Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - The Black Tiger

Страници: 1 [2] 3 4
26
Новини / Re: ЧРД на Ludiaelen
« -: юли 14, 2014, 14:50:11 pm »
Жив и здрав да си и много успех.

27
Отбори / Re: Bad Company/ Лошата Рота
« -: юни 17, 2014, 01:09:39 am »
добре дошъл Краси :9:0

28
Новини / Re: Airsoft Emergency - Help !
« -: май 23, 2014, 10:54:14 am »

BG86 RZBB 9155 1042 6173 80


Сметката ще е активна до 29 май !


Освен номера на сметка в електронното банкиране имам и задължително поле  "име на получател" , без него няма как да направя превода, ако може за съдействие.

29
Отбори / Re: Bad Company/ Лошата Рота
« -: май 13, 2014, 21:45:46 pm »
 Добре дошъл!
 :9:0

30
Новини / Re: Честит нулев рожден ден, Алина!
« -: февруари 19, 2014, 13:24:05 pm »
Жива и здрава да е и много радост да ви носи

31
Газови / Re: Airsoft Pyrotechnics
« -: декември 04, 2013, 20:12:07 pm »
Като бях малък гамен, едно време в махалата с другите хулигани направихме димка от амониева селитра и вестници с диаметър околу 25 см и дължина колкото е най широката част на вестник. Мога да ви уверя че беше епично. Дори ни се разминаха шамарите.

32
Газови / Re: Airsoft Pyrotechnics
« -: декември 04, 2013, 19:23:30 pm »
Тия от клипа, който го даде Меч са като коне с капаци само напред напред, нито крачка в страни. 100 пъти ги върнаха.

33
Електрически / Re: Hop Up za JG AUG?
« -: ноември 26, 2013, 13:48:59 pm »
да поръчвам редовно от този сайт.

34
Електрически / Re: Hop Up za JG AUG?
« -: ноември 25, 2013, 15:43:28 pm »
виж тук
http://airsoft-club.com/shop/internal-upgrade/hopup-enhancement/gaug-metal-hop-up-chamber-set-sp008

http://shop.ehobbyasia.com/lonex-enhanced-hop-up-for-classic-army-m14-marui-aug-aeg-series.html
този също става, пише че е и за М14, така че може да търсиш и такъв. Моя АУГ е А2 на JG, и хоп-ъп камерата е точно такава, но пластмасова.

35
Новини / Re: Ч.Р.Д. Конан
« -: ноември 14, 2013, 19:07:09 pm »
Жив и здрав баце.  И "байряка" да е все нагоре :9:0

36
Електрически / Re: Помощ за МП5
« -: октомври 31, 2013, 15:42:36 pm »
трябва ти монтаж за МП5
например нещо такова:
http://www.taiwangun.com/en/rail-mount-for-mp5-g3-low-acm

37
Отбори / Re: Bad Company/ Лошата Рота
« -: октомври 30, 2013, 11:47:00 am »
Добре дошъл! Конане.

38
Отбори / Re: Bad Company/ Лошата Рота
« -: октомври 07, 2013, 09:16:18 am »
По скоро пускат пипалата, засега още съм в Пловдив.

39
Отбори / Re: Bad Company/ Лошата Рота
« -: октомври 06, 2013, 11:48:15 am »
Добре заварили момчета!  :9:0

40
Новини / Re: Ч.Р.Д. Scarface
« -: септември 02, 2013, 13:17:57 pm »
Жив и здрав да си! Щастие и успехи!

