Airsoft Bulgaria Forum
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Бихме искали да ви предупредим, че пазаруването от сайта на "airsoft bg" е на ваш риск и отговорност. Закупуването на стоки от този сайт и магазин крие в себе си сериозна възможност за проблеми от всякакво естество. Магазините, от които нямаме подобни оплаквания, можете да откриете в банерите горе, вдясно или най-отдолу на страницата на форума. Желаем ви успех !


Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Bagera

Страници: [1] 2 3 ... 8
1
Ревю Екипировка / Re: DPM Goretex
« -: януари 23, 2015, 18:50:49 pm »Багер-Да.

...
Конкретно за този комплект ще те поправя – не е симпатекс, ами PTFE. Официално не се води гортекс, но технологията е същата. Микропорестата PTFE мембрана позволява на влагата да преминава през нея, но не и на водата, защото в течно състояние молекулите са много по-големи от порите.

Симпатекса е изцяло друга технология. Прави се от полиуретан, доста по-разтеглив от гортекса, но не толкова издръжлив, и няма пори в него. Води се хидрофилна мембрана, защото влагата преминава през симпатекса като „попива” и по този начин се движи.

Модерния гортекс съм чел, че вече се прави с хидрофилен „пълнеж” в порите на PTFE мембраната. По този начин май се решава проблема със замърсяването или запушването на същата. В комбинация със силно хидрофилен полиуретан, който сам по себе си лесно може да се повреди, пък се запазва добро отвеждане на влага.

2
Ревю Екипировка / Re: DPM Goretex
« -: януари 23, 2015, 16:39:39 pm »
4.MTP Hevy Duty Mk1-Изработен от "Симпатекс",мембранна тъкан.Кройката есъщата като тази на DPM'95 но в камуфлаж MTP.Малка разлика в качулката която се намотава и ставана дебела яка.

Това ли се води хеви дюти комплекта?

ЛинкЛинк

3
Новини / Re: Дарения за приюта на Animal Rescue Sofia
« -: октомври 03, 2014, 10:04:19 am »
В приюта имат нужда от дарения за лекуване на болните животинки. Имат епидемия от известно време, която май са овладяли, но нямат вече средства да лекуват все още болните: http://arsofia.com/bg/46309/zov-za-pomoshh-patsientite-ni-s-gana/

Утре ще се метна до приюта да ударя едно рамо. Ако някой има желание да съдейства с дарение може да го направи онлайн или през мен - към 12:00ч ще съм на ВИП-а преди да тръгна към Фермата.

http://arsofia.com/bg/dari/

4
Регионални и Международни игри / Re: Berder war 7
« -: октомври 02, 2014, 11:56:34 am »
Ха, не е милсим... има хеликоптери!

5
Ако имаш само една винаги може да ти свърши, Гламавия е описак факторите. Избираш макс. голямата, която можеш да побереш.

6
Цецо, докато не напишете някакъв разбор нищо драматично няма да усетим зад мониторите ;D

7
Регионални и Международни игри / Re: Border War 6
« -: април 28, 2014, 19:18:04 pm »
Абе за неделната игра разбирам да не са се снимали.... вие вЕрно ли?

Давайте ги тия снимки, 'се едно сме ви повЕрвали иначе, че сте били в Чехия ;D

8
Новини / Re: Готава е!
« -: април 22, 2014, 23:35:10 pm »
НЕма ли снимка с актуална дата, тая новина си е чиста Пеевка  :P

Евалата, ротен!

9
Електрически / Re: М4А1 избор
« -: април 12, 2014, 15:40:26 pm »
100м и като гаубица да стреля няма да ги стигне само с решимване и оправяне на компресията на стокова пушка.

Pix or didn't!

10
Електрически / Re: М4А1 избор
« -: април 12, 2014, 11:22:02 am »
Над 100 метра викаш... я направи едно бързо клипче как удряш знак примерно на 100м, моля.

11
В тази тема липсва една новина от днеска...  :9:0

12


Тренировките по еърсофт си дават резултат, не виждам нищо смешно Гого.

13
Ако има колеги от Пловдив, които имат желание да се включат в акцията - другата или по-другата седмица ще се организират хора от пловдивските офроуд клубове. Казаха ми преди малко нещо за зеле и други домашни продукции, за които ще има нужда от превоз (примерно бус). Ще пиша в момента, в който конкретизират организацията си.

14
Миналата зима им занесохме една топола нарязана на шайби - при колега офроудер общината беше събаряла стари дървета, които бяха оставени в междублоковото пространство да се търкалят. След уговорки в местната община пристигна една приятна женица, която би печат на трупите и ни издаде документ за произход и превоз на същите. Ей така, за без пари. Просто подмятам идея 8)

15
Браво за ревюто, ама да ти кажа ще видиш зор при температури над 20С. Преди играехме с такива но с течение на времето разбрахме кое как работи. Но до края на сезона можеш да и се кефиш на макс.
Право дума Цецо. Колкото повече 24+ часови игри има зад гърба си еърсофтера, толко повече осъзнава, че екипировката трябва да е практична и лека ;)

Поздравления за избора на плейт кериър - уориър май са най-добрия избор за момента като цена-качество.

Sent from my HTC Desire C using Tapatalk 2


16
Еърсофт игри с ЛАРП елементи има от далечната... 2009.

