Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Darky

Страници: [1] 2 3 4
1
Електрически / Re: Мнение за G36C на DBoys (G-001)
« -: октомври 16, 2014, 15:10:26 pm »
Цитат
Затворът обаче функционира странно - при максимално издърпване назад трябва стрелецът да бутне нагоре задръжката, намираща се пред спусъка в спусъковата скоба. За освобождаване трябва да се дръпне съвсем леко затворът назад. Странна логика за един затвор, било то и еърсофтски.

На истинските действа така. Бутончето в спусковата скоба е само задръжка, не се ползва за освобождаване на затвора. На газовите WE-та е точно обратното например - бутончето е само bolt release, aма да не ти обяснявам колко е недоклатено и добре, че са оставили опцията да освободиш затвора с дърпане назад.

Иначе пушката изглежда интересно. Евала на китайците - като гледам на снимките, затворът се отваря докрай, което си е рядкост за електричка. Ако изключим контактната група, останалите части в гиърбокса стандартни ли са?

2
Електрически / Re: Помощ при разглобяване на A&K SR25
« -: септември 04, 2014, 17:40:41 pm »
Трябва да махнеш основата на мушката и "газовата тръбичка", ако има такава. Тя по принцип би трябвало да фиксира ложата, за да не се върти.

3
Аз именно заради това си взех газова, че ми се завъртя главата при перспективата да се занимавам с електричка :D По спусъка всичко без самия спусък е съвместимо с афтърмаркет части за газова емка на WE, а такива части има бол и на много добри цени.

4
По принцип, що се отнася до истинските, прикладът на С е скъсен с цел компактност. На базовата и останалите дълги варианти, прикладите са с еднаква дължина. Колкото до еърсофтските - там също я има разликата. Виж примерно тук - това е МаруЛи http://shop.ehobbyasia.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/T/M/TM-AEG-G36K-BB_mark1.jpg и тук - Класик Арми http://everything-airsoft.com/blog/wp-content/uploads/2009/08/image121.png. С просто око се вижда разликата, прикладът на К варианта е доста по-дълъг отколкото на С. Преди да взема WE-то, доста поразгледах и там различните варианти - С е с най-къс приклад, очевадно е направо, а дългите версии са с еднакви приклади. Китайците просто слагат C приклади за икономия, все пак по-дълъг приклад = нова матрица = разходи, а и С-то е най-стар модел, така че матриците си ги имат готови...

5
Хм, сега загледах линковете на Барни и наистина прикладите изглеждат еднакви на дължина, ама явно това си опира до производител. Конкретно на WE, на Marui или CA определно има разлика в дължините на прикладите на C и К. А китайците са народ спестовен, нормално е да ползват едни и същи приклади за всички пушки от серията.

KE мисля, e БЕЗ бързомерец, Барни, само със смешната 1.5х / 3х оптичка. Не съм сигурен дали има версии само с бързомерец. Истинската поне, за еърсофт вариантите е ясно, че всеки може да си ги направи както ще...

6
Ами то по принцип си е индивидуално, затова е най-добре да се пробва. Аз съм към 195 см и напролет си взех газова G36C. Отначало изобщо не ми беше удобна, особено в сравнение с М4-ката ми, която просто ми лепва като шамар. Ама вече й свикнах, така че и тоя момент го има :)

7
Не знам какви са наличностите в момента, рядко пазарувам от български магазини по принцип. Питай примерно Сенти (airsoftwarriors) дали има при него в магазина.

8
G36С е най-компактната от серията, с най-къса цев, по-къс приклад. Има само механични мерни прибори, и пикатини релса отгоре. G36K е с леко скъсена цев спрямо G36, и е с дръжка за носене с вградена оптика/бързомерец. Иначе като за старт трябва да са добри, това е общото мнение. Най-добре виж и пипни на живо коя модификация ще ти пасне - C наистина е къса и за по-висок човек може да е неудобна леко.