41
Аз лично съм доволен от играта и организацията. Жалко само че не бях от най-активните и се извинявам че не бях на 100% всеотдаен за "комунистическото дело".
Първата задача на разузнаването беше да намрим една поляна близо до базата на противника, като предполагахме че там може да кацне хеликоптер, да огледаме за наличие на каски и да сведем информация. Малко преди поляната дойде заповед четворката да се разделим. Стани и Крис поеха посока поделението Сашо и Аз друга посока към голямата поляна да търсим селото на цивилните. След като със Сашо стигнахме до поляната поседяхме 10-тина минути да огледаме района, получихме друга информация, че мястото на селото вече е известно и и да се съберем отново със Стани и Крис в Района на поделението. Тръгнахме на там, като на мястото където се разделихме преди това се засякохме с ОМОН, те търсиха някаква златна мина но незнаеха къде са и кординатите. До колкото разбрах към онзи момент, нямаха точни кордианти на мината. Свързах се с командера на разузнаването Митя той също нямаше инфо и ние със Сашо продължихме по нашите задачи, не успяхме да им помогнем много.
След малко получихме информация че "каски" търсят място за кацане южно от поделението, като това можеха да бъдат 2 полянки в гората горе на билото и се отправихме натам да наблюдаваме. Понеже нямахме контакт със Стани и Крис решихме да разцепим двойката и Сашо остана на билото да препредава информацията, а аз се отправих към поделението да потърся другата разузанавателна двойка с която не се бяхме чували от доста време.  На околу 150 метра от полянката обаче ме уби една залегнала каска, която изобщо не видях, и докато кървях до нея се приближи един много добре маскиран снайперист, който не видях до момента в който не клекна до парньора си. Много му се изкефих на вида! Поздрави!
После се прибрах, в палатковия лагер който беше направен на мъртвило, там седях докато ми изтече времето, постоянно прииждаха убити ДНР-ци, когато решихме да тръгнем на излизане от там видях Каски и откирихме огън, там гейм-мастерите решиха да стопират играта, жертвите от двете страни си прибраха оранжеввите жилетки, каските се оттеглиха а ние влезнахме в игравата зона нормално. Атакувахме масирано скалата с всички налични сили и средства. Дадохме много жерви, като мисля че на скалата накрая оцелях само аз, седях 20 минути след боя, само каски около скалата, наблюдавах. Една каска се появи за секунда-две, на северни край на скалата, като разстоянието беше околу 80 метра, стрелях но не улучих. Чу се само крясък "Санйперрр...." следващите 15-20 минути никой не се показа от там. Реших да сменя позицията с понеже можеха да пратях група да ме търси. Одалечих се на 150 метра от скалата, като в същото време позицията ми беше такава, че да имам видимост към нея и да наблюдавам.
Никакво движение от северния край на скалата. Командера каза да се прибирам към тях. Тръгнях, не след дълго ме застигна огън и пак с оранжевата жилетка оказа се "приятелски огън", нямаха медик. Изкървях, после обратно в мъртвилото. Бяхме се разцепили и нямахме обхват на станциите, мокри до кости. С Крис отидохме да се изсушим в Заслона. (там ни беше базата на разузнаването) беше много хлъзгаво на слизане и едва не се прибих. Нямах втори чифт обувки, и се наложи да си припомня как се правят партенки в казармата, намерих една найлонова торбичка разкъсах я имах два шемага и импровизирах. Вече ми беше топло на краката. Отидох да търся джаза в дъжда, понеже ми е дружка пък не си беше взел нито палтка нито спален чувал и ми стана жал за него, можеше да настине или по-лошо но се оказа че той е здраво типче и много издържлив. Щях да ставам към 0:00 часа да ходя да тормозя Каските в поделението, но се успах. Тук най-много съжалавам.
На другия ден Митя, Сашо и Аз тръгнахме по дерето което беше на североизток от нашата база посока една поляна, като се ослушвахме за стрелба. Там в един храст взе да се шумоли, а аз бях първи в колоната, и много се уплаших можеше да е диво прасе преди това видях как са ровили в деретата. В един момент избягах назад, Митя остна първи и откри огън, каза че е каска. Пресякох дерето флангирах  го от ляво беше Шутъра, много ме изплаши преди това, като видях че не е диво прасе се поуспокоих. Придвижвахме се отново бавно надолу по дерето. Чух стрелба зад мен и залегнах инстинктивно. Чух втори откос, този път имах рана в бедрото,  кървях. Митя се обърна и застреля нападателя. Отново беше френдли. По станцията получихме заповед всички убити и кървящи да махнем жилетките. Нямаше много време до края на играта, и явно организаторите ни дадоха реверанс с оглед по-малкия брой хора. Сашо докладва че вижда група каски да се отправя към тройка електрчиески стълбове. Всички ДНР-ци се насочихме на там. Там всички занаят каква стрелба падна, беше голям кеф. Мислихме че преследваме 10-тина каски, Там видях отново Джаза, тресейки се от адреналин каза "....Ники тук се целия отбор 40-50 човека". Минах на десния фланг на пътя, засякох се отново с Крис и Стани продължихме със стрелба от дясно, за малко да убият Стани с пистолет. Вече виждах колко много каски има околу стълбовете. Нямаше време убихме още една която стреля по Стнаи и после се опита да избяга. Там се даде и край на играта. Много ми хареса, Евала на Барни и Х за смелоста да тръгнат на тоя хлъзгав терен да минат околу 1,6-1,7 километра най-грубо казано и да стигнат до Поделението. Барни видях снимки в местния Вестник как са те измъчвали и си страдал. Като ни пусне водката ще отмъстим за теб.
Поздрави!

