Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Ace of Spades

Страници: [1]
1
Ревю Екипировка / Re: Ревю на раница Assault I
« -: август 31, 2013, 22:01:48 pm »
Имам такава, разцветка OD. Раницата е стабилна, доста здрава. Единственото счупено е една катарамка за ремъците отдолу и това е. Удобна е, побира доста неща въпреки габаритите си и за разлика от доста раници които съм подлагал на доста голямо натоварване, няма изпуснали шевове и презрамките и са все още здраво и без забележка закрепени за нея. Единствените ми недоволства, са че презрамките поне на мен при по-голям товар изглеждат слаби, но до тук нямам лоши преживявания с тях. Друго което не ми хареса, е че въпреки че наистина става по-обемна назад отколкото широка и позволява голямо блъскане в нея, това я прави доста зле разпределена като тегло. С две думи - д...ансира те. Ползвана е многократно в продължение на 3 години и се е справила отлично. Чисти се лесно и поддръжката и е също много лесна.
Ще дам за пример за товароносимоста и че съм побирал вътре цялата екипировка за еърсофт, а именно тактическа жилетка, ръкавици, наколенки, колана със всичко закачено за него, храна, вода, куртката, плик с топчета. Горе-долу всичко освен каската и пушката съм събирал вътре, което ме изуми. Мехур за вода при моята е доста сложно да се сложи и то по-скоро непрактично, тъй като в основното отделение няма къде. Има джоб на гърба със адски здраво велкро, който ползвах за случая, но е неудобно. Както Чича ви Скрудж каза, в основното отделение куки за закачане няма, а и отвор отзад за маркуча няма и ми се налагаше да го прекарвам през ушетата на едната презрамка. Това обаче го притиска и вода не спира да изтича от него.


2
Новини / Re: Ч.Р.Д. Сенти
« -: август 22, 2013, 11:57:27 am »
Айде, честито, жив, здрав, корав и така нататък!!  :4:4

3
Новини / Re:Ops We Did It Again... Без майтап!
« -: март 18, 2012, 17:33:18 pm »
Ъъъъъъъъм, аз чупя всичките си пушки до тука имам една работеща от 3, която е със счупен горен receaver, да не описвам колко пъти съм ги прецаквал....бахаха, къде да се запиша за тест в графата "тотален идиот" ;D

Сега сериозно...Владо, ти ги разби човек! Нямам търпение лично да я пуснете за продажба.

Buga, явно е расист щото ще ги даде само на българи, аз така си обяснявам изказването.

4
Новини / Re:Ops We Did It Again... Без майтап!
« -: февруари 27, 2012, 17:01:56 pm »
Оххххххх.....мамооооооооооооо, 3та м4-ка ще се купува скоро време....то се е видяло!!!
БРАВО!!!!

5
Отбори / Re: Глутницата
« -: март 27, 2010, 22:02:06 pm »
Айде честит да ви е отбора, много да ритате и много фън да има!!!!!!!!!

6
ще ви кажа три болезнени истини:

1. Ние още тук в България не сме дорасли като еърсофт общество на ниво на което да сме единни, да играем еднакво честно и да се държим еднакво спортсменски един към друг. Камо ли да се обединим към идеята за обща мащабна игра.

2. Когато се събере екип да прави дори една по-малка игра с малко по-сложен сценарии, всеки има свое мнение за посоката на вятъра и тегли в своя посока.

3. Мащабна игра се прави с много пари и докато не се намери някой който да намери начин да печели от това, такива игри няма да има. Защото организацията на такава игра изисква огромен човешки ресурс и много време и нерви. Никой няма да го направи само за идеята... поне не два пъти.


Между другото когато се събират пари за игра... тези които са платили трябва да видят за какво са платили... А не ходи то онзи камък и си представи че е генератор стой две минути до него за да го унищожи...


И също така смятам, че който и да се хване да прави такава игра, най малкото трябва да е бил на поне един Бергет за да види за какво иде реч... Иначе и аз много ги чаткам реактивните двигатели....


Ето именно това и написаното от Фауст, това са нещата които се опитвам да кажа.
Нямаме опит, но споделяме идеи които може, ако на някой му харесат да ги използва ако ли пък не....да не ги.
Тъй че радвам се че ни разбрахте накрая и че всичко е точно.

@Фауст- точно за това и аз мразя да пиша по форуми.
@Пистолеро- значи екстра, тая неделя аз я пропускам, но след това идвам (работа....работа....и нема бибитки)
@Хорнет- За Бергет-а ще кажа само : СЪГЛАСЕН СЪМ!!!!!!

Salute!

