Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Van Zan

Страници: [1]
1
Електрически / Re: Low или Hi cap пълнители?
« -: юли 05, 2010, 21:30:05 pm »
Ако мога да вметна ние реално си играем на войници и реално ще продължим да си играем на войници.
Това ще спре единствено когато по едно или друго стечение на обстоятелстава се намерм до колене в кал И мозъка на другарчето ни не се пренесе върху лицето ни.
Тогава няма да си играем на войници а ще бъдем такива ;)

Cheers.

2
Лично ползвам мидове, но това дали ще се използват хай или мид от един човек би трябвало да бъде изцяло негово решение.
За специална игра или някаква национална такава ако се ограничат от организаторите ок. Но прилагнето на ограничения за Неделните е недопустимо.

3
Добре дошли / Re: Здравейте и от мен :-)
« -: април 19, 2010, 23:11:03 pm »
Somebody said ACU ?  ;D

4
Отбори / Re: Глутницата
« -: март 26, 2010, 20:48:16 pm »
София като гледам профилите.

Ops- Невъзпитано от моя страна. Честит отбор бъдете честни, и винаги подхождайте с хумор към нещата :)

5
За сега има възможност така че + 3-ма

6
Ето затова е важна гражданската позиция въобще,
отделно е важно и самочувствието ни като нормални хора !
Нека не гледаме само в собствената си еърсофт кошара,
а да мислим глобално за изстраданите ни уж "европейски" права.

Поздрави,


Много вярно.

7
Има ли такива осветителни тела но които се закачат на рамо ?

8
Електрически / XM8
« -: септември 19, 2009, 16:33:14 pm »
Някой наясно ли е и има ли информация за еърсофт версията на това пушкало ? Интересно изглежда и явно в реалният му вид е било предвидено да замести М16 от Американската армия но проекта е бил спрян и започнат друг на XM29.
Та някой виждал ли е Еърсофтското оръжие Xm8 ?

9
Съгласен съм с теб. Изяснихме и със Снайп нещата. Просто нещата не излезнаха явно ( не се изтълкуваха както трябваше и както мислехме ,че ще се).
Но, има нещо за което не съм съгласен уважението на труда на хората няма нищо общо със уважението към парите. Аз уважам личноста не парите му.

Cheers.  :)

10
Виж какво щеше да ми повече от притеснително ако точно па ти ме смяташе за красив нали се сещаш. Но напълно ми е ясно ,че когато логичните доводи се изчерпат в тезата нa някой се започва с малоумщините и почва да става смешно.

11
@Гого - Ами ,че съм красив красив съм вижда се. Че съм обидил някой ами не както беше написано едно пишеш друго се разбира по форуми.
Не ме интересува дали някой взима 200 лева или 2 милиона лева на месец. Казах ,че никога не съм имал и малката идея да взимам на някой ако искаш да го сложа друго яче за да не сметнеш че е обидно пркрасните пари.
Защото ивинявай но мен точно грам не ме интересуват и не са ме интересували. Мисля ,че много други неща се далеч по важни и затова са жалки за мен.
@Снайп - Човек уважам те много винаги си бил точен и искрен относно всичко. И съжалявам ,че си приел така поста ми, но не това е идеята както и да казвам как не трябва да се прави нещо или ,че е грешно. Напротив давам много идеи които са обмислени и със другите пичове Ейс и фаус само и единствено да ви помогнем с тях ако решите да вземете нещо някой път в някой сценарии.
И дай боже напред в някоя голяма игра.

Поздрави.

12
Значи последно го пишем отново. И поясняваме какво що.
Първо Темата е направена за предложения и дискусия единствено за това какво може да се направи и как и къде да се започне да се бачка за да се направи една голяма игра.
Второ никой от нас никъде не е казал, писал, намеквал ,че ще организира игра. А са дадени идеи за това ако някой почне да се ангажира с нещо такова да хване една или друга идея от една ползотворна тема с добри мисли. ( Което не стана за жалост :) )
3-то никога не съм казвал ,че трябва да е 100 лева една такса за игра а дадох пример със Чешки евент за тази стойност и те какво са направили. Нито съм имал желание да взимам жалките пари на някой нито да се правя на организатор както и който и да било от отбора ни.
Темата както беше написано 1 милион пъти е за да се дават мнения , идеи и съвети които после да може да се ползват от този който реши да я организира. Ако има нужда от помощ разбира се ще помогнем с каквото можем.
@ - Сталкер точно така само общи приказки това е идеята и никой не е претендирал за конкретност по каквото и да е. Не знам защо след толкова пояснения е криворазбрано. Но Темата е за общи приказки от които после да се извади същината и живот и здраве да се ползва ако е възможно. Не знам защо някой дори си би помислил ,че с тема във някакъв форум се организира такова нещо. Напротив ако мислех да я организирам повярвай ми изобщо няма и дума да напиша във форум. А щях да се обадя лично да се срещна със всички хора на една маса лице в лице и да се започне. Темата е само за общи приказки.

