Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Храбрия

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
Моят пълнител е винаги зареден догоре с газ и когато имам възможност, гледам поне веднъж месечно да правя празен изстрел, за да раздвижа дюзата и да се смаже, след което си допълвам количеството във флакона. Топчетата е добре да се изпразват от пълнителя, за да не се разхлаби пружината, но не мисля че е фатално.

Този пистолет е на повече от пет години и проблем с пълнителя досега не е имал. :)

2
Can we use bulgarian splinter camo as RUssian uniform?

Example:
http://www.worldmilitary.org/img/3560267982-bg-camubg-00001.jpg


No problem.


Hi again! Thanks for this info.

I'm sorry to ask again but what about Vegetato and A-tacs? Which side are they for?
Just to be sure what we can bring because our team just spent lots of money on new camouflage pattern.

Best Regards!  :)

 :1:3

3
Can we use bulgarian splinter camo as RUssian uniform?

Example:
http://www.worldmilitary.org/img/3560267982-bg-camubg-00001.jpg

4
Hello, we want to come to this game but:
1. Think of an option we can use our carbines with speed between 110-130 m/ s. Otherwise we can not participate.
2. Not all in our team have low cap and mid cap magazine. The players are new. Recently they spent a lot of money on equipment and carbines.
Think of some compromises on this point.
We want to come to your game but have in mind this problems I mention above.
If this rules are not under editing, we can make the game with us. I will organize everything if you confirm me your coming to it.
Hope to have a game together and have fun.
Good luck with the organization of this event.  :9:0

420FPS = 128m/s

Can you give us +3m/s tolerance, which means 430FPS?

5
Мисля че съм попадал на същия коментар от страна на генерал Зайцев в книгата "Спацназ - Моята съдба". (Пак за Алфа)  ;D

6
Чел съм доста за тези шлемове. Като цяло не ги препоръчват за носене повечко време. Пишеше, че тъй като идеята е да се използват при щурмуване, да се носят сравнително за кратко. То и за Сферата също имаше някакви подобни писания заради теглото.

7
От личен опит съм установил, че маската за лице е единствено в плюс. И аз съм с такъв меш, който ползвам според ситуацията. Ако преценя, че може да има некоректни играчи или близка дистанция (CQB), просто си я слагам на врата и ако преценя, че доближа такава зона си я слагам на лицето за сигурност, макар че при едно прикладване поне 50% си се защитил, но тъй като не знаеш откъде може да те ударят, маската е един добър вариант за подсигуряване. Въпреки че от 2010-та насам, досега не съм улучван от сачма в лицето повече от веднъж, когато беше едва ли не нарочно. Дали заради това, че винаги съм играл с точни момчета или това, че съм успявал на време да си прикрия лицето я с бонето или нещо друго, не съм съжалявал.

Аз пак казвам, адмирирам това, че се намират и CQB фенове, защото имам голям мерак да играя в помещения, тръпката е много по-голяма. Радвам се, че има хора, които се забавляват по този начин. Колегите са прави, че не е нужно да се набляга на ъпгрейдването, защото просто болката е малко по-осезаема. Разликата от времето, за което ще достигне сачмата до играча (който при CQB е на до 30 метра примерно) е пренебрежимо малка.

Забавлявайте се, стига да не е играчка-плачка.

Поздрави,

8
Това по-сково влиза в "дисциплината" еърсофт-спийдбол. Лошо няма, аз адмирирам това, да се развива еърсофта във всякакви дисциплини, въпросът е да не се бърка в един момент кое какво е от начинаещите.

Както казва бат Гого, зависи на какви попаднеш. Има отбори, които освен в горите, правят тренировки и в сгради на доооста добро ниво, с правилното прикладване, с бойния ред, начина на заход от група, кой кой ъгъл да покрие, сектори за стрелба и самото щурмуване на стаи. Да, ние също тренираме това, когато не играем на горски терен.

(Самото осигуряване на сграда за това е малко проблемна предвид, че ние се занимаваме и с бюрокрацията, известяваме полиция, община и т.н., а и обезопасяването на един подобен терен иска съответното внимание от гледна точка на състоянието на сградите, да няма цивилни и случайно преминаващи хора и т.н.)

Поздрави!

П.С. В кой район на страната играете?  :9:0

9
Новини / Re: Ужасен ужас
« -: април 18, 2015, 21:58:06 pm »
Само не разбрах, тая фауна - играчи ли са?  :10x

10
Добре дошли / Re: Здравейте,,
« -: февруари 09, 2015, 12:55:27 pm »
Пък и що контрабанда е минала през Сърбия, хахаа. (В кръга на шегата, не се сдържах.)