9
Новини / Re: Калашников е починал. Лека му пръст
« -: декември 23, 2013, 18:45:49 pm »
Лека му пръст на човека.

10
Електрически / Re: Съвет за МП5 на сима
« -: ноември 23, 2013, 13:05:59 pm »
Странна работа. Не знам с кой точно модел си ти, ама аз сега я разгледах по-подробно моята - CM.041J - тя е с телескопичен приклад, батерия в ложата и реално има някакъв шанс да се раздели на две, ако тоя щифт го няма, ама за целта прикладът трябва да е много, много халтав и да са изключени конекторите от гиърбокса към батерията. Размятах я насам-натам досега с изваден конектор, ама няма мърдане...

11
Електрически / Re: Съвет за МП5 на сима
« -: ноември 23, 2013, 11:10:21 am »
Ако имаш предвид Симите от серията CM.041, аз имам такава. С щифтовете, особено този, който държи спусковата група и цевната кутия заедно, не съм имал проблеми изобщо. Конкретно тоя щифт е стегнат и се измъква адски трудно. Отделно, даже да изпадне, не би трябвало да загубиш спусковата група, защото ще се държи на щифта за приклада.

12
За стабилността може и да си прав - силуетните мушки като твоята със сигурност изглеждат по-стабилни и устойчиви на инцидентно затваряне от VLTOR-a, ама като цяло и едните, и другите ми се струват малко афиф работа.

13
И аз една - VLTOR.По-прибрано когато е сгънато, на теория удължава горната релса с още мъничко, ама имам съмнението, че би седяло много по-добре на фрий-флоут рас-прас.

14
Електрически / Re: Монтаж за АКСУ
« -: януари 03, 2013, 15:32:12 pm »
Tова няма нужда да се пробива нещо, доколкото виждам, не би трябвало да ти пречи на батерията. Само май трябва да се разкара мерника. Пък ако не се намери ментак, може би би могло и да се изработи. Не ми изглежда много голяма философия...

15
Електрически / Re: Монтаж за АКСУ
« -: януари 03, 2013, 15:11:29 pm »
Такваз джаджа, ако може да се намери за еърсофт - http://www.army-discount.com/Images/Optique/Montage/AKSU_Picat.htm

16
Предвид липсата на игрови опит от моя страна, не съм много компетентен кое колко работа ще ти върши в реални игрово условия, но ще се изкажа от позицията на човек, който е бил на твоето място преди време и на човек, който следи еърсофта като цяло :) 90% от хората по света играят с електрически реплики. Не е случайно, защото са се доказали като достъпни и надеждни за всякакъв тип играчи. Пушката, която продава Райдъра, е чудесна не само за нов играч, но и за по-напреднал. Реално не трябва да й купуваш абсолютно нищо допълнително. За 510 лв. получаваш готово за игра оръжие. Батерията ще ти издържа цяла игра без проблем и резервна няма да ти трябва, ако не я прецакаш тази. Ако толкова ти трябва двунога, намират се за по 20-30 лева. Шума на мотора - ами газовите оръжия са по-шумни, ако те притеснява това. Автоматичната стрелба може да бъде махната с дребна интервенция от всеки, който разбира малко от пушки. И идеята на СР-25 е да е снайпер. На същата логика (че е полуавтомат) и Барет не би следвало да са снайпери, и Драгунов, и още сума ти DMR-оръжия, които работят на полуавтоматичен принцип. Затова, с риск да повторя, потретя или поентя някой от изказалите се преди мене - вземи си електрически автомат, отиди на 2-3 игри, виж какво е положението, виж какви са дистанциите и тогава ако искаш си вземи спрингър, ако искаш газов снайпер или каквото друго пушкало е на сърце :)

17
Справка тук, колега - http://forum.airsoftbulgaria.com/index.php/topic,5093.0.html или ще търсиш Барни да ти докара от Полша на следващата поръчка - http://forum.airsoftbulgaria.com/index.php/topic,5907.0.html .