Поздрави Ван.  :)

13
Снайп с най-дълбокото ми уважение навлизаш в някакви лични отношения към мен без да си осъзнал какво съм написал и явно афектиран от нещо, не е мой проблем, но не мисля да отговарям на напълно не-конструктивна критика и то към всичко изписано. Отново с дълбоко уважение.
Не това е начина за търсене на опции за създаването на една по-голяма игра с доста повече участници. Многократно обясних нещата по-горе, който иска да прочете е разбрал както се вижда от други писали. Темата е за един приятелски дебат за това как може да направим тази национала игра, и всеки е добре дошъл с идеи и съвети. Същот така относно последният пост не виждам проблема да се направи една игра и в България както трябва и много Години след това да се повтаря дори ограничено до 150 - 200-те души които биха дошли от София и другите градове.


14
Значи виждам играта като една съвкупност от доста над 50 човека. По 50 човека се събираме всяка неделя без проблем. Идеята е ,да се организира една игра в която след закупуването на билета за учатие(предварително) както казахме примерно 100 лева, да може да се предостави на играещите нещо по-различно от това което виждаме всяка неделя.
Ако позволите да вмъкна една тема на чешки колега : http://forum.airsoftbulgaria.com/index.php/topic,2026.0.html

Ето за една такса от 50 евро и с достатъчно желаещи от страната а съм сигурен ,че доста хора биха дошли на една такава игра и то не само играещи а както казах хора които за първи път може да се запознаят със тази игра, да имат възможността да изживеят нещо уникално.

Също така не е задължително да се праят преходи по 20 километра, след като се види колко хора ще участват ще се пресметне терен който да отговаря реално на бройката , а не да се търсиме с лупа и я попаднеме на някой я не. Идеята е , да се вкара тази така споменавана комплексност където щаба без интела от предните позиции на скаутите няма да може да взима правилни решения. След едно грешно такова те ще попаднат на вражески бункер и след това много лоши неща се случат. Идеята е да се стимулира да се ползват неща които служат за успешното провеждане на една мисия точно като в реалността, и без които никой не би оцелял, било то скаутите, инжинерите или артилерийската подръжка.

Също така ти го каза много правилно Пайкър, не е задължително заради неразбирателството на няколко човека никой от нас да не изживее едно такова приключение особенно бедни студенти като някои от нас които за пътуване до Бергет не ще и дума да става.

Би било редно основателите на този спорт в България да имат участие но ако не желаят да закопаят томахавките за 1 игра не е проблем да се съберем няколко човека, всеки е поканен който желае да се седне и да обмислим нещата за да може да има задвижване макар и бавно по върпоса и да реализираме този проект на пук на всичко. Това също не значи и ,че нещо би ни попречило и да се консултираме със всяка една от 3-те фракции относно неща които биха помогнали за изпълнението на проекта и да се позовем на опита им. 

15
Нека започнем с най-ярките примери които аз и моят боен другар( Ace) обсъдихме относно организацията на една по-голяма Еърсофт Игра.

Част от основните компоненти за формиране на едно мероприятие е материалната база с която ще може да се разполага по-време , преди и след самата играта, или по-скоро симулация.

Първо за създаването на тази симулация ще трябва да се съберат определен брой средства които ще се набавят от самите участници. Ще се напише един списък с основните неща които трябва да се набавят за да се дадат рамки във които да може да започнат да се вкарват постепенно следващите по-важност детайли за да може симулацията да придобие нещо повече от “слъгфест” който обикновено виждаме и играем всяка неделя. Едно такова мероприятие не се състои и не се организира за 2 дена така ,че трябва спокойно да се седне и да се започне работа по-него но в никакъв случай да се отлага работата по-него за да може след като се сложи крайният срок организаторите да  излезнат със готов план по-който след това да може до седмица да се подготви терена с нужните и закупени материали , както и да бъде измислен сценарият по-който ще се играе.