 :9:0

11
Добре дошли / Re: Привет ... новобранка от Ст.З.
« -: февруари 04, 2015, 15:14:30 pm »
SR25-ците са яки също. НО, мисля че тази тема приключи още след първите 2-3 коментара - ела на терен.

Имаме автомати Калашников (D-boys, Cyma), М4-ки (Systema, SRC, D-boys, G&G, Deep Fire, etc), снайпер VSR-10, МP5, Глок, Колт и т.н. Има избор... В другата група (guerilla warfare) има също снайпери M24 мисля, G96, картечница M249, олд скул MP-40 и т.н.

 :9:0

12
Добре дошли / Re: Привет ... новобранка от Ст.З.
« -: февруари 02, 2015, 00:36:37 am »
....При нас това е един вид ритуал, когато си приет в отбора - на новобранеца му се казва да бяга към гората и започваме да го преследваме.  :1:3

 :o Държим традицията на чанча жива, а?  :o
Пак добре, че не се бухалясвате...  ;D ;D ;D

Шинелите са дефицит, каските са пластмасови... само сапове за лопата мога да осигуря.  ;D

13
Добре дошли / Re: Привет ... новобранка от Ст.З.
« -: февруари 01, 2015, 14:37:14 pm »
Принципно можеш да правиш засада и да дебнеш и без да си снайперист, често няма забрана и за носене на частично или цяло гили без да си снайперист (зависи от самата игра и нейните специфични изисквания към играчите и облеклото им). Не казвам, че не трябва да пробваш - напротив, на тренировка може да ти се покаже различен вид оръжие, да пипнеш, да усетиш разликата, пък и удара от топче.  ;D При нас това е един вид ритуал, когато си приет в отбора - на новобранеца му се казва да бяга към гората и започваме да го преследваме.  :1:3

Но ако си се насочил към игра в отбор, наистина първо говори с командира, за да ти даде съвети за екипировка и оръжие, тъй като повечето клубове си имат и някакви изисквания. Ако решиш да си единичен играч - купуваш това, което ти е на сърце.

14
Добре дошли / Re: Привет ... новобранка от Ст.З.
« -: февруари 01, 2015, 14:07:24 pm »
Здравей и добре дошъл!

Аз съм от отбора в Стара Загора и мога да ти помогна със свръзката с командира ни, ако той не прочете темата ти предвид заетостта му. Отборът ни се казва Red Cell. В момента не е в пикова форма, но всичко ще се раздвижи в най-скоро време, тъкмо ще имаш и време да се оборудваш.

Няколко думи за снайперите.
Лично за мен са малцина добрите снайперисти в еърсофта. Повечето начинаещи си падат по идеята снайперист, но бързо губят интерес предвид малката разлика в далекобойността и това че многото залежаване по храсталаците не е като на компютърните игри - нито ставаш невидим, понаболява, еле комарите като те нахапят.  ;D Това че освен да ти е интересно, трябва и да си ефективен, смисъл - не сме в батълфилд да застанеш в някой храст и цяла игра там да седиш, тъй като си има задачи за изпълнение, придвижване от точка до точка и въобще някакъв сценарий, в който трябва да си подвижен и да вършиш работа, а не е задача за начинаещ. Пък и от друга страна разликата в далекобойността е до 20-30метра или малко отгоре в сравнение с добра пушка. Всеки изстрел е трудно да бъде достатъчно точен предвид разстоянието и честия вятър, а освен това и лесно се установява откъде идва контакта. Една бойна група от поне 2-ма души (това си е задължително в еърсофта, никой не ходи сам, че да го "набараш") установяват откъде идва стрелбата, придвижват се из храсталаците и дърветата (тъй като най-често се играе в горски терени) докато намалят дистанцията, че да имат видимостта и далекобойността и те правят на решетка с автоматична стрелба или откоси. Е тогава си е кофти да си снайперист.  ;D
Иначе избор си има към снайпери - газ, електрически, спрингови. Всички стават, но според мен най-готино си е газов, но пък губи начална скорост през студените месеци.
Друго, което трябва да се знае е, че ако си снайперист, поне едно SMG ще ти е нужно за близка дистанция, а ако се играе и в сгради - пистолет.

Медикът е роля в определени сценарии и може да изпълнява всеки, който изявява интерес. Същото важи и за инженера/ сапьора.

