Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - zambo

Страници: [1] 2
1
Новини / Re: Руският лаптоп
« -: май 26, 2015, 16:51:30 pm »
Бачка един час на батерия и после превключва на дизел!

3
Искам да благодаря на всички участвали в тази игра. За мен беше чест и удоволствие, въпреки безхаберието на гейм мастърите и липса на адекватност от страна на организаторите, благодарение на екипа останах с позитивно настроение и мотивация. ОсЪм!

4
Колко часа се очертава да е играта?

5
Електрически / Re: М4А1 избор
« -: април 12, 2014, 13:40:13 pm »
Но да се вижда на къде сочи мушката, защото с дъга тип артилерия, може и да уцели нещо.

6
Това с пластината е класика. Отиваш в Уепънс Трейдинг и си купуваш пластина, 5 кинта струва и имат цяла кофа. Аз даже си взех една за резерва.
Моето РПК преживя ужасни разрушения от типа на Франкенцайн, но с резултат като сюжет на Лъвкрафт. Сега си е оригинално отвътре.

7
Електрически / Re: РПК - полезност и проблеми
« -: февруари 06, 2014, 16:50:40 pm »
Не съветвам да се купуват от евтините.
Въпрос на избор де, Барни хубаво е написал, изстрел в тъмното е. Хем може да не бачкат от началото, хем се чупят изключително лесно. http://shop.ehobbyasia.com/cyma-2500rd-sheet-steel-electric-drum-magazine-for-ak-aeg-c-38-1.html#.UvOgB862HWY това е дръммагът, който е далеч по-надежден, но както казах въпрос на избор, аз тия 50 лева бих ги врътнал на покер по-скоро.

Цитат
Впрочем, някой знае ли дали има "мидкап-дръммаг" за АК/РПК? Защото ако мидкапа е х3 вместимост спрямо бойния пълнител, дръммага e x30. А и няма да трака.


ТцЪ!

8
Електрически / Re: РПК - полезност и проблеми
« -: февруари 06, 2014, 13:45:02 pm »
Както е тръгнало ще му трябват още ~ 650 лева, защото читавите дръммагове на CYMA идват на 115 лева, а РПК без дръммаг не струва  ;) А като ще даваш такива пари, направо снеси още ~400 лева и смени всичко  :) Реално с пушката всечко ще ти излезе около 1500 лева РПК с един дръммаг (дръммаговете май са най-слабата точка при РПК-тата).
Честито!

9
Електрически / Re: РПК - полезност и проблеми
« -: февруари 06, 2014, 12:35:01 pm »
Хъп-ъпът на моята поне е прекрасен, в условия от -(минус)7 до жега си работи много добре.

10
Електрически / Re: РПК - полезност и проблеми
« -: февруари 06, 2014, 11:07:51 am »
Бърз мотор не е нужен според мен, с ЛиПо 11.1 3S над 20 C дава съвсем добра скорострелност за картечница.
Гоуста знае добре какво става с бърз мотор и нозъл на Гардър  :) . С хай торк мотор на Гардър счупва пистон на Гардър за под 400 изстрела и счупва пак за толкова зъби на Дийп Файър http://shop.ehobbyasia.com/deepfire-full-teeth-titanium-piston-for-v2-3-aeg-gearbox.html#.UvNOxvu2HWY .

Относно цевта, може да се смени, не е като да прави най-добрата група след ~30-тия метър.
Хубаво е да се прочисти от греста, защото я слагат с лъжица.
Общо взето за родни игри освен начална профилактика, смяна на цев, добра батерия и евентуално по-тежка пружина ще става идеално.

Съвет - ако ще подобряваш нещо, мисли за пълен ъпгрейд, репликата е балансирана чудесно и смяната с неподходящи части лесно води до проблеми.12
Газови / Re: Airsoft Pyrotechnics
« -: декември 04, 2013, 17:26:05 pm »
В Унгария си ползват военни димки в ебати жегите. Интересно какво стана със самоделните димки тук в София  :)

13
+1.

14
Новини / Re: Ч.Р.Д Страхо
« -: октомври 04, 2013, 12:16:54 pm »
Жив и здрав!

15
Да. Искам милсим, а не ЛАРП и не искам милсим с ЛАРП. Двете неща може да имат общо, но се различават достатъчно много.

16
Тъкмо бех в преговори с домочадието да разпределя жената и децата и играта пропадна  :o 'Що така стана?