Задължително една такава игра трябва да включва повече от  24 часа игра за да има смисъл от направа и. В самото вследствие на играта трябва да е помислено за логистиката на играещите. Къде ще се разположи лагерът на едният отбор на другият отбор ако има третият отбор и т.н. Дали със закупените пари ще бъде включено изхранването на играещите или ще бъде организирано по-друг начин, включително и това дали ще е нужно да се носи храна, припаси вода от Града.

Изборът на Терена трябва да бъде подходящ за да може доста по-големият брой хора който ще присъства да има адекватно поле на действие за да може напълно да се усети атмосферата на една война, мисия, операция или каквото е решено да се състои.
Терени има много в България не е нужно да е някой до София , Пловдив, Варна или където и да е ходено до сега на игра. Най-адекватно е да се избере терен на който никой да не е стъпвал преди. Който адекватно ще се обработи от отбор приготовления , като със тях ще бъдат задължително ГМ-ите.

От тук навлизаме в едно много важно поле на действие което в България за жалост не съм виждал наистина да е вкарано в употреба по действащ начин (което е може би защото не се избират точните хора за тези позиции) а точно “Гейм Мастърите” колкото и мръсни две думи да ви се струват те са задължителни за да може една игра да бъде комплексна а не както споменах “слъг фест” във който разчиташ само на пушката си ако мога да цитирам , което във една симулация на истинска война е абсурдно. За това мисля ,че всички са наясно. Войната е едно огромно неизвестно в което не се знае дали ще изстреляш и един куршум преди да ти се стовари снаряд на каската.
Трябва да има 3-ма ГМ-ра по един за всеки отбор и 1 водещ самата игра които ще са на отделни честоти на станциите и които ще се грижат да има тотален феър плей, и действия , като артилерийски баражи, въздушни удари, газови атаки, минни полета , зони за викане на подкрепления, снабдителни депа , бункери и т.н да бъдат възможни.

Да се вкара задължителното “HQ” за всеки от отборите, играта след като е на голям мащаб да има наистина нужда от специални сили като разузнавачи които да предават репорти до щаба къде ще се ръководят силите по предните позиции и на полевите командири на които своеволията трябва да бъдат ограничени. До това след получаване на мисията да я изпълнят до максимално ефективен начин без отклонения от нея. Комплекстност на бойните част със интродукцията на " Полеви части за тактическа отбрана или Field Ops" които да се грижат за всички тактически удари от по-горе изброените върху вражите части, както и инженери, които да отговарят за самите укрепления (което е засегнато по-надолу) и други правомощият които ще им бъдат дадени.

Много Важно Мисията да се изпълнява да се правят тези така наречени “ твърди точки” по-картата, дали ще е просто укритие или ще се заповяда на инженерите да построят бързи укрепления за отбрана е решение на отборите и командирите но е важно да я има материалната база за да може това да бъде възможно. Освен това след взимането на тези решение се правят и грешки това ще доведе до нуждата бързо да се променят плановете и командите на тази зона от бойната линия пренасочване на войски от не толкова важни райони.