Принципно никой не задължава кой с какво да се облече и въоръжи, но ако си решил да се присъединиш към отбор, повечето имат изисквания спрямо облекло (униформа) с която да се отличава от другите отбори и оръжие на въоръжение - примерно при нас често се залагаше на М-ки, но сега е малко по-свободно. Между другото имаме нужда от картечар.
Ако решиш все пак да говориш с командира, пиши тук, ще ти дам данни и ако ти е интересно с нас, не бързай да се хвърляш в закупуване на екипировка.

Поздрави,

15
Ревю Екипировка / Re: DPM Goretex
« -: януари 19, 2015, 22:08:29 pm »
Англичаните имат опит с дъжда, хитра придобивка. Честито.
Долу може да се е намокрил, ако е пръски вода са отскочили от панталона например.

Поздрави,

16
Новини / Re: Еърсофт в Росия
« -: октомври 05, 2014, 22:57:37 pm »
То само каска и дефендър са ти поне 1000лв.  ;D

17
Спрингови / Re: Мистерия с пълнител
« -: август 26, 2014, 17:55:16 pm »
Между другото се сещам за SR-25-ци с много положителни коментари.  :)

18
Електрически / Re: SRT-08 assault rifle replica
« -: юли 26, 2014, 22:01:50 pm »
В сайта, в който сам си посочил са написали черно на бяло, че тялото е пластмасово.  ;D

"...The replica’s body was made of plastic while the front grip equipped with RIS rail was made of nylon material..."

И тъй де, вземи си желязо...  :ok

19
Електрически / Re: SRT-08 assault rifle replica
« -: юли 26, 2014, 17:19:21 pm »
Евтиното излиза скъпо. Спести още някой лев и си купи нещо приемливо или си вземи пушкало втора ръка. По моя скромен опит, ако ще взимаш бюджетен (разбирай евтин) клас реплика, тя да е от около 220-250лв. нагоре, под този праг е по-добре да си вземеш втора ръка от същия клас, вместо да търсиш първа ръка панаирджийски пушки.


П.С. Дали една реплика ще иска постоянен ремонт или не зависи от този, който я използва и разбира се дали си случил на модел.

 :9:0

20
Отново благодарности към Купона и целия отбор "Планинци" за чудесната игра и зверски готиния терен.
Страхотна игра, почти никакви забележки предвид количеството на играчите.

Да, имам мъничко забележки, повечето от които не са свързани с организацията.

1. На подобен терен, зелено и синьо дори, цветовете просто се губят. Може би в случая идеално би било жълт и червен, тъй като са по-контрастни цветове. Трябва да се търсят светлите тонове. Вече е обсъдено, а и Купона още по време на играта разбрах, че е установил грешката.

2. Комуникацията, дам. Определено в нашата фракция имаше проблеми с връзката, сега, аз специално нямам право да говоря въобще по тази точка, при положение, че самият аз не носих и единственото извинение е, че тъй като играя доста рядко последно време, все още не съм се решил да влагам средства за радиостанции, които да не са на нивото на просто локи-токи. Това ще го променя в близкото бъдеще.

3. В началото имаше горе долу някаква структура на фракцията ни, но в последствие тя се разпадна поне от страна на "Чакалите", които отговаряха за защитата на базата. Към разузнавачите нямам забележки, две добре смазани машини, все пак говорим за звена от хора, които играят доста често заедно и се познават добре, нормално е действията им да са синхронизирани. Сред отбраняващата група имаше и нови момчета, да не забравяме и този фактор.

Така, ето и моят поглед над играта:

В 10 и 44 бяхме на терена. Още със слизането от малкият танк на лейтенант Анимал грабнах желязото и се наредих за замерване, с което и избегнах голямата опашка след това. Незнайно защо машинката отчете само 70м/с при положение, че по документите, с които дойде беше с начална скорост от 120/125 м/с, а и групираността и далекобойността ясно показа, че не е за 70м/с. Както и да е, гарантирам че пушката ми е била коректно в границата и дори да не е дала верен резултат, съм спазил правилата.
След не много дълго забавяне предвид количеството играчи, началник партизанинът ака Купона направи брифинг, стабилен инструктаж, в който покри почти всички неясноти по отношение на правила, бази, дистанции, медици и т.н.

В не знам колко си часа (по обяд) се отправихме към базите. Стигнахме и до щаба ни. Отне време да се реши някой за командир, очевидно повечето желаеха да вземат някаква задача, а не длъжност, интересен феномен - предвид българския манталитет, на повечето определено повече им се водеше битка отколкото да началстват. В крайна сметка организирахме 3 групи - 2 разузнавателни от по 6-7 души и една голяма група разделена на 3 по-малки, която охраняваше 2 подстъпа към базата и централна точно в базата, която зае кръгова отбрана и се окопа.

