Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Avatar952

Страници: [1]
1
"Backdraft-Reloaded" ще се проведе на 13.05.2012г. на територията на летището до с.Кондофрей.

Предистория : Действието в играта се развива паралелно на това в оригиналната "Backdraft" - по време на всеобщата офанзива на оцелелите назарски части срещу базите роданските окупатори. Въпреки че Назария е напълно завладяна, все още голяма част от районите, отдалечени от големите градове, са под постоянна атака от страна на оцелелите назарски части. Снабдяването на роданските бази е силно затруднено, на места базите може да се снабдяват единствено по въздух. Същевременно роданската авиация започва да действа все по успешно, нанасяйки огромни загуби на назарците и поставяйки всяка една по-мащабна операция под огромен риск от пълно поражение. Поради това една от основните цели на назарците в започналата офанзива е унищожаването на роданските летища.

Сценарий на играта: 2 игрови фракции - RA (Rodan Army) и NAF (Nazar Armed Forces) разделени по равно 50:50.

Целите на NAF са :
- да атакуват роданското летище
- да си пробият път до складовете с муниции
- да пленят и активират бомба - време за активация 30мин. през което NAF трябва да задържат склада, в който се намира бомбата
- да занесат бомбата до определено укритие и да я задействат

Целите на RA са :
- да отбраняват повереното им летище до изтичане на определеното игрово време
- да унищожат силите на NAF, намиращи се в района
- да попречат на завземането на складовете с боеприпаси
- ако складовете бъдат завзети от NAF - да ги унищожат
- да попречат на поставянето на бомбата в което и да е укритие
- ако бомбата бъде поставена - да я обезвредят

Ако бъде постигната бърза победа на NAF и при желание от страна на играчите фракциите може да се разменят и сценария да се преиграе отново.

Такса за участие : играта е безплатна за всички участници в "Backdraft", таксата за участие за останалите играчи е 5лв. Играта е без предварително записване, таксата се заплаща на място, няма ограничение за броя участници. Все пак не би било лошо хората възнамеряващи да дойдат да драснат +1 в темата на играта, за да можем да предвидим броя очаквани участници и своевременно да направим промени ако се налагат.

2
На 12-13.05.2012г. ще се проведе поредната игра организирана от мен и Илия - operation "Iron Fist". Терена на мероприятието ще е близо до София, все още се разглеждат няколко варианта и не е взето финално решение. Продължителноста на играта ще е 24-26 часа, с нощни мисии. Повече подробности за провеждането на мероприятието - максимално скоро.

Предистория : Проведената от назарците operation "Backdraft" протича с променлив успех - някои родански бази са превзети , някои са разрушени или изгорени по време на ожесточените неколкодневни боеве. Все пак по-голяма част от военните бази и големите градове остават в ръцете на роданците. Постепенно боевете ескалират и от партизанска войната ескалира в пълномащабен конфликт без изгледи за скорошна победа на която и да е от страните. Така създалата се ситуация обаче не устройва МС (Международния Съюз) - те са разчитали на краткотрайна и победоносна за роданците война, която да не наруши износа на назарски суровини за страните от МС. И след като ситуацията все повече се влошава МС решава да се намеси, изпращайки "мироопазващи" сили - operation "Iron Fist". Започва струпване на сили в съседните на Родан и Назария държави - но кога и къде ще бъде нанесен удара никой не знае ...

Такса за участие : Таксата за участие ще бъде 50лв. Всички играчи, заплатили участие в operation "Backdraft" ползват 30лв. отстъпка от таксата за играта. Ако някой играч е заплатил участие в "Backdraft", но няма намерение да участва в operation "Iron Fist" може да прехвърли отстъпката си на друг играч след като уведоми организаторите.

Скоро очаквайте по-подробна информация за играта.

3
На 17 и 18.09.2011 заедно с Илия от "Смерч" ще направим втори опит да се изложиме при организирането на еърсофт игри.
Събитието ще протече под названието Operation "Backdraft" и ще се проведе на вече познатия ни от Operation "Shadow Storm" терен, недалеч от г.Панагюрище.

Играта ще е с продължителност 24-26 часа, с нощни мисии, много нови игрови елементи и още повече игрови инвентар. Сценария ще е продължение на този от "Shadow Storm" и ще се разиграва ескалирането на конфликта между Назария и Родан. Този път ще се опитаме да привлечем и международно участие.
Повече информация - в най-скоро време тук и на сайта на играта http://airsoftevents-bg.com/

Поздрави

4
На 30.04.2011 заедно с Илия от "Смерч" организираме игра под названието Operation "Shadow Storm".
Играта ще се проведе в района на гр. Панагюрище, на изключително приятен терен - смесена гора, просечена от пътища и малка денивелация.
По сценарий се разиграва пограничен конфликт м/у 2 съседни държави - Родан и Назария. Предвидени са много нови игрови елементи, интересен игрови инвентар осигурен от организаторите и т.н. Сценария е слабо скриптиран, с голяма тактическа свобода на командирите на двете фракции. Изхода зависи изцяло от взетите командни решения, добрата стиковка на отделните отряди и успешното изпълнение  на поставените мисии.

Повече информация - в най-скоро време тук и на сайта на играта http://airsoftevents-bg.com/

За всичко свързано с играта се обръщайте към мен - директно в темата или на ЛС.