17
Газови / Re: първи газов еърсофт пистолет
« -: септември 24, 2013, 17:55:32 pm »
Най-добрия вариант е на място да се тества какво е удобно в ръката, особено ако досега не си държал такива железа. Барни не знам защо смята "ХК-ът" за лош, но при всички положения този пистолет е ГОЛЯМ. В смисъл по-голям е от ГОЛЕМИТЕ пистолети. За второ ще трябва да си намериш специална 'кобурна система' ;D за МК23.

Иначе за това дали да е СО2 или грийн газ - последно като се интересувах, по правило СО2 железата са фабрично с по-висока начална скорост. Имай го това предвид по-натам ако ще искаш и да играеш с него. И малко по-спокойно - никой тука не хапе, можеш да свалиш гарда.  8)

Барни, като гледаш в монитора, нали го правиш с отворени очи? Защото аз му виждам ЯСНО лицето на пича. Опитай и ти ;)

18
На първата жица ме сполетяха за пръв път халюцинации в следствие на безсъние и умора, а играта бе 'само' 24 часа. Не знам с тия ларп елементи колко (ако въобще) ще олекне откъм натоварване, но спомените ми от първата и третата са само положителни, макар и да не бяха леки.

19
Савлона(Savlon) е антисептичен крем. Може да се използва за възпаления, всякакви рани и изгаряния, както и за ужилвания от насекоми. На мойта девойка след ужилване от оса я намазах със савлон и нито се появи плюска, нито имаше дразнения или сърбеж след това.

Метилпреднизолона (или урбазон) е кортикостероид, който се прилага при шок в следствие на алергична реакция от ухапване/ужилване или консумиране на нещо, или шок от голям кръвоизлив. Имам познати, които си носят с тях винаги няколко ампули и даже им се е налагало сами да си го бият. 1мг на кг е нормата, затова е хубаво поне 2-3 ампули да се носят. Това е може би най-важното лекарство, което човек трябва да има в себе си в гората/планината, защото буквално спасява живот в ситуация, когато бързата помощ ще е всичко друго, но не и бърза. Адреналина също е добра идея, както Муертето писа, но е добре да се знае как и колко трябва да се прилага от него. При всеки случай, ако аптечката е от типа "спешна помощ", урбазона е задължителен. Ухапване от змия примерно у нас води до смърт само, ако пострадалия изпадне в анафилактичен шок и не получи спешна помощ скоро - отровата на нашите змии не е фатална за човека. В такъв случай урбазона е също безценен.

Изокета се ползва в случай на сърдечен удар, когато пострадалия се оплаква от силни болки в областта на сърцето - пръска се под езика веднъж или ако е на таблетки, се поставя под езика за смучене.

Предлагам ти да помислиш да махнеш втория израелски бандаж и на негово място да сложиш една или две триъгълни кърпи. Много са удобни за всякакви превръзки или захвати на крайници при фрактури, а израелския бандаж е просто един голям самопристягащ компрес за големи рани със силно кръвотечение (стандартни рани в близкия изток, по-малко вероятни в гората  8) )

20
Списък с необходимите неща за сега:
- хубава ножица- от тия медицинските с тъпите върхове;
- 1-2 израелски превръзки;
- шина;
- кислородна вода;
- прибор за обдишване.
- една книжка за П.М. Помощ - едно време ни ги раздаваха на шофьорските курсове от Б.Ч.К.
...
Савлон
Метилпреднизолон ампули по 40мг - две до три с необходимата цигания за прилагането им
Стандартен спрей за астма
Изокет спрей или таблетки
Айс пак
Емърдженси платнище
Колкото превързочен материал събереш след като сложиш стандартните лекарства 8)

21
Днеска е пусната темата, и е написано "очаквайте подробности". Търпение де 8)

22
Поздравявам организаторите за добрата игра. По скромни наблюдения, сценария имаше 'материал' за още 24 часа игра. Като че ли в 3-КВД и НАТО нямаше сериозни проблеми по организацията с ГМ-тата, което беше супер. Гарга, точно като започна атаката над базата събота, започна да идва всевъзможна информация от щаба на 3-КВД, което допълнително смути организацията на отбраната. Много добре се получи, имаше адреналин и тръпка. Бомбите с кодовете особено ме изкефиха, евала Славов ;)

Машала и на противника, жалко, че започнахте с толкова намален състав спрямо първоначалния план. Сега като се замисля, бидейки през повечето време и под домашен арест, май не съм видял нито един 'жив' противник по време на игра, само пленени и ударени. ;D Евала и на Х и Барни за опита за инфилтриране на базата през нощта.

За мен бе чест да командвам машините от ФОКС-4, при това на първата официална игра на екипа. Благодаря за доверието. В моите очи всички се справихте отлично със задачите и надминахте очакванията ни с Гламавия. Целенасочено ви беше дадена оперативна свобода, защото само така според опита ни по международните игри си изкарваме най-добре. Това е нашия стил на игра и за мен като командир основна цел беше именно да не ви преча в това да си направите кефа.

Очаквам критика и забележки, или ако има такива към общата нагласа на 3-КВД. Имайте предвид, че плана за играта винаги е бил взвода да оперира по начина, по който го направи. Ако някой е останал с други очаквания преди играта, се е самоизпързалял сам.


Поздрави,
О'Баги
командир 3-КВД към НАТО

23
Играта не е за хора, които ги мързи сами да си занесат лагерния багаж до уреченото място за лагеруване на фракцията.

 ::)

24
Кога можем да очакваме информация за терена на играта ?

25
Калинеее.... пишки ще си пра'иш с'я ;D

Страници: [1] 2 3 ... 8