Играта започна. Аз бях от частта, която се зае с охраняването на базата. Окопахме се и близо час и половина си седях на мокрото Д, в чакане на "врага" чувайки далечни престрелки и стоновете на убитите. Ориентирах се по времето от G класата, която профучаваше между дърветата и от затъмнените прозорци се виждаха зъбите на ухилените до уши бойци.

Съклетясах...

По едно време някой даде команда да се съберат единиците, които охраняваха базата, да се смени караула от по-малко количество пазачи, а останалите да се разпределят по групи и да се придвижат към вражеските позиции. Тръгнах с група от по 2-3ма от ВАТ, Марийнс и Ред Цел. Пресякохме рекичката, тръгнахме по сечището нагоре и навлязохме в боровата гора над реката. Отдалеч забелязахме "чернилки", тоест отбор C4, които бродеха из района. Завърза се стрелба, но тъй като дистанцията беше голяма, а и включително препятствията от дървета, битката се проточи, тъй като звеното ни беше мъничко, а движението напред обречено на провал. Някои от нас прочистваха хора, които се движеха по реката, други пазеха центъра, а отляво се предприе обход. За жалост не разбрах дали бях отстрелян или просто случаен рикушет ме докосна, но за да бъдем коректни - извиках убит и се запътих към мъртвилото. Изчаках още няколко наши момчета.
На връщане към базата и съответно нейното мъртвило със Злоби попаднахме на едно желязо, което за нещастие Злоби успя да се рани на него. Влязохме в базата, количеството от охранители беше... доста малко, очевидно на никой не му се занимаваше със скучната задача да охранява и нормално, когато сърцето ти иска да води битка.
Съживихме се и ми предложиха да се присъединя отново към отряд, който да прочисти района, съгласих се.
Реално базата наистина остана с малка охрана от броящи се на пръстите на едната ръка играчи, това бяха и мои съотборници. За което се извинявам, че не останах с тях да охранявам, но не мога да не отбележа, че първата и единствена атака към нашата главна база се извърши минути преди края на цялата игра и то от общо 5 души, сред които и върлият комунист и партизанин Анимал, опасен главорез известен на републиканската армия.
Обратно с ретроспекция се връщам на частта с втората ни акция, отново с наш' Злоби. Този път поехме надясно право при КПП-то, за да подсигурим нашите, но когато достигнахме до позицията, реално 80% от единиците ни бяха там. Чухме изстрели отляво (посока нашата база), при което една група се зае с връщане към базата, за неутрализиране на заплахата, но не знам какво е станало по-натататък. Ние се изнесохме към водната кула, тъй като не можехме да пресечем рекичката заради мощния напор от страна на тия гадни партизани. Придвижихме се при водната кула, завърза се масирана престрелка, газехме в блатата, падахме, ставахме и пак продължавахме. Ранени, медици, влачещи ранените... въобще една динамична схватка водена сърцато и всеотдайно. В един момент се решихме да пресечем реката. ВСИЧКИ ВИКАХА УРААА, НАПРЕД, ЗА РОДИНУ... и наистина, на такъв напор трудно можеше да се опазиш. Зелените започнаха да падат един след друг, всичко беше в оранжево. Нашите поемаха много жертви, но медиците лекуваха непрекъснато. Отляво Фишъра и не си спомням още кой (май Волфа) сееха "смърт", а аз се опитвах да им осигуря поддържащ огън докато презареждат. Нашите момчета отдясно пък се опитваха да драпат нагоре по склона. В този момент изстрел ме удари точно в десетката, което ме "повали". Медикът manowar дойде и успя да ме стабилизира, след което продължих да помагам на нашите, които решиха да се движат в дерето покрай реката. Буквално се изсулих долу, кален, мокър, гаден...  ;D нооо в крайна сметка установихме, че не можем от там и тръгнахме на обратно. Тръгнах с останалите по склона, където междувременно може би 90% от зелените стояха с оранжеви маркери и си говориха. Започнахме прочистване на гората над базата им. Един по един, линията ни избиваше остатъчните зеленковци, които водиха перфектно партизанската си война.
По едно време се чу гласът на Купона, който насочи всички "умрели" да се прибират към базата си за прераждане и неприятната новина, че нашето знаме е било превзето. "Озлобихме се" и започнахме масиран обстрел на базата им от височина, другите натискаха отдолу, получи се зверска патаклама, чух за некоректност от страна на 2-3ма зелени, но като цяло беше такава касапница, че не обърнах внимание. По едно време бях прострелян в крака, медикът беше до мен, но тъй като вече бях лекуван веднъж - трябваше да се върна. Благодаря отново на медика, че ми напомни, че вече съм лекуван веднъж и не предприе ново лечение, така е коректно и правилно, явно от адреналина съм забравил, че преди около 20 минути съм бил лекуван и то от сериозна рана. Тръгнах да се връщам, мъртвилото ни беше чааак в сейф зоната. По пътя се събрахме дружинка трупове насочваща се към мъртвилото. Мислейки се, че играта е в края си, започнах да се разопаковам, бях капнал от катерене и драпане в калотията и блатата.