Поздрави

5
Спрингови / A&K SVD ревю
« -: януари 13, 2010, 11:16:03 am »
Вчера най после си получих коледния подарък А&К СВД и реших да драсна едно малко ревю.
Та ето я и нея - A&K SVD
Тъй като нямам апарат под ръка използвам снимки от нета, като се прибера събота и неделя ще направя по-подробни снимки и ще ги постна, най-вече на вътрешността и механиката на пушката - там е най-интересно.
На пръв поглед пушката ми хареса МНОГО, изцяло метална с изключение на приклада, ложата и пълнителя. Финиша е страхотен, създава впечатление за доста солидно оръжие, а не играчка. Дължината (поданни от нета, не съм я мерил лично) е 1220мм, масата с пълнител е ~2.7 кг.В общи линии страхотно изглеждащо оръжие.
А сега и няколко думи за механиката - там е интересното. Почваме от цевта - а тя е 590мм ! Свършва точно преди огнеприкривателя, в нета четох че е Tight Bore 6.01mm , но това не съм го мерил лично. Все още предстои да се провери в реални условия и с тежки топчета каква ще е групираноста.
Снайпера е спрингов и с изцяло метална механика - това означава презареждане след всеки изстрел, но за сметка на това лесен и евтин ъпгрейд. Буталото е метално и подозрително прилича на APS II, ударно-спускателния механизъм е изцяло метален, с масивен зъб задържащ буталото. Пружината е от АЕГ и заводски идва с М150 - в нета и по магазините го дават 490 FPS.Замерен "аут ъф дъ бокс" снайпера даде 515-520 FPS с 0.20 . Пружината съответно веднага бе сменена с Guarder M170 - с нея закова 580 FPS. Самата смяна става точно за 1 минута - развиват се 2 болтчета, сваля се водача на пружината и самата пружина, слага се новата пружина и в обратен ред се сглобява. В нета пише че снайпера работи безпроблемно с пружина М190, без допълнителни ъпгрейди. Недостатък на подобен ъпгрейд е трудното презареждане - дори и с М170 презареждането е трудно и е препоръчително да е с ръкавици, иначе след няколко последователни изстрели става доста болезнено.
Ако обобщиме всичко по-горе казано
Плюсове :
Ниска цена - ~ $70-$100 в китайските магазини, моята я взех от gunfire.pl за 116 евро
Изцяло метална, със страхотен финиш
Изключително мощна и лесна за ъпгрейд
Минуси :
Ръчно презареждане,трудно и дори болезнено при по-силна пружина
Покрай проблемите на А&К с жълтото правителство е почти неоткриваема по магазините
Хай-кап пълнител и липсата на мидкапи

6
Спрингови / Достъпен Barrett
« -: август 20, 2009, 10:22:13 am »
Случайно попаднах на туй - http://www.uncompany.com/pageproductdetails.asp?prodid=25160 , не изглежда никак лошо и цената е доста приемлива - в нета върви от порядъка на $200-$240 . Вярно че не е М82 , но пак си е доста внушителна пушка. Явно е нова понеже не можах да открия много отзиви за нея. Пише че механиката е клон на APS II, тази система ми е непозната, накой има ли опит със нея? Доколко е разпространена , намират ли се ъпгрейд части, доколко може да се ъпгрейдва ? Ако носи на ъпгрейд колкото VSR-10 то би могло да се получи доста сносен снайпер на разумна цена.

7
Газови / РПГ-22
« -: май 07, 2009, 12:59:01 pm »
Най после се сдобих с РПГ-22  - по-точно тръбата на рпг-то, заедно със УСМ и мерниците. И съответно възниква въпроса как мога сега това чудо да го преправа в ефективно еърсофт страшилище  <31>/. Самото преправяне за ползване на 40мм газови гранати не би трябвало да е проблем - това което ме притеснява по-скоро е ефективноста на самите гранати. Целта е да се постигне 40 м далекобойност с прилично количество бибитки. Доколкото знам гранатите дато имат такава далекобойност изстрелват 10-15 бибитки , тези пък които изстрелват по 120-150 ги плюват на 10-15 метра. Та въпроса е как да се постигне желаната далекобойност (поне 40 м ) с прилично количество бб-та - 100+ ? Еърсофтските гранати са предвидени да ползват грийн газ - какъв би бил ефекта ако се заредят с цяло балонче СО2 ? Дали гранатата ще издържи, ще функционира ли нормално, каква ефективност може да се очаква ?
Другата идея която ми се върти е да се направят стоманени гранати с барут - механично не би било проблем, така спокойно се постига желаната далекобойност със добро количество бб-та. Въпроса е доколко е приложимо, позволено ли е ползването на берут вместо газ за изстрелване на бб-та и други такива подобни въпроси.
Така че давайте идеи какво да го правя това РПГ !

8
Електрически / Любопитно РПК
« -: октомври 31, 2008, 09:51:02 am »
Докато си ровех в нета да си търся РПК и чудейки се дали си струва да си го взема готово или да си го правя и попаднах на това : http://www.uncompany.com/pageproductdetails.asp?prodid=11567 Няма да коментирам самото оръжие , качества и т.н. Това което ми направи впечатление е на лявата снимка предпоследния ред и по-точно фирмата производител. Както се казва "И ний сме дали нещо на света ! ". Този надпис май ще предреши дали ще си взимам готово РПК или не  ;D

Страници: [1]