18
Електрически / Re:Въпрос за части на пушка
« -: април 05, 2012, 12:12:42 pm »
Батерия можеш да сложиш до 9,6 мини тип NiMh в ложата или литиево-полимерна - пушката би трябвало да работи без проблем със 7,4 литиево-полимерна. Мисля, че всякаква прецизна цев с подходящата дължина ще ти върши работа - ако търсиш нещо по-бюджетно - MadBull Black Python ver. 2, ако имаш повече средства - PDI, Prometheus.

19
Електрически / Re:Въпрос относно ложа ?
« -: декември 05, 2011, 15:50:49 pm »
Би трябвало да стане. А ако батерията е малка - до 9,6 волта мини, осем клетки - ще се събере.

20
Газови / Re: Berret M92 [GBB-M190]
« -: май 30, 2009, 12:27:33 pm »
Всеки пистолет стреля различно - някои с едно зареждане на газ изстрелват 2 пълнителя(около 40 топчета), някои с пластмасов затвор може и повече. 15-16 изстрела обаче са малко според мене. Вариантите са или да не пълниш достатъчно газ, или консумацията да е зверска, или да изтича доста. Изтичането на газ само по себе не е нормално, не е и фатално, защото в повечето случай проблемът е в дюзата за пълнене. Все пак имай предвид, че при съхранение газта в пълнителя трябва да е много малко - по-малко, отколкото е нужна за един изстрел, иначе може да повреди уплътненията. Също така не оставяй топчета вътре за по продължително време, пружината може да се разхлаби и няма да подава добре. Както ти казах, изтичането на газ се оправя, но за всеки случай го занеси на Хорнета да го погледне :)

21
Газови / Re: Газов Вентил Колт1911
« -: юли 07, 2008, 10:35:36 am »
Газта трябва да е за не повече от един изстрел - на моя Зиг това е буквално едно докосване на дюзата с бутилката газ ;)

22
Спрингови / Re: JG BAR-10 леееко ъпгрейдната
« -: юни 17, 2008, 16:28:59 pm »
Не е на газ, най-обикновена спрингова пушка е.

23
Електрически / Re: CA Armalite M15 A2 Carbine
« -: юни 14, 2008, 15:00:39 pm »
Имай предвид следното - A2 e с фиксирана дръжка отгоре, която поне според мене не е особено удобно нещо. Дръжката на А4 се сваля, отдолу има пикатини релса и считам, че това е по-добър вариант, особено за монтиране на аксесоари вбъдеще. Това е единствената разлика между двете пушки. Като цяло мога да ти кажа само добри неща за оръжието - аз имам М15А4 от близо година и макар че не съм го използвал на игра досега поради едни или други причини, все пак съм стрелял доста с него. Пушката работи добре, никога не е засичала. Аз имам дребни проблеми с хопъпа - има забележим ефект единствено, когато е завъртян докрай. Ама тогава топчетата отиват малко по-нагоре от необходимото. Иначе е точна - на около 40-50 метра осем от десет изстрела попадат в мишена с човешки размери, с 8.4 батерия стреля достатъчно бързо. С две думи - заслужава си.

24
аре посочи ми 1 кадето изстрелва ракети


Ъммм, това например?   http://www.airsoftgi.com/product_info.php?products_id=1095

Поправка - ракетите не са гумени, а от пяна, подобна на оная, дето се ползва за изолация и запълване на фуги (на английски styrofoam, на български не знам точно как се превежда, не съм запознат особено с тая терминология...)

25
Електрически / Re: СВД мит или реалност
« -: юни 05, 2008, 23:07:29 pm »


Conversion Kit на Pulse Rifle-a oт филмите за Пришълеца, произведен от G&P. За база се използва Thompson M1A1.

Страници: [1] 2 3 4