Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - 4ydo

Страници: [1]
1
Газови / Re: Mauser Kar 98
« -: декември 05, 2008, 15:35:13 pm »
Последната от снимките е с оптика :)

2
Здравейте и от мен,

какво да ви кажа, никой не е отишъл по молба на организатора там, на тази игра в Рила планина!!!
Всеки си е събрал акъла, избрал си е причина и се е вдигнал до там, след като е било по желание, не трябва да има коментари относно организацията, защото малко или много такава имаше!
Всички играхме, наистина не се стрелна и топче по вражи играч, но в играта бяха упоменати няколко точки по които тя можеше да бъде спечелена и точно в една от тези точки, коята беше част от всички останали правила се упоменава, че играта може да бъде спечелена при придобиване на снимков материал с член на отбора при всяка една от маршрутните точки - цели и безаварийното им пренасяне до последната, финалната точка.
Играта се извъртя по най-добрият начин за един мил сим, по който тези които са ни чакали в засада, но безуспешно. сега си мислят, какво ли е щяло да бъде и ели е било възможно да спечелят играта - симулацията, ако са си седели на дупетата без да мърдат от уговорената им преди това точка за засада, докато ние си минахме безпроблемно...
За мен играта си бе игра, има различни вариации на игри- милсим-ове като например десет човека да нападат добре пазена база с бункери, окопи, кадето хората, които се отбранявата са 100, а атакуващите само 10-ина, има и игри - милсимове, като тази която мина, кадето компреметирането, чрез проява на военна намеса е немислимо и за това се пращат специално обучени хора, като говоря за специално обучени хора разбирайте не само такива, които цял живот са къртели мивки с ръка, разравяли са жарта с оназ си работа, защото тези специално обучени хора са или по затворите на така наречените страни неприятелки или по гробищата, а такива, които през живота си не са пипали оръжие, но за каузата се вдигат, нарамват пушкалото и тръгват, без значение какъв ще е резултата, той е длъжен да опита, без значение с кой е рамо до рамо, защото знае, че човека до него е живял със същата идея, спал е, събуждал се е отново с нея, искахте военна симулация - получихте!
Ще ви дам простичък пример - нима на всякаде хората са такива каквито очакваме, обстоятелствата са такива каквито очакваме, няма нещо толкова близко до предположенията от самите тях, защото всичко останало е реалност, не е филм!!!

До тук имаше една такава игра, мен ми хареса, сега прочетох много коментари, прочетох много мнения и ще ми е интересно, кой ще направи следващият сценарий, от който всички да бъдат доволни, от който всички да си тръгнат щастливи и в който всички да играят.
 Уважавам мнението на всеки един съфоромец, на всеки един гражданин, всеки има право на глас, на мнение, не е нужно да се вадят ножове, пистолети, за това, че всичко е било по желание...
Незнам какво още да ви пиша, но се замислете какво е реалност, какво сте искали да играете и има ли то близост до нея, защото в реалноста няма да има компромиси, няма да има обяснения, в нея, тези чиито имена ще бъдат прочетени ще им бъде за последно, защото реалноста непрощава.

Поздравявам всички и нека не мислим за тези игри и организаторите им, като за хора, които мислят да навредят по един или друг начин на останалите! Спокойно можем да им помогнем - кой с колкото може, не е задължително то да бъде само похвали, но наистина нека гледаме реално на нещата и всеки си вземе решение какво иска да направи - да говори и помага или само да говори.

До ден днешен съм разменил какви ли не мнения с кой ли не, с някой по -остри, с други не чак до там, на никой не съм му набрал, защото това е тяхното мнение, ако с някой не мога да се спогодя, това е заради мен, не е заради него самият, за това гледам да не му преча, когато моята философия не се връзва с неговата.

Извода който си направих горе в планината на тази игра бе, че има хора с голямо желание и, че се иска търпение, за да се понягласят нещата, а това кой с какво разполага и кой на кой какъв човек е... не ме интересува!
Ще се повторя, ако някой има сериозни разминавания с това което вижда, моля да покаже на живо, да организира нещо и наистина да покаже какво мисли, не само да го изкаже, не ми е приятно да чета само приказки и след това да няма резултат, за това и не пиша много, не коментирам много, но когато го правя, то значи нещо ме е жегнало, защото както вие така и аз играем тази ИГРА, за да ни е весело, за да си прекараме добре, а не да влизам във филм, там не е реалност.

Поздрави

3
Върху това е коментара:


@Hornet
Цитат
Българският отбор има честа да бъде част от тази формация от елитни бойци благодарение на факта, че всеки един от нас има като миниму 18 месеца активна военна служба, с което не могат да се похвалят повечето от младежите от EC.

Ако го приема като шега, наистина няма за какво да го обсъждам, а само да се усмихна широко :))))

4
Да, актуално е!

Лирическо отклонение:
Преди минутка четох за елитните бойци от всички страни, които ще участват на "Бергет"..., хареса ми и сравнението на Владо - Хорнет, асоциацията, отношението, което направи - "прослужено време в БА = Елитен боец"... Не ще коментирам повече!