42
Новини / Re: Чъръдъ на другаря ANIMAL
« -: август 26, 2013, 18:29:49 pm »
Жив и здрав и от мен, пък като се видим ще пийнем по едно малко.

43
Електрически / Re: JG Steyr AUG A2 vs JG G36C
« -: юни 23, 2013, 06:59:16 am »
Аз притежавам AUG 2, не съм притежавал Г36, и ще говоря за Щаера.

1. Много е удобен, става и за левичар и за десничар, тежеста е изнесена назад. Може спокойно да стреляш с 1 ръка.
2 Разглобава се на 3 модула с натискане на един бутон, и един палец (гъбка) достъп до хоп-ъп камерата за броени секунди.
смяна на гумичка на хоп-ъп става с махането на 2 малки видийки, буквално за 3-4 минути. Достъпа до гиърбокса е отзад, като се развият 2 малки болтчета, един страничен болт, който е към приклада, и се махне една планка (буквално за 2-3) минути.
3. 509 мм цев (заради булп-ъп) дизайна получаваш дълга цев в норамлна обща дължина., може да се монтира заглушител и пак не е много дълга самата пушка.
4. Не идва с голяма начална скорост. 110 м/с някъде.
п.п гледам че и Купона търси да си купи, ако някъде изпадне от форума, от мен лично няма да изпадне ... поне за сега.
голяма база за ъпрейд, лесен достъп до вътрешностите, като се разглоби не заема много място, пълнители също се намират.

44
Електрически / Re: JG Steyr AUG A2 vs JG G36C
« -: юни 23, 2013, 06:56:19 am »
Аз притежавам AUG 2, не съм притежавал Г36, и ще говоря за Щаера.

1. Много е удобен, става и за левичар и за десничар, тежеста е изнесена назад. Може спокойно да стреляш с 1 ръка.
2 Разглобава се на 3 модула с натискане на един бутон, и един палец (гъбка) достъп до хоп-ъп камерата за броени секунди.
смяна на гумичка на хоп-ъп става с махането на 2 малки видийки, буквално за 3-4 минути. Достъпа до гиърбокса е отзад, като се развият 2 малки болтчета, един страничен болт, който е към приклада, и се махне една планка (буквално за 2-3) минути.
3. 509 мм цев (заради булп-ъп) дизайна получаваш дълга цев в норамлна обща дължина., може да се монтира заглушител и пак не е много дълга самата пушка.
4. Не идва с голяма начална скорост. 110 м/с някъде.

голяма база за ъпрейд, лесен достъп до вътрешностите, като се разглоби не заема много място, пълнители също се намират.

45
Спрингови / Re: TSD SD97 vs. JG BAR-10
« -: юни 07, 2013, 13:29:22 pm »
Здравей, пушката на външен вид е като моята, Well MB05, Когато я купувах едно време, стандартно вложените части на моята бяха както следва:
- Поликарбонатен водач на пружина, пружина, поликарбонатно бутало;
- втулки между външната и вътрешната цев от порест материал подобен на този за излоации на тръби (изхвърлих веднага тази китайска недомислица поради вибрации на вътрешната цев);
- спусък с вътрешни лостове и части от ЦАМ, пластмасов корпус (счупи се след известен брой изстрели,корпуса се разпадна, а цамовите части издържаха и досега работят с пружина м160);