И тук завършваме със това което започнахме. За да се състои това нещо трябва да се постигнат някои важни неща.
1 -  Да се определи таксата за участие във самата игра и да се пресметне дали е достатъчно за реализирането и.
2 -  Упорита работа в екип със всички “основни фигури” в еърсофт живота ни а именно Еърсофт България, Дивията, Федерацията. Освен това подбор на хора които наистина да могат да бъдат полезни със идеите си за самата реализация. Както за мисията-те така и логистичната и финансова подготовка както и самите обществени връзки.
3 -  Никога не са излишни спонсори, ами официалните магазини в България пишете,обадете се и т.н на производителите на оръжия и атрибути. Винаги е добре на самата игра във ‘цивилната” зона и преди и след игра да има щандове , адвъртайзмънт плакати и каквото е договорено срещу финансова помощ за реализирането на играта. Това е и чудесен момент да се покаже на Европа и в Частност на Балканите ,че се водят Еърсофт Битки. Също така ще бъде добре за самите Бг Магазини за Еърсофт оръжие като на място да има възможност да се закупи оръжие директно преди игра от хората решили да играят веднага.
4 -  Страхотен момент да се поканят родните ни медии които да послужат за една реклама относно това мероприятие и повече хора да разберат за него. И то не само по-време на играта ами поне седмица преди нея за да може след гледането на един такъв репортаж хората решили да дойдат да имат възможност да си подредят, седмицата и плановете за да участват.
5 -  Никога не е зле да се поканят колеги от Еърсофта и от съседните ни държави като така ще се натрупа нужният ни , ако не достига човешки ресурс, а и ще се рекламира Еърсофта в България.
6 -  Да се изберат , наемат ГМ-ри които да искат наистина да вършат това нещо.
7 -  Да се вкара ранкинг система в която самите командири както и отборни ГМ-ри ще следят за войниците които наистина отдават всичко от себе си и ще бъдат поощрявани чрез , устна похвала пред отбора и после пред всички, както и поръчани за целта ордени и даването им в зависимост от това какво е постигнато.

8. - Да се избират кадърни комаднири за отрядите както и за централното командване, това ,че има хора от много години занимаващи се със Еърсофт не ги прави вещи в управлението на хора. Във таква игра загубата на 1 човек трябва да се прима като лична трагедия за командира. основна цел трябва да му е завършването на мисията и опазването на хората му.

9. – Бъдете отворени към идеи търсете ги и не се страхувайте от предизвикателството нужно да се преодолее за да се постигнат.


- Темата е за конструктивна дискусия относно това което Можем да направим а не  Не можем.

16
Само да вметна едно много важно нещо първо, съжалявам не четох страница 2 просто след 3 и 1 реших ,че ми стига смях с някои доста култови бисери но както и да е.

Важно нещо е самата комплексност на играта. Ок Мед Дог го каза има  основни неща които да се спазят които са главно за подбора на самата игра горе долу и да се съберат хората както се казва. Но не се поговори за самата Игра, играта не трябва да бъде просто едно отиди там срещни се с Алфа тийм После с Чарли тийм После с на баба ти тийма и отиди да плениш вражески медик ей там. Ок ма това е много как да го кажа скучно за една голяма и дай боже наиционална игра а мисля ,че точно такова нещо ще стане. Трябва като лично мнение в една наистина голяма игра да се вкарат голям брой неизвестни за самите отбори. Като минни полета ( пример не е нужно да има реални пискащи устойства или клеймори въпреки че ще е добре. А забивате табелите "Опасност Мини" и правите там желаната от вас формичка в желаниярт радиус и в ъглите му слагате останалите табелки. По -този начин само инжинера може да върви през това поле , предполагаемо ,че има примерно отново метал детектор и всички останали от отбора плътно в колона след него докато не се излезне от полето.) Също така Димки , всички знаем ,че се продават каквито си щетете модели видове и т.н . Маркери, примерно маркер със син пушек хвърля се почва да дими броиш 5 секунди след това се мери еди колко си метра от маркера вскичко там е мъртво а.к.а Airstrike.
Да се вкарат нови позиции освен медик и инжинер. Например Фиълд Опс като само той да може да разполага със маркерите за ейърстрайк и да е снабден също за пример със бинокъл за да може да подава информация за вражеското движение. Естествено винаги на висока позиция. Към Медиците да се вкара опция също пример зелен маркер (пак ограничен брой като на Фиълд опса, които ще си възстановяват маркерите на определено време примерно на 4 часа или в зависимост от продължителността на играта. Зеленият маркер където се хвърли там се предполага ,че от самолет са стоварени сандъци , кашони whatever, с амуниции и ленти за медиците. Като на мястото ще се остави наистина по-голям кашон примерно направен за играта да прилича на каквото си щете и вътре да има определените неща. Освен това по терена да има изградени пил боксове фокс хоус и т.н които няма да могат да се ползват ( в предвид вътре е оставена картечница) ако първо инжинер не отиде и не я поправи за еди какво си време. Като тези обджективи ще бъдат разпиляни на критични точки из картата и ще бъдат неутрални докато не се превземат от някой от отборите. След превземането на такъв "бункер" инжинерът на другият отбор трябва да поправи картечницата за да може пък другият отбор да я ползва. Да може медика също да изгражда полеви болници (демек 1 бяла палатка 1 на отбор) до която могат да се довлачват ранени ако има по терена и да се лекуват и влизат в битка веднага а не да ходят до мъртвилото. Както и много други идеи които мога да дам като се стигне до нуждата от тях.
И едно основно важно нещо. Гейм мастъри ! Значи игра без тях в такъв мащаб няма начин и в ада да стане.