Поради липса на участници. до сега поредицата беше от най-добрият милсим в България. Не преувеличавам. Винаги съм го играл беглец, и като такъв съм виждал много хора да отпадат от играта и от бегълци и от гонещи, аз лично се отказах малко преди края на първата поради претоварване, но въпреки това играта остава като от най-успешните.
Предишните игри изсмукваха всичко от участниците и никога мисиите не завършваха изцяло, защото има много малко хора, които биха издържали. За това играта оставя впечатлението, че винаги ще има още и още за правене и още за доказване, едновременно с нови и много интересни моменти. Толкова адреналин и пот е излято там, че терена си носи историята. Никога не беше ясно какво ще се случи в следващият момент заради свободата от към терен и действие на хората. Имаше място за ролплей, за касапници, за промъкване и злоупотребяване с враговете, въобще неща, които не се предлагат така лесно по други игри. Само фактът, че хора, които не са стреляли я определят като добра игра трябва да говори достатъчно. Всяка от частите беше различна и тръпката беше нова.
И изведнъж се вкарва ЛАРП, състава се разделя на ларпърски групи и се губи историята тотално. Ларпърите да си джиткат по терена на Сливница и да ми скачат с някви костюми и някакви имагинерни неща, различаващи се от милсим  :o ?! Резултатът е налице. Реално нямам никакво желание да ходя на подобна игра, ВЪПРЕКИ, че не съм ходил на ЛАРП. Не търся ЛАРП, търся това, което беше - тегав милсим и хората, които се записваха отново на поредицата от 3 игри, се записваха заради същото. Сега просто не е същото.

17
Електрически / Re: РПК - полезност и проблеми
« -: септември 05, 2013, 14:55:46 pm »
Изядох първия зъб на медбулски пистон с половин зъб и 2-ри липсващ след ~ 4к изстрела, с бавни колела и сток мотор. Сега чакам на Дийп Файър http://www.airsplat.com/Items/AC-UPI-DF-CPP20.htm и се надявам да "заспи".

18
Новини / Re: Честита дъщеря на Berkut!
« -: септември 05, 2013, 11:28:00 am »
Живи и здрави! Честито!

19
Новини / Re: Ч.Р.Д. Scarface
« -: септември 02, 2013, 12:58:20 pm »
Всичко най-добро!

20
Електрически / Re: РПК - полезност и проблеми
« -: август 21, 2013, 20:18:40 pm »
Металните дръммагове са предпочитаният вариант. Като цяло сменянето на пружина е доста по-тегаво от в сравнение с м249. РПК-то обаче предлага поставянето на дълга цев и възможност за употреба с дръммаг и пълнител, което май е най-голямото му предимство. Аз се оборудвах с два дръммага и не мисля за проблеми от към пълнители. Ще поръчвам втори гиърбоск за ~120 лева на Цима, който дава 125 метра в секунда и ще го подобря, за да имам един за игри изискващи сила до 120 м/с и един до 140 м/с. И така се решават много проблеми.
РПК-то е дълго и изисква свикване при стрелба, но и м249 и мк43 изискват свикване.
Репликата на Цима е страхотна и с инвестиция от ~ 500-600 лева - бързомерец и релса -110 лева, 1-2 длъммага - 115-230 , подобрения по компресията и цев става едно адско оръжие, което може да се ползва като картечница или карабина, защото е по-леко от картечница.

21
Електрически / Re: РПК - полезност и проблеми
« -: август 20, 2013, 20:44:42 pm »
РПК-то както каза Пайк е лесно за употреба и сравнително лесно за поддръжка. Всъщност ако го разглобиш и сглобиш няколко пъти ще стане съвсем лесно за поддръжка. В сравнение с МК43 е доста по-лесно да се свикне за употреба. Дръммаговете на Цима са добри за цената си ~115 лева, лично имах удоволствието да блъскам и разбия накрая един, който сега е на поправка разбира се. Пристигат от тайван гън на посочен адрес (няма освобождаване от митница) за около седмица. Самото РПК е повече от желателно да работи с бързомерец. Такъв може да се сложи по няколко начина, изпробвах ги всичките.
 1: със страничната релса - кобра
2: със смяна на газоотвода (който не е за РПК, защото такива просто не произвеждат за еърсофт) с такъв с релси, но е тегаво, защото трябва да си пили външната цев и намества новият газоотвод.
3: продават се 3-странни релси, които се сглобяват с винтове около цевта при газоотвода и става идеално. Като мога ще кача снимки.

Приклада събира всякакви ли-по батерии, но трябва да си внимава, защото е дървен и с  ремъкът може да стане някой фал.  Едва ли дървото е от най-здравите, не съм имал проблеми, но там се обръща внимание.
Базов модел на Цима има стахотни качества за неделна игра. С подобрения за 200-300 лева - цев, колела и компресия ставаа адски приятно.

Предимствата на РПК-то са, че:
 - по-леко е и се носи и употребява в сравнение с другите картечници по-лесно .
 - може да се ползва и като обикновенна карабина с мид капи.
 - 

22
Новини / Re: Отвратителна селяния в НВИМ
« -: февруари 15, 2010, 12:23:46 pm »
Държавно...

23
Браво! Звучи маниакално! <12>/  <28>/Някакви пикс или видс? А парички гепихте ли? :D

24
Модерирано поради нарушения на т.2 от Правилника.

25
Костите са голям и малък пищял, 2-те изграждащи кости на подбедрицата. Късмет ако мога да го нарека така, е че не си е строшил глезена, щото там са доста повече костици и заздравяването там е адски дълго и трудно. За коляното няма да коментирам. Желая бързо и пълно оздравяване!

Страници: [1] 2