С тези части преди да претърпи ъпгрейд със 15 мм втулка поставена в задната част на пружината ковеше 130 м/с.
Нямам послени наблюдения на новите партиди от марката Well, Ако има някой колега който наскоро си е купил нека пише дали тези части са все още същите или имат някакво подобрение.
Предполагам са си същите нали трябва после да се продават резервни части, упгрейди, чудесии.
http://forum.airsoftbulgaria.com/index.php/topic,2981.0.html

46
Електрически / Re: Проблем с Jing Gong G 36.
« -: октомври 17, 2012, 19:22:18 pm »
Не искам да те плаша, но по така описаните симптоми, най-вероятно става дума за некачествени топчета които са заседнали в цевта.
от там връща компресия и чупи или зъби на бутало, или изронва зъбните колела. Това съм го виждал на 2 пушки вече със същите симптоми.

47
Играта ми хареса, Играх го полеви командир на група "PAK 3" от Пакистанската Армия състощяща се от четири души Jaza, Tochev, Konan и аз , като цяло подчинените ме слушаха въпреки, че на моменти скучаехме.
Първия ден трябваше за замъкнем оборудване и да го инсталираме на точка FOB, като ПАК 1 и ПАК 2 прочистваха напред за да можем да минем спокойно.
Имаше момент, в който ни натиснаха Талибани.  трябваше да спрем заради засада. След Известна престрелка. Плениха Jaza, челен на PAK3  и почнаха преговори за примирие с Талибаните. През това време, докато се провеждаха преговорите, останалите от PAK3 достигнахме до точка FOB, която вече се охраняваше от група PAK2 и разпънахме спокойно "сергията". PAK 2 се оттеглиха по други задачи, и останахме да пазим изградената точка. Полковника също остана с нас на точката. След известно време се получи команда от PAK 0 да пуснем разузнавателна, двойка по границата, но двойката в крайна сметка стана 3-ка, като Полковника се включи в патрула заедно с 2-ма членове на PAK3. Целта на патрула беше да търси, Макови плантации в района на границата и да снабдява с информация за вражески войски.

В един момент части от патрула се прибраха на точка FOB, и с Точев, решихме да се приберем към базата пеш, и да доставим на охранителите, на точка FOB, "свежи, студени напитки", но за жалост като се прибирахме малко преди базата ни покоси приятелски огън и 2-мата се озовахме в мъртвилото. След като излязохме, взехме голяма раница с освежителните напитки и се отправихме към точка FOB.

Там вече са се разиграли други събития и останалите PAK3 членове са били включени в друга Пакистанска група за атака на Талибанскта база, в тази група се включихме и ние на по късен етап, но в карайна сметка се насочихме отново към основната ни база понеже получихме информация че тя е ударена жестоко от Талибани.

Тъмно е, PAK3  охраняваме източната част на базата, подкрепяме се с "освежителни напитки" светим от време на време да създаваме впечатление, че сме много. Нямаше пробиви.
Обяви се време за почивка. Хапнахме разни препекани неща по Пакистански. Показаха ни как се играе на "тука има тука нема" и други фокуси.

Отнов в игра, PAK3 останахме 3ма души Jaza си легна, предвидливо. Завиждаме му после че кажем защо.
Славната Пакистанска Армия, организира нощно нападение на Талибанската база. Личен състав 17-18 души. Хареса ми придвижването, имаше какво да се желае от разузнавателан гледна точка. Натъкнахме се на офгейм палатки. по горе е описано от други съфорумци.

Там застрелях Джамал, стана ми тъжно като си представих как татко му няма да го види повече и вече няма да може да му поверява стадото с Пакистански дългокосмести, едро-рогати кози с четити краченца и едно ... резервно.

Но така е на война, върнахме се в базата 11 живи ПакПак. Оставаше още малко време до Оф гейм 3:00 часа.

