Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Здравейте, това е информационна база-данни на зараждането и създаването на еърсофта в България.
   
Към настоящият момент, този форум се ползва само като национален архив, а основната част на дискусиите са преместени в facebook. Поздрави,


Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - The Black Tiger

Страници: 1 2 [3] 4
52
 :4:10 просто хумор във форума не мисля че е заяждне.
Хващам се на бас за 1 каса бира ако  някой изкара електрическа реплика, отговаряща на правилата за такава в Еърсофт България, запрати  6 мм топче на разстояние 150 метра.

53
Стрелях на 2 преки разстояние ополо 200метра са  и леко нагоре като вдигна мерника от целта и топчето е там
:3:5  ех ако можеха и нашите пушкала така да стрелят. Сега едва отлепват 50-60 метра, ти за бързомереца се притесняваш

54
Ревю на Спрингови Реплики / Re:Well MB05A - Ревю
« -: декември 23, 2011, 14:20:38 pm »
Оригиналния спусък се разпадна, още преди ъпгрейда, понеже корпуса му е от пластмаса, другото което се счупи е пластмасата под спусъка (спусъкова скоба) ще я нарека, незнам как се казва. Това е от многото лашкане из горите. Самото устройство на пушката е елементарно и няма какво друго да се счупи. Естествено ползвателя също трябва да внимава и да не се опитва да сече дървета с нея.
Тялото на пушката е от пластмаса, и има луфтове на места. В интернет съм виждал че уплътняват кухините вътре с полеуретанова пяна. Като цяло съм доволен.
Новите модели от серията на well незнам как ще са, на снимки в интернет изглеждат добре на живо не съм виждал.
Има модел MB08 със сгъваем приклад и изглежда солидно изработен.
На моя модел MB05, а предполагам и на другите от серията цевта не е съвместима със AEG цевите, за целта трябва да се купи друга хоп-ъп камера и чак тогава може да се сложи такава цев.

55
Ревю на Спрингови Реплики / Re:Well MB05A - Ревю
« -: декември 23, 2011, 11:09:13 am »
Здравей, Последно пушкалото претърпя доста модефикации, сменени са:
Спусък - метален
Цилиндър, Бутало, Пружина М160 и водач на пружина със лагери.
вътрешната цев е фиксирана с втулки.
Последно замерен на хронограф даде 156-157 м/с със 0.2 гр. топче.
зареждането става лесно, но трябва да се хване начина, за мойте 65 кг съм му свикнал, малко се понапомпва бицепса след игра, но трябва и да се тренира нещо.

Скоро не ми е останло време да стрелям по мишени, но сега зимата може да имам тази възможност.
Като го отварях забелазах че ми се е скъсала хоп-ъп гумичката на едно място, ових е с тефлонова лента.
Предстои смяна на Хоп-ъп камера, нова гумичка и прецизна цев, но това през новата година живот и здраве.

На игри стрелям с топчета 0.4, но имам проблем с оптиката и се размества при истрелите и всеки път преди игра я настройвам, може би ще се насоча към някоя по-здрава.
Предстои боядисване!

56
Електрически / Re:Хоп-ъп регулация, JG АК47
« -: ноември 29, 2011, 10:35:00 am »
№ 3 всъщност имах предвид равнината върху където ляга главата на видията, просто на схмета бързах и се е получило така все едно е, стърчащата пластмаса, която отговаря за застопоряване на хоп-ъп камерата пушката.

57
Електрически / Re:Хоп-ъп регулация, JG АК47
« -: ноември 29, 2011, 09:49:23 am »
Здравей, може да опиташ лека манипулация, но незнам дали ще даде резултат


може да изпилиш леко цилиндъра 1, който се движи в улея ако в момента при сглобено положение стърчи над равнината 3, така че при поставяне да е малко под равнината. Така при затягане на видията 2, периферията на видията ще затегне към равнината 3, и няма да мърда, дано не си превъртял при затягане преди това. Ако е превъртяна резбата, може да опиташ с поксипол, поставяш малко смес в дупката, и малко преди да втвърди (направи опит преди това) намокряш, сместа отгоре, намокраш и видията, затягаш, ако всичко е наред трябва да си направи резба и после да може да се развива.

