Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Scarface

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 7
51
Новини / Re:BBQ Special Task Airsoft Force
« -: юли 06, 2011, 11:19:37 am »


Как няма да ни завиждат при тази гледка.

52
Регионални и Международни игри / Re: BERGET 9
« -: декември 17, 2010, 09:34:05 am »
Братлета има ли, платен или резервиран билет за НАФ 6, но поради някаква причина чожека няма да ходи?

53
Регионални и Международни игри / Re: BERGET 9
« -: октомври 08, 2010, 19:09:37 pm »
Като гледам филма направо, мога да раздавам автографи........................ ;D

54
Регионални и Международни игри / Re: BERGET 9
« -: октомври 04, 2010, 23:06:21 pm »
оффффффф ша зема са напиням да дойда тоз пут аааа :) ::) <12>/
Крайно време ще е....................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

55
Регионални и Международни игри / BERGET 9
« -: октомври 04, 2010, 20:04:33 pm »
Бергет пусна новия сценарий за 2011. Май е време да броим пилците.

56
Колко човека ще ходим в Румъния за играта, време е да се организираме.

57
I am in. On 2nd of September is my birth day. Let's do party in Romania

58
Без коментар, оставям останалото на вашето въображение
ARE YOU BLUE?

59
Регионални и Международни игри / Re: Berget - 8
« -: декември 04, 2009, 17:49:47 pm »
Днес ще ти звънна за кръчма и ще ти кажа каквото знам.

Айде, пак алкохолни изпълнения. Абе на Бергет се игра еърсофт не е фестивал на надпиването ;D ;D ;D ;D ;D

60
Регионални и Международни игри / Re: Berget - 8
« -: ноември 10, 2009, 11:02:02 am »
Въпроса ми е към Скарфейса , Светло и тези ,които не можах да питам.
Колеги,понеже ме притеснява подобно начинание , ме интшресува - Има ли лекар на Бергет? В близост има ли болнични заведения? Как стоят въпросите със застраховките?

Zbytsam, организаторите се стремят да осигорят първа помощ в случей на инцидент, каквито винаги има, не искам да плаша никого на последната игра аз поне знам за два счупени крака и доста изкълчени, от снимките във форума може да видите и за наранявания от близка стрелба или от прекалено мощни пушки използващи стъклени потчета такъв проблем имаше на Бергет 6.
За това всеки един участник съгласявайки се да участва, поема пълна отговорност. В правилата е записано че организаторите не носят отговорност в случей на инцидент и препоръчват всеки участник да си направи лична застраховака злополука. На последните две игри, за всички който пожелаха направих подобна застраховка както и застраховка на оръжието за времето през което се транспортира.
Така че всичко е до личната отговорност, с 20-30 лева никой няма да обеднее да може да си ги спести но този разход може да му спести и много други проблеми.

61
Регионални и Международни игри / Re: Berget - 8
« -: октомври 02, 2009, 12:11:53 pm »
Снощи реших да направя елементарна сметка за пътя до и от Бергет със самолет, както го препоръчват пичовете. Та, отиване/връщане до Стокхолм с "Малев" излиза около 175 евро, най-ниската цена (има и по 380 евро..). От Стокхолм до Sundsvall има редовни полети (около 50 мин. трае) и най-ниската цена отиване връщане се връзва на около 145 евро. Общо 320 евро. От летището на Съндсвал най-вероятно ще има превоз организиран от Бергетлии, така че 'кривите' сметки са такива горе-долу.
Продължавам да си мисля, че ако успеем да намерим чартърен полет до там и обратно ще ни излезе по-евтинджос, но трябват поне 30-40 човека за подобни начинание. Търся опции през приятели. Всякаква помощ в тази насока ще е добре дощла за всички мераклии за Бергет  ;)

Поздрави

пс. Инфо в тази насока от нашите участвали в Бергет-7 ще е безценна. Тенкю

Препоръка, четете внимателно темите Berget 6 & 7 ще намерите много въпроси които поставят и предложения вече коментирани както в логистика така и в разход - разбирайте евро, лева, шведски крони, може и в румънски лей.

Хубаво е че се търси евтин вариант за пътуване, но само ще отбележа че до последния момент което разбирайте седмица преди тръгването има хора който не са наясно дали ще идват, при положение че имат закупени и платени билети за играта. За да правим някаква сметка, първо трябва да знаем хората който ще дойдат.

