадете някаква насока.Мерси предварително.

Ясен ЛИЦЕВ, личен аватар означава да ти се вижда лицето. Не профила

С уважение,
Снайп.

Страници: [1]