PAK3 сега пазихме "Точка" кенефа, или западната част на базата, нещо все на такива миризливи места ни пращаше Пак0 сигурно са ни миришели чорапите.
Пазихме пазихме, по едно време спря електроцентралата, Великата Пакистанска електро централа, захранвана с клечки и стебла от Макови насаждения спря.
Почнаха да ни се причуват звуци, на разни диви патици, помислихме че ловния сезон е открит или може би сме прекалили с хашиша. В крайна сметка се чуваше шумолене, на 30-тина метра от нас и се оказа че сме прекалили със хашиша, защото не успяхме да уцелим нашествениците, само ги осветихме, и после те ни застреляха. Pak3 остана само Конана да пази миризливото място.  Толкова беше миризливо че и тия, които се опитваха да минат от там в крайна сметка са решили да го заобиколят. Излязохме от мъртвилото, в тъмното на страха очите са големи, от там с още едно момче, се придвижихме през тръни, бодлива тел и храсти до центъра на базата. Мина още малко време и пак бяхме оф гейм.

Jaza беше заспал останалите Пакистан се отправихме към спалното. Тъкмо бяхме позадрямали, когато се събудихме от рева на Баш-банциг, Конана беше приключил с третия кубик дърва. По едно време обмисляхме да го доставим до Талибанския лагер и на тях да им нареже дърва за зимата нали сме добри, но разума надделя.

Ден 2-ри сутрин, кафе, цигара, Конвой, засада. Отново Талибани, ранобудни някакви чакат. Сгънахме ги, като дюлгерски метър за минути усетиха силата на "Славната Пакистанскя Армия", някой си подвиха опашките, понеже загубите им бяха големи, а 30 минути са много време.
Пленихме Талибан. Беше много трудолюбив, носеше ни пушките, патроните, оръдията. Предложихме му да дойда в Славната Аврмия, да ги зареже тези талибани, щяхме да го пратим на училище, нямаше да живее в пещера, Щеше да има ток и PakPhone отказа. Пуснахме го.

Пак0 реши да минираме цялата граница, да не може Ингилизи, да въртят далавера с опиум. Тъкмо тръгнахме по границата, когато ни налазиха отново Талибани, много активни бяха. Инфлация има сигурно са им обещали повече девственици 80-100 на калпак. Тъкмо почнахме да ги отблъскваме и Jaza им показа ПакиАйкидоАК47. когато получихме инфо че точно зад нас група подли англичани се промъква в гръб и удря точка FOB. Завъртяхме се на обратно се спуснахме по склона надолу. Плеснахме ги много лошо от горе на долу из-от-зад-зе. Одрязахме им и пътя до границата. Бяха прецакани, оцеляха от тях 1-2 мисля, които се изнизаха.

Пак3 отново охранява точка FOB, забелязах движение, Енгилизите, пак опитаха да минат, този път малко по-отзад. Опитвах да ги държа на дистанция, със Снайпера подарен ми от дядото, на Джамал, ДжамалАлДедал, но нямах шанс, подлите Енгилизи дори ми се присмиваха на кьорфишеците.
Единственото което успях да направя полезно е да се свържа с Пак0 и навреме успяха да дойдат свежи сили малко след началото на атаката.

Там загинах! - по нататък живите ще разказват!
Поздрави! хареса ми.

Забележки! това с Конана си го говорехме. Позивните по станцията да са лесни за спелуване. Това "PAK", предполагам съкратено от Пакистан, неможах да го запомня, само го тормозех Павката .... "Павка какво бяхме, забравих....?" Пъ. Пъ...... Пак.

48
Преди да тръгнем нали правихме обща снимка, ще може ли да я качите някъде, може и линк.
Благодаря!

49
Здравейте, играта беше организирана и замислена доста добре. Организацията беше на много високо ниво.
През първия ден нашата фракция трябваше да спрем конвой с Роданци, и да превземем 1 КПП с 2 картечни гнезда.
За жалост не успяхме за спрем конвоя и той премина през КПП-то. Последваха многократни атаки от наша страна от всички страни, но в крайна сметка не успяхме да го превземем. Битката продължи целия ден до 19:00 когато Роданците огладняха и организаторите обявиха почивка до 21:30 тогава почна и нощната мисия. КПП-то беше освободено от Роданците и в 21:30 и те и ние тръгнахме на там.
Реших да взема разстоянието от около 600 метра на бегом. В далечината се виждаха светлини от фенери, които от време не време осветяваха асфалтовия път, който се спускаше от Поделението. Стигнах на 50 метра от КПП-то, нямаше жива душа, разгледах района набързо и се изтеглих в най-предна позиция посока Роданските войски. Враговете бяха още далеч. Останалата група пристигна след 2-3 минути и Бързо заехме позиции и зачакахме врага. Сега ние трябваше да охраняваме. След краткото затишие настана истинска буря, и Роданците настъпваха по фронта към КПП-то. "Топчета валят, като градушка" тази реплика се чуваше в радио-ефира. В един момент на предна позиция останаха само 2-ма бранители, другите бяхме в мъртвилото. Бранителите геройски удържаха и след последвалата подкрепа успяхме задружно да задържим позицията. На левия фланг Софийската група всяваше страх в очите на врага, от дясно Варненската машина в лицето на Гангстера и Злоби, мачкаха наред. Центъра се държеше от Стара Загора, Хасково Илията. След първата масирана атака, се почна една позиционна битка, като нашата група стоя на тъмно, само от време осветявахме противника за създаваме паника.