62
Газови / Re: Яка Граната!
« -: септември 29, 2009, 18:12:26 pm »
Много ти е стара информацията. Тази граната върви на промоция в Redwolf от два месеца.

http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/ProductDetail?prodID=24675

Хайде със здраве.

63
Регионални и Международни игри / Re: Berget - 8
« -: септември 08, 2009, 09:12:05 am »
Има, няма не повече от 9 месаца до началото на играта. Да си пълните касичките редовно, за да не ми ревете юни месец.

64
Van Zan, ако събереш по 100 лв. от поне 50 чв. за една игра, аз ще си взема платен отпуск и ще ходя да помагам на Куртев  ;D
Сериозно, може да разчиташ на много хора освен Курт и Мен.

Аз ще помагам на Куртев и Светло.

65
...Организирането на играта има две основни страни, сюжет и роли от едната страна и логистика и финансиране от другата. За сюжета ни трябва...

трябват ви значи... добреее, разбираш ги виждам нещата. Опита си казва думата ;)


Piker, знам че имаш защитен докторат на тема организиране на еърсофт игри. Но май повече го докарваме на приказки. Определено, си професионлист в това отношение. Що не вземеш да споделиш твоя безценен опит с нас простосмъртните.

66
Простете за новобранския въпрос,ама:
1.Връщайки лентата назад си спомням че имаше бая народ мераци да иде на Бергет.В случая има алтернатива да се направи по-евтино нещо много по-яко.

Zbytsam, нестава въпрос дали имаш желание за игра, отиваш на Бергет платил си, и се забавляваш. Не се занимаваш да правиш сметки тези пък сега какви пари са направили от тая игра, и подобни тъпи въпроси. Спазваш правила, защото като не ги спазваш ти показват пътя, правят проверки с дрегери за употребили алкохол играчи, ако те хванат пътя. И с тези правила се съгласяват 2000 човека и се спазват.2. Бергет струваше около 1000 лева - в случая в тези 1000 лева по мой груби сметки осланящи се на ваяите постове ,нещата могат да струват много по-малко.А този дето ще прави играта също да си заплати времето и труда.


Да, парите са горе толкова та и отгоре, след миналата година много хора ни упрекваха че си хвърляме парите на вятъра, справка форума на ЕБ и на Дивизията. Организирането на играта има две основни страни, сюжет и роли от едната страна и логистика и финансиране от другата. За сюжета ни трябва сценарист който да разпише проекта, за изпълнението ни трябва човек или хора който да направят на база сценария, разхода за игровия инвентар и разхода за логистика. За това в големите игри, 8 месеца преди играта се продават билети, за да може да се направи разходната част, какъв терен, каква техника, инвентар, и тн. Навремето бях, предложил да дам същите пари за игра в България, стига някой да дойде и да ми покаже подробен зарчет за организирането на играта. За твоя информация, още чакам.
Та къде е проблема?

Ми Мад дог,Скара(понеже е опитен бизнесмен) и още някой да тегли чертата колко ще струва , да отворим 1 банкова сметка и да превеждаме пари. И аз бих помогнал -имам време за губене.Да го направим аджеба!

Както казах и по-горе има хора който разбират от различни неща, и могат да бъдат полезни с познанията си в отделните области, така че това което се прави да получи профисионално завършен вид. Нетрябва да оставаме с впечатлението, че виждашли почваме да събирами пари и екип и всяка неделя имаме супер продукция. Това трябва да го разберат всички участници. Физическото изпълнение на подобни игри е възможно 2 до 3 пъти годишно. Mad Dog е много прав, за да изпълниш един проект, трябва да го плануваш предварително, достатъчно дълъг период така че да позволи на всички страни в проекта да включат мероприятието в своя календар.

За това и казах, че тук си трябва професионализъм или по точно фирма която основна дейност е организирането на подобни мероприятия. Което неизменно води до пълна комерсиализация на играта.

67

Мотивация , мотивация и пак мотивация.


Те това е. Не мислиш, за нищо друго 3 дни си на "война", дисциплина и пак дисциплина.

68
Ще ме извинявате ама пак ще намеся аматжорския мотокрос.Пайкъра си е съвсем прав в последния си пост.Според мен се прави една комисия еърсофт,но сериозна.Тази комисия.работата на която е само и единствено да организира състезание,игра или квото и да е,орави само това както и организира събрания.На събрания единицата ОТБОРИ изпраща по един свой представител за всеки отбор и на тези събрания се бистрят нещата.Канят се и съседните държави да играят с нас,защото например Гърция нямат условия като наяите,румънците даже идваха и така.Комисията назначава съдии.Това беше схемата при мотокроса и успя!Можем спокойно да я откраднем.