58
Играта беше на страхотна, много топчета изстрелях с този спрингър цели 2 спиидлоадъра. Ръката ме боли от многото зареждания хвнах мускулна треска и няма да мога да се самозадоволявам поне 1 седмица, но пък ще хвана мускули и ще заякна да не ме бият циганчетата.
Гангстера е голям катерач, тряба да го наградим с приз за най-добър еърсофт алпинист. Направи ни смешни в онзи момент от играта. Другия път май ще се наложи НАТО да ползваме авиация, с хербициди да окапят листата, че нищо не се вижда, ама то трябва и някой да гледа.
Гангстер, следващия път като бутнем листата единствената маскировака която може да ползваш е да се преобразиш на гнездо. ;D.
Опазването на хълма, беше на ниво НАТО бяхме разположени доста добре, а плахите опити за атаки от страна на противника се провалиха.
Черната кутия не успяхме да я вземем, с Пламски направихме голям заход, но в карайна сметка се натъкнахме, на мъртвилото на противника, и се самопрецакахме Пламски загина, а Гангстера ме сейфтикилна.
После опитах да тормозя "пуганците", от един храст на поляната, но в карйна сметка не ми издържаха нервите и взех да пълза към базата на окопалите се врагове, Животното ме надуши от 5 км и ме "стъпка" с кубинката като хлебарка докато пълзях .
Приключихме с първа фаза от битката и се отправихме към вр. Мечковец, за втората   :9:8  да видим това чеверме дали е толкова вкусно колкото си представях цял ден. Успяхме да го сборим и него.
Благодаря на Организаторите и на всички играчи.

59
Новини / Re:Честито малко мече на Мечката
« -: септември 28, 2011, 09:36:46 am »
Честито! живи и здрави да сте цялото семейство и много радост!

61
Здравейте, след разрешение на организаторие, прилагам линк с празна игрова карта на терена.
Мащаб 1:5000. Картата е голяма и за да е едър мащаба се побра на 4 листа А4, всеки който желае може да я си я разпечата и сглоби.
Игрова карта - Линк за сваляне (Game Map  - download link).
До Сряда ще е готова и картата с по малък мащаб който ще се побира на 1 лист А4

62
Спрингови / Re:L96 MB01
« -: юли 28, 2011, 11:04:01 am »
Здравей, ето малко информация от моя скромен опит.
горепосочената пушка е модел на производителя Well, модел MB01, стандартно тази пушка идва с поликарбонатен, водач на пружина, и поликарбонатно бутало
спусъкът е пластмасов, външния диаметър на водача на пружина е 7 мм, а вътрешния диаметър на буталото е околу 11 мм.

Пружината, която си избрал, е със външен диаметър, 13 мм и няма да влезне в буталото, ако се смени само тя. За да ъпгрейднеш тази пушка със пружианта която си избрал трябва да смениш всичко отвътре на пушката, включително и спусъковия механизъм, защтото няма да издържи на натоварването. ето линк към ревю на английски
модела е MB08 но вътрешните части са същите.
На пазара има но се намира трудно комплект за ъпгрейд с който казват, че достига до 550 FPS, но докато не се измери с хронограф, аз лично не вярвам.
на практика този ъпгрейд, е същия като габарити,  като стандартно вложените части, но е с метален водач на пружина, и алуминиево бутало, има и лагерче.

Ако искаш да сложиш пружината която си избрал ти трябва бутало от този тип:

 и такова уплътнение за него или буталото ще остане не използваемо.


 Водача на пружина трябва да е стоманен 9 мм, ето този се сменя на 7 мм и на 9 мм тогава пружината която си избрал ще пасне.

Задължително смяна за спусъка, с подобен метален

Инвестицията с тези части които съм дал надвишава цената на пушката - 2 пъти и незнам дали си заслужава. Аз Имам Модел MB05, със стандартно вложената пружина и добавена втулка зад пружината.
Засечена на хронограф пушката дава 130 м/сек. с 0,20 г. топче, а с 0.36 г. топче на мадбул  кове 100 м/с.
 с 0.36 топче кара на околу 70 крачки, но вече точноста не е толкова голяма, а тя не зависи само от мощноста на пушката, а дали има вложена прецизна цев, и хубав хоп-ъп и втулки между външната и вътрешната цев които не пзволяват вътрешната такава, да вибрира при изстрел.
Поздрави!63
 :9:1  момчета!
Поздрави!