7
С най-огромно уважение към абсолютно всеки писал в темата.
Начи, ние го започнахме като дискусия, Снайп, човек не се опитваме да намираме кусури на българския еърсофт, точно с оглед на опасноста да го приемете така, съм го написал в поста си много пъти. За бергет си мнооооооооого прав точно така е, но не съм и намекнал че знам повече от вас и че иам опит, нямам го, по 1 или друга причина и в момента не мога и да го набирам, но отваряме дискусия за да може да се обсъди и може и идея да дойде.
@Гого - бате дори и не сме казали че го плануваме. Защото не сме организирали малка, немащабна игра и не сме идиоти да решим че можем да организираме масова игра.
@Пайкър - доказа твърдението си че парите не са първата инстанция, както каза 2 пъти повече- еми така е. Първо не се знае, кой ще дойде, кой няма. Не се знае дали въобще някой ще дойде.Другото, е че не трябва да се хвърли човек на сложното преди да е пробвал с елементарното (художник си, аз също завърших художествено училище и знам как стоят нещата, а те важат за всичко, не само за това).
@Ван- братле, не се обиждай опитвам се да не съм пристрастен в случая (щото е най-лесно на изпсуваш и тва е), Гейм мастър на такова равнище като на ГОЛЕМИТЕ игри в БГ до сега мисля че не е прилаган.
@Сталкер - Пак казвам, не сме се засилили (поне не и все още) да организираме игра, а стартирахме дискусия и то я стартирахме не за да ни наливат колко сме неопитни и нищо не правиме, но да ...100 лева са мнооо пари, аз лично наистина не бих ги дал на нас. Just cool down.
@zbytsam - начи, идеята ни в тази дискусия с Ван, не беше ако се организира такава игра да има строги граници, напротив. (Ако да имаш само Objective, faction и базов лагер е ограничение.....стаа дума да се оставят методите и случайноста да водят играта, но в рамиките на общо приети правила на игра)

Като цяло искам да си позволя да защитя Ван пред вас, не щото ми е другарче от сума години, ами защото когато говорихме с него се каза друго(това е защото се мисли и се пропускат неща).
Така....Целта на темата беше да се разбере кой какво мисли по въпроса за организиране на голяма игра, не кааме че с него 2мата ще организираме български Бергет или нещо такова. Споделяме мнение, че ни е нужно нещо такова.
Причината да се включиме един след друг в темата си беше точно да ни разберете правилно, а не да ни се хвърлите или да не разберете какво се опитваме да кажем.

И ДА......описвам точно БЕРГЕТ, не за друго, а защото това е за мен лично върха на стълбицата, а сме българи и както вие дет ходихте доказахте, че българите са по-добри в играта, може да се докаже че и в организацията са по-по-най!

Не сме казали, ДАЙТЕ НИ ПАРИ, ЩЕ ВИ НАПРАИМЕ БЕРГЕТ ! А искахме да кажем само 1 "Защо пък да няма в България, национална игра като Бергет.

Това е.
С уважение новобранецът Ace of Spades.
Salute!

ПП. не искаме да влизаме в разпри, точно щото като дойдем в неделя примерно, ще ни гледат хората като се едно сме взривили цял град.8
Като цяло, Пайкър, си прав за последователноста.
Не сме казали че ще организираме игра сега. В смисал, пуснахме темата като дискусия, но идеи за организиране има, просто за момента не разполагаме с възможност. За това направихме темата, освен другото, подхвърляме идеята. Кой знае, може пък някой ден....да се получи нещо. :)

Salute!

9
Сега, преди ветераните да ни се нахвърлят кат' лъвове, да поясня.
Водихме с Ван разговора, не за друго ами според нас какво е нужно на една национална игра.
Не искаме да ви намираме кусури или да ви се бъркаме, не сме организирали игри, но имаме идеи и нашето скромно мнение е че това че сме нови не ни пречи да ги споделим.
Първото, което, смятам е че са нужни финанси, но за игра доста по-дълга от 2 дни (по-си представям като 4).
Когато се направят сметките, за какво е нужно за целта играта да стане добра, да се съберат таксите на всички (включително и организаторите да дадат пари) и да се пратят по предназначение, да се потготви доста по-голям терен, като всяка една фракция във евента ще отиде на отделно място където ще е и базата.
2 или повече фракции, всяка със цел според сценария, определена информация, останалото (изпълнението на задачата) си е тяхна работа(съобразно с правилата де :) ).
Т.е. Фракциите се организират предварително преди евент-а и се сформират на всяка и се предават задачите според сценарии и сборният пункт, където ще им е лагер примерно и това е. Да има елемент на изненада и да те подтикне да мислиш повече.
Колкото фракции толкова ГМ-и и 1 или 2ма които да ръководят играта.

Дискусията ни с колегата, беше това че ни трябва поне 1 годишно, голям(и то доста) мил-сим евент, във който да вземат участие хора от абсолютно всички клубове и организации занимаващи се със Еърсофт и след като стигнахме до доста идеи решихме да я поставиме като дискусия във форума.

Salute!

Страници: [1]