Създаване на комисия - необходим ресурс, време
Комисията работи - необходим ресурс, време, стимул за да извършва работата - финансов,материален??????????????????????
Организира - с какво?????? как ще финансира организацията на играта.
Събрания - време

От краткия обзор, излиза следното, 100% ангажираност на хората или чисто казано създаване на професионална фирма за организация на мероприятието или казано Eventing Company или както решите така я неречете. Тази компания е структурирана по подобие на TA Events, Berget-Events etc.... предполагам всеки от вас е влизал в официалните им сайтове и знае за какво става въпрос. В крайна сметка, "интереса клати феса".
Игра да се организира в неделя е едно, а организирането на национална или международна игра е съвсем друго. Много пъти съм го споделял, че ръководенето на подобни мероприятия е като да управляваш бизнес, не може всеки да разбира от всичко и да е срещу всички с различно мнение само защото не се съгласява с него. Един разбира от маркетинг, друг от продажби, трети от законодателство и тн......
Има раздел кой кой е? В него доста хора са дали информация с какво се занимават, има хора от различни браншове който имат опит под един или друг начин в правенето на бизнес и организирането на мероприятия, може да се използва този опит.Това е моето мнение.

69
Само да уточня нещо, като говорим за националана игра, имаме предвид еърсофт а не 3 дневно надпиване, характерна нам черта говарим за игра а повечето хора правят сметки как ще се напият сред природата и колко кюфтета ще излапат.
Една подобна игра, би трябвало да означава минимум 10 часа игра, а тук се говори за 3 дневни игри. Колко от хората са играли повече от 4-4,30 часа в един ден?

И мисля че на всички ни става ясно, че за да се развива еърсофта то той задължително трябва да се комерсиализира. Романтиката от времето на група ентусиасти излезли сред природата отминава, не за друго а просто защото апетита идва с яденето. Колкото повече играеш, толково повече искаш да изпробваш нови неща, за съжаление за това трябват пари.

Напълно съм съгласен с написаното от Mad Dog, трябват пари, по възможност повече пари, ако може много пари.

70
Регионални и Международни игри / Re: Berget - 8
« -: август 03, 2009, 09:05:24 am »
Всички въпроси който прочетох по горе заедно с предложенията, ако си направите труда да отворите темата за Бергет 7 ще намерите отговори. Как да се пътува с какво колко пари излиза цялото удоволствие. Съгласен съм че не всички имат еднакви финансови възможности, за това има време цели 11 месеца стига да има желание, всичко е възможно. Аз от сега пускам в една касичка парички за Бергет 8.
Колкото до пътуването с автобус позволетеми да се откажа от него, 4 400 км толкова е в едната посока. Хубаво е да, направим подготовката предварително, защото освен стиковането на хората, има и доста логистични въпроси.

Така че, всяко едно мнение по въпроса е добре дошло.

71
Добре дошли / Re: Споделено от опит...
« -: юли 31, 2009, 10:42:49 am »
Напълно подкрепям Мечо, има своя личен опит с полиция обиски и тем подобни. Няма да се впускам в подробности повечето знаят за какво става въпрос. Отношението към оръжието трябва да е като към бойно, защото в една ситуация само ние знаем че то е реплика, така че за де се избекнат неприятни срещи с органите на власта трябва дисциплина. Особено сега когато и новото правителство ще се доказва в борбата с организираната престъпност.

72
Регионални и Международни игри / Berget - 8
« -: юли 28, 2009, 13:36:47 pm »
Само 11 месеца до началото на Berget - 8.

73
ееех ако на следваащия бергет дойда... ама ка не иска да съм натовец грозен... сорка бате ;)

Недей, за какво  ти е да ходиш, вместо това с парите може да ги инвестираш в един Български, Бергет. Каква игра може да се направиш с тези пари в България............за чудо и приказ......

Къде ли го бях чел това??????????????????????? Ще се сетя, а ма някой друг път... и това го бях чул, май беше от един филм

74
http://huligan.se/~timpa/b7/event

Ето една професионална фото сесия от играта. Има снимки на повечето от FOX 4 от ноща на битката за бункера.

75
Ето една паметна снимка за всички нас. Направена след превземането на базата на Милош Тайгърс. Една атака проведена по всички правила на съвременната тактика, с дейно участие на FOX FOUR

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 7