64
За мен това беше първо международно участие, и съм доволен от играта и боя.
Стрелба, стрелба и пак стрелба.... настъпваща вражеска пехота по поречието на една рекичка и българи-юнаци в отбрана и една група гърци които говориха гръцки околу 10-тина човека също към нас.
По сценарияй трябваше да се задържи противника възможно най дълго до 14:00 часа да не стигне определена точка в центъра на терена, като играчите нямахме право да катерим по склоновете околу реката, а боя се водеше само долу. Прераждане на 100-200 метра зад отбранителната линия, или по усмотрение на Гейм-мастъра. Сцената се развива на южния фронт, на северния, Гърци срещу Гърци осъществяват същата сцена, но там нямах информация какво се случва (по сценарий трябваше да е така).
Установихме общо околу 4 отбранителни позиции. Постоянно движение назад към центрлна точка и няколко контратаки от наша страна. Много народ, много изстреляни топчета.
очакваме снимки

65
Здравейте
направих карти към предстоящата игра в 2 размера, А4 и А3.
Мащаб 1:10000, като А4 са от 2 сраници и трябва да се залепят една за друга, ако някой има възможност да отпечата ще е добре, за да има всеки играч карта., аз ще пусна няколко бройки.
Калибрирани са по кордианти от гугъл земя в Ози Експлорер, качил съм и оригиналните файлове върху които съм работил ако на някой му трябва файла за Ози. Нанесени са и географските кордианти, има разграфяване през 100 метра в черно и през 1 сек. в червено, добавих и линийка ако някой иска да измери нещо да си я изреже в полеви условия. Точките за играта са нанесени горе долу на око

Свали Архив PDF
Свали Архив за OZI

Поздрави!

66
Спрингови / Re: Моля за съвет: A&K Dragunov VS Well MB01
« -: декември 03, 2010, 16:22:07 pm »
Здравейте, да се включа по темата, Снайпера който притежаам е Well MB05 с начална скорост, 130 м/с с 0,20г. топчета и 100 м/с с 0,36г. топчета Доста е точен на 50 метра прави група в човешка глава на 70 метра съм свалял цел.
Малко ме излъгаха при покупката от Полския сай, като според тях давал 505 FPS и всичко било сменено вътре, но като го отворихме със Палмски си беше стандартна окомплектовка.

За да се зареди MB05 и другите от вида са необходими 4 движения на лоста: Повдигане нагоре, издърпване назад, бутане напред, свалане надолу, докато при SVD e необходимо да се издърпа само назад. Незнам дали се връща от пружина в предно положение или трябва да се бута питай Аватара.

Иначе играта със спрингов снайпер е много зарибена и си има своите добри моменти!
Имал съм моменти при разигравания, където съм избивал патрулна група от 6 човека без да открият откъде идва стрелбата защото духаше вятър и дърветата шумяха, имал съм и моменти където не съм уцелвал никой цяла игра.

това което казва Холидей-бг също трябва да се има предвид, за SVD трябва монтаж за оптиката, защото релста е от страни, а при Well си има стандартно с пушката отгоре

Вземи каквото ти е кеф

67
 :4:10
Според мен е спрял, защото веригата му е много отпусната е не е като на средния танк, но все пак е отпусната, на първия се вижда, когато е в движение колко е опъната веригата в горната част, почти не опира на колелата. На втората и третата снимка веригата се е отпусната. Пушека на първия танк излиза някак странично по хоризонтала, докато това за коео казва Кресльо излиза по вертикала. Така може да предполагаме само, че танка е с работещ двигател в спряло положение. Другото което мисля е, че пушека на Танганайския танк може да не е пушек а "мараня" от топлия двигател тогава двигатела може и да е изключен и музиката от акордеона да се чува с пълна сила :)
Поздрави!
п.с. може да напраивим рубрика "Преразказ по картинка - Мисли и чувства на форумния гений".

68
За мен това е един модерен поглед върху "Тримата танкиста и...",
с един единствен за мен концептуален неотговорим въпрос:
Като върви танката, как чуват акордеонито и обратното  ???
Дали няма пряк достъп по командирския канал и шлемофонито
или те просто са си свикнали да си се хилят така..

Поздрави,

 :4:10 Според мен ако, танка е спрял концепцията се връзва.  ;D

69
Поздравявам, всички за отличната игра, много добре замислен сценарий, имаше екшън на 100%.
Диверсионна група на Терористите, намериха взривните вещества и успяха да неотрализират 3-те обекта, които имаха за цел, ликвидираха и командира на противниковата фракция, а от друга страна НАТО и БлекУотър, успяха да освободят заложниците макар и с цената на много жертви и усилия.
Поздравявам, Йонко от планинци, че ме ликвидира по време на последния щурм на сградата, тъй като имах намерение да се промъкна в гръб на обкръжаващия взвод Натовци и да ги ликвидирам 1 по 1.
... така доктор Хаус беше спасена от удоволствието да остане в харема на Анимал-зловещий!