Така битка продължи до към полунощ, но на мен не ми се искаше да свършва. Странното за мен беше че Роданската част не направи нито един опит да мине по фланг на КПП-то, дори нямаше опит и за заход в гръб, а целия бой се водеше по фронта.

На сутринта, а и през целия следващ ден бях рамо до рамо с Шапката, който е за първи път на еърсофт игра, но човека си имаше подготовка от преди това и само желязото с което стреляше беше някаква реплика.

С Шапката решихме да разузнаем базата на противника, в 7:30 бяхме в лявата дясната страна, до оградата на базата. Противника вече беше буден и караула вече обикаляше. Много трудно се промъкнахме вътре в базата, връщахме се няколко 2 пъти в мъртвилото, и пак опитвахме от там. Към 10:30 тръгнахме със софийската група. Отдясно на базата, но в един момент със Шапката преценихме, че вървим по много открита поляна и се виждаме от далече. Спряхме с него и решихме да вървим директно към базата като прикритието беше едно дере, а ние вървяхме по дъното му. В един момент забелязахме части които се насочваха към Софийската група, явно ги бяха разкрили, а ние се падахме по десен фланг на Роданската група. Решихме да помогнем, но за жалост, не успяхме вече имаше 2-ма паднали, а 3-тия не го знаехме дали е жив. В същото време от еуфория, натиснах спусъка много рано и си разкрихме позицията, Роданците взеха да настъпват към нас, ние се изтеглихме и дано сме успели така да увлечем огъня и 3-тия войн от Софийската група, да е успял да се придвижи. Роданците, предприеха преследване, успяхме да се вмъкнем в самата база, В това време видях през оптиката едно "делфинче", то направо си беше "делфинище", беше успял да натръшка 2-мата наши преследвачи, отправихме се към него, а там какво да видим само оранжеви родански шапки, някъде 5-6 зад него истински Касапин не беше пощадил нито един Родански войн, дори им удряше по един контролен в главата за по-сигурно. Тримата бяхме горе в базата, качих се на един бункер отгоре и зачаках, тогава не бяхме разбрали че трябва да продължим, след малко очистиха Делфинчето, очистиха и Шапката, очистиха и мен. Пак в мъртвилото.

Вече решихме да минем отляво на базата, там се свързахме с Точев, най-накрая се чуваше по станцията, после задачата бе да отмъкнем 1 ракета, най-вероятно това е имало в конвоя, Почти цялата Българска група вървяхме пакет, прочиствахме района, от където минехме до ракетата, на самата ракетна площадка имаше неголяма съпротива, проверихме всяка сграда по пътя, една група напред, друга в средата с ракетата и една отзад. Илия каза да изкараме Ракетата през самия входа на базата, за да Може Роданците да видят как им се изплъзва под носа. Видяха, но много топчета заваляха по нас и в крайна сметка успяхме да минем портала на базата.

След малко играта приключи.
Благодаря на организаторите! Благодаря на гостите от Гърция! Благодаря и на всички с които се бихме рамо до рамо. Гангстер, заслужаваш медал за най-масово поразяване на противници или като е известно по ЦС сървърите "Год лайк".
До нови срещи.

50
Е монтажиста,  явно е решил да "флипне" по хоризонтала добре че не е решил да го обърне по вертикала, трябваше сега да си кривим вратовете :)

Страници: 1 [2] 3 4