Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Fisher

Страници: [1]
1
Отдавна исках да си направя камерка с увеличение, която да монтирам в предната част на пушката и да използвам кадрите от нея за динамично монтирани клипчета във FPS стил. След изгледани няколко клипчета за вдъхновение ми хареса идеята камерката да е скрита в PEQ кутия. Отхвърлих варианта за ползване на Contour Roam или GoPro камери, тъй като монтирането им ще д...ансира и утежни пушката. А и не съм сигурен, че при тях монтирането на достъпна 25 милиметрова леща ще е толкова безпроблемно, както при Мобиуса. В момента ми остава само да монтирам камерата в кутията, но пускам темата сега, та ако някой реши да направи нещо подобно да има достатъчно време преди края на сезона.

За упражнението ми трябваха следните чаркове:
Няколко бележки по чарковете:
  • Камерката идва окомплектована с 820 mAh батерия (~ 2 часа запис), 1мм шестогран за фиксиране на лещата в цокъла ѝ, USB кабел, велкро монтажна лепенка и планка за монтаж на стойка. Първата ви спирка в опознаването на камерата е http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1904559. Програмка за конфигуриране на камерата може да си дръпнете от тук >> http://www.mytempfiles.info/mobius/
  • 25 милиметровата леща е с предварително монтиран инфрачервен блок-филтър. Няма нужда отделно да се поръчва такъв. Доста нагледно и разбираемо обяснение на различните размери лещи може да разгледате тук >> http://www.aliexpress.com/item/25mm-IR-Cut-CCTV-Board-Lens-for-CCTV-Security-Cameras/2043478875.html
  • TV out кабелът може да си го спестите, ако решите да настройвате на фокус лещата през компютър и не предвиждате да пускате снимки или видео директно на телевизора.
  • Удължителният кабел за лещата ще ви е нужен най-вече ако искате да скриете камерата в друга кутия... а това е неизбежно, ако ще ползвате по-голямата батерия.
  • По-голямата батерия идва без конектор!
  • Може да монтирате камерата и в обикновена dummy PEQ кутия, но ще трябва да режете и пробивате, за да си осигурите достъп до бутона за пускане на камерата. Недостатък на монтажа в кутия без пробиване/рязане е, че за да достъпите USB порта на камерата ще трябва да разглобявате PEQ кутията.
Докато пробвах варианта с една евтина dummy PEQ кутия ми хрумна, че нищо не пречи от нея да се ползва само пикатини монтажа. Изрязан и закрепен с болтчетата си за дъното на Мобиус камерата, монтажът изглежда така:


Това позволява камерата да бъде монтирана възможно най-ниско и центрирано спрямо линията на цевта и полета на топчето:


Втора Мобиус камерка с широкоъгълна леща ще ползвам обърната към мен. Или монтирана на главата в посока напред.


На тези необработвани клипчета може да добиете представа за качеството на видео от Мобиуса. Първото е от камерата с 25 милиметровата леща, второто - от тази с широкоъгълната леща. Разстоянието от прозореца ми до знака за път с предимство е ~ 65 метра.

     


Та така... темата е с продължение :)

Страници: [1]