Играта приключи.

Всички се връщаха с усмивки - сини, зелени... няма значение от фракцията, те всички бяха победители.
Започнаха да се преформят един по един. Едни се миеха, други разпъваха палатки, трети хапваха прегладнели от продължителната битка. За около час отидох с няколко съотборници да си оправим настаняването в хижата, а като се върнахме вече се бяха започнали наздравиците и кладенето на огньове за скара.

Интересен факт да отбележа: Планинци не правиха барбекю! Аз да ги изкажа...

Както и да е, всички бяха видимо доволни и изтощени. Почнаха да се настаняват по масите и минаха на футбол. Аз се сдобих със зверски заглушител PBS-1 благодарение на Tингол, сега ще го нагаждам за моето чудо, че се оказа с различна резба. След това кой вътре, кой отвън се обсъждаше играта, в интерес на истината - почти нямаше оплаквания, не чух и лоша дума за никого. Въобще, прекрасно... без сърдити, без ядосани, всички бяха щастливи.

Към 1 и нещо се отправихме към нашия хотел. Заспах като бебе.
На сутринта се върнахме до хижата, качих се обратно в колата на Десо Анимала, с който отново поехме по тайния път на обратно. Бяхме изненадани, когато на слизане имахме интересно препятствие. Солидна бариера на горското, която беше препречила пътя ни. Отне ни около 45 минути докато се свържим и изчакаме ключаря да дойде със симсонгчето си и да ни отключи. След това премеждие се запътихме към дома и живо по здраво се прибрахме благополучно. Благодаря на Анимала за транспорта, длъжник съм му.

Благодаря и на всички участващи в играта, беше уникално. Благодаря и на планинците, чакаме реванш.

21
Пък и нищо не ви пречи да си създадете собствен.  ;D

22
Добре дошли / Re: Нужда от съвет
« -: октомври 28, 2013, 01:06:33 am »
Когато вадиш оръжие, трябва да си готов и на теб да ти извадят. В случая все едно вадиш гумен нож, ами ако ти изкарат истински такъв?

Обаче има друг проблем. Ако стане някаква бела, заради една такава реплика, всички еърсофтъри могат да изгорят, ако някой реши, че трябва да се вкарват закони за притежанието на еърсофт реплики, отразяващи маркировки и т.н. Така че, ако ще е за самозащита - спрейче.

23
Срешу тез братани брат, аз ще поведа джихад!  ;D

24
Ай карамба, дано да успея да дойда, че скоро не съм се бил с лошите.  ;D

Ханимал командо, ако я съм сепаратистко чадо, моа ли да додам с мешана скара от натовска униформа и старата българска?

 :9:0

25
Ревю Екипировка / Re: Ревю на раница Assault I
« -: август 31, 2013, 22:26:14 pm »
Аха, и аз имам такава. На Сливница си спомням, че бях събрал около 30 кила екипировка в нея и около нея (с помощта на разтегателните въженца с куки по краищата). Иначе да, и мехурът си го слагаш в джоба с велкрото и нямаш грижи, стига да не се откачи маркуча отдолу, че става мазало, но не е много удобно, да се има предвид. Иначе е страхотна и за лошо време, има готина обшивка отвътре и дори в лоши климатични условия ми е държала екипировката суха. Доволен съм от нея, куче марка.  ;D

Единственото, от което мога да се оплача е, че дори когато е празна изглежда масивна, но пък като почнеш да я пълниш става бездънна. Шевовете горе на презрамките не са много солидни (но при всичкото това натоварване не са се разшили), а също и капачките на ципчетата лесно се откачат и се губят, затова винаги ги мушвам отвътрешна страна.

Страници: [1] 2 3 ... 5