И да финализирам и обобщя - Комплексност на играта с неизвестни за отборите , добри Гейм Мастъри и Обединение на всики федерации, институции и каквото съществува в името на това наистина да изживеем нещо страхотно и то всички ние.


Поздрави Ван.

17
Отбори / Re: Хиените
« -: август 03, 2009, 18:20:06 pm »
Честито момчета. Страхотен екип сте се събрали ! 
Много бойни подвизи и малко жертви !  :D

18
Регионални и Международни игри / Re: Berget - 8
« -: август 01, 2009, 22:16:50 pm »
Интересно ми е какви са изискванията за участие във Бергета. Може ли запознатите и участвали да пояснят. Технически спецификации на оръжие, палатки неща едно друго.

19
14 Юли вече някаква информация по продукта :)

20
Не знам от кой тип е гиърбокса на мп5-цата нейви. Ако може да кажете за да знам кога ще може да се направи арният ъпгрейд с тая чудесия :)

22
Електрически / Re: Питане за P90
« -: февруари 11, 2009, 19:38:54 pm »
Благодаря много за изчерпателната информация за 2-те оръжия паднаха ми каквито и съмнения да ми бяха останали, относно качеството. Сега остава само да го взема Мп5-цата :) защото наистина ми хареса. А моят приятел Faust ще си взема както знам P90 че му е любимо :)

23
Електрически / Re: Питане за P90
« -: февруари 11, 2009, 18:57:32 pm »
Благодаря много за коментарите спрях се на MP5 Navy сега остава само да го купя. А после и търсенето на клуб към който да се присъединя :)

24
Електрически / Re: Питане за P90
« -: февруари 11, 2009, 16:27:06 pm »
Значи да разбирам ,че това със пълнителя не е вярно и че нараменника не се самоприбира. И разбира се ,че си става за нормални престрелки на средни разстояния ? :)

Ако е така MP5 е моят избор , има хора които не ги кефи ,че не е лек но мен изключителни ми хареса като го взех как ми приляга и както се вика има присъствиe :) Та ако наистина отпадат тези укори за нещата които споменах си взимам Мп5-цата

@Kreslyo  - Поставяш ме в затруднено положение като голям фен на SG ;) Ще се чувствам виновно кат си зема мp5 :)

25
Електрически / Re: Питане за P90
« -: февруари 11, 2009, 15:02:56 pm »
Здравейте първо,

Значи и аз много се чудя между двете и имам някоко въпроса ...

Значи като начало към Scarface да се обърна напълно съгласен човек но просто някак ръбаво ми стоят не са ми толкова удобни , иначе с удоволствие бих си взел от тях :) Edit : О ти говориш за Systema - ами не съм ги пробвал но чисто финансово е абсурд да ги взема затова мисля че по default ги изключваме :)

та сега към двете оръжия

MP5 Navy - Проверих малко инфо в нета и казват ,че първо пълнителя от време на време не влзиал докрай и трябвало да се побутва за да почне да стреля отново, ако може да разясните дали изобщо е вярно. Също така че и двете оръжия със P90 ги водят CQB и въпроса ми е стават ли си за полеви престрелки нормално из горицата и така не говоря в никакъв случай за снайпване. Също така мога да бъркам и значението на CQB но това не значи ли на доста малки разстояния.

Edit: Да сетих се и че нараменника се отчупвал и се прибирал в комапктия си вариант при по-силно натискане в рамото. - Mp5

P90 не съм чул оплаквания от него но само вие по-запознатите може да кажете за какво иде реч наистина :)


Та, ако може да подхвърлите 1 мнение за 2-те оръжия защото определно ми харесват много и другият месец 7ми 8ми мисля да си взема едно от тях.

Cheers.

Страници: [1]