Отново по темата:
Тези игри, които се организират под егидата на ЕБ, Верени и др. се сътворяват за простосмъртни. които немогат да си позволят, отделят необходимите средства и време!
За Мен, лично и единствено ме интересува (когато е по желание!!!), подробноста Кой ще участва, останалото мога сам да си го направя!
За сега (до колкото ми е известно), уастник/ци от София, заявил/и желание съм единствен.
Не пледирам за масовост....

5
Господин Модератор, "струва ми се" не е достатъчна причина!!!!

6
Форума е за изразяване на мнение/я и още нещо - добре разбирам, че има хора, които изразяват похвали и възмущения, темата не е такава, за това не "О-Спамвай" темата с видовете хора и времето им за приложение.

7
Аз търся точно това в играта - предварително начертан маршрут, от каде да мина и какво да направя, за да няма обвинения срещу типа и начина ми на игра, а когато няма такива "строги" правила си позволявам самодейност - трудно е да накараш някой да атакува и отбранява постоянно в игра от тип "Пленяване на флага - пет-часов маратон", при положение, че няма Политкомисар зад гърба си, държащ го постоянно на мушка и друго - липсват ми игрите от тип - "Последният оцелял", па макар пет часа да гонят шестима един или обратното.

8
Да, това е така. Тук в тази тема е поместена една добра идея, която е споделих преди време с някои водачи на отбори, а тя е за усещането от попаденията... Последно е било прието да няма саморазправа - аз те уцелих, поразен си!!! Това правило важи дори при достатъчно ясни "визуални доказателства". Има участници в играта, които носят по себе си всякакви "неща", които са част от екипировката на едикое си енско поделение и точно тези вещи правят попаденията върху тях да не се усещат.
Виждам, че има играчи на които им липсва дисциплината в играта, а това се изразява в това да се прилагат правилата от едната реалност в другата или с други думи, като ще си играем военни игрички, то поне за играта да бъдем военни. Тук има играчи, които бягат точно от това, не им се слушат "заповеди", не им се играе отборно, искат само да си пострелят на воля. Едните и другите са прави за себе си докато спазват правилата на играта!

9
Спрингови / Re: UTG
« -: септември 21, 2007, 12:07:32 pm »
Красива група!

10
Снимки и видео от игри / Re: Снимки
« -: септември 20, 2007, 15:06:28 pm »
Към abc: Вълците не се хранят с мърша, обичат прясно, крехко, токущо уловено месце, за предпочитане сърнешко, незабравяй, че това е едно от животните които най-трудно се опитомяват!!!

11
Спрингови / Re: UTG
« -: септември 17, 2007, 19:38:17 pm »
До Пловдивския отбор: Петък смятам да съм на линия в Асеновград, ако ми оставите телефон искам да се свържа с вас, за да се видим, а и да обменим малко инфо, кой, 'що и откаде.

Поздрави

12
Снимки и видео от игри / Re: Снимки
« -: септември 17, 2007, 19:11:39 pm »
Чудесни снимки, сууупер са!
Ако не си избрала още отбор - заповядай при "Вълци"-те!


Поздрави

13
Това е добре, това което са написал АК + СВД = СКС трябва да е :)

14
Електрически / UTG или М/16 - М/4
« -: август 08, 2007, 15:56:08 pm »
Да, добре ще е да се премести в нова тема специално кръстена на това обсъждане, за да се знае, че веднъж вече е коментирана.

15
Спрингови / Re: Интересно ...
« -: юни 08, 2007, 11:42:44 am »
Едното и другото си имат предимства, недостатъци, всичко е от към целта за използването му.
Аз съм си взел еднозарядна спрингова пушка, защото ми харесва този начин на стрелба, имам контрол над всеки един изстрел, не се нуждая от проверка на батерията и независя от влажното време макар, че си мисля, че едно добро АЕ би имало същите характеристики, когато е добре изолирано помещението за съхранение на електричеството и задвижващият механизъм.
От друга страна като цена не са конкурентни. Правих си изчисления и, за да направя VSR 10  да има сила от 560 fps с тежките топчета от чисто нова закупена пушка, всички разходи новото оръжие, нова цев, спусков механизъм и пружина излизат около 400$.
Цената за едно прекрасно оръжие е толкова, макар това L96 да му искат 130$ в USA незнам, ако можем да вкараме оръжия на старо и тук да си доработваме ще е добре!!!!

16
Спрингови / Re: Интересно ...
« -: юни 06, 2007, 18:46:06 pm »
Аз съм на мнение, че спрингово оръжие, на цената на "Хорнета М4-ката" в пъти превъзхожда по точност. От тук идва и момента, как ще го използва играча!
VSR 10, която имам има точност да кажем човешка глава на 35, 40 метра при слаб вятър, с топчета 0.25 (нямал съм възможност да е тествам с други). Притеснителна стрелба имам до 60-70 метра, при подходящи условия, като климатични условия и добри топчета е възможен добър изстрел на тази дистанция. За това разстояние не се чува, при добра маскировка и ако уцеленият не каже: " Ей от там ме уцелиха...", можете да се услушвате до следващият изстрел!

Страници: [1]