... извинявам се за приятелския огън нанесен на "Пачия крак" добре че имаше медик с него и не успях да застрелям и медика.

Поздрави и до нови срещи!

70
Новини / Re: Най-после ! Пламски + 2 напред :)
« -: октомври 18, 2010, 10:53:17 am »
Да са им живи и здрави! и много да ги радват.
Поздрави!

71
Ревю на Спрингови Реплики / Re: Well MB05A - Ревю
« -: април 03, 2010, 16:41:30 pm »
Още го чакаме продължението...

Днес добавих по-горе в темата нова снимка

мишена: лист размер А3 (297х420мм)
разстояние: 40 метра
топчета: 0,28 g
попадения: 6 от 10 изстрела

имам и една девятка :)  <23>/    <25>/

72
Детските пистолетчета, помпи и други, които се продават, по 2-5 лв, с 6мм точета, те попадат ли под закона, как ще ги разграничава закона или "тати да регистрира на дитето пистолето в КОС, инък няма да може да стреля по на другарчето дупето.

Помните ли едно време си правихме едни "джаджи" наричани Скобарки поне в няшия край така ги наричахме, изстрелваха с ластик огъната медна скоба, (много болка) как не сме си изкарали очичките тогава.

Ако ще се организира протест може да си купим по една детска шарена пушка с топчета и да протестираме така, даже може да се стреламе с топчета едни други на протеста, може и да гребем с шепи топчета и да се целим, в тази връзка трябва ли да си регисрирам в КОС, ръцете които хвърлят топчета, май да щото ако хвърля камък и убия някой ръцете ми са оръжие (каменометно).

Сега се сещам за едни машини в строителството, които истрелват и забиват стоманени пирони, те попадат ли под удара на закона, защото реално погледнато те са си оръжие може да забиеш на някой едно пиронче ей така.

Шеше да е смешно, ако не беше трагинчо.

п.п само да попитам харпуна дето го имам с ластиците какво да го правя? сега се сещам за него..

73
Ревю на Спрингови Реплики / Re: Well MB05A - Ревю
« -: януари 22, 2010, 10:51:30 am »
Съвет вземи си SR-25, ако ще ти е първо оръжие, на мен това ми е трето, и ми е ей така за по статинчна игра, и ако ми омръзне имам AK-74, и АУГ A2, само трябва да ги извадя от багажника и пак съм в екшъна.

74
Ревю на Спрингови Реплики / Re: Well MB05A - Ревю
« -: януари 21, 2010, 16:28:48 pm »
тазу пушка засега върви в комплект с АУГ-а до мен за по късите дистанции., а на последната игра неможахда уцеля никой, цяла игра с него, но пък за сметка на това не ме убиха нито веднъж, защото бях все на скрити позиции, и доста полежах. По друга е играта. Със АУГ-а имах 1 убийство след като зарязах Снайпера и тръгнах в атака да "преследвам подлите крадци на шапка, които бягат много бъзо щом чуят леко пляк от снайпер.".

75
Ревю на Спрингови Реплики / Re: Well MB05A - Ревю
« -: януари 15, 2010, 12:14:26 pm »
Благодаря за пожеланията, Следете темата, другите резултати ще ги поствам горе, като редактирам първия пост, за да има подредба.
Збитсъм, топчето лети направо, но понякога се отклоняват, и както каза Снайпа може да е от това че са леки. Поробвах и с 0,25 g, резултата беше че на 40 метра пак цели същия стълб, но по-натак ще стрелям по кашон, за да се види по добре групата на по далечно разстояние. По нагоре писах че дупчи фирбран 2,5 см и се забива, посредатана второто парче. Това беше стопчетата от кутията. С 0,28g топчета от 10 м се пробива и второто парче фибран, Енергията явно е по голяма.

Снайпера е много тих, почти не се чува при стрелба това е голямо предимство, тъй като трудно би се определила позицията на стрелеца.

п.п Ако някой знае в Пловдив, къде мога да я замеря на хронограф да пише.

Страници: 1 2 [3] 4